Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.1076

Rīgā 2010.gada 30.novembrī (prot. Nr.69 1.§)
Kārtība, kādā Valsts robežsardze veic robežuzraudzības uzdevumus jūrā, izmantojot Nacionālo bruņoto spēku tehniskos līdzekļus, peldlīdzekļus un gaisakuģus
Izdoti saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likuma 6.1 panta pirmās daļas 5.punktu un
Robežsardzes likuma 13.1 pantu un 15.panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā Nacionālie bruņotie spēki nodrošina Valsts robežsardzi ar tehniskajiem līdzekļiem, peldlīdzekļiem un gaisakuģiem tās uzdevumu veikšanai jūrā;

1.2. kārtību, kādā Valsts robežsardze izmanto Nacionālo bruņoto spēku tehniskos līdzekļus, peldlīdzekļus un gaisakuģus tās uzdevumu veikšanai jūrā;

1.3. kārtību, kādā robežsargiem, pildot dienesta pienākumus, ir tiesības atrasties uz Nacionālo bruņoto spēku tehniskajiem līdzekļiem, peldlīdzekļiem un gaisakuģiem.

2. Nacionālo bruņoto spēku tehnisko līdzekļu, peldlīdzekļu un gaisakuģu izmantošanas mērķis ir atbalsta sniegšana Valsts robežsardzei valsts jūras robežas neaizskaramības nodrošināšanā.

3. Nacionālo bruņoto spēku peldlīdzekļu un gaisakuģu apkalpes locekļiem – karavīriem –, nodrošinot Valsts robežsardzi ar tehniskajiem līdzekļiem, peldlīdzekļiem un gaisakuģiem tās uzdevumu veikšanai jūrā, ir Militārā dienesta likumā noteiktās tiesības fiziskā spēka, speciālo līdzekļu un dienesta šaujamieroču pielietošanā.

II. Kārtība, kādā Nacionālie bruņotie spēki nodrošina Valsts robežsardzi ar tehniskajiem līdzekļiem, peldlīdzekļiem un gaisakuģiem uzdevumu veikšanai jūrā

4. Nacionālie bruņotie spēki līdz kārtējā gada 15.februārim iesniedz Valsts robežsardzei informāciju par Nacionālo bruņoto spēku tehniskajiem līdzekļiem, peldlīdzekļiem un gaisakuģiem, kas nākamajā kalendāra gadā izmantojami Valsts robežsardzes uzdevumu veikšanai jūrā.

5. Valsts robežsardze, ņemot vērā šo noteikumu 4.punktā minēto informāciju, līdz kārtējā gada 15.martam nosūta Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem informāciju par Nacionālo bruņoto spēku tehniskajiem līdzekļiem, peldlīdzekļiem un gaisakuģiem, kuri nākamajā kalendāra gadā Valsts robežsardzei būs nepieciešami tās uzdevumu veikšanai jūrā (atsevišķi norādot peldlīdzekļu un gaisakuģu veidu, darbības ostas vai lidlauka vietu, izmantošanas ilgumu (stundas) un laiku (gada ceturksni)).

6. Nacionālie bruņotie spēki, ņemot vērā šo noteikumu 5.punktā minēto informāciju, līdz kārtējā gada 15.jūnijam nosūta Valsts robežsardzei informāciju par tehniskajiem līdzekļiem, peldlīdzekļiem un gaisakuģiem, kurus nākamajā kalendāra gadā būs iespējams iesaistīt Valsts robežsardzes uzdevumu veikšanā jūrā (atsevišķi norādot peldlīdzekļu un gaisakuģu veidu, darbības ostas vai lidlauka vietu, izmantošanas ilgumu (stundas) un laiku (gada ceturksni)).

7. Valsts robežsardze katru mēnesi līdz piecpadsmitajam datumam saskaņo ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem tehnisko līdzekļu, peldlīdzekļu un gaisakuģu izmantošanu Valsts robežsardzes uzdevumu veikšanai jūrā nākamajā mēnesī (vienojoties par precīzu peldlīdzekļu un gaisakuģu darbības vietu, izmantošanas ilgumu (stundas), veicamajiem uzdevumiem un laiku (datumiem)).

8. Neatliekamas nepieciešamības gadījumā pēc attiecīga Valsts robežsardzes pieprasījuma Nacionālie bruņotie spēki iespēju robežās nodrošina tehniskā līdzekļa, peldlīdzekļa vai gaisakuģa izmantošanu Valsts robežsardzes uzdevumu veikšanai jūrā papildus šo noteikumu 7.punktā saskaņotajiem pasākumiem.

