Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju"

Izdarīt likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 6., 14.nr.; 1996, 23.nr.; 1997, 15.nr.; 1998, 9.nr.; 1999, 8., 24.nr.; 2002, 5.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt likuma I daļas termina "Valsts vai pašvaldības īpašuma objekts" skaidrojumu ar vārdiem "pašvaldības nekustamais īpašums".

2. Aizstāt 2.panta sestajā daļā vārdus "likumā "Par uzņēmējdarbību"" ar vārdiem "Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likuma 27.panta pirmajā daļā".

3. Izteikt 6.panta otrās daļas otro teikumu šādā redakcijā:

"Privatizācijas sertifikātu izmantošanas apmēru nosaka Privatizācijas aģentūra vai attiecīgās pilsētas dome, rajona padome, pagasta padome vai novada dome."

4. Aizstāt 7.panta sestajā daļā vārdus "Privatizācijas aģentūras valsts pilnvarnieka" ar vārdiem "ekonomikas ministra".

5. 8.pantā:

papildināt pirmo daļu pēc vārdiem "Privatizācijas aģentūra" ar vārdiem "likumā noteiktajā kārtībā un ievērojot šajā likumā noteiktās tiesības un pienākumus";

aizstāt ceturtās daļas 1.punktā vārdus "valsts pilnvarniekiem uzņēmējsabiedrībās, Valsts statistikas komitejas" ar vārdiem "valsts kapitāla daļu turētājiem, Centrālās statistikas pārvaldes";

izslēgt ceturtās daļas 3.punktā vārdus "un valsts pilnvarniekiem uzņēmējsabiedrībās".

6. Izteikt 9.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

"1. Privatizācijas aģentūras darbību pārrauga un valdes darbību kontrolē Ministru kabineta iecelta padome, kas tiek izveidota un darbojas saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" un likumu "Par akciju sabiedrībām". Tās sastāvā tiek iekļauti Saeimā ievēlēto politisko organizāciju (partiju) vai to apvienību deputātu ieteiktie pārstāvji. Katras Saeimā ievēlētās politiskās organizācijas (partijas) vai to apvienības deputāti izvirza vienu pārstāvi. Privatizācijas aģentūras akciju turētājs ir Ekonomikas ministrija. Valsts īpašuma privatizāciju pārrauga ekonomikas ministrs, kurš ir arī Privatizācijas aģentūras akciju turētāja pārstāvis un Privatizācijas aģentūras padomes priekšsēdētājs. Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoru pēc ekonomikas ministra ierosinājuma ieceļ amatā Ministru kabinets."

7. Aizstāt 10.panta pirmajā un otrajā daļā vārdus "Korupcijas novēršanas likums" ar vārdiem "likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā"".

8. Aizstāt 11.panta piektajā daļā vārdus "Privatizācijas aģentūras valsts pilnvarnieka" ar vārdiem "ekonomikas ministra".

9. Aizstāt 11.1 panta otrajā daļā vārdus "valsts pilnvarnieka" ar vārdiem "akcionāru sapulces".

10. Aizstāt 11.2 panta otrajā daļā vārdus "Privatizācijas aģentūras valsts pilnvarnieka" ar vārdiem "ekonomikas ministra".

11. Izteikt 15.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

"1. Privatizācijas aģentūra attiecībā uz pārņemto valsts īpašuma objektu pilda tās funkcijas, kas likumā "Par valsts uzņēmumu" noteiktas ministrijām, kā arī darba devēja funkcijas attiecībā uz direktoru."

12. Izteikt 31.panta trešās daļas otro teikumu šādā redakcijā:

"Lēmumu pieņem attiecīgās pilsētas dome, rajona padome, pagasta padome vai novada dome."

13. Izteikt 32.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

"1. Pēc tam, kad pilsētas dome, rajona padome, pagasta padome vai novada dome ir pieņēmusi lēmumu par pašvaldības īpašuma objekta nodošanu privatizācijai, šā objekta privatizācija uzskatāma par uzsāktu."

14. Izteikt 34.panta otrās daļas otro teikumu šādā redakcijā:

"Pilsētas dome, rajona padome, pagasta padome vai novada dome ir tiesīga šo termiņu pagarināt vai atjaunot."

15. 41.pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

"1. Iesniegtie pašvaldības īpašuma objekta privatizācijas projekti ne vēlāk kā mēneša laikā pēc projektu iesniegšanas termiņa izbeigšanās jāizskata pilsētas domei, rajona padomei, pagasta padomei vai novada domei, piedaloties privatizācijas subjektam un privatizējamā objekta pārstāvjiem, kā arī šā objekta darbinieku arodbiedrības pārstāvim vai darbinieku pilnvarotam pārstāvim, vai darbiniekiem, un jāpieņem lēmums par viena iesniegtā privatizācijas projekta apstiprināšanu vai jānosaka jauns privatizācijas projektu iesniegšanas termiņš, vai arī jāuzdod privatizācijas komisijai izstrādāt savu objekta privatizācijas projektu.";

izteikt piekto un sesto daļu šādā redakcijā:

"5. Pilsētas domes, rajona padomes, pagasta padomes vai novada domes lēmumu par privatizācijas projekta apstiprināšanu var apturēt ekonomikas ministrs mēneša laikā no lēmuma saņemšanas dienas, ja privatizācijas projekts neatbilst normatīvo aktu prasībām.

6. Pilsētas domes, rajona padomes, pagasta padomes un novada domes lēmumus, kā arī ekonomikas ministra rīkojumus privatizācijas jautājumos var pārsūdzēt tiesā."

16. Izteikt 43.panta otro daļu šādā redakcijā:

"2. Privatizācija uzskatāma par pabeigtu ar brīdi, kad privatizācijas subjekts, kurš ieguvis privatizējamo objektu, ir nokārtojis visas saistības, kas tam bija jāpilda saskaņā ar objekta privatizācijas projektu un pirkuma līgumu, un pilsētas dome, rajona padome, pagasta padome vai novada dome ir pieņēmusi lēmumu par objekta privatizācijas pabeigšanu."

17. 75.pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

"1. Privatizācijas aģentūra iesniedz tās pilsētas domei, pagasta padomei vai novada domei, kuras teritorijā atrodas attiecīgais zemesgabals, iesniegumu, kurā norāda paredzamo zemes izmantošanas mērķi un lūdz norādīt, kādiem mērķiem šo zemesgabalu turpmāk drīkst izmantot.";

izteikt trešās daļas pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Piekrišana noformējama izziņas veidā, un to paraksta pilsētas domes, pagasta padomes vai novada domes priekšsēdētājs."

18. 82.pantā:

aizstāt pirmajā daļā vārdus "pilsētas domei vai pagasta padomei" ar vārdiem "pilsētas domei, pagasta padomei vai novada domei";

izteikt trešās daļas pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Piekrišana noformējama izziņas veidā, un to paraksta pilsētas domes, pagasta padomes vai novada domes priekšsēdētājs."

19. Aizstāt pārejas noteikumu 4.punktā vārdus "neattiecas uz tādu nekustamo īpašumu privatizāciju" ar vārdiem "neattiecas uz tādu valsts nekustamo īpašumu privatizāciju".

Likums Saeimā pieņemts 2003.gada 23.oktobrī.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga

Rīgā 2003.gada 12.novembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 23.10.2003.Stājas spēkā: 26.11.2003.Tēma: Pašvaldības; Nekustamais īpašums, būvniecība; PrivatizācijaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 159, 12.11.2003.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 23, 11.12.2003.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
80972
26.11.2003
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"