Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 31. martā.

Skatīt Latvijas Bankas 2024. gada 25. marta noteikumus Nr. 282 "Uzraudzības pārskatu sagatavošanas un iesniegšanas noteikumi".
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 233

Rīgā 2020. gada 8. decembrī

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes
sēdes protokols Nr. 52 2. p.)
Pārskatu par kredītiestāžu finansēšanas plāniem normatīvie noteikumi
Izdoti saskaņā ar Kredītiestāžu likuma
50. panta otro daļu

1. "Pārskatu par kredītiestāžu finansēšanas plāniem normatīvie noteikumi" (tālāk tekstā – noteikumi) ir saistoši Latvijas Republikā reģistrētām kredītiestādēm, izņemot tās kredītiestādes, kuru tiešo uzraudzību veic Eiropas Centrālā banka, ja tā ir noteikusi prasības pārskatu sniegšanai par finansēšanas plāniem, pamatojoties uz Eiropas Banku iestādes izdotajām pamatnostādnēm šajā jomā.

2. Noteikumi nosaka pārskatu par finansēšanas plāniem sagatavošanas prasības un iesniegšanas kārtību.

3. Kredītiestāde sagatavo pārskatus prudenciālās konsolidācijas grupas līmenī, piemērojot Regulas Nr. 575/2013 pirmās daļas II sadaļas 2. nodaļā noteiktās konsolidācijas prasības. Ja kredītiestādei nav prudenciālās konsolidācijas grupas, kredītiestāde sagatavo pārskatus individuāli.

4. Kredītiestāde pārskatus par finansēšanas plāniem sagatavo atbilstoši Eiropas Banku iestādes "Pamatnostādņu par saskaņotām definīcijām un veidnēm kredītiestāžu finansēšanas plāniem saskaņā ar Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas 2012. gada 20. decembra ieteikumu (ESRB/2012/2)" II pielikumā noteiktajām veidlapām un ievērojot I pielikumā noteiktās norādes.

5. Kredītiestāde pārskatus par finansēšanas plāniem sagatavo par stāvokli 31. decembrī un iesniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (tālāk tekstā – Komisija) līdz pārskata periodam sekojošā gada 15. martam.

6. Kredītiestāde pārskatus par finansēšanas plāniem iesniedz Datu ziņošanas sistēmā atbilstoši Komisijas normatīvajiem noteikumiem, kas nosaka elektroniski sagatavoto pārskatu iesniegšanas kārtību. Informāciju sniedz XBRL (Extensible Business Reporting Language) faila formātā pēc Eiropas Banku iestādes izstrādātas, tās mājaslapā publicētas un pārskata periodam piemērojamas DPM un XBRL taksonomijas vai XLSX (Microsoft Excel Open XML) faila formātā, izmantojot Komisijas sagatavoto un Datu ziņošanas sistēmā publicēto XLSX failu.

7. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Komisijas 2015. gada 7. jūlija normatīvie noteikumi Nr. 113 "Pārskatu par kredītiestāžu finansēšanas plāniem normatīvie noteikumi".

Informatīva atsauce uz Eiropas Banku iestādes pamatnostādnēm

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Banku iestādes 2019. gada 9. decembra dokumenta EBA/GL/2019/05 "Pamatnostādnes par saskaņotām definīcijām un veidnēm kredītiestāžu finansēšanas plāniem saskaņā ar Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas 2012. gada 20. decembra ieteikumu (ESRB/2012/2)".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja S. Purgaile
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Pārskatu par kredītiestāžu finansēšanas plāniem normatīvie noteikumi Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: noteikumi Numurs: 233Pieņemts: 08.12.2020.Stājas spēkā: 15.12.2020.Zaudē spēku: 31.03.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 241, 14.12.2020. OP numurs: 2020/241.13
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
319413
15.12.2020
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"