Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.592

Rīgā 2002.gada 27.decembrī (prot. Nr.60, 17.§)

Ievedamo preču izcelsmes noteikumi, sertifikāta veidlapas paraugs un vispārējo priekšrocību režīma 0 procentu likmes piemērošanas kārtība

Izdoti saskaņā ar likuma "Par muitas nodokli (tarifiem)" 5.panta pirmās daļas 4.punktu

 I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka ievedamo preču izcelsmes nosacījumus, sertifikāta veidlapas paraugu un kārtību, kādā vispārējo priekšrocību režīma (turpmāk - VPR) 0 procentu likme piemērojama precēm, kas ievedamas no likuma "Par muitas nodokli (tarifiem)" 9.pielikumā minētajām valstīm.

2. VPR noteikto priekšrocību saņēmējvalsts (turpmāk - priekšrocību saņēmējvalsts) izcelsmes preces (materiāli vai produkcija), kurām Latvijas Republika piemēro VPR 0 procentu likmi (turpmāk - VPR likme), ir šādas:

2.1. preces, kas pilnībā iegūtas priekšrocību saņēmējvalstī saskaņā ar šo noteikumu 3.punktu;

2.2. preces, kas ir pietiekami apstrādātas vai pārstrādātas saskaņā ar šo noteikumu 5.punktu.

3. Par priekšrocību saņēmējvalstī (valsts sauszemes teritorijā, kā arī šīs valsts teritoriālajos ūdeņos) pilnībā iegūtām precēm uzskatāmas šādas preces:

3.1. minerāli, kas iegūti no augsnes vai jūras dzīlēm priekšrocību saņēmējvalsts teritorijā;

3.2. priekšrocību saņēmējvalsts teritorijā novāktā augu valsts produkcija;

3.3. dzīvi dzīvnieki, kas piedzimuši un izaudzēti priekšrocību saņēmējvalstī;

3.4. preces, kas iegūtas no dzīviem priekšrocību saņēmējvalstī izaudzētajiem dzīvniekiem;

3.5. priekšrocību saņēmējvalsts teritorijā iegūtā zvejniecības vai medniecības produkcija;

3.6. jūras zvejas produkcija un cita ar priekšrocību saņēmējvalsts kuģiem iegūtā jūras produkcija;

3.7. preces, kas uz pārstrādes kuģiem ražotas tikai no šo noteikumu 3.6.apakšpunktā minētās produkcijas;

3.8. priekšrocību saņēmējvalstī savāktie lietotie izstrādājumi, kas derīgi tikai izejmateriālu iegūšanai;

3.9. atkritumi un lūžņi, kas radušies ražošanas procesā priekšrocību saņēmējvalstī;

3.10. preces, kas iegūtas no jūras dzīlēm ārpus priekšrocību saņēmējvalsts teritoriālajiem ūdeņiem, ja priekšrocību saņēmējvalstij ir tiesības izmantot attiecīgās jūras dzīles;

3.11. preces, kas priekšrocību saņēmējvalstī ražotas tikai no šo noteikumu 3.1., 3.2., 3.3., 3.4., 3.5., 3.6., 3.7., 3.8., 3.9. un 3.10.apakšpunktā minētajām precēm.

4. Kuģus, arī ar saldēšanas iekārtām aprīkotos kuģus, uz kuriem tiek apstrādātas un pārstrādātas nozvejotās zivis, uzskata par priekšrocību saņēmējvalsts teritorijas daļai piederošiem, ja kuģi atbilst šādiem nosacījumiem:

4.1. tie ir reģistrēti vai pierakstīti attiecīgajā priekšrocību saņēmējvalstī;

4.2. tie kuģo ar attiecīgās priekšrocību saņēmējvalsts karogu;

4.3. tie vismaz 50 % apmērā pieder attiecīgās priekšrocību saņēmējvalsts pilsonim vai sabiedrībai, kuras galvenais birojs atrodas attiecīgajā valstī, un attiecīgās sabiedrības vadītājs vai vadītāji, direktoru valdes vai uzraudzības padomes priekšsēdētājs un vairākums šīs padomes locekļu ir attiecīgās valsts pilsoņi, turklāt attiecīgajai valstij vai sabiedriskajām organizācijām, vai attiecīgās valsts pilsoņiem pieder vismaz puse no šī kapitāla partneruzņēmuma vai sabiedrības;

4.4. kuģu kapteiņi un virsnieki ir priekšrocību saņēmējvalsts pilsoņi;

4.5. vismaz 75 % kuģu apkalpes locekļu ir priekšrocību saņēmējvalsts pilsoņi.

5. Preces, kas nav pilnībā iegūtas priekšrocību saņēmējvalstī, uzskata par pietiekami apstrādātām vai pārstrādātām, ja tās atbilst šo noteikumu 1.pielikumā minētajiem nosacījumiem. Ja prece ir ieguvusi izcelsmi saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumā minētajiem nosacījumiem un ir izmantota citas preces ražošanā, izcelsmes nosacījumi, kas paredzēti attiecīgajai citai precei, neattiecas uz izcelsmi ieguvušo izmantoto preci un izcelsmes noteikšanā neņem vērā izmantotās preces ražošanai izmantotos bezizcelsmes materiālus.

6. Apstrāde vai pārstrāde, lai piešķirtu precei izcelsmes statusu, uzskatāma par nepietiekamu, ja veiktas tikai šādas darbības:

6.1. darbības, kas nodrošina preču saglabāšanu labā stāvoklī transportēšanas un uzglabāšanas laikā (ventilācija, izklāšana, žāvēšana, atdzesēšana, ievietošana sāls, sēra dioksīda vai citos ūdens šķīdumos, bojāto daļu noņemšana un līdzīgas operācijas);

6.2. vienkāršas darbības, piemēram, putekļu noslaucīšana, sijāšana, caurskate, šķirošana, komplektēšana, mazgāšana, krāsošana, sagriešana;

6.3. iepakojuma nomaiņa, izjaukšana un salikšana;

6.4. vienkārša iepildīšana pudelēs, flakonos, ielikšana maisos, kārbās, kastēs, piestiprināšana kartona vai koka plāksnēm un pārējās vienkāršas iepakošanas darbības;

6.5. preču zīmju, etiķešu vai citu atšķirības zīmju piestiprināšana precēm vai to iepakojumam vai uzdrukāšana uz precēm vai to iepakojuma;

6.6. vienkārša viena veida vai dažādu veidu produkcijas samaisīšana, ja viena vai vairākas attiecīgā komplekta sastāvdaļas neatbilst nosacījumiem, kas nepieciešami, lai varētu tās uzskatīt par priekšrocību saņēmējvalsts izcelsmes precēm;

6.7. vienkārša preču daļu apvienošana, lai iegūtu gatavo produkciju;

6.8. divu vai vairāku šo noteikumu 6.1., 6.2., 6.3., 6.4., 6.5. un 6.6.apakšpunktā minēto darbību apvienošana;

6.9. oksīdu, eļļas, krāsas vai citu pārklājumu noņemšana;

6.10. tekstilproduktu gludināšana vai presēšana;

6.11. graudaugu un rīsu lobīšana, daļēja vai pilnīga balināšana, pulēšana un glazēšana;

6.12. cukura krāsošanas vai cukurgraudu veidošanas operācijas;

6.13. augļu, riekstu un dārzeņu mizošana, kauliņu izņemšana un lobīšana;

6.14. bēršana, vienkārša malšana vai vienkārša sagriešana;

6.15. dzīvnieku kaušana.

7. Ja gala produkts sastāv no vairākām precēm, kas klasificētas Preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizētās sistēmas (turpmāk - harmonizētā sistēma) vienā preču pozīcijā, viss kopums veido vienu klasifikācijas vienību. Ja sūtījums - produkcija, kuru eksportētājs nosūta kravas saņēmējam vai kuras pārvadājumu no eksportētāja kravas saņēmējam noformē ar vienu un to pašu transporta dokumentu vai, ja tāda nav, ar vienu un to pašu rēķinu, - sastāv no vairākām identiskām precēm, kas klasificētas vienā harmonizētās sistēmas preču pozīcijā, šie noteikumi piemērojami katrai precei atsevišķi. Ja prece tiek klasificēta kopā ar iepakojumu, izcelsmi nosaka visam kopumam.

8. Bezizcelsmes materiālus, nepārsniedzot šo noteikumu 1.pielikumā norādītās bezizcelsmes materiālu maksimālās procentuālās vērtības, var izmantot preču ražošanā, ja to kopējā vērtība nepārsniedz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas (ex-works price), kas samaksāta ražotājam, kura uzņēmumā ir veikta pēdējā preces apstrāde vai pārstrāde (turpmāk - rūpnīcas cena), ar nosacījumu, ka šajā cenā ietilpst visu izmantoto materiālu vērtība, kas noteikta saskaņā ar PTO Līguma par 1994.gada vispārējo vienošanos par tarifiem un tirdzniecību VII panta ieviešanu (PTO Līgums par muitas novērtējumu), importēšanas brīdī vai, ja šī vērtība nav zināma vai nosakāma, - pirmā tirgus cena, kas samaksāta par materiāliem, no kuras atskaitīti visi iekšzemes nodokļi, kuri ir vai var tikt atmaksāti, kad iegūto produkciju eksportē. Šie noteikumi neattiecas uz precēm, kas klasificētas harmonizētās sistēmas 50., 51., 52., 53., 54., 55., 56., 57., 58., 59., 60., 61., 62. un 63.grupā. 

9. Lai noteiktu, vai precei ir priekšrocību saņēmējvalsts izcelsme, nav nepieciešams noteikt, vai elektroenerģijai, degvielai, agregātiem, iekārtām, darbgaldiem un instrumentiem, kas izmantoti šo preču ražošanai, ir šīs valsts izcelsme.

10. Par piederumiem, rezerves daļām un instrumentiem, kurus nosūta kopā ar iekārtu, darbgaldu, aparātu vai transportlīdzekli un kuri veido parastās komplektācijas daļu un ir ieskaitīti komplekta cenā, netiek sastādīts atsevišķs rēķins. Tos uzskata par attiecīgās iekārtas, darbgalda, aparāta vai transportlīdzekļa daļu.

11. Saskaņā ar harmonizētās sistēmas 3.vispārīgā noteikuma definīciju komplekti tiek uzskatīti par izcelsmes komplektiem, ja katra to sastāvdaļa ir izcelsmes produkcija. Tomēr, ja komplekts sastāv no izcelsmes un bezizcelsmes produkcijas, tas kopumā tiek atzīts par izcelsmes produkciju, nodrošinot, ka bezizcelsmes produkcijas vērtība nepārsniedz 15 % no komplekta rūpnīcas cenas.

12. Par precēm, kas Latvijas Republikā piegādātas tieši no priekšrocību saņēmējvalsts, uzskata preces, kuras pārvieto, nešķērsojot nevienas citas valsts teritoriju vai šķērsojot citu valstu teritoriju (izņemot priekšrocību saņēmējvalsts teritoriju) ar vai bez pārkraušanas šo valstu muitas noliktavās, ar nosacījumu, ka šo preču pārvietošana, šķērsojot minētās valstis, ir ģeogrāfiski pamatota vai saistīta vienīgi ar transportēšanas apsvērumiem un ka attiecīgās preces:

12.1. atrodas muitas noliktavā muitas iestāžu uzraudzībā;

12.2. nav izlaistas brīvam apgrozījumam attiecīgajā valstī;

12.3. nav pakļautas citām darbībām, izņemot izkraušanu, pārkraušanu vai jebkuras citas darbības, kas paredzētas šo preču saglabāšanai labā stāvoklī.

13. Šo noteikumu 12.punktā minēto nosacījumu izpildes apstiprinājumu iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādē un uzrāda dokumentu, kurā raksturoti apstākļi, kādos prece atradās tranzīta valstī, kā arī vienu no šādiem dokumentiem:

13.1. vienotu transporta dokumentu, kurā norādīts maršruts no eksportētājas valsts caur tranzīta valsti;

13.2. tranzīta valsts muitas iestāžu izsniegto sertifikātu, kurā norāda:

13.2.1. precīzu preču aprakstu;

13.2.2. ja preces pārvadātas ar kuģi, - preču izkraušanas un pārkraušanas datumus vai datumus, kad notikusi preču iekraušana un izkraušana.

14. Ja no priekšrocību saņēmējvalsts uz citu valsti izvestās priekšrocību saņēmējvalsts izcelsmes preces tiek nosūtītas atpakaļ, šīs preces uzskata par bezizcelsmes precēm, ja kompetentajām institūcijām nevar iesniegt pierādījumus par to, ka:

14.1. atpakaļ nosūtītās preces ir tās pašas preces, kas tika izvestas;

14.2. nav bijušas pakļautas citām darbībām, izņemot tās, kas nepieciešamas, lai saglabātu šīs preces labā stāvoklī attiecīgajā valstī.

II. Piezīmes par precēm, kas iegūtas no bezizcelsmes materiāliem

15. Šo noteikumu 1.pielikumā norādītajā tabulā (turpmāk - tabula) pirmās divas ailes ietver iegūtās produkcijas aprakstu. Tabulas 1.ailē norāda preču pozīcijas numuru vai grupas numuru, kuru izmanto harmonizētajā sistēmā, bet tabulas 2.ailē - preču aprakstu, kuru izmanto šajā sistēmā atbilstošajai preču pozīcijai vai grupai. Katram ierakstam tabulas pirmajās divās ailēs atbilst tabulas 3. vai 4.ailē norādītie nosacījumi.

16. Ja tabulas 1.ailē tiek grupēti kopā vairāki preču pozīciju numuri un tabulas 2.ailē tiek norādīts produkcijas apraksts (tādējādi dots apraksts vispārīgos jēdzienos), tad tabulas 3. vai 4.ailē norādītie kopīgie nosacījumi attiecas uz visu produkciju, kura pēc harmonizētās sistēmas tiek klasificēta šīs grupas preču pozīcijā, vai uz jebkuru preču pozīciju, kas grupēta kopā tabulas 1.ailē.

17. Ja tabulā ir atšķirīgi nosacījumi attiecībā uz dažādu produkciju vienā preču pozīcijā, katra atkāpe satur aprakstu tai pozīcijas daļai, kurai atbilst blakus tabulas 3. vai 4.ailē norādītie nosacījumi.

18. Ja ierakstam tabulas pirmajās divās ailēs atbilstošie nosacījumi ir aprakstīti gan tabulas 3.ailē, gan 4.ailē, eksportētājs var izvēlēties piemērot vienu vai otru nosacījumu (kā alternatīvu). Ja tabulas 4.ailē nav norādīti izcelsmes nosacījumi, jāņem vērā tabulas 3.ailē norādītie nosacījumi.

19. Nosacījumus attiecībā uz produkciju, kura ieguvusi izcelsmes statusu un tiek izmantota citas produkcijas iegūšanā, piemēro neatkarīgi no tā, vai šis statuss iegūts rūpnīcā, kurā šī produkcija tiek izmantota, vai arī citā rūpnīcā attiecīgajā valstī. 

Piemērs. Dzinējs, kurš klasificēts 8407.preču pozīcijā un par kuru ir noteikts, ka tajā iestrādāto bezizcelsmes materiālu vērtība nedrīkst pārsniegt 40 % no rūpnīcas cenas, ir izgatavots no materiāla "citi tērauda sakausējumi, kuri rupji apstrādāti ar kalšanu" (7224.preču pozīcija). Ja šis kalums ir kalts attiecīgajā valstī no bezizcelsmes stieņiem, tad kalums jau ir ieguvis izcelsmi saskaņā ar ex 7224.preču pozīcijai atbilstošo nosacījumu un var tikt ieskaitīts dzinēja vērtības aprēķinā kā izcelsmes materiāls neatkarīgi no tā, vai tas ir ražots tajā pašā vai citā rūpnīcā. Bezizcelsmes stieņu vērtība tādējādi netiek ņemta vērā, kad tiek saskaitīta izmantoto bezizcelsmes materiālu vērtība.

20. Tabulā norādītie nosacījumi nosaka minimālo apstrādes vai pārstrādes apjomu, kas nepieciešams, lai piešķirtu precēm izcelsmes statusu. Ja tabulā norādītie nosacījumi nosaka, ka bezizcelsmes materiāli noteiktā ražošanas stadijā var tikt izmantoti, šādu materiālu izmantošana ir atļauta vienīgi agrīnā stadijā.

21. Saskaņā ar šo noteikumu 20.punktu jebkurā preču pozīcijā klasificētie materiāli (arī materiāli ar tādu pašu aprakstu un preču pozīciju kā produktam) var tikt izmantoti, ievērojot tos speciālos ierobežojumus, kas minēti tabulā norādītajos nosacījumos. Tomēr "ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, ieskaitot citus preču pozīcijā Nr.... klasificētos materiālus" vai "ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, arī citiem materiāliem tajā pašā preču pozīcijā kā produkts" nozīmē, ka var tikt izmantoti jebkurā preču pozīcijā klasificētie, izņemot tos, kuru apraksts atbilst tabulas 2.ailē ietvertās preces aprakstam.

22. Ja tabulā norādītie nosacījumi nosaka, ka produkciju var ražot no vairāk nekā viena materiāla, tas nozīmē, ka var izmantot vairākus materiālus, bet netiek prasīts, lai tiktu izmantoti visi materiāli. 

Piemērs. Nosacījumi par audumu (5208. līdz 5212.preču pozīcija) nosaka, ka var izmantot gan dabiskās šķiedras, gan ķīmiskos materiālus, gan abus kopā.

23. Ja tabulā norādītie nosacījumi nosaka, ka produkcijai jābūt ražotai no noteikta materiāla, tas nenoliedz citu tādu materiālu izmantošanu, kuri neatbilst nosacījumiem tiem piemītošas dabas dēļ (sk. šo noteikumu 35.punktu attiecībā uz tekstilu). 

1.piemērs. Nosacījumi par gataviem pārtikas produktiem (1904.preču pozīcija) neparedz labības vai tās izstrādājumu izmantošanu, taču neliedz izmantot minerālos sāļus, ķimikālijas vai citus papildinājumus, kuri netiek iegūti no labības. Tomēr tas neattiecas uz produkciju, kas, lai arī nevar tikt ražota no tabulā minētā konkrētā materiāla, var tikt izgatavota no līdzīga materiāla agrākā ražošanas stadijā. 

2.piemērs. Ja ex 62.grupā klasificētais apģērbs ir izgatavots no neausta materiāla un šo izstrādājumu grupai tiek pieļauta tikai bezizcelsmes dzijas izmantošana, izmantošanu nav iespējams sākt ar neausto audumu (pat tad, ja neaustie audumi nevar normāli tikt izgatavoti no dzijas). Šādos gadījumos sākuma materiāls varētu būt pirmsdzijas (šķiedras) stadijā.

24. Ja tabulā norādītie nosacījumi nosaka divas procentuālās vērtības bezizcelsmes materiāliem, kuri var tikt izmantoti maksimālā satura apzīmēšanai, šos procentu rādītājus nevar skaitīt kopā. Visu izmantoto bezizcelsmes materiālu maksimālā vērtība nekad nedrīkst pārsniegt augstāko no minētajiem procentu rādītājiem. Individuālie procentu rādītāji nedrīkst pārsniegt attiecīgos noteikto materiālu rādītājus.

