Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2004. gada 22. jūlija noteikumus Nr. 604 "Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās (sadarbības) projektu sagatavošanai un administratīvo teritoriju izpētei".

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.423

Rīgā 2003.gada 29.jūlijā (prot. Nr.42, 21.§)

Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās (sadarbības) projektu sagatavošanai un administratīvo teritoriju izpētei

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts budžetu 2003.gadam" 3.panta 7.punktu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās (sadarbības) projektu sagatavošanai un administratīvo teritoriju izpētei.

2. Valsts mērķdotāciju piešķir:

2.1. pašvaldību apvienošanās (sadarbības) projekta (turpmāk - apvienošanās projekts) sagatavošanai - līdz 8000 latiem;

2.2. administratīvo teritoriju izpētei - līdz 3000 latiem.

3. Valsts mērķdotāciju apvienošanās projekta sagatavošanai vai administratīvo teritoriju izpētei attiecīgajai pašvaldībai piešķir un izmaksā, pamatojoties uz reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra (turpmāk - ministrs) rīkojumu.

4. Lai saņemtu valsts mērķdotāciju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā iesniedzami šādi dokumenti:

4.1. apvienošanās projekta sagatavošanai:

4.1.1. pašvaldību grupas pieteikums apvienošanās projekta sagatavošanai;

4.1.2. attiecīgajā pašvaldību grupā ietilpstošo pašvaldību domju (padomju) lēmumi par apvienošanās projekta sagatavošanas uzdošanu vienai no tām;

4.1.3. attiecīgās pašvaldības domes (padomes) lēmums par apņemšanos sagatavot apvienošanās projektu saskaņā ar Administratīvi teritoriālās reformas likuma 8.pantu. Ja kāda no pašvaldību grupas pašvaldībām ir atteikusies iesniegt pieteikumu apvienošanās projekta sagatavošanai, lēmumam pievienojama attiecīga informācija;

4.1.4. apvienošanās projekta izstrādes izdevumu tāme un priekšlikumi par projekta izpildes termiņu;

4.2. administratīvo teritoriju izpētei:

4.2.1. pašvaldību grupas pieteikums administratīvo teritoriju izpētei;

4.2.2. attiecīgajā pašvaldību grupā ietilpstošo domju (padomju) lēmumi par administratīvo teritoriju izpētes uzdošanu vienai no tām;

4.2.3. attiecīgās pašvaldības domes (padomes) lēmums par apņemšanos veikt administratīvo teritoriju izpēti saskaņā ar Administratīvi teritoriālās reformas likuma 7.pantu;

4.2.4. administratīvo teritoriju izpētes izdevumu tāme un priekšlikumi par izpētes izpildes termiņu.

5. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija izskata šo noteikumu 4.punktā minētos dokumentus, izvērtē to atbilstību Ministru kabineta atbalstītajiem novadu veidošanas kritērijiem un ne vēlāk kā mēneša laikā pēc dokumentu saņemšanas vai šo noteikumu 5.1.apakšpunktā minētās papildu informācijas saņemšanas pieņem attiecīgu lēmumu:

5.1. sagatavo ministra rīkojuma projektu par valsts mērķdotācijas piešķiršanu attiecīgajai pašvaldībai apvienošanās projekta sagatavošanai vai administratīvo teritoriju izpētei. Ja iesniegtās ziņas ir nepilnīgas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija pieprasa iesniedzējam papildu informāciju;

5.2. ja nav iesniegta šo noteikumu 5.1.apakšpunktā minētā informācija vai ja saskaņā ar šo noteikumu 8. vai 9.punktu valsts mērķdotācija nav piešķirama, sagatavo vēstules projektu ar motivētu atteikumu piešķirt valsts mērķdotāciju un iesniedz to ministram parakstīšanai;

5.3. ja valsts budžetā apvienošanās projekta sagatavošanai vai administratīvo teritoriju izpētei paredzētie finanšu līdzekļi ir izlietoti, iesniegto dokumentu izskatīšanu atliek uz nākamo gadu.

6. Valsts mērķdotāciju piešķiršanā prioritāte ir projektiem, kas veicina pašvaldību apvienošanās procesu.

7. Šo noteikumu 2.1.apakšpunktā minētās valsts mērķdotācijas apmērs tiek samazināts par 10 %, ja pašvaldību grupā, kas iesniegusi pieteikumu apvienošanās projekta sagatavošanai, ir mazāk par četrām pašvaldībām.

8. Šo noteikumu 2.1.apakšpunktā minētā valsts mērķdotācija pašvaldībai netiek piešķirta, ja attiecīgais apvienošanās projekts ir sagatavots pirms šo noteikumu stāšanās spēkā vai apvienošanās projekta pieteikums ir pretrunā Ministru kabineta atbalstītajiem novadu veidošanas kritērijiem.

9. Šo noteikumu 2.2.apakšpunktā minētā valsts mērķdotācija pašvaldībai netiek piešķirta, ja administratīvo teritoriju izpēte ir veikta pirms šo noteikumu stāšanās spēkā.

10. Ministra parakstīto rīkojumu par valsts mērķdotācijas piešķiršanu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija piecu darbdienu laikā (bet ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 20.decembrim) nosūta attiecīgajām pašvaldībām un Valsts kasei.

11. Ar valsts mērķdotāciju izmaksām saistītās finanšu operācijas veic Valsts kase. Pēc tam kad saņemts ministra rīkojums par valsts mērķdotācijas piešķiršanu, Valsts kase divu nedēļu laikā ieskaita noteikto valsts mērķdotācijas summu attiecīgās pašvaldības budžetā un nodrošina, lai netiktu pārsniegtas valsts mērķdotāciju finansēšanas plānā apstiprinātās summas.

Ministru prezidents E.Repše

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs I.Gaters

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 7.augustu.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās (sadarbības) projektu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 423Pieņemts: 29.07.2003.Stājas spēkā: 07.08.2003.Zaudē spēku: 01.01.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 111, 06.08.2003.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
77829
07.08.2003
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"