Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 221

Par Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošo bruņoto spēku izvešanu, to pārziņā esošo objektu uzskaiti un pārņemšanu

Lai nodrošinātu Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 28. janvāra lēmuma «Par ārvalstu militāro resoru pārziņā esošo objektu uzskaiti un kontroli» izpildi, Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošo bruņoto spēku izvešanas kontroli, kā arī valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju darba koordināciju šajā jautājumā, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Izveidot Latvjjas Republikas Valsts ministra aparātā Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošo bruņoto spēku (turpmāk tekstā - «bruņotie spēki») izvešanas kontroles biroju (turpmāk tekstā - «birojs»).

Finansu ministrijai kopīgi ar Latvijas Republikas Valsts ministra aparātu iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei priekšlikumus par attiecīgajām izmaiņām valsts budžetā 1992. gada pirmajai pusei.

2. Valsts ministram līdz 1992. gada 1. jūlijam iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei apstiprināšanai priekšlikumu par biroja vadītāja kandidatūru, štatu sarakstu un nolikumu par biroja uzdevumiem un tiesībām.

Noteikt, ka biroja galvenais uzdevums ir kopīgi ar valsts pārvaldes un pašvaldību institūcijām izstrādāt priekšlikumus par bruņoto spēku izvešanas paātrināšanu, nodrošinot bruņoto spēku izvešanas uzraudzību un kontroli, koordinēt ministriju un pašvaldību darbu bruņoto spēku pārziņā esošo objektu uzskaites, novērtēšanas un pārņemšanas jomā, nodrošināt vienotu uzskaites un atskaites dokumentu pielietojumu un attiecīgās informācijas apkopošanu Latvijas Republikā.

Birojs sadarbojas ar Latvijas Republikas starpvalstu sarunu delegācijas ekspertu grupu līgumprojektu, protokolu un metodiku izstrādes jomā.

3. Visām ministrijām izveidot darba grupas vai iecelt atbildīgās amatpersonas, kuras:

- risinātu jautājumus, kas saistīti ar bruņoto spēku štābu, karaspēka daļu, mācību iestāžu, iestāžu un uzņēmumu atrašanos Latvijas Republikā līdz to pilnīgai izvešanai, to uzskaiti, izvešanu, objektu novērtēšanu un pārņemšanu,

- nodrošinātu nepieciešamo nolikumu, metodiku, instrukciju izstrādāšanu, materiālu sagatavošanu un apkopošanu,

- operatīvi sagatavotu birojam priekšlikumus šajā lēmumā minētajos jautājumos.

4. Bruņoto spēku pārziņā esošo objektu pārņemšanai attiecīgās nozares ministrijai kopīgi ar pagastu, rajonu un pilsētu Tautas deputātu padomju izpildkomiteju priekšsēdētājiem iecelt atbildīgās personas, kuras saskaņā ar noteiktajām prasībām veic objektu izpēti, fiksē ēku un būvju vērtību, nosaka ekoloģisko kaitējumu un izdevumu apjomus, kādi nepieciešami kaitējumu likvidēšanai un zemju rekultivācijai, paraksta objekta nodošanas-pieņemšanas aktu.

5. Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Aizsardzības ministriju un Latvijas Republikas Zemessardzes štābu nodrošināt objektu apsardzi līdz to nodošanai likumīgajam īpašniekam.

6. Noteikt šādus termiņus nepieciešamo instrukciju, aprēķinu un metodisko materiālu izstrādei vai precizēšanai;

6.1. Arhitektūras un celtniecības ministrijai, Meža ministrijai un Tieslietu ministrijai kopīgi ar Vides aizsardzības komiteju un Valsts tehniskās inventarizācijas centru līdz 1992. gada 1. jūlijam:

6.1.1. par bruņoto spēku aizņemto zemes platību un objektu nodošanas - pieņemšanas juridisko noformējumu;

6.1.2. par zemes, ēku un objektu tehnisko, ekoloģisko un finansiālo novērtējumu, paredzot arī izmaksas par nevajadzīgo ēku un būvju nojaukšanu;

6.2. Ārējās tirdzniecības ministrijai, Finansu ministrijai, Lauksaimniecības ministrijai un Valsts statistikas komitejai līdz 1992. gada 1. jūlijam:

