Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā

Izdarīt Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1998, 13.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 1.panta 2.punktā vārdus "apstiprinājusi administratora" ar vārdu "pieņēmusi".

2. Izteikt 2.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

"(1) Šā likuma mērķis ir noteikt garantiju vispārīgos principus attiecībā uz fizisko personu noguldījumiem bankās, kurām ir vai noguldījumu piesaistīšanas brīdī bija atļauts piesaistīt fizisko personu noguldījumus, kā arī Noguldījumu garantiju fonda veidošanas, pārvaldīšanas un izlietošanas kārtību."

3. Izteikt II nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"II nodaļa. Noguldījumu garantiju fonda veidošana, pārvaldīšana un izlietošana ".

4. Izteikt 4. un 5.pantu šādā redakcijā:

"4.pants.  Finansu un kapitāla tirgus komisija nodrošina Noguldījumu garantiju fonda līdzekļu uzkrāšanu, pārvaldīšanu un garantētās atlīdzības izmaksu, kā arī veic šādas funkcijas:

1) organizē banku maksājumu ieskaitīšanu Noguldījumu garantiju fondā;

2) aprēķina un piedzen laikā nenomaksātās summas un soda naudu;

3) organizē garantētās atlīdzības izmaksu;

4) realizē kreditoru prasījuma tiesības pret banku izmaksāto garantēto atlīdzību apmērā.

5.pants.  Uzraudzību pār Noguldījumu garantiju fonda līdzekļu uzkrāšanu un garantētās atlīdzības izmaksu veic Finansu un kapitāla tirgus komisijas konsultatīvā finansu un kapitāla tirgus padome."

5. Izslēgt 6.pantu.

6. Izteikt 10. un 11.pantu šādā redakcijā:

"10.pants.  (1) Bankas, kurām ir atļauts piesaistīt fizisko personu noguldījumus, līdz katra ceturkšņa pirmā mēneša 20.datumam veic maksājumus Noguldījumu garantiju fondā šā likuma 8.panta pirmajā daļā noteiktajā apmērā.

(2) Bankas, kurām fizisko personu noguldījumu piesaistīšanas brīdī bija atļauts un vēlāk tika aizliegts piesaistīt fizisko personu noguldījumus, bet kurās joprojām ir fizisko personu noguldījumi, līdz katra ceturkšņa pirmā mēneša 20.datumam veic maksājumus Noguldījumu garantiju fondā divkāršā šā likuma 8.panta pirmajā daļā noteiktajā apmērā.

(3) Šā panta otrajā daļā noteiktos maksājumus banka veic līdz brīdim, kad tā ir izmaksājusi visus fizisko personu noguldījumus vai bankas iemaksātā summa sasniegusi šā likuma 8.panta otrajā daļā noteikto apmēru, vai līdz brīdim, kad bankai atkal tiek atļauts piesaistīt fizisko personu noguldījumus. Pēc tam maksājumi kārtojami šā likuma 8.panta pirmajā daļā noteiktajā apmērā.

11.pants.  Bankām, kurām ir vai noguldījumu piesaistīšanas brīdī bija atļauts piesaistīt fizisko personu noguldījumus un kuras šādus noguldījumus ir piesaistījušas un nav pilnīgi atmaksājušas, ir pienākums Finansu un kapitāla tirgus komisijas noteiktajā kārtībā un termiņos iesniegt tai mēneša pārskatu par fizisko personu noguldījumiem."

7. Izslēgt III nodaļas nosaukumu.

8. 12.pantā:

aizstāt otrajā daļā vārdus "Fonda pārvalde" ar vārdiem "Finansu un kapitāla tirgus komisija";

izteikt trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Ja banka nokavējusi noteikto termiņu vairāk par 30 dienām, Finansu un kapitāla tirgus komisijai ir tiesības bezstrīda kārtībā piedzīt termiņā nenomaksātās summas un soda naudu un norakstīt līdzekļus no bankas korespondentkonta Latvijas Bankā, par to iepriekš rakstveidā paziņojot Latvijas Bankai."

9. Izteikt 13.pantu šādā redakcijā:

"13.pants.  Noguldījumu garantiju fonds tiek izlietots garantēto atlīdzību izmaksām. Noguldījumu garantiju fonda līdzekļi glabājami Latvijas Bankā atvērtajā kontā, un šos līdzekļus var ieguldīt tikai Latvijas valsts vērtspapīros."

10. Uzskatīt līdzšinējo IV nodaļu par III nodaļu.

11. Aizstāt 14.panta otrajā daļā, 15., 16. un 20.pantā vārdus "Fonda pārvalde" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Finansu un kapitāla tirgus komisija" (attiecīgā locījumā).

12. Izteikt 18. un 19.pantu šādā redakcijā:

"18.pants.  Garantētās atlīdzības lielumu nosaka atbilstoši fiziskās personas noguldījumam maksātnespējas iestāšanās dienā, kas noteikta tiesas spriedumā.

19.pants.  Noguldījumi ārvalstu valūtā tiek aprēķināti latos pēc Latvijas Bankas noteiktā attiecīgās ārvalsts valūtas kursa maksātnespējas iestāšanās dienā, kas noteikta tiesas spriedumā."

13. Izslēgt V nodaļu.

Pārejas noteikumi

1. Noguldījumu garantiju fonda pārvalde darbību izbeidz 2001.gada 30.jūnijā.

2. Finansu un kapitāla tirgus komisija ir Noguldījumu garantiju fonda pārvaldes tiesību un saistību pārņēmēja Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Likums stājas spēkā 2001.gada 1.jūlijā, bet pārejas noteikumi -2000.gada 1.jūlijā.

Likums Saeimā pieņemts 2000.gada 1.jūnijā.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga

Rīgā 2000.gada 20.jūnijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 01.06.2000.Stājas spēkā: 01.07.2001.Zaudē spēku: 01.07.2015.Tēma: Bankas, finanses, budžetsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 230/232, 20.06.2000.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 13, 13.07.2000.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
8175
01.07.2001
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"