III. Kārtība, kādā uzdevumu veikšanai jūrā Valsts robežsardze izmanto Nacionālo bruņoto spēku tehniskos līdzekļus, peldlīdzekļus un gaisakuģus

9. Nacionālie bruņotie spēki nodrošina tehnisko līdzekļu, peldlīdzekļu un gaisakuģu gatavību atbalsta sniegšanā Valsts robežsardzei tās uzdevumu veikšanai jūrā.

10. Nacionālie bruņotie spēki sniedz Valsts robežsardzei jūras novērošanas sistēmas informāciju tādā apjomā, kāds nepieciešams Valsts robežsardzes uzdevumu veikšanai jūrā.

11. Nacionālo bruņoto spēku informācijas centri nodrošina robežsargiem, kas atrodas uz Nacionālo bruņoto spēku tehniskajiem līdzekļiem, peldlīdzekļiem un gaisakuģiem, informācijas apmaiņu ar Valsts robežsardzi.

12. Valsts robežsardzei ir tiesības Nacionālo bruņoto spēku noteiktajā kārtībā izmantot Nacionālo bruņoto spēku peldlīdzekļu piestātnes, gaisakuģu lidlaukus un to infrastruktūru.

13. Nacionālo bruņoto spēku peldlīdzekļa vai gaisakuģa komandieris ārkārtas gadījumā pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera (vai viņa pilnvarotas amatpersonas) pavēles pārtrauc pildīt tam noteiktos uzdevumus atbalsta sniegšanā Valsts robežsardzei. Par doto pavēli Nacionālie bruņotie spēki nekavējoties informē Valsts robežsardzi.

IV. Kārtība, kādā robežsargiem, pildot dienesta pienākumus, ir tiesības atrasties uz Nacionālo bruņoto spēku tehniskajiem līdzekļiem, peldlīdzekļiem un gaisakuģiem

14. Robežsargi atrodas uz Nacionālo bruņoto spēku tehniskajiem līdzekļiem (arī informācijas centros un peldlīdzekļu piestātnēs), peldlīdzekļiem un gaisakuģiem, uzrādot robežuzraudzības uzdevumu un dienesta apliecību.

15. Ja ir saņemta Nacionālo bruņoto spēku komandiera (vai viņa pilnvarotas amatpersonas) atļauja, robežsargi drīkst atrasties uz dežurējošiem tehniskajiem līdzekļiem, peldlīdzekļiem un gaisakuģiem arī tad, kad tie pilda pienākumus, kas nav saistīti ar Valsts robežsardzes uzdevumu veikšanu jūrā.

16. Robežsargiem, kuri atrodas uz Nacionālo bruņoto spēku peldlīdzekļa:

16.1. jābūt sagatavotiem veikt pasākumus cilvēka dzīvības aizsardzībai jūrā, kā arī instruētiem darba aizsardzības jautājumos;

16.2. ir saistošas visas Nacionālo bruņoto spēku peldlīdzekļa komandiera prasības, kas attiecas uz peldlīdzekļa iekšējo kārtību un dienesta organizēšanu;

16.3. nepieciešama vismaz III kategorijas atļauja pieejai valsts noslēpuma objektiem.

17. Robežsargiem, kuri robežuzraudzības uzdevumus veic, atrodoties Nacionālo bruņoto spēku gaisakuģī, ir saistošas visas Nacionālo bruņoto spēku gaisakuģa iekšējās kārtības un lidojumu drošības prasības.

18. Robežsargiem, kuri robežuzraudzības uzdevumus veic, atrodoties Nacionālo bruņoto spēku informācijas centros:

18.1. ir saistošas visas šo centru iekšējās kārtības un drošības prasības;

18.2. nepieciešama vismaz III kategorijas atļauja pieejai valsts noslēpuma objektiem.

19. Valsts robežsardzes norīkojuma vecākais ir atbildīgs par robežuzraudzības uzdevumu izpildi, kā arī par Nacionālo bruņoto spēku peldlīdzekļa vai gaisakuģa komandierim dotajiem norādījumiem.

V. Noslēguma jautājums

20. Šo noteikumu II nodaļa stājas spēkā 2011.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs V.Dombrovskis

Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs A.Pabriks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Valsts robežsardze veic robežuzraudzības uzdevumus jūrā, izmantojot Nacionālo .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1076Pieņemts: 30.11.2010.Stājas spēkā: 04.12.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 192, 03.12.2010.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
222141
04.12.2010
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"