6.2.1. par bruņotajiem spēkiem paredzēto piegāžu uzskaites un sniegto pakalpojumu apmaksas kārtību;

6.2.2. par piegāžu daļas, kas Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošajiem bruņotajiem spēkiem paredzēta 1991. gada 5. decembra Latvijas Republikas Valdības un KPFSR Valdības Nolīgumā par savstarpējo tirdzniecību un ekonomisko sadarbību, kā arī par tiešo piegāžu un pakalpojumu apmēriem un izmaksām;

6.3. Satiksmes ministrijai, Aizsardzības ministrijai un Jūras lietu ministrijai līdz 1992. gada 15. jūlijam par pagaidu norēķinu kārtību ar Krievijas Federāciju par dzelzceļa transporta, autoceļu, gaisa telpas, teritoriālo ūdeņu, ostu, būvju, pasta, sakaru sistēmu un kanālu izmantošanu līdz bruņoto spēku pilnīgai izvešanai;

6.4. Lauksaimniecības ministrijai un Meža ministrijai kopīgi ar Vides aizsardzības komiteju līdz 1992. gada 1. jūlijam:

6.4.1. par bruņoto spēku nodarītā ekoloģiskā kaitējuma novērtēšanas un atstāto zemju rekultivācijai nepieciešamo līdzekļu aprēķināšanas metodiku;

6.4.2. par komisiju nodrošināšanu ar plāniem un kartogrāfisko materiālu un mežu tehniskās apskates aktiem pēc stāvokļa uz zemes aizņemšanas brīdi bruņoto spēku pārziņā esošo objektu atrašanās vietās;

6.5. Labklājības ministrijai un Izglītības ministrijai līdz 1992. gada 1. jūlijam par bruņoto spēku personālsastāvam un personālsastāva ģimenes locekļiem sniedzamo pakalpojumu apjomu un to izmaksām, materiālu un līdzekļu apjomu un patēriņu pirmsskolas un mācību iestādēs, poliklīnikās, slimnīcās, sanatorijās u. c.;

6.6. Rūpniecības un enerģētikas ministrijai līdz 1992. gada 1. jūlijam par bruņoto spēku un to personālsastāva vajadzībām piegādājamo energoresursu apjomu un apmaksas kārtību;

6.7. Finansu ministrijai līdz 1992. gada 8. jūlijam izstrādāt un iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei Latvijas Republikas Augstākās Padomes nolikuma projektu par izvedamā karaspēka personālsastāva, transporta, preču un  personisko mantu muitošanas kārtību un noteikumiem dzelzceļa stacijās (arī preču stacijās), kara ostās un lidlaukos, armijas pārziņā esošajos objektos un uz Latvijas Republikas robežas.

7. Šajā lēmumā minētajām ministrijām un citām valsts institūcijām saskaņā ar izstrādātajām instrukcijām un metodiskajiem materiāliem un veiktajiem aprēķiniem ne vēlāk par 1992. gada 10. jūliju iesniegt birojam un Finansu ministrijai iegūto informāciju par savstarpējiem norēķiniem, kas saistīti ar bruņoto spēku apgādi un izvešanu.

8. Birojam kopīgi ar Finansu ministriju katru ceturksni apkopot informāciju par savstarpējiem norēķiniem ar bruņotajiem spēkiem apgādes un izvešanas jautājumos.

9. Iekšlietu ministrijai nodrošināt izvedamo bruņoto spēku autotransporta kolonnu pavadību saskaņā ar birojā saņemtajiem un apstiprinātajiem bruņoto spēku pieteikumiem.

10. Noteikt, ka priekšlikumus par pārņemto objektu tālāko izmantošanu izskata Latvijas Republikas Ministru Padomes Militāro objektu pārņemšanas komisija un noteiktā kārtībā iesniedz tos izskatīšanai Latvijas Republikas Ministru Padomei.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.GODMANIS

Latvijas Republikas valsts ministrs J. DINEVIČS

Rīgā 1992. gada 10. jūnijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Krievijas Federācijas jurisdikcijā esošo bruņoto spēku izvešanu, to pārziņā esošo objektu .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 221Pieņemts: 10.06.1992.Stājas spēkā: 10.06.1992.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 39/40/41, 15.10.1992.; Diena, 110, 16.06.1992.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
66337
10.06.1992
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"