Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.258

Rīgā 2003.gada 13.maijā (prot. Nr.28 32.§)
Noteikumi par ekspluatācijas aizsargjoslu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm noteikšanas metodiku lauksaimniecībā izmantojamās zemēs un meža zemēs
Izdoti saskaņā ar Aizsargjoslu likuma 59.panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka ekspluatācijas aizsargjoslu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm (turpmāk — aizsargjosla) noteikšanas metodiku lauksaimniecībā izmantojamās zemēs un meža zemēs.

2. Aizsargjoslu nosaka ap valsts un koplietošanas meliorācijas būvēm un ierīcēm.

3. Ūdensnotekām (regulētām vai ierīkotām) lauksaimniecībā izmantojamās zemēs aizsargjoslas robežu nosaka ūdensnotekas abās pusēs desmit metru attālumā no ūdensnotekas krotes. Regulētām ūdensnotekām (maģistrālajiem kanāliem) meža zemēs aizsargjoslas robežu nosaka atbērtnes pusē astoņu līdz desmit metru attālumā (atkarībā no atbērtnes platuma) no ūdensnotekas krotes.

4. Ja ūdensnotekas un ūdenstilpes krastu veido aizsargdambis, aizsargjoslas robežu nosaka piecu metru attālumā no aizsargdambja sausās nogāzes pakājes.

5. Liela diametra (30 cm vai lielāks) kolektora aizsargjoslas robežu nosaka astoņu metru attālumā uz katru pusi no kolektora ass līnijas.

6. Ap polderu sūkņu stacijām, krājbaseiniem un slūžām aizsargjoslas robežu nosaka 20 metru attālumā, ap hidrometriskajiem posteņiem — piecu metru attālumā no būves ārējās malas.

7. Aizsargjoslā darbus veic, ievērojot prasības, kas noteiktas normatīvajos aktos, kuri regulē attiecīgo jomu.

8. Aizsargjoslu uztur zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs. Aizsargjoslas stāvokli atbilstoši kompetencei kontrolē Lauku atbalsta dienesta reģionālās lauksaimniecības pārvaldes, Aiviekstes meliorācijas sistēmu valsts pārvalde un Valsts meža dienests.

9. Aizsargjoslā aprobežojumus nosaka saskaņā ar Aizsargjoslu likumā norādītajiem vispārīgajiem aprobežojumiem aizsargjoslās un aprobežojumiem aizsargjoslās ap meliorācijas būvēm un ierīcēm.

10. Aizsargjoslas robežas nosaka, tās iezīmē zemesgabalu plānos un ieraksta zemesgrāmatā atbilstoši Aizsargjoslu likuma 33.pantā un šajos noteikumos noteiktajām prasībām.

11. Aizsargjosla dabā netiek apzīmēta.

12. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1998.gada 30.jūnija noteikumus Nr.236 “Noteikumi par ekspluatācijas aizsargjoslu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm noteikšanas metodiku lauksaimniecībā izmantojamās zemēs un meža zemēs” (Latvijas Vēstnesis, 1998, 196./197.nr.).

Ministru prezidents E.Repše

Zemkopības ministra vietā — aizsardzības ministrs Ģ.V.Kristovskis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par ekspluatācijas aizsargjoslu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm noteikšanas metodiku .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 258Pieņemts: 13.05.2003.Stājas spēkā: 17.05.2003.Zaudē spēku: 01.06.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 73, 16.05.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
74952
17.05.2003
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"