Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.623

Rīgā 2007.gada 18.septembrī (prot. Nr.52 3.§)
Noteikumi par valsts akciju sabiedrības "Latvijas gaisa satiksme" un valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" funkciju un resursu nodošanu Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem valsts apdraudējuma gadījumā un šo funkciju un resursu apjomu
Izdoti saskaņā ar likuma "Par aviāciju" 48.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts apdraudējuma gadījumā valsts akciju sabiedrība "Latvijas gaisa satiksme" (turpmāk - Latvijas gaisa satiksme) un valsts aģentūra "Civilās aviācijas aģentūra" (turpmāk - Civilās aviācijas aģentūra) nodod funkcijas un resursus Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (turpmāk - bruņotie spēki), un šo funkciju un resursu apjomu.

2. Nododot Latvijas gaisa satiksmes un Civilās aviācijas aģentūras funkcijas un resursus bruņotajiem spēkiem, Latvijas gaisa satiksme un Civilās aviācijas aģentūra nonāk bruņoto spēku operatīvā vadībā, tas ir, bruņotajiem spēkiem ir tiesības dot uzdevumus Latvijas Republikas gaisa telpas izmantošanas un gaisa satiksmes organizēšanas funkciju ietvaros Latvijas gaisa satiksmei un Civilās aviācijas aģentūrai, lai novērstu vai pārvarētu valsts apdraudējumu, kā arī likvidētu tā sekas. Šo uzdevumu izpildi Latvijas gaisa satiksme un Civilās aviācijas aģentūra nodrošina patstāvīgi ar saviem resursiem.

3. Ministru kabinets lēmumā par Latvijas gaisa satiksmes un Civilās aviācijas aģentūras funkciju un resursu nodošanu bruņotajiem spēkiem norāda bruņoto spēku atbildīgo amatpersonu, kura ir pilnvarota vadīt un kontrolēt Latvijas gaisa satiksmes un Civilās aviācijas aģentūras darbību šo noteikumu 2.punkta izpratnē.

4. Atbilstoši valsts apdraudējuma veidam (situācijai), intensitātei un raksturam bruņoto spēku atbildīgā amatpersona ir tiesīga uzdot Civilās aviācijas aģentūrai un Latvijas gaisa satiksmei, ņemot vērā to kompetenci, vismaz vienu no šādiem uzdevumiem:

4.1. nodrošināt Latvijas Republikas gaisa telpas izmantošanas prioritāti militārām vajadzībām;

4.2. mainīt Latvijas Republikas gaisa telpas struktūras elementus;

4.3. citādi mainīt Latvijas Republikas gaisa telpas izmantošanas kārtību;

4.4. ieviest papildu prasības aviācijas drošības nodrošināšanai.

5. Bruņoto spēku atbildīgā amatpersona atbilstoši Ministru kabineta lēmumam par Latvijas gaisa satiksmes un Civilās aviācijas aģentūras funkciju un resursu nodošanu bruņotajiem spēkiem informē Civilās aviācijas aģentūru un Latvijas gaisa satiksmi par datumu un laiku, kad minētās iestādes nonāk bruņoto spēku operatīvā vadībā, kā arī par datumu un laiku, kad bruņotie spēki izbeidz operatīvo vadību. Satiksmes ministrija par minēto Ministru kabineta lēmumu un tā darbības laiku informē Starptautisko civilās aviācijas organizāciju.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Aizsardzības ministra vietā - kultūras ministre H.Demakova
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par valsts akciju sabiedrības "Latvijas gaisa satiksme" un valsts aģentūras "Civilās aviācijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 623Pieņemts: 18.09.2007.Stājas spēkā: 22.09.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 153, 21.09.2007.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
163501
22.09.2007
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"