25. Tabulā ietvertais jēdziens "dabiskās šķiedras" attiecas uz šķiedrām, kas nav mākslīgās vai sintētiskās šķiedras. Tas attiecas uz ražošanas stadiju pirms vērpšanas (ieskaitot atkritumus) un, ja nav noteikts citādi, iekļauj kārstas, ķemmētas vai citādi pārstrādātas šķiedras.

26. Jēdziens "dabiskās šķiedras" atbilst harmonizētajai sistēmai un ietver 0503.preču pozīcijā klasificētos zirgu astrus, 5002. un 5003.preču pozīcijā klasificēto zīdu, kā arī 5101. līdz 5105.preču pozīcijā klasificēto vilnas šķiedru, smalkus vai rupjus dzīvnieku matus, 5201. līdz 5203.preču pozīcijā klasificētās kokvilnas šķiedras un pārējās 5301. līdz 5305.preču pozīcijā klasificētās augu šķiedras.

27. Jēdzieni "tekstila pulpa", "ķīmiskie materiāli" un "papīra ražošanas materiāli" tabulā attiecas uz materiāliem, kuri nav klasificēti 50. līdz 63.grupā un var tikt izmantoti sintētisko vai papīra šķiedru, kā arī dziju ražošanai.

28. Jēdziens "mākslīgā štāpeļšķiedra" atbilst harmonizētajai sistēmai un ietver 5501. līdz 5507.preču pozīcijā klasificēto mākslīgo vai sintētisko pavedienu auklām, štāpeļšķiedrām vai atkritumiem.

29. Ja tabulā produkcija tiek minēta ar atsauci uz šo punktu, tabulas 3.ailē norādītos nosacījumus neattiecina uz tekstila pamatmateriālu, kurš izmantots produkcijas ražošanā un kopumā ir 10 % vai mazāk no izmantoto tekstila pamatmateriālu svara (šo noteikumu 32. un 33.punkts).

30. Šo noteikumu 29.punktu attiecina tikai uz jaukto produkciju, kura izgatavota no diviem vai vairākiem tekstila pamatmateriāliem.

31. Tekstila pamatmateriāli ir šādi materiāli:

31.1. zīds;

31.2. vilna;

31.3. rupjie dzīvnieku mati;

31.4. smalkie dzīvnieku mati;

31.5. zirgu astri;

31.6. kokvilna;

31.7. papīra ražošanas materiāli un papīrs;

31.8. lins;

31.9. kaņepāji;

31.10. džuta un citu tekstila lūksnu šķiedras;

31.11. sizals un citas Agave dzimtas augu tekstila šķiedras;

31.12. kokosriekstu, abakas, rāmijas un citu tekstilaugu šķiedras;

31.13. sintētiskie pavedieni;

31.14. mākslīgie pavedieni;

31.15. strāvu vadošie pavedieni;

31.16. sintētiskās štāpeļšķiedras no polipropilēna;

31.17. sintētiskās štāpeļšķiedras no poliestera;

31.18. sintētiskās štāpeļšķiedras no poliamīda;

31.19. sintētiskās štāpeļšķiedras no poliakrilonitrila;

31.20. sintētiskās štāpeļšķiedras no polimīda;

31.21. sintētiskās štāpeļšķiedras no politetrafluoroetilēna;

31.22. sintētiskās štāpeļšķiedras no poli(fenilēna sulfīda);

31.23. sintētiskās štāpeļšķiedras no poli(vinilhlorīda);

31.24. citas sintētiskās štāpeļšķiedras;

31.25. mākslīgās štāpeļšķiedras no viskozes;

31.26. pārējās ķīmiskās štāpeļšķiedras;

31.27. no poliuretāna izgatavota šķiedra (dzija), pārklāta ar elastīgu polietera kārtu, gluda vai reljefa;

31.28. no poliuretāna izgatavota šķiedra, pārklāta ar elastīgu poliestera kārtu, gluda vai reljefa;

31.29. produkti (metalizētā šķiedra), kuri klasificēti 5605.preču pozīcijā un kuros ir alumīnija sloksnes, kas sastāv no alumīnija folijas vai plastmasas plēves serdes, pārklātas ar alumīnija pulveri vai nepārklātas, platumā, kas nepārsniedz 5 mm, saspiestas ar caurspīdīgu vai krāsainu lipīgu materiālu starp divām plastmasas plēves kārtām;

31.30. pārējie 5605.preču pozīcijā klasificētie produkti. 

1.piemērs. Dzija, kas klasificēta 5205.preču pozīcijā un izgatavota no 5203.preču pozīcijā klasificētās kokvilnas šķiedras un 5506.preču pozīcijā klasificētās sintētiskās štāpeļšķiedras, ir jauktā dzija. Tādējādi bezizcelsmes sintētisko štāpeļšķiedru, kura neatbilst izcelsmes nosacījumiem, kas nosaka ražošanu no ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas, var izmantot, ja tās kopējais svars nepārsniedz 10 % no dzijas svara. 

2.piemērs. Vilnas audums, kas klasificēts 5112.preču pozīcijā un izgatavots no 5107.preču pozīcijā klasificētās vilnas dzijas un 5509.preču pozīcijā klasificētās sintētiskās štāpeļšķiedras dzijas, ir jaukts audums. Tādējādi sintētiskā dzija, kura neatbilst izcelsmes nosacījumiem, kas nosaka ražošanu no ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas, vai vilnas dzija, kura neatbilst izcelsmes nosacījumiem, kas nosaka ražošanu no nekārstajām vai neķemmētajām un citādi vērpšanai nesagatavotām dabiskajām šķiedrām, vai šo divu materiālu apvienošana var tikt izmantota, ja to kopējais svars nepārsniedz 10 %. 

3.piemērs. Cauršūtie tekstila audumi, kas klasificēti 5802.preču pozīcijā un izgatavoti no 5205.preču pozīcijā klasificētās kokvilnas dzijas un 5210.preču pozīcijā klasificētā kokvilnas auduma, uzskatāmi par jauktu produkciju tikai tad, ja pats kokvilnas audums ir jaukts audums, kas izgatavots no dzijām, kuras klasificētas divās atsevišķās preču pozīcijās, vai ja izmantotās kokvilnas dzijas pašas ir jauktas. 

4.piemērs. Ja cauršūtais tekstila audums izgatavots no 5205.preču pozīcijā klasificētās kokvilnas dzijas un 5407.preču pozīcijā klasificētā sintētiskā auduma, izmantotās dzijas ir divi atsevišķi tekstila pamatmateriāli un cauršūtais tekstila audums attiecīgi ir jaukta produkcija.

32. Ja audumā iestrādāta "grodota vai negrodota dzija, kura izgatavota no poliuretāna segmentiem ar lokaniem poliestera segmentiem", šis pieļāvums ir 20 % attiecībā uz šo dziju.

33. Ja audumā iestrādāta lente ar alumīnija folijas serdeni vai plastikāta plēves serdeni (ar vai bez alumīnija pulvera seguma), kuras platums nepārsniedz 5 mm un kura no abām pusēm ar caurspīdīga vai krāsaina līmmateriāla palīdzību iespiesta starp diviem plastikāta plēves slāņiem, šis pieļāvums ir 30 % attiecībā uz šo lenti.

34. Ja tabulā ir atsauce uz šo punktu, var izmantot arī tekstilmateriālus (izņemot oderes un starplikas), kas neatbilst tabulas 3.ailē norādītajiem nosacījumiem attiecīgajai gatavajai produkcijai (ar nosacījumu, ka tos klasificē citā pozīcijā nekā produkciju un to vērtība nepārsniedz 8 % no šīs produkcijas rūpnīcas cenas).

35. Materiālus, kuri netiek klasificēti 50. līdz 63.grupā, var brīvi izmantot tekstilprodukcijas ražošanai neatkarīgi no tā, vai tie satur vai nesatur tekstilu. 

Piemērs. Ja tabulā norādītie nosacījumi nosaka, ka noteiktai tekstilprecei (piemēram, biksēm) jāizmanto dzija, tas neliedz izmantot metāla priekšmetus (piemēram, pogas), kurus neklasificē 50. līdz 63.grupā, un tas neliedz izmantot rāvējslēdzējus pat tad, ja šie rāvējslēdzēji satur tekstilu.

36. Piemērojot procentuālos nosacījumus, apdares un piederumu materiālu vērtību ņem vērā, ja aprēķina iestrādāto bezizcelsmes materiālu vērtību.

37. Attiecībā uz ex 2707., 2713. līdz 2715., ex 2901., ex 2902. un ex 3403.preču pozīciju specifiski procesi ir šādi:

37.1. vakuuma destilēšana;

37.2. sekundārā destilēšana, precīza frakcionēšana;

37.3. krekings;

37.4. riformings;

37.5. ekstrakcija ar selektīviem šķīdinātājiem;

37.6. process, kurā ietvertas šādas operācijas: apstrāde ar koncentrētu sērskābi, oleumu vai sēra anhidrītu, neitralizācija ar sārmiem, atkrāsošana un attīrīšana ar dabīgajām aktīvajām zemēm, aktivizētām zemēm, aktivizētu kokogli vai boksītu;

37.7. polimerizācija;

37.8. alkilēšana;

37.9. izomerizācija.

38. Attiecībā uz 2710., 2711. un 2712.preču pozīciju specifiski procesi ir šādi:

38.1. vakuuma destilēšana;

38.2. pārdestilācija ar pārtvaicēšanu;

38.3. krekings;

38.4. riformings;

38.5. ekstrakcija ar selektīviem šķīdinātājiem;

38.6. process, kurā ietvertas šādas operācijas: apstrāde ar koncentrētu sērskābi, oleumu vai sēra anhidrītu, neitralizācija ar sārmiem, atkrāsošana un attīrīšana ar dabīgajām aktīvajām zemēm, aktivizētām zemēm, aktivizētu kokogli vai boksītu;

38.7. polimerizācija;

38.8. alkilēšana;

38.9. izomerizācija;

38.10. attiecībā uz smagajām eļļām, kas klasificētas ex 2710.preču pozīcijā, - desulfurizācija ar ūdeņradi, kuras rezultātā apstrādātajos produktos sēra saturs samazinās par 85 % (metode ASTM D 1266-59 T);

38.11. attiecībā uz precēm, kas klasificētas 2710.preču pozīcijā, - deparafinizēšana, filtrēšana;

38.12. attiecībā uz smagajām eļļām, kas klasificētas ex 2710.preču pozīcijā, - apstrāde ar ūdeņradi spiedienā, kas lielāks par 20 bāriem, un temperatūrā, kas pārsniedz 250 °C, izmantojot katalizatorus, kas atšķirīgi no tiem, kuri izraisa desulfurizāciju, ja ūdeņradis veido aktīvu elementu ķīmiskajā reakcijā. Turpmāka darbība ar ūdeņradi uz mitrinošajām eļļām, lai īpaši uzlabotu krāsu vai stabilitāti (noturību), netiek uzskatīta par specifisku procesu;

38.13. attiecībā uz degvieleļļām, kas klasificētas ex 2710.preču pozīcijā, - destilēšana atmosfēras spiedienā ar nosacījumu, ka atgūtais tilpums (ieskaitot zudumus) pēc ASTM D 86 metodes ir mazāks par 30 % temperatūrā, kas nepārsniedz 300 °C;

38.14. attiecībā uz smagajām eļļām (izņemot gāzeļļas un degvieleļļas), kas klasificētas ex 2710.preču pozīcijā, - apstrāde ar augstfrekvences elektrisko lauku;

38.15. attiecībā uz jēlproduktiem, kas klasificēti 2712.preču pozīcijā, - eļļas atdalīšana, destilējot no produktiem (petrolejas želeja, ozekerīts, lignītvasks vai kūdras vasks, parafīna vasks, kurā eļļas saturs ir mazāks par 0,75 %).

39. Attiecībā uz harmonizētās sistēmas 2707., 2713. līdz 2715., ex 2901., ex 2902. un ex 3403.preču pozīciju vienkāršas operācijas - attīrīšana no mehāniskiem piemaisījumiem, atsāļošana, atūdeņošana, filtrēšana, iekrāsošana, iezīmēšana, naftas produkta ar noteiktu sēra saturu iegūšana, pievienojot dažādus sēru saturošus savienojumus, - vai jebkura šo operāciju kombinācija, vai līdzīgas operācijas nepiešķir precei izcelsmi.

III. Preču izcelsmes dokumentārie pierādījumi

40. Precēm ar priekšrocību saņēmējvalsts izcelsmi VPR likmi piemēro saskaņā ar šo noteikumu 2.punktu, ja preču importētājs muitas iestādē iesniedz priekšrocību saņēmējvalsts preču izcelsmes sertifikātu (turpmāk - A veidlapa) saskaņā ar šo noteikumu 2.pielikumu.

41. A veidlapas iesniegšanas un pārbaudes kārtību kontrolē Valsts ieņēmumu dienesta Galvenā muitas pārvalde.

42. Izcelsmes precēm, kuras ieved tieši Latvijas Republikā, piemēro VPR likmi saskaņā ar šo noteikumu 3.punktu, uzrādot A veidlapu, kuru izdevusi attiecīgās priekšrocību saņēmējvalsts kompetentā institūcija, ar nosacījumu, ka attiecīgā valsts:

42.1. ir iesniegusi Latvijas Republikai šo noteikumu 61.punktā pieprasīto informāciju;

42.2. sniedz Latvijas Republikai informāciju, kas ļauj muitas iestādēm pārbaudīt dokumentu autentiskumu un datu pareizību attiecībā uz preču patieso izcelsmi.

43. Priekšrocību saņēmējvalsts kompetentā institūcija A veidlapu izsniedz tikai tad, ja tā ir dokumentārs pierādījums, kas nepieciešams, lai piemērotu šo noteikumu 3.punktā paredzēto VPR likmi.

44. Visus dokumentus, kas pierāda, ka izvešanai paredzētā prece atbilst prasībām par A veidlapas izsniegšanu, eksportētājs vai tā pārstāvis iesniedz priekšrocību saņēmējvalsts kompetentajā institūcijā, kurā, ja nepieciešams, dokumentu pārbaudei iesniedz arī dokumentārus papildu pierādījumus.

45. Eksportējot preces no priekšrocību saņēmējvalsts, preces izcelsmi apstiprina A veidlapa, kuru izsniedz šīs valsts kompetentā institūcija. Sertifikāts eksportētājam ir pieejams, tiklīdz notiek vai ir nodrošināta faktiskā preču eksportēšana.

46. A veidlapas 2.ailes aizpildīšana nav obligāta. 8.ailē ieraksta burtu "W" un harmonizētās sistēmas četru zīmju kodu, ja preces pietiekami apstrādātas vai pārstrādātas, un burtu "P", ja preces pilnībā iegūtas priekšrocību saņēmējvalstī. 12.ailē ieraksta "Latvijas Republika".

47. A veidlapas izsniegšanas datumu norāda 11.ailē. Šajā ailē parakstās kompetentās institūcijas pilnvarotā persona.

48. Ja izjauktas vai nesaliktas preces, kuras saskaņā ar Preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizētās sistēmas interpretācijas vispārīgo noteikumu 2(a).punktu tiek klasificētas XVI vai XVII nodaļā vai 7308. vai 9406.preču pozīcijā, ieved vairākos sūtījumos, pēc tās personas lūguma, kura deklarē preces muitas iestādē, šādu preci uzskata par nedalāmu un, ievedot pirmo sūtījumu, iesniedz A veidlapu par visu sūtījumu.

49. A veidlapa ir dokumentārs pierādījums, kas saskaņā ar šo noteikumu 3.punktu pamato pieprasījumu par VPR likmes piemērošanu. Nepieciešamos pasākumus, lai pārbaudītu preču izcelsmi un A veidlapā un iesnieguma veidlapā sniegto ziņu precizitāti, veic priekšrocību saņēmējvalsts kompetentā institūcija.

50. Preču izcelsmes pierādījumus iesniedz muitas iestādē, kura ir tiesīga pieprasīt importa deklarācijai pievienot importētāja paziņojumu, kas apstiprina, ka preces atbilst šiem noteikumiem.

51. Izņēmuma gadījumos A veidlapu var izsniegt:

51.1. pēc faktiskās preču izvešanas, ja tā netika izsniegta izvešanas laikā netīšas kļūdas vai īpašu apstākļu dēļ;

51.2. iesniedzot informāciju priekšrocību saņēmējvalsts kompetentajai institūcijai par to, ka A veidlapa ir izsniegta, bet nav akceptēta importam tehnisku iemeslu dēļ. Šādā gadījumā A veidlapa iesniedzama muitas iestādē ne vēlāk kā divus gadus pēc attiecīgo preču importa. 

52. Priekšrocību saņēmējvalsts kompetentā institūcija ir tiesīga izsniegt A veidlapu retrospektīvi (ar atpakaļejošu datumu) tikai pēc tam, kad pārbaudīta eksportētāja pieteikumā sniegto ziņu atbilstība attiecīgajiem izveddokumentiem, un ievērojot, ka A veidlapa, kas atbilst šiem noteikumiem, nav izsniegta attiecīgo preču izvešanas laikā.

53. Retrospektīvi (ar atpakaļejošu datumu) izsniegtas A veidlapas 4.ailē ieraksta apstiprinājumu "Issued retrospectively" vai "Izsniegts retrospektīvi".

54. Ja A veidlapa nozagta, nozaudēta vai iznīcināta, eksportētājam ir tiesības lūgt kompetento institūciju izsniegt dublikātu, pamatojoties uz kompetentās institūcijas rīcībā esošajiem dokumentiem par preču izvešanu. A veidlapas dublikāta 4.ailē ieraksta "Duplicate" vai "Dublikāts", izsniegšanas datumu un A veidlapas oriģināla sērijas numuru.

55. A veidlapu iesniedz muitas iestādē, kurā preces tiek uzrādītas, ne vēlāk kā četru mēnešu laikā pēc tam, kad šo veidlapu izsniegusi eksportētāja priekšrocību saņēmējvalsts.

56. A veidlapu, kuru uzrāda muitas iestādē pēc tās derīguma termiņa beigām, var pieņemt, lai piemērotu šo noteikumu 2.punktā noteikto VPR likmi, ja derīguma termiņš nav ievērots nepārvaramas varas vai īpašu apstākļu dēļ, par ko eksportētājs, iesniedzot rakstisku informāciju par attiecīgajiem apstākļiem, informē Valsts ieņēmumu dienesta Galveno muitas pārvaldi, kura pieņem lēmumu par A veidlapas pieņemšanu pēc tās derīguma termiņa beigām.

57. Lai ievestu Latvijas Republikā preces, kuras tiek sūtītas no priekšrocību saņēmējvalsts izstādei uz citu valsti un pēc izstādes pārdotas, piemēro šo noteikumu 3.punktā minēto VPR likmi, ja preces var uzskatīt par tādām, kurām ir priekšrocību saņēmējvalsts izcelsme, un muitas iestādē tiek iesniegti pierādījumi par to, ka:

57.1. eksportētājs nosūtījis minētās preces no priekšrocību saņēmējvalsts teritorijas tieši uz citu valsti, kurā notikusi izstāde, un tās tur izstādījis;

57.2. eksportētājs preces pārdevis vai citādi nodevis kādai Latvijas Republikas personai;

57.3. preces nosūtītas uz Latvijas Republiku tādā pašā stāvoklī, kādā tās tika nosūtītas izstādei;

57.4. preces pēc nosūtīšanas izstādei izmantotas tikai kā eksponāti minētajā izstādē.

