Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.571

Rīgā 2005.gada 26.jūlijā (prot. Nr.43 35.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 19.marta noteikumos Nr.127 "Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma 26.panta pirmo daļu un 27.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2002.gada 19.marta noteikumos Nr.127 "Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 47.nr.; 2004, 27., 193.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "uzņēmums (uzņēmējsabiedrība)" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "uzņēmums" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 2.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Ja ir epizootiskas slimības (turpmāk - slimība) uzliesmojums (situācija, kad dzīvniekam ir konstatēta saslimšana, kuras apstiprināšanai laboratoriskie izmeklējumi veikti Valsts veterinārmedicīnas diag­nostikas centrā saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta noteiktajām metodēm vai citā Eiropas Savienības dalībvalsts laboratorijā, kurai piešķirtas references laboratorijas tiesības slimību diagnostikas jomā (turpmāk - oficiāli apstiprināta diag­noze)), Pārtikas un veterinārā dienesta valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors informē Krīzes vadības padomes sekretariātu par šo faktu."

3. Izteikt 4.3. un 4.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.3. piedalās šo noteikumu 14.punktā minētās ekspertu grupas izveidošanā, kura plāno slimību apkarošanas pasākumus, novērtē, prognozē, efektīvi novērš slimību izplatību un plāno paraugu ņemšanas kārtību laboratoriskajiem izmeklējumiem;

4.4. reģionālās un valsts mēroga katastrofas gadījumā ziņo Krīzes vadības padomes sekretariātam par slimības attīstību un apkarošanas pasākumiem, kā arī informē par slimības apkarošanu dzīvnieku, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu pārstrādes, dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu pārstrādes un dzīvnieku barības ražošanas komersantus un slimības apkarošanas pasākumos iesaistītās valsts un pašvaldību iestādes;".

4. Aizstāt 8.punktā vārdu "marķē" ar vārdu "apzīmē".

5. Izteikt 10.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"10. Dzīvnieku īpašnieks, turētājs, kautuves darbinieks, transportlīdzekļa vadītājs, praktizējošs veterinārārsts vai jebkura cita persona, kura ir kontaktā ar dzīvniekiem, nekavējoties ziņo Pārtikas un veterinārā dienesta teritoriālajai struktūrvienībai, bet attiecīgā struktūrvienība - rajona pašvaldībai:".

6. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Konstatējot ar putnu gripu slimus vai iespējami slimus putnus, Pārtikas un veterinārais dienests nekavējoties sniedz valsts aģentūrai "Sabiedrības veselības aģentūra" rakstisku informāciju un sadarbībā ar to veic putnu gripas kontroles un apkarošanas pasākumus (gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem). Rakstiskajā informācijā norāda:

11.1. slimības konstatēšanas vietu;

11.2. slimības ierobežošanai veiktos pasākumus;

11.3. iespējamos sadarbības virzienus un plānotos kopīgos slimības apkarošanas pasākumus."

7. Izteikt 12.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.2. ņem paraugus laboratoriskai izmeklēšanai saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta izstrādāto paraugu ņemšanas kārtību vai ekspertu grupas ieteikumiem."

8. Izteikt 14.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"14. Valsts un pašvaldību iestādes, kas iekļautas civilās aizsardzības plānā preventīvo, reaģēšanas, seku likvidēšanas un neatliekamo pasākumu veikšanā, organizē ekspertu grupu, kura asistē Pārtikas un veterinārajam dienestam un piedalās epizootoloģisko pētījumu veikšanā. Epizootoloģisko pētījumu laikā:".

9. Aizstāt 15.punkta ievaddaļā vārdu "nodrošina" ar vārdu "kontrolē".

10. Svītrot 15.9.apakšpunktu.

11. Izteikt 18.punktu šādā redakcijā:

"18. Pēc karantinējamās teritorijas norobežošanas visās norobežotās teritorijas novietnēs inspektors organizē uzraudzības pasākumus un inficētajā novietnē kontrolē:

18.1. šo noteikumu 15.punktā minēto prasību izpildi;

18.2. visu inficētajā novietnē esošo uzņēmīgo dzīvnieku nogalināšanu. Dzīvniekus nogalina turpat uz vietas inspektora vai veterinārārsta uzraudzībā. Dzīvnieku nogalināšanai izvēlas metodes, kas nodrošina slimības tālāku neizplatīšanos;

18.3. nogalināto un mirušo dzīvnieku, kā arī piesārņoto atkritumu, materiālu un priekšmetu likvidāciju, lai novērstu slimības tālākas izplatīšanās risku;

18.4. dzīvnieku izcelsmes produktu, inkubējamo olu, izšķīlušos cāļu, pieaugušo un jaundzimušo dzīvnieku (ja tie iegūti laikposmā no slimības ierosinātāja iekļūšanas organismā līdz saslimšanas klīnisko pazīmju parādīšanās brīdim (turpmāk - inkubācijas periods)) noskaidrošanu (izsekošanu) un likvidāciju, lai novērstu slimības tālākas izplatīšanās risku;

18.5. inficētās novietnes, tās apkārtnes, piesārņoto transportlīdzekļu un ekipējuma mazgāšanu un dezinficēšanu pēc šo noteikumu 18.2. un 18.3.apakšpunktā minēto pasākumu izpildes. Mazgāšana un dezinfekcija veicama veterinārārsta uzraudzībā."

12. Aizstāt 19.1.apakšpunktā vārdu "marķē" ar vārdu "apzīmē".

13. Izteikt 22.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"22. Ja ir slimības uzliesmojums, Pārtikas un veterinārais dienests sadarbībā ar valsts un pašvaldību iestādēm, kas iekļautas civilās aizsardzības plānā preventīvo, reaģēšanas, seku likvidēšanas un neatliekamo pasākumu veikšanā, nosaka aizsardzības zonu šādā attālumā no inficētās novietnes:".

14. Svītrot 22.1.apakšpunktā vārdus "mutes un nagu sērga".

15. Svītrot 23.6. un 23.7.apakšpunktu.

16. Svītrot 24.6.apakšpunktu.

17. Izteikt 26.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"26. Valsts un pašvaldību iestādes, kas iekļautas civilās aizsardzības plānā preventīvo, reaģēšanas, seku likvidēšanas un neatliekamo pasākumu veikšanā, kā arī dzīvnieku īpašnieks aizsardzības un uzraudzības zonā nodrošina šādu prasību izpildi:".

18. Svītrot 27.3.apakšpunktu.

19. Svītrot 28.4.apakšpunktā vārdus "mutes un nagu sērgas".

20. Svītrot 33.punktā vārdus "mutes un nagu sērgas".

21. Svītrot 49.punktu.

22. Izteikt 56.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"56. Pārtikas un veterinārais dienests sadarbībā ar ekspertu grupu organizē epizootoloģiskos pētījumus, lai iegūtu informāciju par:".

23. Izteikt 57.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"57. Inficētajā teritorijā ekspertu grupa sadarbībā ar Pārtikas un veterināro dienestu un Valsts meža dienesta darbiniekiem:".

24. Svītrot 74.3.apakšpunktā vārdus "un marķēti".

25. Aizstāt 74.4.apakšpunktā vārdu "marķēti" ar vārdu "apzīmēti".

26. Svītrot informatīvās atsauces uz Eiropas Savienības direktīvām 1.punktu.

27. Svītrot pielikuma 1.punktu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 19.marta noteikumos Nr.127 "Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 571Pieņemts: 26.07.2005.Stājas spēkā: 19.08.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 130, 18.08.2005.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
114602
19.08.2005
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"