Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.73

Rīgā 1997.gada 18.februārī (prot. Nr.10 1.§)
Kārtība, kādā Amerikas Savienoto Valstu vēstniecībai Latvijas Republikā atļauts iegādāties degvielu bez akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Amerikas Savienoto Valstu vēstniecībai Latvijas Republikā — tās diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem, administratīvi tehniskajam un apkalpojošajam personālam (turpmāk — diplomātiskie un konsulārie aģenti) — atļauts iegādāties degvielu (benzīnu un dīzeļdegvielu) bez akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa saskaņā ar Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu draudzības, tirdzniecības un konsulāro tiesību līguma 19.pantu.

2. Diplomātiskie un konsulārie aģenti var iegādāties degvielu šajos noteikumos noteiktajā kārtībā, ja automašīnai, kurā degviela tiek iepildīta, ir diplomātiskais reģistrācijas numurs un persona, kura iegādājas degvielu, uzrāda Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas Vienotā valsts protokola (turpmāk — Vienotais valsts protokols) izsniegtu apliecību (identitātes karti).

3. Diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem atļauts iegādāties degvielu bez akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa tajās degvielas uzpildes stacijās, kuras pieder uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) vai kuras pārvalda uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kam ir speciāla atļauja (licence) mazumtirdzniecībai ar degvielu un kas, pārdodot degvielu mazumtirdzniecībā, izmanto bezskaidras naudas norēķinus (kredītkartes un debetkartes). Diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem jāizmanto bezskaidras naudas norēķini.

4. Lai diplomātiskie un konsulārie aģenti varētu iegādāties degvielu bez akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijas Republikā iesniedz Vienotajam valsts protokolam iesniegumu ar diplomātisko un konsulāro aģentu sarakstu, kā arī to uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) un attiecīgo degvielas uzpildes staciju sarakstu, kur tā iegādāsies degvielu.

5. Par izmaiņām šo noteikumu 4.punktā minētajos sarakstos Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijas Republikā rakstiski informē Vienoto valsts protokolu.

6. Vienotais valsts protokols, pamatojoties uz šo noteikumu 4.punktā minēto iesniegumu, izsniedz uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) izziņu, kurā ir norādīti diplomātiskie un konsulārie aģenti, kam ir tiesības iegādāties degvielu attiecīgajā uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) bez akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa.

7. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), izrakstot rēķinu par šo noteikumu 6.punktā minētajā izziņā norādītajiem diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem pārdoto degvielu, samazina attiecīgo maksu akcīzes nodokļa likmes apmērā, kas saskaņā ar likumu “Par akcīzes nodokli” ir spēkā attiecīgajā laikposmā, kā arī piemēro pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likmi saskaņā ar likuma “Par pievienotās vērtības nodokli7.pantu.

8. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) izsniedz čeku par pārdoto degvielu un izraksta rēķinu (2 eksemplāros), kurā norādīts:

8.1. datums;

8.2. uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) nosaukums un ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs;

8.3. pircēja — diplomātiskā un konsulārā aģenta — vārds, uzvārds un Vienotā valsts protokola izsniegtās apliecības (identitātes kartes) numurs. Pircējs ar savu parakstu rēķinā apliecina degvielas saņemšanas faktu;

8.4. degvielas veids;

8.5. degvielas daudzums;

8.6. degvielas cena bez akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa;

8.7. tās automašīnas reģistrācijas numurs, kurā degviela iepildīta.

9. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kas diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem pārdevis degvielu bez akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa, kopā ar pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju iesniedz attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē šādus dokumentus:

9.1. iesniegumu akcīzes nodokļa atmaksāšanai (pielikums);

9.2. rēķinus par taksācijas periodā diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem pārdoto degvielu (otros eksemplārus);

9.3. šo noteikumu 6.punktā minētās izziņas kopiju (uzrādot oriģinālu).

10. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde pārbauda iesniegtos dokumentus un 15 dienu laikā pēc to saņemšanas atmaksā uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) attiecīgo akcīzes nodokļa summu no valsts budžeta.

11. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde ir tiesīga neatmaksāt uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) akcīzes nodokli, kā arī neatļaut piemērot pievienotās vērtības nodokļa 0 procenta likmi, ja:

11.1. uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) iesniegtie dokumenti neatbilst šo noteikumu prasībām vai nav iesniegti saskaņā ar tām;

11.2. uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) pārdevis degvielu personām, kurām nav tiesību iegādāties degvielu bez akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa;

11.3. uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) ir nodokļu vai obligāto maksājumu parādi valsts budžetam.

Ministru prezidents A.Šķēle

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas savienības lietas A.Kiršteins
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Amerikas Savienoto Valstu vēstniecībai Latvijas Republikā atļauts iegādāties .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 73Pieņemts: 18.02.1997.Stājas spēkā: 22.02.1997.Zaudē spēku: 01.01.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 54/55, 21.02.1997.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
42316
22.02.1997
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"