Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.46 izraksts

Rīgā 2000.gada 26.septembrī

1.§

Par likumprojekta "Par valsts budžetu 2001.gadam" 17.pielikumu "Valsts izsniedzamie galvojumi 2001.gadam"

Apspriešanā piedalījās: Ģ.V.Kristovskis, V.Andrējeva, V.Legzdiņš, V.Lindemanis, A.Bērziņš

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai Finansu ministrijas sniegto informāciju par valsts galvojumu saņemšanai Valsts kasē iesniegto projektu izvērtējumu.

2. Pamatā akceptēt valsts galvojumu izsniegšanu šādiem projektiem:

2.1. Skultes ostas akvatorijas padziļināšana un hidrotehnisko būvju rekonstrukcija ( 600000 latu apmērā;

2.2. Latvijas dzelzceļa datu pārraides tīkls ( 479000 latu apmērā;

2.3. transporta koridora "Austrumi(Rietumi" infrastruktūras (INIS) un finansu informatīvās sistēmas (FINEKO) ( 1100000 latu apmērā;

2.4. Ventspils ostas rekonstrukcija ( 3200000 latu apmērā.

3. Finansu ministrijai attiecīgi precizēt likumprojekta teksta, 17.pielikuma, paskaidrojumu un anotācijas redakciju un iesniegt Valsts kancelejā līdz š.g. 27.septembrim plkst.15.00.

4. Valsts kancelejai sagatavot likumprojektu iesniegšanai Saeimā budžeta likumprojektu paketē.

29.§

Par valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" reorganizācijas plānu

Apspriešanā piedalījās: A.Kalvītis, K.Miķelsons, V.Makarovs, A.Gorbunovs, A.Krūmiņš, G.Veismane, A.Bērziņš

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai ekonomikas ministra A.Kalvīša sniegto informāciju.

Jautājumu turpināt izskatīt nākamajā Ministru kabineta sēdē.

2. Ekonomikas ministrijai sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 3.oktobrī:

2.1. precizētu valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" reorganizācijas plānu, norādot konkrētu reorganizācijas mērķi un attiecīgus pasākumus tā īstenošanai;

2.2. valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" reorganizācijas ekonomisko pamatojumu;

2.3. ar Tieslietu ministriju un Finansu ministriju saskaņotu rīkojuma projektu par grozījumiem Ministru kabineta 2000.gada 22.februāra rīkojumā Nr.82 "Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" pārstrukturēšanas un privatizācijas nosacījumiem" atbilstoši Enerģētikas likuma 20.1 pantā noteiktajam.

 

35.§

Par darba grupas ar elektronisko dokumentu ieviešanu saistīto jautājumu risināšanai (izveidota ar Ministru prezidenta 2000.gada 21.jūlija rīkojumu Nr.278) darbības nodrošināšanai nepieciešamo finansējumu

Apspriešanā piedalījās:I.Labucka, A.Bērziņš

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai tieslietu ministres I.Labuckas sniegto informāciju par darba grupas ar elektronisko dokumentu ieviešanu saistīto jautājumu risināšanai (izveidota ar Ministru prezidenta 2000.gada 21.jūlija rīkojumu Nr.278) (turpmāk - darba grupa) darbības nodrošināšanai nepieciešamo finansējumu.

2. Finansu ministram G.Bērziņam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 2000.gadā saskaņā ar iesniegto finansiālo pamatojumu 40000 latu darba grupas darbības nodrošināšanai.

 

39.§

Par papildu finansējumu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2000.gada oktobrī un novembrī

Apspriešanā piedalījās:K.Greiškalns, A.Bērziņš

Nolēma:

1. Paredzēt Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Kultūras ministrijas, Zemkopības ministrijas, Iekšlietu ministrijas un pašvaldību finansēšanas plānos papildu finansējumu 4,24 milj. latu apmērā pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām oktobrī un novembrī. Finansēšanas avots šim mērķim ir likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam" Izglītības un zinātnes ministrijas valsts pamatbudžeta programmā "Pedagogu darba samaksas reforma" paredzētie līdzekļi 8,24 milj. latu apmērā, kuri ieplānoti norādītajām ministrijām un pašvaldībām pedagogu darba samaksas īstenošanai no 2000.gada 1.marta.

2. Izglītības un zinātnes ministrijai saskaņot ar Labklājības ministriju, Kultūras ministriju, Zemkopības ministriju un Iekšlietu ministriju, kā arī ar pašvaldībām pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām nepieciešamo finansējumu oktobrim un novembrim un precizētos budžeta iestāžu finansēšanas plānus līdz 2000.gada 29.septembrim iesniegt Finansu ministrijā.

3. Ministrijām un pašvaldībām nedēļas laikā pēc likuma "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam"" stāšanās spēkā saskaņot ar Izglītības un zinātnes ministriju pedagogu darba samaksas reformas īstenošanai nepieciešamo finansējuma apjomu 2000.gadam.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Valsts kancelejas direktore G.Veismane

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.46 izraksts Izdevējs: Ministru kabinets Veids: protokola izraksts Numurs: 46Pieņemts: 26.09.2000.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 341/343, 29.09.2000.
11266
674
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"