Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.1033

Rīgā 2008.gada 16.decembrī (prot. Nr.93 40.§)
Teiču dabas rezervāta konsultatīvās padomes nolikums

1. Teiču dabas rezervāta konsultatīvā padome (turpmāk – padome) ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kas izveidota, lai veicinātu dabas aizsardzības un saimnieciskās darbības interešu saskaņošanu Teiču dabas rezervātā un Krustkalnu dabas rezervātā (turpmāk – rezervāti).

2. Padomei ir šādas galvenās funkcijas:

2.1. piedalīties rezervātu dabas aizsardzību un izmantošanu reglamentējošo normatīvo aktu izstrādāšanā, dabas aizsardzības plāna izstrādāšanā un aktualizēšanā, kā arī veicināt to īstenošanu;

2.2. veicināt un atbalstīt sadarbību ar valsts un pašvaldību institūcijām, biedrībām un nodibinājumiem, fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī ārvalstu institūcijām, lai īstenotu rezervātu izveidošanas mērķus.

3. Padomes uzdevumi ir:

3.1. sniegt Teiču dabas rezervāta administrācijai ieteikumus, kas ļautu pilnveidot tās darbu un veicinātu sadarbību ar sabiedrību un pašvaldībām;

3.2. piedalīties priekšlikumu sagatavošanā par grozījumiem Teiču dabas rezervāta likumā un Krustkalnu dabas rezervāta likumā.

4. Padomei ir šādas tiesības:

4.1. reizi gadā pieprasīt un saņemt no Teiču dabas rezervāta administrācijas pārskatu par tās darbību, sniegt ieteikumus Teiču dabas rezervāta administrācijas darba pilnveidošanai;

4.2. pieaicināt padomes darbā nozaru speciālistus un ekspertus, kā arī valsts un pašvaldību institūciju speciālistus;

4.3. izskatīt ar rezervātu teritoriju saistītos teritoriju plānojumus un būvprojektus, infrastruktūras attīstības projektus un koncepcijas, kas var būtiski ietekmēt ekosistēmas, un izvērtēt to atbilstību rezervātu izveidošanas mērķiem.

5. Padome no padomes locekļu vidus uz vienu gadu ievēlē padomes priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku.

6. Padomes sēdes ir atklātas, un tās ne retāk kā divas reizes gadā sasauc pēc padomes priekšsēdētāja ierosinājuma vai ja to pieprasa vairāk nekā puse padomes locekļu. Par sēdes sasaukšanu padomes locekļus informē vismaz nedēļu pirms paredzētās padomes sēdes, nosūtot uzaicinājumu un darba kārtību.

7. Padomes priekšsēdētājs plāno un organizē padomes darbu, apstiprina padomes sēžu darba kārtību un pēc padomes pilnvarojuma pārstāv padomi.

8. Padomes sēdēs ar padomdevēja tiesībām piedalās Teiču dabas rezervāta administrācijas direktors vai viņa pilnvarota persona.

9. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse balsstiesīgo padomes locekļu.

10. Padomes lēmumus pieņem padomes sēdē, ievērojot vienprātības principu. Ja tas nav iespējams, lēmumus pieņem ar vienkāršu klātesošo padomes locekļu balsu vairākumu, atklāti balsojot. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja balss. Padomes lēmumiem ir ieteikuma raksturs.

11. Padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja vietnieka balss.

12. Padomes sēdes protokolē. Padomes lēmumus ieraksta sēdes protokolā. Protokolu paraksta visi padomes locekļi, kuri piedalījušies sēdē. Ja kāds padomes loceklis nepiekrīt pieņemtajam lēmumam, attiecīgā padomes locekļa viedokli pēc viņa pieprasījuma ieraksta protokolā.

13. Padomes darbību materiāltehniski nodrošina un tās lietvedību kārto Teiču dabas rezervāta administrācija atbilstoši piešķirtajiem budžeta līdzekļiem.

Ministru prezidents I.Godmanis

Vides ministrs R.Vējonis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Teiču dabas rezervāta konsultatīvās padomes nolikums Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1033Pieņemts: 16.12.2008.Stājas spēkā: 20.12.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 198, 19.12.2008.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
185434
20.12.2008
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"