58. Ievedot preces izstādei, A veidlapu muitas iestādē iesniedz normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. A veidlapā norāda izstādes nosaukumu un adresi. Ja nepieciešams, var pieprasīt dokumentārus papildu pierādījumus par preču raksturu un veidu, kādā tās tiks demonstrētas izstādē.

59. Šo noteikumu 57. un 58.punktu piemēro tirdzniecības, rūpniecības, lauksaimniecības vai amatniecības izstādēm, gadatirgiem vai līdzīgiem publiskiem demonstrējumiem vai skatēm, kas nav rīkotas privātos nolūkos, veikalos vai uzņēmumu telpās, lai pārdotu ārvalstu preces, un šo pasākumu laikā preces paliek muitas iestādes uzraudzībā.

60. A veidlapu uzrāda muitas iestādē, kurā preces tiek ievestas. Muitas iestāde var pieprasīt pievienot deklarācijai par preču izlaišanu brīvam apgrozījumam priekšrocību saņēmējvalsts apstiprinājumu par preču atbilstību nosacījumiem, kas ļauj tām piemērot šo noteikumu 2.punktu.

IV. Administratīvās sadarbības metodes

61. Latvijas Republika no priekšrocību saņēmējvalsts saņem informāciju par to valsts institūciju nosaukumiem un adresēm, kurām ir tiesības izsniegt A veidlapu, kā arī par šo institūciju lietotajiem zīmogu paraugiem un to valsts institūciju nosaukumiem un adresēm, kuras ir atbildīgas par A veidlapas pārbaudi, kā arī par attiecīgo valsts institūciju nosaukumu, adrešu un lietoto zīmogu maiņu.

62. A veidlapas pārbaudi veic izlases veidā vai tad, ja muitas iestādei radušās pamatotas šaubas par šī dokumenta autentiskumu vai informācijas pareizību attiecībā uz preču patieso izcelsmi, vai šo noteikumu izpildi.

63. Lai piemērotu šo noteikumu 40.punktu, Valsts ieņēmumu dienesta Galvenā muitas pārvalde A veidlapu nosūta atpakaļ priekšrocību saņēmējvalsts kompetentajai institūcijai, pievienojot pieprasījumu par pārbaudes veikšanu, un, ja nepieciešams, pamato šīs informācijas pārbaudes nepieciešamību, norādot, ka minētajā A veidlapā vai pavaddokumentos sniegtās ziņas nav patiesas.

64. Ja muitas iestāde pieņem lēmumu atcelt šo noteikumu 2.punktā paredzētās VPR likmes piemērošanu līdz pārbaudes rezultātu saņemšanai, muitas iestāde atļauj izlaist preces, veicot visus ar pārbaudi saistītos pasākumus.

65. Ne vēlāk kā desmit mēnešu laikā pēc pieprasījuma par pārbaudes veikšanu nosūtīšanas Valsts ieņēmumu dienesta Galvenā muitas pārvalde no priekšrocību saņēmējvalsts kompetentās institūcijas saņem informāciju par pārbaudes rezultātiem. Pārbaudes laikā konstatē, vai A veidlapa attiecas uz faktiski izvestajām precēm un vai šīs preces var uzskatīt par priekšrocību saņēmējvalsts izcelsmes precēm. Atbildē ietver ziņas par attiecīgo A veidlapu. Ja desmit mēnešu laikā pēc pieprasījuma par pārbaudes veikšanu nosūtīšanas Valsts ieņēmumu dienesta Galvenā muitas pārvalde nesaņem pārbaudes rezultātus vai ja saņemtie rezultāti neļauj noteikt dokumentu autentiskumu vai preču patieso izcelsmi, Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajai muitas pārvaldei ir tiesības atteikt piemērot VPR likmi.

66. Ja pārbaudes laikā iegūtā informācija norāda, ka šajā nodaļā minētie noteikumi tiek pārkāpti, pēc priekšrocību saņēmējvalsts iniciatīvas vai pēc Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes pieprasījuma tiek noskaidrotas attiecīgās ziņas vai tiek veikti pasākumi, lai atklātu un novērstu pārkāpumus. Priekšrocību saņēmējvalstī minēto faktu noskaidrošanā var piedalīties Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonas.

V. Noslēguma jautājumi

67. Ārlietu ministrija 30 dienu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās nosūta likuma "Par muitas nodokli (tarifiem)" 9.pielikumā minētajām valstīm šos noteikumus un piedāvājumu izmantot VPR likmi.

68. Ārlietu ministrija 10 dienu laikā pēc apstiprinājuma par attiecīgās valsts gatavību izmantot VPR likmi (turpmāk - apstiprinājums) saņemšanas publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par datumu, ar kuru sāks piemērot VPR likmi attiecīgajai valstij.

69. Ārlietu ministrija 10 dienu laikā pēc šo noteikumu 68.punktā minētās informācijas publicēšanas informē priekšrocību saņēmējvalsti par datumu, ar kuru Latvijas Republika piemēros VPR likmi priekšrocību saņēmējvalsts precēm.

70. Latvijas Republika 30 dienas pēc apstiprinājuma saņemšanas no priekšrocību saņēmējvalsts sāk piemērot VPR likmi attiecīgajai valstij.

Ministru prezidents E.Repše

Finanšu ministrs V.Dombrovskis

 

1.pielikums
Ministru kabineta
2002.gada 27.decembra
noteikumiem Nr.592

 Apstrādes vai pārstrādes operācijas, kas veicamas ar bezizcelsmes precēm, lai tās varētu iegūt izcelsmes statusu 

HS preču pozīcija

Preces apraksts

Ar bezizcelsmes materiāliem veiktā apstrāde vai pārstrāde, lai preces iegūtu izcelsmes statusu

1

2

3 vai 4

1.grupa Dzīvi dzīvnieki Visiem 1.grupas dzīvniekiem ir izcelsme  
2.grupa Gaļa un pārtikas gaļas subprodukti Ražošana, kurā visiem izmantotajiem 1. un 2.grupas materiāliem ir izcelsme  
3.grupa Zivis un vēžveidīgie, moluski un pārējie ūdens bezmugurkaulnieki Ražošana, kurā visiem izmantotajiem 3.grupas materiāliem ir izcelsme  
ex 4.grupa Lauksaimniecības produkti; putnu olas, dabiskais medus, dzīvnieku valsts pārtikas produkti, kas nav minēti vai klasificēti citās preču pozīcijās; izņemot: Ražošana, kurā visiem izmantotajiem 4.grupas materiāliem ir izcelsme  
0403 Paniņas, ieraudzēts piens un krējums, jogurts, kefīrs un pārējie fermentētie un skābpiena produkti, iebiezināts vai neiebiezināts, ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām vai aromatizētājvielām, ar vai bez augļiem, riekstiem vai kakao Ražošana, kurā:

- visiem 4.grupā izmantotajiem materiāliem jau ir izcelsme,

- visām 2009.preču pozīcijā klasificētajām sulām (izņemot ananasu, citronu un greipfrūtu) jābūt izcelsmei,

- visu izmantoto 17.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas cenas, kas samaksāta ražotājam, kura uzņēmumā ir veikta pēdējā preces apstrāde vai pārstrāde
(ex-works price; turpmāk - rūpnīcas cena)

 
ex 5.grupa Citur neminēti dzīvnieku izcelsmes produkti; izņemot: Ražošana, kurā visiem 5.grupā izmantotajiem materiāliem jau ir izcelsme  
ex 0502 Pārstrādāti cūku un kuiļu sari Saru tīrīšana, dezinficēšana, šķirošana, izstiepšana  
6.grupa Augoši koki un pārējie augi; bumbuļi, saknes un līdzīgas augu daļas; griezti ziedi un dekoratīvi zaļumi Ražošana, kurā:

- visiem 6.grupā izmantotajiem materiāliem jau ir izcelsme,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
7.grupa Pārtikas dārzeņi, sakņaugi un bumbuļaugi Ražošana, kurā visiem 7.grupā izmantotajiem materiāliem jau ir izcelsme  
8.grupa Pārtikas augļi un rieksti; citrusaugļu un ķirbjaugu mizas

Ražošana, kurā:

- visiem augļiem un riekstiem jau ir izcelsme,

- visu izmantoto 17.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 9.grupa Kafija, tēja, matē un garšvielas; izņemot: Ražošana, kurā visiem 9.grupā izmantotajiem materiāliem jau ir izcelsme  
0901 Kafija, grauzdēta vai negrauzdēta, ar kofeīnu vai bez kofeīna, kafijas čaumalas, kafijas aizvietotāji ar kafijas saturu dažādās proporcijās Ražošana no jebkuras grupas materiāliem  
0902 Tēja, aromatizēta vai nearomatizēta Ražošana no jebkuras citas grupas materiāliem  
ex 0910 Garšvielu maisījumi Ražošana no jebkuras citas grupas materiāliem  
10.grupa Graudaugu kultūras Ražošana, kurā visiem 10.grupā izmantotajiem materiāliem jau ir izcelsme  
ex 11.grupa Miltrūpniecības produkcija; ciete, iesals, inulīns, kviešu lipeklis; izņemot: Ražošana, kurā visiem graudiem, ēdamiem dārzeņiem, saknēm un citiem 0714.preču pozīcijā klasificētajiem augiem vai izmantotajiem augļiem jau ir izcelsme  
ex 1106 Milti, rupja maluma milti un pulveris no žāvētiem, lobītiem pākšaugu dārzeņiem, kas minēti 0713.preču pozīcijā 0708.preču pozīcijā klasificēto pākšaugu dārzeņu malšana un izžāvēšana  
12.grupa Eļļas augu sēklas un augļi, dažādi graudi, sēklas, augļi, augi rūpniecības un medicīnas vajadzībām, salmi un lopbarība Ražošana, kurā visiem 12.grupā izmantotajiem materiāliem jau ir izcelsme  
1301 Šellaka, dabiskie sveķi, sveķainas vielas, sveķu atlikumi un oleosveķi (piemēram, balzams) Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no izmantoto 1301.preču pozīcijā klasificēto materiālu produkcijas rūpnīcas cenas  
1302 Augu izcelsmes sulas un ekstrakti; pektīni; pektināti un pektāti; agars un pārējās augu izcelsmes līmes un biezinātāji, pārveidoti vai nepārveidoti:    
  - augu izcelsmes līme un biezinātāji, pārveidoti Ražošana no nepārveidotas augu līmes un biezinātājiem  
  - pārējie Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
14.grupa Augu izcelsmes materiāli, augu un dārzeņu produkti, kas citur nav minēti Ražošana, kurā visiem 14.grupā izmantotajiem materiāliem jau ir izcelsme  
ex 15.grupa Dzīvnieku vai augu tauki un eļļas un to sašķelšanas produkti, sagatavoti pārtikas tauki, dzīvnieku vai augu vaski; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
1501 Cūku tauki (ieskaitot lardu), mājputnu tauki, izņemot 0209. vai 1503.preču pozīcijā minētos    
  - tauki no kauliem vai atliekām Ražošana no jebkurā citā preču pozīcijā klasificētajiem kauliem, izņemot 0203., 0206., 0207. vai 0506.preču pozīciju  
  - pārējie Ražošana no 0203. vai 0206. preču pozīcijā klasificētajiem gaļas vai ēdamiem subproduktiem no cūkām vai no 0207.preču pozīcijā klasificētajiem gaļas vai ēdamiem subproduktiem no putniem  
1502 Liellopu, aitu un kazu tauki, izņemot 1503.preču pozīcijā minētos    
  - kaulu vai atkritumu tauki Ražošana no jebkuras citas grupas materiāliem, izņemot 0201., 0202., 0204. vai 0206.preču pozīcijā klasificētos materiālus, vai 0506.preču pozīcijā klasificētajiem kauliem  
  - pārējie Ražošana, kurā visiem 2. un 3.grupas materiāliem jau ir izcelsme  
1504 Zivju un jūras zīdītāju tauki un eļļa, kā arī to frakcijas, rafinēti vai nerafinēti, bet bez izmaiņām to ķīmiskajā sastāvā:    
  - cietās frakcijas Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, ieskaitot citus 1504.preču pozīcijā klasificētos materiālus  
  - pārējie Ražošana, kurā visiem izmantotajiem 2. un 3.grupas materiāliem jau ir izcelsme  
ex 1505 Rafinēts lanolīns Ražošana no 1505.preču pozīcijā klasificētās nepārstrādātas vilnas taukiem  
1506 Pārējie dzīvnieku tauki, eļļas un to frakcijas, rafinētas vai nerafinētas, bez izmaiņām to ķīmiskajā sastāvā:    
  - cietās frakcijas Ražošana no jebkuriem citu pozīciju materiāliem, ieskaitot citus 1506.preču pozīcijā klasificētos materiālus  
  - pārējie Ražošana, kurā visiem izmantotajiem 2.grupas materiāliem jau ir izcelsme  
1507 līdz 1515 Augu eļļas un to frakcijas:    
  - sojas, zemesriekstu, palmas, kopras, palmriekstu, babassu, tunga un oitišas eļļas, miršu vasks un Japānas vasks, jojoba eļļas frakcijas, eļļas tehniskām un rūpnieciskām vajadzībām, izņemot pārtikas produktu ražošanu Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
  - cietās frakcijas, izņemot jojoba eļļu Ražošana no citiem 1507.- 1515.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem  
  - pārējie Ražošana, kurā visiem izmantotajiem materiāliem jau ir izcelsme  
1516 Dzīvnieku tauki un eļļas un to frakcijas, pilnīgi vai daļēji hidrogenizēti, pāresterificēti, reesterificēti vai elaidinizēti, nerafinēti vai rafinēti, bet bez tālākas apstrādes Ražošana, kurā:

- visiem izmantotajiem 2.grupas materiāliem jau ir izcelsme,

- visiem augu izcelsmes materiāliem jābūt izcelsmei, bet var arī izmantot 1507., 1508., 1511. un 1513.preču pozīcijā klasificētos materiālus

 
1517 Margarīns, dzīvnieku vai augu tauku vai eļļu vai dažādu tauku vai eļļu frakciju, kas minēti šajā grupā, pārtikas maisījumi vai produkti, izņemot pārtikas taukus vai eļļas vai to frakcijas, kas minētas 1516.preču pozīcijā Ražošana, kurā visiem izmantotajiem 2. un 4.grupas materiāliem jau ir izcelsme un visiem augu izcelsmes materiāliem jau ir izcelsme, bet var arī izmantot 1507., 1508., 1511. un 1513.preču pozīcijā klasificētos materiālus  
16.grupa Gaļas, zivju un vēžveidīgo, molusku un pārējo ūdens bezmugurkaulnieku izstrādājumi Ražošana no 1.grupas dzīvniekiem un/vai visiem izmantotajiem 3.grupas materiāliem, kuriem ir izcelsme  
ex 17.grupa Cukurs un konditorejas izstrādājumi no cukura; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 1701 Cukurniedru vai cukurbiešu cukurs, ķīmiski tīra saharoze cietā stāvoklī, ar aromātiskām un krāsojošām piedevām Ražošana, kurā visu izmantoto 17.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
1702 Pārējie cukura veidi, ieskaitot ķīmiski tīru laktozi, maltoze, glikoze un fruktoze cietā stāvoklī; cukura sīrups bez aromātiskām vai krāsojošām piedevām; mākslīgais medus, sajaukts vai nesajaukts ar dabīgo medu; grauzdēts cukurs    
  - ķīmiski tīra fruktoze un maltoze Ražošana no citu grupu materiāliem, ieskaitot citus 1702.preču pozīcijā klasificētos materiālus  
  - pārējie cukura veidi cietā stāvoklī, ar aromātiskām vai krāsojošām piedevām Ražošana, kurā visu izmantoto 17.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana, kurā visiem izmantotajiem materiāliem jau ir izcelsme  
ex 1703 Melase, kas iegūta cukura rafinēšanas rezultātā, ar aromātiskām vai krāsojošām piedevām Ražošana, kurā visu izmantoto 17.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
1704 Konditorejas izstrādājumi no cukura (tai skaitā baltā šokolāde) bez kakao piedevas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto 17.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
18.grupa Kakao un kakao izstrādājumi Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto 17.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
1901 Iesala ekstrakts; pārtikas izstrādājumi no miltiem, rupja maluma miltiem, cietes vai iesala ekstrakta, kas nesatur vai satur mazāk nekā 40 % kakao, pārrēķinot uz pilnīgi attaukotu pamatu, citā vietā neminēti; pārtikas izstrādājumi no izejvielām, kas minētas 0401.-0404.preču pozīcijā, kas nesatur vai satur mazāk nekā 5 % kakao, citā vietā neminēti:    
  - iesala ekstrakts Ražošana no 10.grupas graudaugu kultūrām  
  - pārējie Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- jebkura cita 17.grupas materiāla vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
1902 Makaronu izstrādājumi, vārīti vai nevārīti, ar pildījumu (gaļa vai citi produkti) vai bez tā, vai sagatavoti ar citu paņēmienu, kā spageti, makaroni, nūdeles, lazanja, gnoči, ravioli, kanneloni; kuskuss makaroni, sagatavoti vai nesagatavoti:    
  - kas satur 20 % vai mazāk gaļas, gaļas subproduktu, zivju vai vēžveidīgo, vai molusku Ražošana, kurā visai izmantotajai labībai un tās atvasinājumiem (izņemot cietos kviešus un to atvasinājumus) jau ir izcelsme  
  - kas satur vairāk nekā 20 % (no svara) gaļas, gaļas subproduktu, zivju vai vēžveidīgo, vai molusku Ražošana, kurā:

- visai izmantotajai labībai un tās atvasinājumiem (izņemot cietos kviešus un to atvasinājumus) jau ir izcelsme,

- visiem izmantotajiem 2. un 3.grupas materiāliem jau ir izcelsme

 
1903 Tapioka un tās aizstājēji, kas pagatavoti no cietes pārslu, graudu, putraimu, kliju formā vai līdzīgā formā Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, izņemot 1108.preču pozīcijā klasificēto kartupeļu cieti  
1904 Gatavi pārtikas produkti, kas iegūti, uzpūšot vai apgrauzdējot graudus vai graudu produktus (piemēram, kukurūzas pārslas); pārējie graudaugi, izņemot kukurūzu, graudu vai pārslu veidā, vai citādā veidā apstrādāti graudi (izņemot miltus un rupja maluma miltus), iepriekš novārīti vai sagatavoti citā veidā, citur neminēti Ražošana, kurā:

- neizmanto 1806.preču pozīcijā klasificētos materiālus,

- visai izmantotajai labībai un miltiem (izņemot ziemas kviešus un Zea indurata kukurūzu) jau ir izcelsme,

- visu izmantoto 17.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
1905 Maizes un miltu izstrādājumi ar vai bez kakao piedevas;

vafeļu diski, tukšas kapsulas, kuras izmanto farmācijā, vafeles, rīspapīrs un līdzīgi produkti

Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, izņemot 11.grupas materiālus  
ex 20.grupa Izstrādājumi no dārzeņiem, augļiem, riekstiem vai citām augu daļām; izņemot: Ražošana, kurā visiem izmantotajiem augļiem, riekstiem un dārzeņiem jau ir izcelsme  
ex 2001 Jamsi, etiķī vai etiķskābē sagatavoti vai konservēti saldie kartupeļi, kuru saturā ir vismaz 5 % cietes Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 2004, ex 2005 Bez etiķa vai etiķskābes sagatavoti vai konservēti kartupeļi miltu, rupja maluma miltu vai pārslu veidā Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
2006 Dārzeņi, augļi, rieksti, augļu mizas un pārējās augļu daļas, konservētas cukurā (žāvētas, iecukurotas vai glazētas) Ražošana, kurā visu izmantoto 17.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
2007 Džemi, augļu želejas, marmelādes, augļu vai riekstu biezeņi vai pastas, termiski apstrādātas, ar vai bez cukura vai citu saldinātājvielu piedevas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 2008 - rieksti bez spirta vai cukura piedevas Ražošana, kurā 0801., 0802. un 1202.-1207.preču pozīcijā klasificēto izcelsmes riekstu un eļļas sēklu vērtība pārsniedz 60 % no rūpnīcas cenas  
  Zemesriekstu sviests, uz graudaugu pamata veidots maisījums; palmu kodoli; kukurūza Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
  - pārējie, izņemot augļus un riekstus, kas nav gatavoti vārot, tvaicējot vai vārot ūdenī, bez cukura, sasaldēti Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- jebkura izmantotā 17.grupas materiāla vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
2009 Augļu sulas, dārzeņu sulas, ieskaitot vīnogu misu, neraudzētas, bez spirta piedevas, ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- jebkura izmantotā 17.grupas materiāla vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 21.grupa Jaukti pārtikas produkti; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
2101 Kafijas, tējas, matē, grauzdētu cigoriņu un citu kafijas aizvietotāju ekstrakti, esences un koncentrāti uz kafijas, tējas vai matē pamata, grauzdēti cigoriņi un citi kafijas aizvietotāji, to ekstrakti un koncentrāti Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- cigoriņiem jau jābūt izcelsmei

 
2103 Produkti mērču gatavošanai un gatavas mērces; jauktas piedevas un garšvielas; sinepju pulveris, smelkne un gatavas sinepes:    
  - produkti mērču gatavošanai un gatavas mērces; jauktas piedevas un garšvielas Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot sinepju pulveri, miltus un gatavas sinepes  
  - sinepju pulveris un gatavas sinepes Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem  
ex 2104 Gatavas zupas un buljoni un produkti to sagatavošanai Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, izņemot 2002.-2005.preču pozīcijā klasificētos jau sagatavotus vai konservētus dārzeņus
2106 Pārtikas produkti, kas citur nav minēti Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- jebkura izmantotā 17.grupas materiāla vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 22.grupa Bezalkoholiskie, alkoholiskie dzērieni un etiķis; izņemot: Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visas vīnogas jeb to frakcijas, kas tiek izmantotas, jau ir ar izcelsmi

 
2202 Ūdeņi, ieskaitot minerālūdeņus un gāzētos ūdeņus ar cukura vai citu saldinātājvielu vai aromātisko vielu piedevu, un pārējie bezalkoholiskie dzērieni, izņemot augļu un dārzeņu sulas, kas minētas 2009.preču pozīcijā Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu 17.grupā izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- jebkurai izmantotajai augļu sulai (izņemot ananasu, citronu un greipfrūtu sulu) jau ir izcelsme

 
2207 Nedenaturēts etilspirts ar spirta tilpumkoncentrāciju 80 % un vairāk; etilspirts un pārējie jebkura stipruma spirti, denaturēti Ražošana:

- kurā izmanto materiālus, kas nav klasificēti 2207. vai 2208.preču pozīcijā,

- visām vīnogām vai visiem materiāliem, kas atvasināti no vīnogām, jābūt izcelsmei pilnībā, vai ja visi pārējie izmantotie produkti jau ir izcelsmes, araku drīkst izmantot līdz 5 % no tilpuma

 
2208 Nedenaturēts etilspirts ar spirta tilpumkoncentrāciju mazāk nekā 80 %; stiprie alkoholiskie dzērieni, liķieri un pārējie alkoholiskie dzērieni Ražošana, kurā:

- izmanto materiālus, kas nav klasificēti 2207. vai 2208.preču pozīcijā,

- visām vīnogām vai visiem materiāliem, kas atvasināti no vīnogām, jābūt izcelsmei pilnībā, vai ja visi pārējie izmantotie produkti jau ir izcelsmes, araku drīkst izmantot līdz 5 % no tilpuma

 
ex 23.grupa Pārtikas rūpniecības atliekas, gatavā dzīvnieku barība; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 2301 Cilvēku uzturā nederīga vaļa gaļa; cilvēku uzturā nederīgi no zivīm vai vēžveidīgajiem, moluskiem vai ūdens bezmugurkaulniekiem iegūti milti, rupja maluma milti un granulas Ražošana, kurā visiem izmantotajiem 2. un 3.grupas materiāliem ir izcelsme pilnībā  
ex 2303 Cietes ražošanas atlikumi no kukurūzas (izņemot koncentrētus graudu mērcēšanas šķidrumus), ar olbaltumvielu saturu, pārrēķinot sausnā, vairāk nekā 40 % Ražošana, kurā visai izmantotajai kukurūzai ir izcelsme  
ex 2306 Eļļas rauši un pārējie cietie atlikumi, kas iegūti olīveļļas ekstrakcijas rezultātā, kas satur 3 % vai vairāk olīveļļas Ražošana, kurā visām olīvām ir izcelsme  
2309 Produkti, kurus izmanto dzīvnieku barībai Ražošana, kurā

- visiem graudiem, cukuriem, melasei, pienam un izmantotajai gaļai jau ir izcelsme,

- kurā visiem 3.grupas materiāliem jau ir izcelsme

 
ex 24.grupa Tabaka un rūpnieciskie tabakas aizstājēji; izņemot: Ražošana, kurā visiem 24.grupas materiāliem jau ir izcelsme  
2402 Cigāri, cigāri ar nogrieztiem galiem, cigarellas, cigaretes no tabakas vai tabakas aizstājējiem Ražošana, kurā vismaz 70 % no tabakas svara vai no 2401.preču pozīcijā minētajām tabakas atliekām jau ir izcelsme  
ex 2403 Smēķējamā tabaka Ražošana, kurā vismaz 70 % no tabakas svara vai no 2401.preču pozīcijā minētajām tabakas atliekām jau ir izcelsme  
ex 25.grupa Sāls; sērs; zemes un akmens; apmešanas materiāli, kaļķi un cements; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 2504 Dabīgais kristāliskais grafīts, ar bagātinātu oglekļa saturu, attīrīts un malts Dabīgā kristāliskā grafīta oglekļa satura bagātināšana, attīrīšana un malšana  
ex 2515 Marmors, sazāģēts vai citādi apstrādāts taisnstūrveida (to skaitā kvadrāta) blokos vai plātnēs līdz 25 cm biezumam Marmora (pat agrāk jau zāģēta), kura biezums pārsniedz 25 cm, zāģēšana vai sadalīšana citā veidā  
ex 2516 Granīts, porfīrs, bazalts, smilšakmens un pārējie akmeņi monumentiem un celtniecībai, sazāģēti vai citādi apstrādāti taisnstūrveida (to skaitā kvadrāta) blokos vai plātnēs līdz 25 cm biezumam Akmens (pat agrāk jau zāģēta), kura biezums pārsniedz 25 cm, zāģēšana vai sadalīšana citā veidā  
ex 2518 Kalcinēts dolomīts Nekalcinēta dolomīta kalcinēšana  
ex 2519 Drupināts dabiskais magnija karbonāts (magnezīts), kas hermētiski noslēgts konteineros, un magnija oksīds, ar vai bez piemaisījumiem, citi - kā kausētais magnēzijs vai pārdedzinātais (aglomerētais) magnēzijs Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot dabīgo magnija karbonātu (magnezītu)  
ex 2520 Zobārstniecībai īpaši sagatavots ģipsis Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 2524 Dabīgās azbesta šķiedras Ražošana no azbesta koncentrāta  
ex 2525 Vizlas pulveris Vizlas vai vizlas atbiru malšana  
ex 2530 Krāszemes, kalcinētas vai pulverizētas (maltas) Krāszemju kalcinēšana vai malšana  
26.grupa Rūdas, sārņi un pelni Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 27.grupa Minerālais kurināmais, minerāleļļas un tās pārtvaices produkti; bitumemvielas; minerālvasks; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 2707 Eļļas, kurās aromātisko sastāvdaļu svars pārsniedz nearomātisko sastāvdaļu svaru, analoģiskas minerāleļļām, kas iegūtas akmeņogļu darvas augsttemperatūras pārtvaices rezultātā, no kura tilpuma vairāk par 65 % destilē 250 ŗC (to skaitā naftas spirtu un benzola maisījumi) izmantošanai kā motoru degvielu un apkurei Attīrīšanas operācijas un/vai viens vai vairāki specifiski procesi

vai

citas procedūras, kurās visus izmantotos materiālus klasificē citās preču pozīcijās nekā produkciju, tomēr materiāli no tās pašas preču pozīcijas var būt izmantoti, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 2709 Naftas eļļa iegūta no bitumenminerāliem Destruktīva bitumenminerālu destilācija  
2710 Naftas eļļas un no bitumenminerāliem iegūtas eļļas, izņemot neapstrādātas eļļas; citā vietā neminēti produkti, kas satur 70 % un vairāk naftas eļļas, no bitumenminerāliem iegūtas eļļas un ir šo produktu pamatsastāvdaļas Attīrīšanas operācijas un/vai viens vai vairāki specifiski procesi

vai

citas darbības, kurās visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju, tomēr materiāli no tās pašas preču pozīcijas var tikt izmantoti, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
2711 Naftas gāzes un pārējie gāzveida ogļūdeņraži Rafinēšanas procesi un citi specifiski procesi

vai

citas procedūras, kurās visus izmantotos materiālus klasificē citās preču pozīcijās nekā produkciju, tomēr materiāli no tās pašas preču pozīcijas var būt izmantoti, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
2712 Naftas vazelīns, parafīna vasks, mikrokristāliskais naftas vasks, ogļu putekļu vasks, ozokerīts, lignītvasks, kūdras vasks un pārējie minerālvaski un līdzīgi produkti, kas iegūti sintēzes vai citu procesu rezultātā, krāsoti vai nekrāsoti Rafinēšanas procesi un citi specifiski procesi

vai

citas procedūras, kurās visus izmantotos materiālus klasificē citās preču pozīcijās nekā produkciju, tomēr materiāli no tās pašas preču pozīcijas var būt izmantoti, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
2713 Naftas kokss, naftas bitumens un pārējie naftas produktu vai no bitumenminerāliem iegūto produktu pārstrādes atlikumi Rafinēšanas procesi un citi specifiski procesi

vai

citas procedūras, kurās visus izmantotos materiālus klasificē citās preču pozīcijās nekā produkciju, tomēr materiāli no tās pašas preču pozīcijas var būt izmantoti, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
2714 Dabīgs bitumens un asfalts, bitumena vai naftas slānekļi un darvas smiltis, asfaltīti un asfalta ieži Rafinēšanas procesi un citi specifiski procesi

vai

citas procedūras, kurās visus izmantotos materiālus klasificē citās preču pozīcijās nekā produkciju, tomēr materiāli no tās pašas preču pozīcijas var būt izmantoti, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
2715 Bitumena maisījumi, kuru pamatā ir dabīgs asfalts, dabīgs bitumens, naftas bitumens, minerāldarva un minerāldarvas piķis Rafinēšanas procesi un citi specifiski procesi

vai

citas procedūras, kurās visus izmantotos materiālus klasificē citās preču pozīcijās nekā produkciju, tomēr materiāli no tās pašas preču pozīcijas var būt izmantoti, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 28.grupa Neorganiskās ķīmijas produkti; dārgmetālu un retzemju metālu, radioaktīvo elementu vai izotopu organiskie un neorganiskie savienojumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, ja to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 2805 "Mischmetall" Ražošana, elektrolītiski un termiski apstrādājot, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 2811 Sēra trioksīds Ražošana no sēra dioksīda Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 2833 Alumīnija sulfāts Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 2840 Nātrija perborāts Ražošana no nātrija tetraborāta pentahidrāta Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 29.grupa Organiskie ķīmiskie savienojumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot materiālus, kas klasificēti tajā pašā preču pozīcijā, nodrošinot, ka materiālu vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 2901 Acikliskie ogļūdeņraži, kurus lieto enerģijai vai kā kurināmo Rafinēšanas procesi un citi specifiski procesi

vai

citas procedūras, kurās visus izmantotos materiālus klasificē citās preču pozīcijās nekā produkciju, tomēr materiāli no tās pašas preču pozīcijas var būt izmantoti, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 2902 Ciklāni un ciklēni (kas nav azulēni), benzols, toluols, ksiloli, kurus izmanto enerģijai vai kā kurināmo Rafinēšanas procesi un citi specifiski procesi

vai

citas procedūras, kurās visus izmantotos materiālus klasificē citās preču pozīcijās nekā produkciju, tomēr materiāli no tās pašas preču pozīcijas var būt izmantoti, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 2905 Šīs preču pozīcijas spirti, kā arī etilspirta vai metālu spirti Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, ieskaitot citus 2905.preču pozīcijā klasificētos. Tomēr var izmantot šajā pozīcijā klasificētos metāla spirtus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
2915 Piesātinātas acikliskās monokarbonskābes un to anhidrīdi, halogēnanhidrīti, peroksīdi un peroksiskābes; šo savienojumu halogenētie, sulfurētie, nitrētie un nitrozētie atvasinājumi Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem. Tomēr visu izmantoto 2915. un 2916.preču pozīcijā klasificēto materiālu vērtība nedrīkst pārsniegt 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 2932 - cikliskie ēteri un to halogenētie, sulfurētie, nitridētie un nitrozētie atvasinājumi Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem. Tomēr visu 2909.preču pozīcijā klasificēto materiālu vērtība nedrīkst pārsniegt 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - cikliskie acetāti un cikliskie pusacetāti, kā arī to halogenētie, sulfētie, nitridētie un nitrozētie atvasinājumi

 

Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
2933 Heterocikliskie savienojumi, kas satur tikai slāpekļa heteroatomu (-us) Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem. Tomēr visu izmantoto 2932. un 2933.preču pozīcijā klasificēto materiālu vērtība nedrīkst pārsniegt 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
2934 Nukleīnskābes un to sāļi; pārējie heterocikliskie savienojumi Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem. Tomēr visu izmantoto 2932., 2933. un 2934.preču pozīcijā klasificēto materiālu vērtība nedrīkst pārsniegt 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 2939 Dabiskie vai sintezētie augu alkaloīdi un to sāļi, ēteri un esteri, un pārējie atvasinājumi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 30.grupa Farmācijas produkti; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr drīkst izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 %
rūpnīcas cenas
 
3002 Cilvēku asinis; dzīvnieku asinis, kas sagatavotas terapijas, profilakses vai diagnostikas vajadzībām; antiserumi un pārējās asins frakcijas, un modificēti imunoloģiskie produkti, kuri ir vai nav iegūti biotehnoloģiskos procesos; vakcīnas, toksīni, mikroorganismu kultūras (izņemot raugus) un līdzīgi produkti:    
  - produkti, kas sastāv no divām vai vairākām sastāvdaļām, kas sajauktas terapijas vai profilakses vajadzībām, vai nesajaukta produkcija šīm pašām vajadzībām, fasēta precīzās devās vai formās vai iesaiņota mazumtirdzniecībai Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, to skaitā no citiem 3002.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem. Var izmantot šī apraksta materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie:    
  -- cilvēku asinis Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, to skaitā no citiem 3002.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem. Var izmantot šī apraksta materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - terapijas un profilakses vajadzībām sagatavotas dzīvnieku asinis Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, to skaitā no citiem 3002.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem. Var izmantot šī apraksta materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - asins daļas, citas kā imūnserumi, hemoglobīns un serumglobulīns Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, to skaitā no citiem 3002.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem. Var izmantot šī apraksta materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - hemoglobīns, asins globulīns un serumglobulīns Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, to skaitā no citiem 3002.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem. Var izmantot šī apraksta materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, to skaitā no citiem 3002.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem. Var izmantot šī apraksta materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3003, 3004 Medikamenti (izņemot 3002., 3005. un 3006.preču pozīciju):    
  - iegūti no amikamicīna no 2941.preču pozīcijas Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot 3003. vai 3004.preču pozīciju materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot 3003. vai 3004.preču pozīciju materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 3006 Farmācijas produkti, kas minēti šīs grupas 4(k).piezīmē Produktu izcelsme tās izcelsmes klasifikatorā tiks saglabāta  
ex 31.grupa Mēslojumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3105 Minerālie vai ķīmiskie mēslojumi, kas satur divus vai trīs barojošus elementus: slāpekli, fosforu un kāliju; pārējie mēslojumi; šīs grupas preces tabletēs un citās līdzīgās formās vai iepakojumā, kura svars nepārsniedz 10 kg, izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - nātrija nitrātu

- kalcija cianamīdu

- kālija sulfātu

- magnēzija kālija sulfātu

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 32.grupa Miecvielu un krāsošanas ekstrakti; tanīni un to atvasinājumi; pigmenti un pārējās krāsvielas; krāsas un lakas; tepes un pārējās mastikas; tinte; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3201 Tanīni un to sāļi, ēteri un esteri, un pārējie atvasinājumi Ražošana no augu izcelsmes tanīna ekstraktiem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
3205 Krāsu lakas; uz to pamata izgatavotie preparāti, kas minēti šīs grupas 3.piezīmē Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, izņemot 3203., 3204. un 3205. Tomēr var izmantot 3205.preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 33.grupa Ēteriskās eļļas un rezinoīdi; parfimērijas, kosmētikas un tualetes līdzekļi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
3301 Ēteriskas eļļas (atbrīvotas vai neatbrīvotas no terpēniem), to skaitā cietās un attīrītās; rezinoīdi; ekstraktāti oleorezīni; ēterisko eļļu koncentrāti taukos, negaistošās eļļās, vaskos vai līdzīgās vielās, kas iegūti šķīdināšanas vai ziedu ekstrahēšanas ceļā; terpēnu blakusprodukti, kas iegūti, atbrīvojot ēteriskās eļļas no terpēniem; ēterisko eļļu ūdens destilāti un ūdens šķīdumi Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, to skaitā no šajā pašā preču pozīcijā klasificētajiem citas grupas materiāliem. Tomēr var izmantot tās pašas grupas materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 34.grupa Ziepes, virsmaktīvās organiskās vielas, mazgāšanas un eļļošanas līdzekļi, mākslīgie un gatavie vaski, pulēšanas vai tīrīšanas līdzekļi, sveces un līdzīgi izstrādājumi, veidošanas pastas, "zobu vasks" un zobu sastāvi uz ģipša pamata; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkta
rūpnīcas cenas
ex 3403 Smērvielas, kas satur 70 % vai mazāk naftas vai naftas produktu, kas iegūti no bitumenminerāliem Pārdzīšanas operācijas un/vai viens vai vairāki specifiski procesi

vai

ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
3404 Mākslīgie un gatavie vaski:    
  - uz parafīna, naftas vasku, no bitumena materiāliem iegūto vasku bāzes, pulējamais vasks vai zīmoglakas Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, ja to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, izņemot:

- 1516.preču pozīcijā klasificētās hidrogenizētās eļļas, kurām ir vasku īpašības,

- 3823.preču pozīcijā klasificētās ķīmiski nedefinētās taukskābes vai rūpnieciskie taukspirti, kuriem ir vasku īpašības,

