Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par Latvijas valsts ģerboni"

Izdarīt likumā "Par Latvijas valsts ģerboni" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1998, 7.nr.; 2002, 23.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.pantu šādā redakcijā:

"2.pants. Latvijas Republikā tiek lietots lielais valsts ģerbonis, mazais valsts ģerbonis un papildinātais mazais valsts ģerbonis."

2. Izteikt 3.pantu šādā redakcijā:

"3.pants. (1) Lielā valsts ģerboņa vairogs ir dalīts un pusskaldīts: 1. - zilā laukā uzlecošas zelta saules puse, 2. - sudraba laukā pretēji pagriezts sarkans lauva (Kurzeme, Zemgale), 3. - sarkanā laukā sudraba grifs ar zelta mēli un sudraba zobenu labajā ķetnā (Vidzeme, Latgale). Virs vairoga puslokā trīs zelta zvaigznes. Vairoga turētāji - labajā pusē sarkans lauva ar zelta mēli, kreisajā pusē sudraba grifs ar zelta mēli - balstās uz diviem zaļiem ozola zariem, kas saņemti ar sarkansudrabsarkanu lenti valsts karoga krāsu samēros.

(2) Mazais valsts ģerbonis ir lielā valsts ģerboņa vairogs, virs kura puslokā trīs zelta zvaigznes.

(3) Papildinātais mazais valsts ģerbonis ir mazais valsts ģerbonis, kas sānos apņemts ar diviem zaļiem ozola zariem, kuri krustojas zem vairoga."

3. Izteikt 4.pantu šādā redakcijā:

"4.pants. (1) Lielā valsts ģerboņa krāsainajam attēlam, mazā valsts ģerboņa krāsainajam attēlam un papildinātā mazā valsts ģerboņa krāsainajam attēlam jāatbilst attiecīgā ģerboņa aprakstam, kā arī pamatā jāsakrīt ar likumam pievienotajiem attēliem tā 1.pielikumā. Lielā valsts ģerboņa grafiskajam attēlam, mazā valsts ģerboņa grafiskajam attēlam un papildinātā mazā valsts ģerboņa grafiskajam attēlam jāatbilst attiecīgā ģerboņa aprakstam, kā arī pamatā jāsakrīt ar likumam pievienotajiem attēliem tā 2.pielikumā. Lielā valsts ģerboņa kontūrzīmējumam, mazā valsts ģerboņa kontūrzīmējumam un papildinātā mazā valsts ģerboņa kontūrzīmējumam jāatbilst attiecīgā ģerboņa aprakstam, kā arī pamatā jāsakrīt ar likumam pievienotajiem attēliem tā 3.pielikumā.

(2) Valsts ģerboņa attēlu atbilstību šajā likumā noteiktajam aprakstam un pievienotajiem attēliem nosaka Valsts heraldikas komisija, kuras izveidošanas kārtību un darbības principus nosaka Valsts prezidents."

4. Aizstāt 6.pantā vārdus "Vidējo valsts ģerboni" ar vārdiem "Papildināto mazo valsts ģerboni".

5. Papildināt 12.panta otro daļu pēc vārda "ievērošanu" ar vārdiem "sabiedriskajās vietās".

6. Izslēgt pārejas noteikumu 3.punktu.

7. Aizstāt likuma "Par Latvijas valsts ģerboni" 1., 2. un 3.pielikuma nosaukumā un tekstā vārdus "vidējā valsts ģerboņa" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "papildinātā mazā valsts ģerboņa" (attiecīgā locījumā).

Pārejas noteikums

Ministru kabinets sešu mēnešu laikā pēc šā likuma stāšanās spēkā iesniedz Saeimai likumprojektu par heraldisko simboliku.

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Likums Saeimā pieņemts 2003.gada 27.februārī.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga

Rīgā 2003.gada 12.martā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā "Par Latvijas valsts ģerboni" Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 27.02.2003.Stājas spēkā: 13.03.2003.Tēma: Valsts valoda, valsts simboli; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 39, 12.03.2003.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 8, 24.04.2003.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
72294
13.03.2003
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"