- 3404.preču pozīcijā klasificētos materiālus

Tomēr šos materiālus var izmantot, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 35.grupa Olbaltumvielas, modificētas cietes, līmes; fermenti; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
3505 Dekstrīni un pārējās modificētās cietes (piemēram, želatinizētas vai esterificētas cietes); līmes, kas iegūtas uz cietes, dekstrīnu vai pārējo modificēto ciešu pamata:    
  - esterificētas un ēterificētas cietes Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, to skaitā citiem 3505.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - pārējās Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, izņemot 1108.preču pozīcijā klasificētos materiālus Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3507 Gatavie fermenti, kas citur nav minēti Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
36.grupa Sprāgstvielas; pirotehniskie izstrādājumi; sērkociņi; piroforie sakausējumi; daži degvielu veidi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 37.grupa Fotopreces un kinopreces; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
3701 Neeksponētas gaismjutīgas plakanās fotoplates un fotofilmas no jebkādiem materiāliem, izņemot papīru, kartonu vai tekstilmateriālus; neeksponētas gaismjutīgas plakanas filmas momentfotogrāfijai, iesaiņotas vai neiesaiņotas:    
  - iesaiņotas neeksponētas gaismjutīgas filmas krāsu momentfotogrāfijai Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā 3701. vai 3702. Tomēr var izmantot 3702.preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - pārējie Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē preču pozīcijā, citā kā 3701. vai 3702. Tomēr 3701. un 3702.preču pozīcijā klasificētos materiālus var izmantot, ja vien to vērtība saskaitot nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
3702 Neeksponētas gaismjutīgas fotofilmas ruļļos no jebkuriem materiāliem, izņemot papīru, kartonu vai tekstilmateriālus; neeksponētas gaismjutīgas filmas momentfotogrāfijai ruļļos Ražošana, kurā visi izmantotie materiāli tiek klasificēti preču pozīcijā, citā kā 3701. vai 3702. Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
3704 Fotoplates, fotofilmas, fotopapīrs, kartons un tekstilmateriāli, eksponēti, bet neattīstīti Ražošana, kurā visi izmantotie materiāli tiek klasificēti citā preču pozīcijā nekā 3701.-3704. Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 38.grupa Pārējie ķīmiskie produkti; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus var izmantot, ja vien to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3801 - koloīdais grafīts eļļas suspensijā un puskoloīdais grafīts; oglekļa pastas elektrodiem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - grafīta pasta, kurā ir vairāk nekā 30 % grafīta pēc svara, maisījums ar minerāleļļām Ražošana, kurā visu izmantoto 3403.preču pozīcijā klasificēto materiālu vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3803 Rafinēta taleļļa Neattīrītas taleļļas rafinēšana Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3805 Attīrīti sulfātterpentīna spirti Sulfātterpentīna jēlspirtu attīrīšana ar destilāciju vai rafinēšanu Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3806 Esteru sveķi Ražošana no sveķus saturošām skābēm Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3807 Koka darva (koka darvas piķis) Koka darvas destilācija Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
3808 Insekticīdi, rodenticīdi, fungicīdi, herbicīdi, augu pretdīgšanas līdzekļi un augšanas regulatori, dezinficējoši līdzekļi un līdzīgi produkti, iesaiņoti mazumtirdzniecībai vai preparātu un izstrādājumu veidā (piemēram, ar sēru apstrādātas lentes, daktis, sveces, mušpapīrs) Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3809 Virsmas apstrādes vielas, krāsas nesēji krāsošanas paātrināšanai vai krāsu nostiprināšanai un pārējie produkti un preparāti (piemēram, apretūras un kodinātāji), izmantojami tekstilrūpniecības, papīra, ādas vai līdzīgās rūpniecības nozarēs, kas citur nav minētas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3810 Metāla virsmu kodināšanas preparāti; kušņi un pārējie palīgpreparāti mīkstlodēšanai, cietlodēšanai un metināšanai; pulveri un pastas mīkstlodēšanai, cietlodēšanai un metināšanai, kas sastāv no metāla un pārējiem materiāliem; preparāti, ko izmanto kā stieņus vai serdeņus metināšanas elektrodiem vai pārklājumiem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3811 Antidetonācijas sastāvi, oksidācijas inhibitori, sveķainu izdalījumu inhibitori, biezinātāji, pretkorozijas līdzekļi un pārējās gatavās piedevas minerāleļļām (ieskaitot benzīnu) vai pārējiem šķidrumiem, ko izmanto tām pašām vajadzībām kā minerāleļļas    
  - gatavas piedevas smēreļļai, kas satur naftas eļļas vai no bitumenminerāliem iegūtas eļļas Ražošana, kurā visi izmantotie 3811.preču pozīcijā klasificētie materiāli nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3812 Gatavie kaučuka vulkanizācijas paātrinātāji; kaučuku vai plastmasas plastificējošie savienojumi, kas citur nav minēti; antioksidanti un pārējie kaučuku un plastmasas stabilizējoši savienojumi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas ex works cenas  
3813 Sastāvi un lādiņi ugunsdzēšamajiem aparātiem; uzlādēti ugunsdzēšanas aparāti Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3814 Organiski salikti šķīdinātāji un atšķaidītāji, citur neminēti; gatavi krāsas vai lakas noņemšanas sastāvi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3818 Leģētie ķīmiskie elementi, ko izmanto elektronikā, disku, plātņu vai līdzīgās formās; ķīmiskie savienojumi, ko izmanto elektronikā Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3819 Bremžu šķidrumi un pārējie gatavie šķidrumi hidrauliskajiem pārvadiem, kas nesatur vai satur mazāk nekā 70 % naftas eļļu vai eļļu, kuras iegūtas no bitumenminerāliem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3820 Šķīdumi pret sasalšanu un apledošanu Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3822 Diagnostikas vai laboratorijas reaģenti uz pamata un gatavie diagnostikas vai laboratorijas reaģenti uz pamata vai bez tā, izņemot 3002. vai 3006.preču pozīcijā minētos Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3823 Rūpnieciskās monokarboksiltaukskābes, skābas eļļas no rafinēšanas procesiem; rūpnieciskie taukainie spirti    
  - rūpnieciskās monokarboksiltaukskābes, skābas eļļas no rafinēšanas procesiem Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
  - rūpnieciskie taukainie spirti Ražošana no jebkuras grupas materiāliem, ieskaitot 3823.preču pozīcijā minētos  
3824 Gatavās saistvielas, kuras izmanto liešanas veidņu un serdeņu ražošanā; ķīmijas vai saskarnozaru rūpniecības ķīmiskie produkti un preparāti (ieskaitot dabisko produktu maisījumus), kas citur nav minēti:    
  Sekojošais no šīs pozīcijas:

- gatavās saistvielas, kuras izmanto liešanas veidņu un serdeņu ražošanā uz dabīgo sveķu pamata

Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - naftēnskābes, to ūdenī nešķīstošie sāļi un esteri    
  - sorbitols, izņemot 2905.preču pozīcijā minēto    
  - naftas sulfonāti, izņemot naftas sulfonātus, kas iegūti no sārmu metāliem, amonjaka vai etanolamīniem; sēru saturošas sulfonskābes, kas iegūtas no bitumenminerāliem un tā sāļiem    
  - jonu apmaiņas sveķi    
  - elektrovakuumaparātu gāzes absorbētāji    
  - sārmains dzelzs oksīds gāzes attīrīšanai    
  - sālskābe, kas bagātināta ar amonjaku, un oksīds, kas iegūts akmeņogļu attīrīšanas procesā    
  - sulfonaftēnskābes, to ūdenī nešķīstošie sāļi un to esteri    
  - Fusela un Dipela eļļa    
  - sāļu maisījumi, kam ir dažādi anjoni    
  - pastas kopēšanai uz želatīna pamata, ar vai bez papīra vai tekstila pamatnes    
  - pārējie Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
3901 līdz 3915 Polimēri primārās formās, plastmasas atkritumi, atlūzas un lūžņi; izņemot 3907. un 3912.preču pozīciju, kam nosacījumi minēti zemāk:    
- papildu homopolimerizācijas produkti, kuros vienkāršo monomēru ir vairāk kā 99 % no visa polimēru sastāva Ražošana, kurā:

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu 39.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - pārējie Ražošana, kurā visu izmantoto 39.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3907 Kopolimērs, kas iegūts no polikarbonāta un akrilonitrilabutadiēna-stirola kopolimēra (ABS) Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot tajā pašā preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - poliesteri Ražošana, kurā visu izmantoto 39.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas un/vai ražošana no tetrabromopolikarbonāta (bisfenols A)  
3912 Celuloze un tās ķīmiskie atvasinājumi primārās formās, citur neminēti Ražošana, kurā jebkura materiāla, kas aprakstīts tajā pašā grupā, vērtība nepārsniedz 20 % no produkta rūpnīcas cenas  
3916 līdz 3921 Plastmasas pusfabrikāti, kā arī tās izstrādājumi, izņemot ex 3916, ex 3917, ex 3920 un ex 3921.preču pozīciju, kam nosacījumi minēti zemāk    
  - plakani izstrādājumi, kas pakļauti tālākai apstrādei, ne tikai virsmu apstrādei vai sagriezti citās formās nekā taisnstūrveidīgās (to skaitā kvadrātveida); pārējie izstrādājumi, kas pakļauti apstrādei, ne tikai virsmas apstrādei Ražošana, kurā izmantotā 39.grupas materiāla vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - pārējie    
  -- papildu homopolimerizācijas produkti, kuros vienkāršie monomeri ir vairāk kā 99 % no visa polimēru sastāva Ražošana, kurā:

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- izmantotā 39.grupas materiāla vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
-- pārējie Ražošana, kurā visu izmantoto 39.grupas materiālu vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3916, ex 3917 Profili un caurules Ražošana, kurā:

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu materiālu vērtība, kas klasificēti tajā pašā preču pozīcijā kā produkcija, nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 3920 - jonomēru loksne vai plēve Ražošana no daļējas termoplastiskās sāls, kas ir etilēna un metaakrilskābes kopolimērs, daļēji neitralizēts ar metāla joniem, galvenokārt cinka un nātrija joniem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - reģenerētas celulozes plātnes, poliamīdi vai polietilēns Ražošana, kurā visu materiālu vērtība, kas klasificēti tajā pašā preču pozīcijā kā produkcija, nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 3921 Metalizēta plastmasas folija Ražošana no ārkārtīgi caurspīdīgas poliesteru folijas, kuras biezums ir mazāks par 23 mikroniem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
3922 līdz 3926 Plastmasas izstrādājumi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 40.grupa Kaučuks un tā izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 4001 Laminētas loksnes vai krepa gumija apaviem Dabīgās gumijas plākšņu laminēšana  
4005 Pildītais, nevulkanizētais kaučuks primārās formās vai plātnēs, plāksnēs vai lentēs Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu, izņemot dabīgo gumiju, vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
4012 Atjaunotas vai lietotas pneimatiskās gumijas riepas; cietās vai puspneimatiskās gumijas riepas, riepas ar maināmiem protektoriem un loka lentes:    
  - atjaunotas pneimatiskās, cietās vai puspneimatiskās gumijas riepas Lietotu riepu atjaunošana  
  - pārējie Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, izņemot 4011. un 4012.preču pozīcijā klasificētos  
ex 4017 Izstrādājumi no cietās gumijas Ražošana no cietās gumijas  
ex 41.grupa Jēlādas (izņemot kažokādas) un izstrādāta āda; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 4102 Aitu vai jēru jēlādas bez apmatojuma Apmatojuma noņemšana no aitu vai jēru ādām  
4104 līdz 4106

 

Āda bez apmatojuma vai vilnas, cita nekā 4108. vai 4109.preču pozīcijā klasificētā āda Nemiecētas ādas miecēšana vai

ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju

 
4107, 4112, 4113 Āda, kas tālāk apstrādāta pēc miecēšanas vai pirmapstrādes, ieskaitot pergamentētu ādu, bez vilnas vai apmatojuma, arī šķeltas, kas neietilpst 4114.preču pozīcijā Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā 4104.-4113.  
ex 4114 Lakāda, dabiskā lakāda, lakādas imitācija; metalizētā āda Ražošana no 4104.-4106.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, paredzot, ka to kopējā vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
42.grupa Izstrādājumi no ādas; iejūga piederumi un zirglietas; ceļojuma piederumi; somas un līdzīgi izstrādājumi, izstrādājumi no dzīvnieku zarnām (izņemot zīdtārpiņa pavedienu) Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 43.grupa Kažokādas un mākslīgās kažokādas; izstrādājumi no tām; izņemot:

 

Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 4302 Miecētas vai izstrādātas saliktas kažokādas    
  - plātnes, krusti un līdzīgas formas Balināšana vai krāsošana kā papildinājums miecētu un izstrādātu nesaliktu kažokādu apgriešanai un salikšanai  
  - pārējās Ražošana no miecētām vai izstrādātām nesaliktām kažokādām  
4303 Izstrādājumi no kažokādām, apģērba piederumi un pārējie kažokādu izstrādājumi Ražošana no miecētām vai izstrādātām nesaliktām 4302.preču pozīcijā klasificētajām kažokādām  
ex 44.grupa Koksne un tās izstrādājumi; kokogles Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 4403 Apaļkoki, neaptēsti Ražošana no mizotiem vai nemizotiem, vai neaptēstiem apaļkokiem  
ex 4407 Garumā sazāģēti vai citādi apstrādāti kokmateriāli, drāzti vai lobīti, ēvelēti, slīpēti vai saaudzēti, biezāki par 6 mm Ēvelēšana, slīpēšana vai saaudzēšana  
ex 4408 Loksnes finierim vai saplāksnim, biezumā līdz 6 mm, šķeltas vai citādam kokam gareniski zāģētas, šķeltas vai mizotas, biezumā līdz 6 mm, ēvelētas, slīpētas vai saaudzētas Salīmēšana, ēvelēšana, slīpēšana vai saaudzēšana  
ex 4409 Kokmateriāli ar nepārtrauktu profilu kādā no malām vai virsmām, ēvelēti vai neēvelēti, slīpēti vai neslīpēti, saaudzēti vai nesaaudzēti:    
  - slīpēti vai saaudzēti Slīpēšana vai saaudzēšana  
  - noapaļoti vai fasonēti Noapaļošana vai fasonēšana  
ex 4410 līdz ex 4413 Izstrādājumi ar noapaļotām malām, kā arī fasonēti izstrādājumi, to skaitā grīdlīstes un citi fasonēti dēļi Noapaļošana vai fasonēšana  
ex 4415 Koka lādes, kastes, redeļkastes, spoles un līdzīga koka tara Ražošana no pēc izmēra neapgrieztiem dēļiem  
ex 4416 Mucas, muciņas, kubli, toveri un citi mucenieku izstrādājumi, kā arī to koka daļas Ražošana no skaldītiem mucu dēlīšiem, kas nav citādāk apstrādāti, kā tikai zāģēti divās pamatvirsmās  
ex 4418 - namdaru un galdnieku izstrādājumi celtniecībai Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot līmētus koka paneļus, jumstiņus un jumta dēlīšus  
  - noapaļoti un fasonēti izstrādājumi Noapaļošana un fasonēšana  
ex 4421 Sērkociņu skaliņi; koka naglas vai tapas apaviem Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem kokmateriāliem, izņemot 4409.preču pozīcijā klasificēto stiepto kokmateriālu  
ex 45.grupa Korķis un tā izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
4503 Izstrādājumi no dabīgā korķa Ražošana no 4501.preču pozīcijā klasificētā korķa  
46.grupa Izstrādājumi no salmiem, esparto vai pārējiem pīšanas materiāliem; grozi un pārējie pinumi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
47.grupa Koksnes vai pārējo celulozes šķiedrvielu papīra masa, pārstrādāts (atkritumi un makulatūra) papīrs un kartons Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 48.grupa Papīrs un kartons; izstrādājumi no papīra masas, papīra vai kartona; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 4811 Papīrs un kartons, ruļļos, loksnēs vai vienīgi sagriezts Ražošana no 47.grupā klasificētā papīra izejvielām  
4816 Kopējamais papīrs, paškopējošais vai cits kopējamais, vai novelkamais papīrs (izņemot to, kas klasificēts 4809.preču pozīcijā), trafareti kopējamiem aparātiem un ofseta plates no papīra, iepakotas kastēs vai neiepakotas Ražošana no papīra izgatavošanas materiāliem, kas minēti 47.grupā  
4817 Aploksnes, pastkartes, atklātnes bez zīmējuma un kartītes sarakstei no papīra vai kartona; kārbas, papīra somas, piezīmju grāmatiņas no papīra vai kartona, rakstāmlietu komplekti, kas satur papīru Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 4818 Tualetes papīrs Ražošana no 47.grupā klasificētā papīra izejvielām  
ex 4819 Kastes, kārbas, maisi, somas un citi iesaiņojuma priekšmeti no papīra, kartona, celulozes vates vai celulozes šķiedru auduma Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 4820 Vēstuļu bloki Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 4823 Pārējie papīra veidi, kartons, celulozes vate un celulozes šķiedru audums, sagriezts pēc noteikta izmēra un formas Ražošana no 47.grupā klasificētā papīra izejvielām  
ex 49.grupa Grāmatas, avīzes, reprodukcijas un citi poligrāfijas rūpniecības izstrādājumi; rokraksti, mašīnraksta teksti un rasējumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
4909 Iespiestas vai ilustrētas atklātnes; apsveikuma, ielūguma vai līdzīga satura kartītes, ilustrētas vai neilustrētas, ar vai bez aploksnēm, ar vai bez rotājumiem Ražošana no materiāliem, kas nav klasificēti 4909. vai 4911.preču pozīcijā  
4910 Visu veidu kalendāri, ieskaitot noplēšamos:    
  - pārliekamie kalendāri, kam maināmais bloks nostiprināts uz pamata, izņemot papīra vai kartona pamatu Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
  - pārējie Ražošana no materiāliem, kas nav klasificēti 4909. vai 4911.preču pozīcijā  
ex 50.grupa Zīds; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 5003 Zīda atlikumi (to skaitā kokoni, nederīgi attīšanai, vērpšanas atkritumi un plucinātas izejvielas), kārsti vai ķemmēti Zīda atlikumu kāršana un ķemmēšana  
5004 līdz ex 5006 Zīda dzija un no zīda atlikām vērpta dzija Ražošana no:

- jēlzīda vai zīda atlikām, kārstām vai ķemmētām, vai citādi sagatavotām vērpšanai,

- citām dabīgajām šķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskā materiāla vai tekstila pulpas,

vai

- no materiāliem, no kuriem ražo papīru

5007 Audumi no dabīgā zīda vai zīda atlikumiem:    
  - saturoši gumijas diegu Ražošana no vienkāršas dzijas  
  - pārējie Ražošana no:

- kokosšķiedru dzijas,

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskās štāpeļšķiedras, kas nav kārsta vai ķemmēta, vai citādi sagatavota vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- papīra

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, mazgāšana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkāršana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 51.grupa Vilna, smalkie vai rupjie dzīvnieku mati; zirgu astru dzija un audums; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
5106 līdz 5110 Vilnas dzija no smalkiem un rupjiem dzīvnieku matiem vai zirgu astriem Ražošana no:

- jēlzīda vai zīda atlikām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- dabīgajām šķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

vai

- materiāliem, no kā ražo papīru

5111 līdz 5113 Audumi no vilnas, no smalkiem un rupjiem dzīvnieku matiem vai zirgu astriem:    
  - saturoši gumijas pavedienu Ražošana no vienkāršas dzijas  
  - pārējie Ražošana no:

- kokosšķiedras dzijas,

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- papīra

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, mazgāšana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkāršana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 52.grupa Kokvilna; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
5204 līdz 5207 Kokvilnas dzija un diegi Ražošana no:

- jēlzīda vai zīda atlikām, kārstām vai ķemmētām, vai citādi sagatavotām vērpšanai,

- dabiskām šķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

vai

- materiāliem, no kā ražo papīru

 
5208 līdz 5212 Kokvilnas audumi:    
  - saturoši gumijas pavedienu Ražošana no vienkāršas dzijas  
  - pārējie Ražošana no:

- kokosšķiedras dzijas,

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- papīra

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, mazgāšana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkāršana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 53.grupa Pārējās augu tekstilšķiedras; papīra pavedieni un to audumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
5306 līdz 5308 Dzija no pārējām augu tekstilšķiedrām, papīra dzija Ražošana no:

- jēlzīda vai zīda atlikām, kas kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- dabīgajām šķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- materiāliem, no kā ražo papīru

 
5309 līdz 5311 Audumi no citām augu tekstilšķiedrām; audumi no papīra dzijas:    
  - saturoši gumijas pavedienu Ražošana no vienkāršas dzijas  
  - pārējie Ražošana no:

- kokosšķiedras dzijas,

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- papīra

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, mazgāšana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkārsšana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
5401 līdz 5406 No sintētiskā pavediena iegūta dzija, monopavediens un diegi Ražošana no:

- jēlzīda vai zīda atlikām, kas kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai

- dabīgajām šķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- materiāliem, no kā ražo papīru

 
5407, 5408 Audumi no sintētiskās šķiedras pavedieniem:    
  - saturoši gumijas pavedienu Ražošana no vienkāršas dzijas  
  - pārējās Ražošana no:

- kokosšķiedras dzijas,

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- papīra

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, mazgāšana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkāršana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
5501 līdz 5507 Sintētiskās štāpeļšķiedras Ražošana no ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas  
5508 līdz 5511 Sintētisko štāpeļšķiedru dzija un diegi šūšanai Ražošana no:

- jēlzīda vai zīda atlikām,

kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- dabīgajām šķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas, vai

- materiāliem, no kā ražo papīru

5512 līdz 5516 Audumi no sintētiskām štāpeļšķiedrām    
  - saturoši gumijas pavedienu Ražošana no vienkāršas dzijas  
  - pārējie Ražošana no:

- kokosšķiedras dzijas,

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- papīra

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, mazgāšana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkāršana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 56.grupa Vate, tūba un neaustie materiāli; speciāla dzija, auklas, tauvas un virves, kā arī to izstrādājumi; izņemot: Ražošana no:

- kokosšķiedru dzijas,

- dabīgajām šķiedrām,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- materiāliem, no kā ražo papīru

 
5602 Tūba, piesūcināta vai nepiesūcināta, ar vai bez apvalka, ar segumu vai bez tā, laminēta vai nelaminēta    
  - filcs, iegūts ar adatošanas paņēmienu Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

Tomēr var izmantot:

- 5402.preču pozīcijā klasificētos polipropilēna pavedienus,

- 5503. vai 5506.preču pozīcijā klasificētās polipropilēna šķiedras

 
    - 5501.preču pozīcijā klasificētās polipropilēna pavedienu grīstes, kuru lineārais blīvums visos monopavediena vai šķiedras gadījumos ir mazāks par 9 decitekiem, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- no kazeīna ražotām mākslīgajām štāpeļšķiedrām

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

 
5604 Gumijas pavedieni un kords ar tekstila segumu; 5404. vai 5405.preču pozīcijā klasificētā tekstildzija un lente, un līdzīgi izstrādājumi, piesūcināti, ar segumu, apklāti vai caurslāņoti ar gumiju vai plastmasu:    
  - gumijas pavediens un aukla ar tekstila segumu Ražošana no gumijas pavediena, kas nav pārklāts ar tekstilmateriāliem  
  - pārējie Ražošana no:

- nekārstām vai neķemmētām, vai citādi vērpšanai neapstrādātām dabīgajām šķiedrām,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- papīra izejvielām

 
5605 Metalizēti pavedieni, dekorēti vai nedekorēti; 5404. vai 5405.preču pozīcijā klasificētiem tekstila pavedieniem un lentēm, un līdzīgiem izstrādājumiem, kas kombinēti ar metāla pavedienu, lenti vai pulveri vai apklāti ar metālu Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- nekārstām vai neķemmētām vai citādi vērpšanai neapstrādātām sintētiskajām štāpeļšķiedrām,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- papīra izejvielām

 
5606 Pozumenta pavediens, lente vai līdzīgi 5404. vai 5405.preču pozīcijā klasificēti izstrādājumi, dekoratīvie (izņemot 5605.preču pozīcijā klasificētos un dekoratīvos izstrādājumus no zirgu astriem) izstrādājumi; šenila dzijas, to skaitā šenila dzija no pūkām; fasonētā cilpainā dzija Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- nekārstām vai neķemmētām vai citādi vērpšanai neapstrādātām sintētiskajām štāpeļšķiedrām,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas,

- papīra izejvielām

 
57.grupa Paklāji un pārējās tekstila grīdsegas:    
  - no adatu cauršūtā filca Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

Tomēr var izmantot:

- 5402.preču pozīcijā klasificēto polipropilēna pavedienu,

- 5503. vai 5506.preču pozīcijā klasificētos polipropilēna pavedienus vai

- 5501.preču pozīcijā klasificētās polipropilēna pavedienu grīstes, kuru lineārais blīvums visos monopavediena vai šķiedras gadījumos ir mazāks par 9 decitekiem, ar nosacījumu, ka to vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Džutas audumi var tikt izmantoti oderējumam

 
  - no pārējā filca Ražošana no:

- nekārstām vai neķemmētām, vai citādi neapstrādātām dabīgajām šķiedrām,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

 
  - pārējie Ražošana no:

- kokosšķiedras dzijas vai džutas dzijas,

- sintētiskās vai mākslīgās pavedienu dzijas,

- dabīgajām šķiedrām,

- nekārstām vai neķemmētām, vai citādi vērpšanai neapstrādātām sintētiskajām štāpeļšķiedrām

Džutas audumu var izmantot oderējumam

 
ex 58.grupa Speciālie audumi, audumi ar šūtām plūksnām; mežģīnes; gobelēni; apdares materiāli; izšuvumi, izņemot:    
  - kombinēti ar gumijas diegu Ražošana no monopavediena  
  - pārējie Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, mazgāšana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkāršana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
 

5805

Ar rokām austi gobelēni flanders, aubusson, beauvais tehnikās un līdzīgi izstrādājumi, izšūti gobelēni (piemēram, sīkdūrienā, krustdūrienā), komplektēti vai nē Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
5810 Izšuvumi gabalos, lentēs vai atsevišķu izšuvumu veidā Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
5901 Tekstilizstrādājumi, sveķoti vai cietināti, lietojami grāmatu iesiešanai un līdzīgiem mērķiem; pausaudums; caurspīdīgie audumi zīmēšanai; gruntētais linaudekls gleznošanai, stīvdrēbe un līdzīgi audumi cepuru karkasiem Ražošana no dzijas  
5902 Riepu kordaudumi un augstas stiprības neilona vai pārējiem poliamīdu, poliesteru vai viskozes pavedieniem:    
  - saturoši pēc svara ne vairāk kā 50 % tekstilmateriālu Ražošana no dzijas  
  - pārējie Ražošana no ķīmiskajiem materiāliem vai tekstilcelulozes  
5903 Tekstilaudumi, izņemot 5902.preču pozīcijā minētos, piesūcināti, segti vai dublēti ar plastmasām Ražošana no dzijas

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, mazgāšana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkāršana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
5904 Linolejs, piegriezts vai nepiegriezts pēc formas; grīdas seguma materiāli uz tekstila pamatnes, piegriezti vai nepiegriezti pēc formas Ražošana no dzijas  
5905 Tapetes no tekstilmateriāliem:    
  - piesūcinātas, pārklātas, segtas vai laminētas ar gumiju, plastmasu vai citiem materiāliem Ražošana no dzijas  
  - pārējie Ražošana no:

- kokosrieksta šķiedrām,

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, beršana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkāršana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
5906 Gumijoti tekstilmateriāli, izņemot 5902.preču pozīcijā klasificētos materiālus    
  - adīti vai tamborēti materiāli Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- mākslīgajām štāpeļšķiedrām, nekārstām, neķemmētām vai citādi sagatavotām vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstilcelulozes

 
  - pārējie audumi no sintētisko pavedienu dzijas, saturoši pēc svara vairāk par 90 % tekstilmateriālu Ražošana no ķīmiskajiem materiāliem  
  - pārējie Ražošana no dzijas  
5907 Tekstilmateriāli, piesūcināti, nosegti vai pārklāti; apgleznoti audekli teātra dekorācijām, mākslas studiju foniem un līdzīgiem mērķiem Ražošana no dzijas

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, mazgāšana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkāršana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
5908 Daktis no auduma, austas, pītas vai adītas, lampām, petrolejas lampām, šķiltavām, svecēm; vāciņi kvēllampām un cauruļveida trikotāžas gāzes degļiem, piesūcināti vai nepiesūcināti:    
  - piesūcināti vāciņi kvēllampām Ražošana no cauruļveida trikotāžas gāzes degļiem  
  - pārējie Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
5909 līdz 5911 Tekstilizstrādājumi, kas piemēroti rūpnieciskai lietošanai:    
  - pulēšanas diski vai gredzeni, citi nekā veltie no 5911.preču pozīcijas Ražošana no dzijas vai 6310.preču pozīcijā klasificētajām audumu vai paklāju lupatām  
 

 

- austi audumi, kādus mēdz lietot papīra ražonēs vai citos tehniskos lietojumos, velti vai nevelti, var būt vai nebūt piesūcināti vai pārklāti, cauruļveida vai bezgalīgi, ar vienu vai vairākām šķēru un/vai audu sistēmām vai plakanausti ar vairākām šķēru un/vai audu sistēmām no 5911.preču pozīcijas Ražošana no:

- kokosšķiedras dzijas,

- politetrafluoroetilēna diegiem

- kārtotiem poliamīda pavedieniem, kas pārklāti impregnējot vai pārklājot ar poliamīda sveķiem

- aromātisko poliamīdu šķiedras, kas iegūta polidensējot m-fenilendiamīdu un izoftalskābi

- politertrafluoretilēna monošķiedras

- poli-p-fenilena tereftalamīda sintētisko tekstilšķiedru pavedieniem,

 
    - stikla šķiedru pavedieniem, kas pārklāti ar fenola sveķiem un cauršūti ar akrila diegiem

- kopoliestera monofilamentiem un tereftalskābes sveķiem, un 1,4-cikloheksandimetanola un izoftalskābes

- dabīgajām šķiedrām, sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstilcelulozes

 
  - pārējie Ražošana no:

- kokosšķiedras dzijas,

- dabīgajām šķiedrām,

- mākslīgajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

 
60.grupa Trikotāžas audumi Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

 
61.grupa Trikotāžas apģērbs un apģērba piederumi:    
  - sūti vai citādi savienoti no diviem vai vairākiem adītiem vai tamborētiem auduma gabaliem, kas ir piegriezti vai uzreiz izgatavoti pēc formas Ražošana no dzijas  
  - pārējie Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

 
ex 62.grupa Apģērbi un apģērba piederumi, bet ne adīti vai tamborēti; izņemot: Ražošana no dzijas

 

 
ex 6202, ex 6204, ex 6206, ex 6209, ex 6211 Sieviešu, meiteņu un bērnu apģērbs un apģērba piederumi bērniem, izšūti Ražošana no dzijas

vai

ražošana no neizšūtiem audumiem, nodrošinot, ka izmantotā neizšūtā auduma vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 6210, ex 6216 Uguns izturīgie piederumi no auduma, kas pārklāts ar aluminizēta poliestera foliju Ražošana no dzijas

vai

ražošana no nepārklāta auduma, nodrošinot, ka izmantotā nepārklātā auduma vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
6213, 6214 Kabatas lakatiņi, šalles, lakati, kašnē, mantiļas, plīvuri un analogi izstrādājumi:    
 

 

- izšūti Ražošana no nebalinātas vienkāršas dzijas

vai

ražošana no neizšūtiem audumiem, nodrošinot, ka izmantoto neizšūto audumu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
  - pārējie Ražošana no nebalinātas vienkāršas dzijas

vai

apdrukāšana kopā ar vismaz divām sagatavošanas vai apdares operācijām (piemēram, mazgāšana, balināšana, merserizācija, termofiksēšana, uzkāršana, kalenderēšana, apstrāde pret saraušanos, gala apdare, degadēšana, piesūcināšana, lāpīšana un apcirpšana), kur izmantotā neapdrukātā auduma vērtība nepārsniedz 47,5 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
6217 Pārējie gatavie apģērba piederumi; apģērba daļas vai tā piederumi, citi kā 6212.preču pozīcijā minētie:    
  - izšūtie Ražošana no dzijas

vai

ražošana no neizšūtiem audumiem, nodrošinot, ka izmantoto neizšūto audumu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
  - ugunsizturīgie piederumi no auduma, kas pārklāts ar aluminizēta poliestera foliju Ražošana no dzijas

vai

ražošana no nepārklāta auduma, nodrošinot, ka izmantotā nepārklātā auduma vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
  - piegrieztas starplikas apkaklēm un aprocēm Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju un visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana no dzijas  
ex 63.grupa Pārējie gatavie izstrādājumi no tekstila; komplekti; apģērbi un izstrādājumi no tekstila, lupatām; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
6301 līdz 6304 Segas, ceļotāju pledi, gultas veļa utt., aizkari utt., pārējie mēbeļu izstrādājumi:    
  - no filca vai neaustajiem materiāliem Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

 
 

 

- pārējie:    
  -- izšūti Ražošana no nebalinātas vienkāršas dzijas

vai

ražošana no neizšūtiem audumiem (bet ne trikotāžas), nodrošinot, ka izmantoto neizšūto audumu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
  -- pārējie Ražošana no nebalinātas vienkāršas dzijas  
6305 Maisi un somas preču iesaiņošanai Ražošana no:

- dabīgajām šķiedrām,

- sintētiskajām štāpeļšķiedrām, kas nav kārstas vai ķemmētas, vai citādi sagatavotas vērpšanai,

- ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

 
6306 Brezents, audekla nojumes un sauljumi; teltis; buru laivām, buru dēļiem vai sauszemes līdzekļiem; kempinga piederumi:    
  - no neaustajiem materiāliem Ražošana no:

- no dabīgajām šķiedrām,

- no ķīmiskajiem materiāliem vai tekstila pulpas

 
  - pārējie Ražošana no nebalinātas vienkāršas dzijas  
6307 Pārējie gatavie izstrādājumi, to skaitā apģērbu piegrieztnes Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
6308 Komplekti, kas sastāv no auduma un dzijas ar vai bez piederumiem paklāju, gobelēnu, izšūto galdautu vai salvešu, vai līdzīgu tekstila izstrādājumu izgatavošanai, iesaiņoti mazumtirdzniecībai Katram šī komplekta priekšmetam jāizpilda tas nosacījums, kas uz to attiektos, ja tas nebūtu iekļauts komplektā. Tomēr neizcelsmes izstrādājumi var tikt iestrādāti, nodrošinot, ka to kopējā vērtība nepārsniedz 15 % no komplekta rūpnīcas cenas  
ex 64.grupa Apavi, getras un līdzīgi izstrādājumi; izņemot: Ražošana no jebkuras preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, izņemot 6406.preču pozīcijā klasificētās virsas daļas, kas piestiprinātas saistzolei vai citiem zoles komponentiem  
6406 Apavu daļas (to skaitā virsas daļas, piestiprinātas vai nepiestiprinātas zolei, bet ne ieliekamās saistzoles); pieskrūvējamie papēži un analoģiski priekšmeti; getras, galošas un analoģiski priekšmeti, kā arī to daļas Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 65.grupa Galvassegas un to daļas; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
6503 Filca cepures un citas galvassegas, izgatavotas no 6501.preču pozīcijā klasificētajiem cepuru pusfabrikātiem vai plakanām sagatavēm, ar vai bez oderes vai apdares Ražošana no dzijas vai tekstilšķiedrām  
6505 Cepures un citas galvassegas, adītas vai tamborētas, vai izgatavotas no mežģīnēm vai filca, vai citiem tekstilmateriāliem, kas izgatavotas no viena gabala, bet ne sloksnēm, ar vai bez oderes vai apdares; dažādu materiālu matu tīkliņi, ar vai bez oderes vai apdares Ražošana no tekstilšķiedru dzijas  
ex 66.grupa Lietussargi, saulessargi, spieķi, pātagas un to daļas; izņemot: Ražošana, kurā visus materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
6601 Lietussargi un saulessargi (to skaitā lietussargi-spieķi, dārza saulessargi un līdzīgi izstrādājumi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
67.grupa Apstrādātas spalvas un dūnas, izstrādājumi no spalvām un dūnām; mākslīgie ziedi; izstrādājumi no cilvēku matiem Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 68.grupa Akmens, ģipša, cementa, azbesta, vizlas un līdzīgu materiālu izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 6803 Izstrādājumi no dabiskā slānekļa vai aglomerētā slānekļa Ražošana no apstrādāta slānekļa  
ex 6812 Izstrādājumi no azbesta; izstrādājumi no maisījumiem uz azbesta bāzes vai maisījumiem uz azbesta un magnija karbonāta bāzes Ražošana no jebkuras preču pozīcijas  
ex 6814 Izstrādājumi no vizlas, to skaitā aglomerētā vai reģenerētā vizla uz papīra, kartona vai cita materiāla pamata Ražošana no apstrādātas vizlas (to skaitā no aglomerētās vai reģenerētās vizlas)  
69.grupa Keramikas izstrādājumi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 70.grupa Stikls un tā izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 7003, ex 7004, ex 7005 Stikls ar nespīdošu virsmu Ražošana no 7001.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem  
7006 7003., 7004. vai 7005.preču pozīcijā klasificētais stikls, izliekts, slīpēts, gravēts, urbts, emaljēts vai citādā veidā apstrādāts, bez rāmja un nav kombinēts ar citiem materiāliem:    
  - stikla plāksne, kas pārklāta ar dielektrisku pārklājumu, pusvadītāju kategorija saskaņā ar SEMII standartiem Ražošana no nepārklāta stikla plāksnes, kas klasificēta 7006.preču pozīcijā  
  - pārējie Ražošana no 7001.preču pozīcijā klasificētiem materiāliem  
7007 Neplīstošs stikls, ieskaitot rūdīto vai daudzkārtaino stiklu Ražošana no 7001.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem  
7008 Daudzkārtainie stikla izolatori Ražošana no 7001.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem  
7009 Stikla spoguļi, rāmjos un bez rāmjiem, to skaitā atpakaļskata spoguļi Ražošana no 7001.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem  
7010 Baloni, pudeles, pudelītes, flakoni, burkas, pialas, ampulas un citas stikla tilpnes preču glabāšanai, iesaiņošanai; stikla burkas konservēšanai; aizbāžņi, vāciņi un citi analoģiski stikla izstrādājumi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

vai

stikla izstrādājumu sagriešana, ja vien negrieztā stikla vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
7013 Galda un virtuves trauki, tualetes un kancelejas piederumi, telpu iekārtojuma un līdzīga pielietojuma priekšmeti (citi nekā 7010. un 7018.preču pozīcijā) Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

vai

stikla izstrādājumu sagriešana, nodrošinot, ka nesagrieztā stikla vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

vai

manuāli pūstā stikla dekorēšana ar rokām (izņemot sietspiedi), nodrošinot, ka manuāli pūstā stikla vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 7019 Izstrādājumi (citi kā dzija) no stiklšķiedras Ražošana no:

- nekrāsotām šķipsnām, pavedieniem, dzijas vai sagrieztiem pavedieniem,

- stikla vates

 
ex 71.grupa Dabiskās vai kultivētās pērles, dārgakmeņi vai pusdārgakmeņi, dārgmetāli, parastie metāli, pārklāti vai plakēti ar dārgmetālu, un to izstrādājumi; juvelierizstrādājumu imitācijas; monētas; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 7101 Dabiskās vai kultivētās pērles (pagaidu apstrāde transportēšanai) Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 7102, ex 7103, ex 7104 Apstrādāti dārgakmeņi un pusdārgakmeņi (dabiskie, sintētiskie vai reģenerētie) Ražošana no neapstrādātiem dārgakmeņiem vai pusdārgakmeņiem  
7106, 7108, 7110 Dārgmetāli    
  - neapstrādāti Ražošana no materiāliem, kas nav klasificēti 7106., 7108. vai 7110.preču pozīcijā,

vai

7106., 7108. vai 7110.preču pozīcijā klasificēto dārgmetālu elektrolītiskā, termiskā un ķīmiskā atdalīšana,

vai

7106., 7108. vai 7110.preču pozīcijā klasificēto dārgmetālu sakausēšana savā starpā ar parastiem metāliem

 
  - pusfabrikāti vai pulverveida Ražošana no neapstrādātiem dārgmetāliem  
ex 7107, ex 7109, ex 7111 Ar dārgakmeņiem pārklāti parastu metālu pusfabrikāti Ražošana no neapstrādātiem metāliem, kas pārklāti ar dārgmetāliem  
7116 Izstrādājumi no dabiskajām vai kultivētām pērlēm, dārgakmeņiem vai pusdārgakmeņiem (dabiskiem, mākslīgiem, reģenerētiem) Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
7117 Juvelierizstrādājumu imitācijas Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

vai

ražošana no parasto metālu daļām, kas nav pārklātas vai apklātas ar dārgmetāliem, nodrošinot, ka visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

ex 72.grupa Tērauds un dzelzs; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
7207 Dzelzs un neleģētā tērauda pusfabrikāti Ražošana no 7201., 7202., 7203., 7203., 7204. vai 7205.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem  
7208 līdz 7216 Dzelzs un neleģētā tērauda plakanie velmējumi, stieņi un loksnes, leņķdzelži, profili un sekcijas Ražošana no 7206.preču pozīcijā klasificētajiem lietņiem vai citām pamatformām  
7217 Dzelzs un neleģētā tārauda stieple Ražošana no 7207.preču pozīcijā klasificētajiem pusfabrikātu materiāliem  
ex 7218, 7219 līdz 7222 Nerūsējoša tērauda pusfabrikāti, plakanie velmējumi, stieņi un loksnes, leņķdzelži, profili un sekcijas Ražošana no 7218.preču pozīcijā klasificētajiem lietņiem vai citām pamatformām  
7223 Nerūsējošā tērauda stieple Ražošana no 7218.preču pozīcijā klasificētajiem pusfabrikātu materiāliem  
ex 7224, 7225 līdz 7228 Pārējo leģēto tēraudu pusfabrikāti, plakanie velmējumi, stieņi un loksnes, neregulāri satīti ruļļos; pārējo leģēto tēraudu pārējās loksnes un stieņi, leņķdzelži, profili un sekcijas; leģētā un neleģētā tērauda dobi stieņi urbšanai Ražošana no 7206., 7218. vai 7224.preču pozīcijā klasificētajiem lietņiem vai citām pamatformām  
7229 Pārējo leģēto tēraudu stieple Ražošana no 7224.preču pozīcijā klasificētajiem pusfabrikātu materiāliem  
ex 73.grupa Izstrādājumi no dzelzs vai tērauda; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 7301 Rievkonstrukcijas Ražošana no 7206.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem  
7302 Dzelzs vai tērauda izstrādājumi dzelzceļiem un tramvaju ceļiem; sliedes, pretsliedes un zobainās sliedes, pārmiju sliedes, sliežu mezgla krusteņi, pārmiju stieņi un citi šķērssavienojumi, gulšņi, savienojumu uzlikas, ķīļi, pamatnes, balstpaliktņi, savilcēji, āķskrūves un citas detaļas sliežu savienošani un nostiprināšanai Ražošana no 7206.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem  
7304, 7305,

7306

Dzelzs vai tērauda (bet ne čuguna) lielu un mazu izmēru caurules un dobie profili Ražošana no 7206., 7207., 7218. vai 7224.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem  
ex 7307 No vairākām daļām sastāvošu lielu un mazu izmēru cauruļvadu armatūra no nerūsējoša tērauda (ISO Nr.X5Cr NiMo 1712) Kaltu sagatavju apvirpošana, urbšana, izrīvēšana, griešana, un atgratēšana, kuru vērtība nepārsniedz 35 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
7308 Dzelzs vai tērauda konstrukcijas (izņemot 9406.preču pozīcijā klasificētās saliekamās būvkonstrukcijas) un to daļas (piemēram, tilti un to sekcijas, slūžu vārti, torņi, ažūri masti, jumti, jumtu pārsegumi, būvsastatnes, durvis, logi un to rāmji, sliekšņi, žalūzijas, balustrādes, kolonnas un kolonnu balsti); plāksnes, stieņi, leņķdzelži, profili, sekcijas, caurules un līdzīgi izstrādājumi izmantošanai dzelzs un tērauda konstrukcijās Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr 7301.preču pozīcijā klasificētie leņķdzelži, profili un sekcijas var netikt izmantotas  
ex 7315 Pretslīdes ķēdes Ražošana, kurā visu 7315.preču pozīcijā klasificēto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 74.grupa Varš un tā izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
7401 Vara kausējumi; cementējies varš Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
7402 Neattīrīts varš, vara anodi elektrolīzei Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
7403 Neapstrādāts attīrīts varš un vara sakausējumi:    
  - attīrīts varš Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
  - vara sakausējumi un pārstrādāts varš, kas satur citus elementus Ražošana no neapstrādāta vara, attīrīta vai atgriezumiem un lūžņiem  
7404 Vara atgriezumi un lūžņi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
7405 Vara šablonsakausējumi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 75.grupa Niķelis un tā izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
7501 līdz 7503 Niķeļa kausējumi, tā plāva un pārējie niķeļa metalurģijas produkti; neapstrādāts niķelis; niķeļa atgriezumi un lūžņi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 76.grupa Alumīnijs un tā izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
7601 Neapstrādāts alumīnijs Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju un visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkta rūpnīcas cenas,

vai

ražošana no termiski vai elektrolītiski apstrādāta neleģēta alumīnija vai alumīnija atgriezumiem un lūžņiem

 
7602 Alumīnija atgriezumi un lūžņi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 7616 Alumīnija izstrādājumi, citi kā stiepļu sieti, pinumi, režģi, tīkli, žogi, armētie audumi un līdzīgie materiāli (to skaitā bezgalīgās lentes) no alumīnija stieplēm un stieptā alumīnija Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot alumīnija stieples un stieptā alumīnija izstrādājumus, citus kā stiepļu sietus, pinumus, režģus, tīklus, žogus, armētos audumus un līdzīgus materiālus (to skaitā bezgalīgās lentes),

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
77.grupa Rezervēta iespējamai izmantošanai nākotnē    
ex 78.grupa Svins un tā izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
7801 Neapstrādāts svins:    
  - rafinētais svins Ražošana no "buljona" vai "darba" svina  
  - pārējie Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr nevar izmantot 7802.preču pozīcijā klasificētos atgriezumus un lūžņus  
7802 Svina atgriezumi un lūžņi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 79.grupa Cinks un tā izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
7901 Neapstrādāts cinks Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var netikt izmantoti 7902.preču pozīcijā klasificētie atgriezumi un lūžņi  
7902 Cinka atgriezumi un lūžņi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 80.grupa Alva un tās izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
8001 Neapstrādāta alva Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr nevar izmantot 8002.preču pozīcijā klasificētos atgriezumus un lūžņus  
8002, 8007 Alvas atgriezumi un lūžņi; pārējie izstrādājumi no alvas Ražošana, kurā visus materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
81.grupa Pārējie parastie metāli; metālkeramika; to izstrādājumi:    
  - pārējie parastie metāli, apstrādāti; to izstrādājumi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība, kas klasificēti tajā pašā preču pozīcijā kā produkcija, nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 82.grupa Parasto metālu instrumenti, naži, karotes un dakšiņas; to daļas no parastiem metāliem; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
8206 Divu vai vairāku 8202.-8205.preču pozīcijā klasificēto instrumentu komplekti, kas paredzēti mazumtirdzniecībai Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citās preču pozīcijās nekā 8202. un 8205. Tomēr 8202.-8205.preču pozīcijā klasificētos instrumentus var iestrādāt komplektā, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 15 % no komplekta
rūpnīcas cenas
 
8207 Maināmie instrumenti rokas darbarīkiem, ar vai bez piedziņas vai mehāniskiem darbarīkiem (piemēram, presēšanai, štancēšanai, vītņošanai, urbšanai, izvirpošanai, caurvilkšanai, frēzēšanai, virpošanai vai savērpšanai), to skaitā instrumenti metāla vilkšanai vai presēšanai, instrumenti klinšu un grunts urbšanai Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
8208 Naži un asmeņi mašīnām un mehāniskajām ierīcēm Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 8211 Naži ar zāģveida vai citādiem asmeņiem (to skaitā naži koka griešanai), citi nekā 8208.preču pozīcijā klasificētie Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot nažu asmeņus un rokturus no parastiem metāliem  
8214 Pārējie griezējinstrumenti (piemēram, matu griešanas mašīnas, miesnieku vai virtuves naži, cērtņi, papīrnaži); manikīra vai pedikīra komplekti un instrumenti (to skaitā nagu vīles) Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot rokturus no parastiem metāliem  
8215 Karotes, dakšiņas, pavārnīcas, putu karotes, tortes lāpstiņas, zivju naži, sviesta naži, cukura standziņas un līdzīgi virtuves vai galda piederumi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot rokturus no parastiem metāliem  
ex 83.grupa Pārējie parasto metālu izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
8302 Citi montējumi, daļas un objekti, kas izmantojami celtniecībā ēkām un automātiskajiem durvju aizvērējiem Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot 8302.preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 8306 Parasto metālu statuetes un citi rotājumi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr var izmantot 8306.preču pozīcijā klasificētos materiālus, nodrošinot, ka to vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 84.grupa Kodolreaktori, katli, iekārtas un mehāniskās ierīces, to daļas; izņemot: Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas, kas aprakstīti zemāk

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 8401 Kodolenerģijas elementi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8402 Tvaika katli vai citi tvaiku ģenerējoši katli (izņemot centrālapkures karstā ūdens katlus, kas arī spēj ražot tvaiku zemā spiedienā); katli ļoti augstai temperatūrai Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8403, ex 8404 Centrālapkures katli, citi nekā 8402.preču pozīcijā klasificētie, un centrālapkures katlu palīgiekārtas Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā 8403. vai 8404. Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8406 Ūdenstvaika turbīnas un citas tvaika turbīnas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8407 Dzirksteļaizdedzes iekšdedzes motori ar divpusējiem vai rotējošiem virzuļiem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8408 Kompresijas aizdedzes iekšdedzes virzuļmotori (dīzeļi un pusdīzeļi) Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8409 Daļas, kas speciāli vai galvenokārt paredzētas 8407. vai 8408.preču pozīcijā klasificētiem motoriem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8411 Turboreaktīvie dzinēji, turbopropelleru dzinēji un pārējās gāzes turbīnas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8412 Pārējie dzinēji un spēkiekārtas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 8413 Rotorsūkņi Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 8414 Rūpniecībā izmantojamie ventilatori, gaisa pūtēji un tiem analogas ierīces Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8415 Gaisa kondicionēšanas iekārtas ar motoru darbināmo ventilatoru un ierīcēm gaisa mitruma un temperatūras mainīšanai, to skaitā tādas iekārtas, kurās gaisa mitrums nevar būt regulēts šķirti Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8418 Dzesinātāji, saldētavas un citas elektriskās dzesēšanas vai saldēšanas iekārtas, vai citi siltumsūkņi, citi nekā 8415.preču pozīcijā klasificētās gaisa kondicionēšanas iekārtas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 8419 Iekārtas kokapstrādes, papīra pulpa un papīra un kartona rūpniecībai Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts tajā pašā preču pozīcijā kā produkcijai, tiek izmantots tikai līdz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8420 Kalandri un citas ruļļu mašīnas, izņemot metālam vai stiklam, un to cilindri Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētājās robežās materiāls, kas klasificēts tajā pašā preču pozīcijā kā produkcija, tiek izmantots tikai līdz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8423 Iekārtas svēršanai (izņemot ļoti precīzus svarus no 5 cg vai vēl precīzākus), ieskaitot mašīnas svara pārbaudei; visu veidu atsvarus Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8425 līdz 8428 Iekārtas pacelšanai, pārvietošanai, iekraušanai vai izkraušanai Ražošana:

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts 8431.preču pozīcijā, tiek izmantots tikai līdz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8429 Pašgājēji buldozeri, pašgājēji buldozeri ar maināmu vērstuvi (angledozers), greideri, planētāji, skrēperi, mehāniskās lāpstas, ekskavatori, vienkausa krāvēji, blietēšanas mašīnas un ceļa veltņi:    
  - ceļa veltņi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana, kurā:

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts 8431.preču pozīcijā, tiek izmantots tikai līdz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8430 Pārējās mašīnas grunts, minerālu vai rūdu pārvietošanai, planēšanai, profilēšanai, rakšanai, izstrādāšanai, blietēšanai, blīvēšanai, izņemšanai vai urbšanai; pāļu dzinēji un izvilcēji, sniega arkli un sniega tīrītāji Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts 8431.preču pozīcijā, tiek izmantots tikai līdz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 8431 Daļas, ko lieto vienīgi vai galvenokārt ar ceļa veltņiem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8439 Iekārtas papīra masas un celulozes šķiedrmateriālu ražošanai vai papīra, vai kartona ražošanai un apstrādei Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts tajā pašā preču pozīcijā kā produkcija, tiek izmantots tikai līdz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8441 Pārējās iekārtas papīra masas, papīra vai kartona ražošanai, ieskaitot visa veida mašīnas papīra vai kartona griešanai Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts tajā pašā preču pozīcijā kā produkcija, tiek izmantots tikai līdz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8444 līdz 8447 Šajās preču pozīcijās klasificētās mašīnas izmantošanai tekstilrūpniecībā Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 8448 Palīgierīces, paredzētas izmantošanai kopā ar 8444. un 8445.preču pozīcijā klasificētām mašīnām Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8452 Šujmašīnas, izņemot 8440.preču pozīcijā klasificētās grāmatu brošēšanas mašīnas; šujmašīnām paredzētie skapīši, galdiņi un vāki; šujmašīnu adatas:    
- šujmašīnas (tikai slēgdūrienam), kuru galviņas svars nepārsniedz 16 kg bez motora vai 17 kg ar motoru Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur visu neizcelsmes materiālu, kas izmantoti galviņas salikšanā (bez motora), vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību,

- kur izmantotiem diega nostiepšanas, izšūšanas un zigzaga mehānismiem jau ir izcelsme

  - pārējās Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8456 līdz 8466 Darbgaldi un iekārtas, kā arī to daļas, kas klasificētas 8456.-8466.preču pozīcijā Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8469 līdz 8472 Mašīnas birojam (piemēram, rakstāmmašīnas, kalkulatori, skaitļošanas, kopēšanas, kā arī brošēšanas iekārtas) Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8480 Metālliešanas veidkastes un kokiles; kokiļu plātnes; liešanas veiduļi; veidnes (izņemot kokiles) metālu, metālkarbīdu, stikla, minerālmateriālu, gumijas vai plastmasas liešanai Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8482 Lodīšu vai rullīšu gultņi Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju;

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8484 Starplikas un līdzīgi savienojumi no metāla lokšņu materiāla kombinācijā ar citu materiālu vai no divām vai vairākām metāla kārtām; starpliku un līdzīgu savienojumu komplekti vai sortiments ar atšķirīgu uzbūvi, ievietoti maisos, aploksnēs vai citos līdzīgos saiņojumos; mehāniskās plombas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8485 Elektriskos savienojumus, izolatorus, kontaktus, spoles, vadus un citas līdzīgas detaļas nesaturošas mašīnu daļas, nekur citur šajā grupā neminētas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 85.grupa Elektriskās mašīnas un iekārtas, to daļas; skaņu ierakstu un atskaņošanas aparatūra; aparatūra TV attēla un skaņas ierakstīšanai un reproducēšanai, tās daļas un piederumi; izņemot: Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8501 Elektromotori un ģeneratori (izņemot ģeneratoru iekārtas) Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts 8503.preču pozīcijā, tiek izmantots tikai līdz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8502 Elektrisko ģeneratoru iekārtas un rotējošie pārveidotāji Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts 8501. vai 8503.preču pozīcijā, tās apkopojot, tiek izmantots tikai līdz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 8504 Strāvas padeves ierīces automātiskajām datu apstrādes iekārtām Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 8518 Mikrofoni un to statīvi; skaļruņi, iemontēti vai neiemontēti korpusos; zemas frekvences elektriskie pastiprinātāji; elektriskās skaņas pastiprināšanas iekārtas Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8519 Skaņuplašu atskaņotāji (atskaņošanas pultis), skaņu ierakstu atskaņotāji, kasešu atskaņotāji un pārējā atskaņošanas aparatūra, kurai nav skaņu ierakstīšanas ierīču Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8520 Magnetofoni un pārējā skaņu ierakstu aparatūra, ar vai bez atskaņošanas ierīcēm Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8521 Video ierakstu un atskaņošanas aparatūra, ar vai bez video atskaņošanas ierīcēm Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8522 Daļas un piederumi lietošanai galvenokārt ar 8519.-8521.preču pozīcijā klasificētajiem aparātiem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8523 Gatavi, neierakstīti skaņu vai līdzīgi kodu ierakstu nesēji, izņemot 37.grupas produkciju Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8524 Skaņu plates, lentes un citi ierakstīti skaņu un līdzīgi kodu nesēji, to skaitā skaņu plašu izgatavošanas matricas un veidnes, izņemot 37.grupas produkciju:    
  - skaņu plašu ražošanas matricas un veidnes Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts 8523.preču pozīcijā, tiek izmantots tikai līdz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8525 Raidaparatūra radiotelefona vai radiotelegrāfa sakariem, radiofonijai vai televīzijai, kas satur vai nesatur uztverošo, skaņu ierakstošo vai atskaņojošo aparatūru; televīzijas kameras, videokameras ar apturamo materiālu un citi videokameru magnetofoni Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8526 Radiolokācijas, radionavigācijas aparatūra un tālvadības radioaparatūra Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8527 Uztvērējaparatūra radiotelefona vai radiotelegrāfa sakariem, radiofonijai, kas atrodas vai neatrodas vienā korpusā ar skaņas noņēmēju, vai atskaņošanas aparatūru, vai pulksteni Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8528 Televizori, kombinēti vai nekombinēti ar radiouztvērēju vai skaņas un attēla ieraksta vai reproducēšanas aparatūru, video monitori un video projektori Ražošana:

- kurā, visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8529 Daļas, kas paredzētas galvenokārt vai tikai 8525.-8528.preču pozīcijā klasificētai aparatūrai:    
  - kas paredzēta galvenokārt vai tikai video ieraksta un reproducēšanas aparatūrai Ražošana, kur visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
- pārējie Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8535, 8536 Elektroaparatūra strāvas ieslēgšanai vai aizsardzībai elektriskajās ķēdēs vai kontaktiem pie elektriskajām ķēdēm vai tajās Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts 8538.preču pozīcijā, tiek izmantots tikai līdz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8537 Pultis, paneļi, konsoles, galdi, sadales dēļi un pārējie elektroaparatūras pamati, kas apgādāti ar diviem vai vairākiem 8535. vai 8536.preču pozīcijā klasificētiem aparātiem, strāvas kontrolei vai sadalei, to skaitā 90.grupā klasificētie instrumenti un aparāti, izņemot 8517.preču pozīcijā klasificētās komutācijas ierīces Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts 8538.preču pozīcijā, tiek izmantots tikai līdz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 8541 Diodes, tranzistori un analogi pusvadītāji, izņemot tos, kas nav ieslēgti integrālajā shēmā (mikroshēmā) Ražošana: kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8542 Elektroniskās integrālās un mikroshēmas    
  - monolītās integrālās ciparu shēmas Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kur augstākminētajās robežās materiāls, kas klasificēts 8541. vai 8542.preču pozīcijā, tās apvienojot, tiek izmantots tikai līdz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

vai

difūzijas darbība (kurā integrālshēmas veido uz pusvadītāja apakšējā slāņa, selektīvi ievadot atbilstošu piemaisījumu), samontēti vai nesamontēti un/vai pārbaudīti citā valstī

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - pārējie Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas un kur augstākminētajās robežās izmantoto materiālu, kas klasificēts 8541. un 8542.preču pozīcijā, vērtība nepārsniedz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8544 Izolēti vadi (ieskaitot emaljētus vai anodētus), kabeļi (ieskaitot koaksiālos) un citi izolētie elektrības vadi, ar vai bez savienojošām detaļām; šķiedru optiskie kabeļi, kuru šķiedrām ir individuāli apvalki, ar vai bez pārslēdzējiem vai savienojumu elementiem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8545 Ogles elektrodi, ogles sukas, lampu vai bateriju ogles vai citi grafīta vai citu oglekļa veidu izstrādājumi, ar vai bez metāla, paredzēti izmantošanai elektrotehnikā Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8546 Elektroizolatori no jebkura materiāla Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8547 Izolācijas piederumi elektriskām mašīnām, ierīcēm vai iekārtām, kas kā armatūra veido izolācijas materiālus savrup no sīkām metāla sastāvdaļām (piemēram, spuldzes vītņu patrona) un kas liešanas procesā iekļauti vienīgi komplektēšanas nolūkiem, citi nekā 8546.preču pozīcijā klasificētie izolācijas materiāli; elektriskie cauruļvadi un to savienojumi, no pamatmetāla izklāti ar izolācijas materiālu Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8548 Pirmelementu, pirmbateriju un elektrisko akumulatoru atkritumi un lūžņi; nolietoti pirmelementi, nolietotas pirmbaterijas un nolietoti elektriskie akumulatori; elektroiekārtu daļas un piederumi, kas citur šajā grupā nav minēti Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 86.grupa Dzelzceļa vai tramvaja lokomotīves, ritošais sastāvs un to daļas; dzelzceļa vai tramvaja ceļu ierīces un to daļas; visu veidu mehāniskās (ieskaitot elektromehāniskās) signalizācijas iekārtas; izņemot: Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8608 Dzelzceļa vai tramvaja ceļu ierīces; mehāniskās (ieskaitot elektromehāniskās) signalizācijas iekārtas, iekārtas kustības drošības un kontroles nodrošināšanai uz dzelzceļa, tramvaju ceļiem, autoceļiem, iekšzemes ūdensceļiem, stāvvietās, ostu iekārtojumos vai lidlaukos, to daļas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 87.grupa Sauszemes transportlīdzekļi, izņemot dzelzceļa ritošo sastāvu un tramvajus, to daļas un iekārtas; izņemot: Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
8709 Ar celšanas vai takelāžas ierīcēm neapgādāti pašgājēji kravas transportētāji, kas izmantojami rūpnīcās, noliktavās, ostās un lidostās kravu pārvadāšanai nelielos attālumos; vilcēji, ko izmanto dzelzceļu platformās; to daļas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8710 Tanki un citas pašgājējas kaujas bruņumašīnas, motorizētas, ar vai bez bruņojuma, to daļas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8711 Motocikli (ieskaitot mopēdus) un velosipēdi ar tiem uzstādītiem palīgmotoriem, ar blakusvāģi vai bez tā; blakusvāģi:    
  - ar iekšdedzes virzuļmotoru, kura cilindra tilpums:    
  - nepārsniedz 50 cm3 Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kurā visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 20 % no produkcijas rūpnīcas cenas
- pārsniedz 50 cm3 Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kurā visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - pārējie Ražošana:

- kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- kurā visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 8712 Divriteņi bez lodīšu gultņiem Ražošana no 8714.preču pozīcijā neklasificētiem materiāliem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8715 Bērnu ratiņi un to daļas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8716 Piekabes un puspiekabes; citi nepašgājēji transportlīdzekļi; to daļas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 88.grupa Lidaparāti, kosmiskie aparāti, to daļas; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 8804 Rotošūti Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, to skaitā no citiem 8804.preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
8805 Lidmašīnu pacelšanās ierīces, klāja bremzes un analogas nosēšanās ierīces; lidotāju sauszemes trenažieri; minēto izstrādājumu daļas Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
89.grupa Kuģi, laivas un citi peldlīdzekļi Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr nevar izmantot 8906.preču pozīcijā klasificētos korpusus Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 90.grupa Optiskās, fotogrāfiskās, kino ierīces un aparāti, mēraparāti, kontroles, precizējošas ierīces, medicīnā vai citā ķirurģijā lietojamās ierīces un aparāti; to daļas un piederumi; izņemot: Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9001 Optiskās šķiedras un optiskās šķiedras grīstes; optiskās šķiedras kabeļi, citi nekā 8544.preču pozīcijā klasificētie; loksnes un plāksnes no polarizētajiem materiāliem; lēcas (to skaitā kontaktlēcas), prizmas, spoguļi un citi nesamontēti optiskie materiāli no jebkādiem materiāliem, citi nekā šādi elementi no optiski neapstrādāta stikla Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9002 Lēcas, prizmas, spoguļi un pārējie samontētie optiskie elementi no jebkuriem materiāliem, kas ir instrumentu vai aparātu daļas vai piederumi, citi nekā šādi elementi no optiski neapstrādāta stikla Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9004 Brilles, aizsargbrilles un tām līdzīgas ierīces, koriģējošās un aizsargājošās, un pārējās Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 9005 Binokļi, monokļi, pārējās optiskās caurules un to statīvi, izņemot astronomiskās ierīces un statīvus Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 9006 Fotokameras (izņemot kinokameras); zibspuldzes, citas nekā gāzizlādes lampas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9007 Kinoaparāti un projektori, ar skaņu ierakstīšanas un atskaņošanas ierīcēm vai bez tām Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9011 Sarežģīti optiskie mikroskopi, to skaitā mikrofotogrāfijai, mikrokinouzņemšanai vai mikroprojicēšanai Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 9014 Pārējās navigācijas ierīces un instrumenti Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9015 Kartogrāfiskās (to skaitā fotogrammetriskās), hidrogrāfiskās, okeanogrāfiskās, hidroloģiskās, meteoroloģiskās vai ģeofiziskās ierīces un instrumenti, izņemot kompasus; tālmēri Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9016 Svari, kuru jutīgums ir 5 cg vai lielāks, ar vai bez atsvariem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9017 Rasēšanas, iezīmēšanas vai matemātisko aprēķinu instrumenti (piemēram, rasēšanas mašīnas, pantogrāfi, stieņcirkuļi, transportieri, logaritmiskie lineāli, diska kalkulatori); rokas instrumenti līnijizmēru mērīšanai (piemēram, mērstieņi, ruletes, mikrometri, stieņcirkuļi), nekur citur šajā grupā neminēti Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9018 Medicīniskie, ķirurģiskie, stomatoloģiskie un veterinārie instrumenti un ierīces (ieskaitot scintigrāfisko aparatūru), pārējā elektriskā medicīniskā aparatūra un ierīces redzes asuma noteikšanai:    
  - stomatoloģiskie krēsli ar attiecīgām ierīcēm un spļaujamtrauki Ražošana no jebkurā preču pozīcijā klasificētajiem materiāliem, ieskaitot citus 9018.preču pozīcijā klasificētos materiālus Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
  - pārējie Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9019 Mehanoterapijas aparatūra; masāžas aparatūra; psiholoģisko testu aparatūra; ozona, skābekļa terapijas un aeroterapijas, mākslīgās elpināšanas aparatūra un pārējā elpināšanas aparatūra Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9020 Pārējās ierīces elpināšanai un gāzmaskas, izņemot aizsargmaskas bez mehāniskām daļām un nomaināmiem filtriem Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9024 Mašīnas un ierīces materiālu (piemēram, metāla, koksnes, tekstila, papīra, plastmasas) cietības, stiprības, saspiežamības, elastības un citu mehānisko īpašību noteikšanai Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9025 Hidrometri un analogi šķidrumā gremdējami rīki, termometri, pirometri, barometri, higrometri un psihrometri, ar vai bez pieraksta iespējām, šo rīku jebkura kombinācija Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9026 Ierīces un aparatūra šķidrumu un gāzes plūsmas, līmeņa, spiediena vai citu lielumu mērīšanai vai pārbaudei (piemēram, plūsmas mērītāji, līmeņa rādītāji, manometri, siltuma mērītāji), izņemot 9014., 9015., 9028. un 9032.preču pozīcijā klasificētos instrumentus un ierīces Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9027 Fizikālās vai ķīmiskās analīzes ierīces un aparatūra (piemēram, polarimetri, refraktometri, gāzes vai dūmu analizatori); ierīces un aparatūra viskozitātes, porainības, izplešanās, virsmas spraiguma utt. mērīšanai vai kontrolei; ierīces un aparatūra siltuma, skaņas vai gaismas daudzuma mērīšanai vai kontrolei (to skaitā eksponometri); mikrotomi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9028 Gāzes, šķidruma un elektrības padeves vai ražošanas mērītāji, ieskaitot kalibrējošos    
  - daļas un piederumi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējie Ražošana, kurā:

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izmantoto izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9029 Apgriezienu skaita un produkcijas skaitītāji, taksometri, mileometri, soļu skaitītāji un tiem analogas ierīces; spidometri un tahometri, izņemot 9014. un 9015.preču pozīcijā klasificētos; stroboskopi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9030 Osciloskopi, spektrometri un pārējās ierīces un aparatūra elektrisko lielumu mērīšanai vai kontrolei, izņemot 9028.preču pozīcijā klasificētās mērierīces; ierīces un aparatūra alfa, beta, gamma, rentgena, kosmisko vai citu jonizējošo starojumu mērīšanai vai noteikšanai Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9031 Mērīšanas un kontroles ierīces, palīgierīces un mašīnas, nekur citur šajā grupā neminētas; profila projektori Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9032 Automātiskās regulēšanas vai kontroles ierīces un aparatūra Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9033 90.grupā klasificēto mašīnu, ierīču un aparatūras daļas un piederumi (kas nekur citur šajā grupā nav minēti) Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 91.grupa Pulksteņi un to daļas; izņemot: Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9105 Pārējie pulksteņi Ražošana, kurā:

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9109 Nokomplektēti un samontēti pulksteņu mehānismi Ražošana, kurā:

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- visu izmantoto neizcelsmes materiālu vērtība nepārsniedz izcelsmes materiālu vērtību

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9110 Nesamontēti vai daļēji samontēti nokomplektēti pulksteņu mehānismi (mehānismu komplekti); samontēti nenokomplektēti pulksteņu mehānismi; iepriekš nepilnīgi salikti pulksteņu mehānismi Ražošana, kurā:

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas,

- augstākminētas robežās materiāls, kas klasificēts 9114.preču pozīcijā, tiek izmantots tikai līdz 10 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9111 Rokas pulksteņu korpusi, to daļas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9112 Pulksteņu korpusi un līdzīgi korpusi citām šīs grupas precēm, un to daļas Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas
9113 Rokas pulksteņu siksniņas, lentes un aproces, kā arī to daļas:    
  - no parastā metāla, ar vai bez plakēšanas vai pārklāšanas ar dārgmetāliem Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
  - pārējās Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
92.grupa Mūzikas instrumenti, to daļas un piederumi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
93.grupa Ieroči un munīcija, to daļas un piederumi Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 94.grupa Mēbeles, gultas piederumi, matrači, matraču pamati, dīvānspilveni un analoģiski polsterēti mēbeļu piederumi; lampas un to daļas, kas citā vietā nav minētas; gaismas rādītāji, tablo un analoģiski izstrādājumi; samontētas būvkonstrukcijas; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
ex 9401, ex 9403 Mēbeles no parastajiem metāliem, kas satur nepolsterētu kokvilnas audumu, kura svars ir 300 g/m2 vai mazāks Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

vai

ražošana no jau tādās formās piegriezta kokvilnas auduma, kas gatavs izmantošanai 9401. vai 9403.preču pozīcijā, nodrošinot, ka:

- tā vērtība nepārsniedz 25 % no produkcijas rūpnīcas cenas

Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 40 % no produkcijas rūpnīcas cenas
    - visi citi izmantotie materiāli ir izcelsmes un ir klasificēti citā preču pozīcijā nekā 9401. vai 9403.  
9405 Lampas un apgaismes ierīces, ieskaitot prožektorus, starmešus un to daļas, kas citur nav minēti; gaismas rādītāji, tablo un līdzīgas ierīces, ar pastāvīgi uzstādītiem gaismas avotiem, to daļas, kas citviet nav minētas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9406 Saliekamās būvkonstrukcijas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cena  
ex 95.grupa Rotaļlietas, spēles un sporta inventārs, to daļas un piederumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
9503 Pārējās rotaļlietas; samazināta lieluma ("apjoma") modeļi un analoģiski izklaidēšanās modeļi, darbojošies vai nē; dažādas atjautības spēles Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 9506 Golfa nūjas un to daļas Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr golfa nūju uzgaļu pagatavošanai var izmantot rupji aptēstus blokus  
ex 96.grupa Dažādi gatavie izstrādājumi; izņemot: Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  
ex 9601, ex 9602 No dzīvnieku, augu vai minerālu izcelsmes materiāliem grieztie izstrādājumi Ražošana no tajā pašā preču pozīcijā klasificētā "apstrādāta" materiāla griešanai  
ex 9603 Slotas un sukas (izņemot zaru slotas un līdzīgus izstrādājumus un no caunu vai vāveru matiem pagatavotās otas), bezmotora rokas mehāniskās ierīces grīdas uzkopšanai, krāsošanas spilventiņi un ruļļi, špakteļlāpstiņas Ražošana, kurā visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
9605 Ceļojuma komplekti personiskai higiēnai, šūšanai, apģērba vai apavu tīrīšanai Katram priekšmetam komplektā jāizpilda nosacījumi, kas uz to attiektos, ja tas nebūtu komplektā. Tomēr var iekļaut neizcelsmes izstrādājumus, nodrošinot, ka to kopējā vērtība nepārsniedz 15 % no komplekta rūpnīcas cenas  
9606 Pogas un spiedpogas, aizdares līdzekļi un spiedpogas, pogu formas un citas šo izstrādājumu daļas; pogu sagataves Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

-visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
9608 Lodīšu pildspalvas; pildspalvas un marķieri ar filca vai cita poraina materiāla uzgali; tintes pildspalvas; stilogrāfi un pārējās pildspalvas; kopēšanas spalvas; izbīdāmie skrūvjveida zīmuļi vai slīdzīmuļi; pildspalvu turētāji, zīmuļturētāji un līdzīgi turētāji; iepriekšminēto izstrādājumu daļas (ieskaitot uzgaļus un saspraudes), izņemot 9609.preču pozīcijā klasificētos izstrādājumus Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju. Tomēr rakstāmspalvas vai spalvu galiņi no tās pašas grupas kā produkcija var tikt izmantoti.  
9612 Rakstāmmašīnu vai līdzīgas lentes, piesūcinātas ar tinti vai citādi sagatavotas nospiedumu iegūšanai, spolēs vai kasetēs, vai bez tām; tintes spilventiņi, piesūcināti vai nepiesūcināti ar tinti, ar vai bez kastītēm Ražošana, kurā:

- visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju,

- visu izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 50 % no produkcijas rūpnīcas cenas

 
ex 9613 Šķiltavas ar pjezoaizdedzi Ražošana, kurā visu 9613.preču pozīcijā klasificēto un izmantoto materiālu vērtība nepārsniedz 30 % no produkcijas rūpnīcas cenas  
ex 9614 Pīpes un pīpju kausiņi Ražošana no rupji tēstiem blokiem  
97.grupa Mākslas darbi, kolekcionēšanas un antikvārie priekšmeti Ražošana, kurā visus izmantotos materiālus klasificē citā preču pozīcijā nekā produkciju  

Finanšu ministrs  V.Dombrovskis

 

2.pielikums
Ministru kabineta
2002.gada 27.decembra
noteikumiem Nr.592

 

Vispārējo priekšrocību režīma noteikto priekšrocību saņēmējvalsts preču izcelsmes sertifikāta veidlapas paraugs 

1. Preces nosūtītas no

(nosūtītāja (eksportētāja) nosaukums, adrese, valsts)

Veidlapas kārtas Nr.000000

 

VISPĀRĒJO PRIEKŠROCĪBU REŽĪMS

 

IZCELSMES SERTIFIKĀTS

(kombinētā deklarācija un sertifikāts)

A veidlapa

2. Preces nosūtītas uz

(saņēmēja nosaukums, adrese, valsts)

Izsniegts    

(valsts)

(sk. piezīmes)

3. Transporta veids un maršruts

(ciktāl tas ir zināms)

4. Dienesta lietošanai
5. Kārtas numurs

 

 

 

 

 

6. Iepakojumu marķējums un numurs 7. Iepakojumu skaits un veids, preču apraksts 8. Izcelsmes kritēriji

(sk. piezīmes)

9. Bruto svars

10. Pavadzīmes numurs un datums

11. Sertifikācija

Ar šo tiek apliecināts, ka, pamatojoties uz veikto

kontroli, nosūtītāja (eksportētāja) deklarācija ir

pareiza.

12. Nosūtītāja (eksportētāja) deklarācija

Deklarēju, ka iepriekš minētā informācija ir pareiza. Visas

preces ir ražotas    

(valsts)

un atbilst preču izcelsmes prasībām saskaņā ar vispārējo

priekšrocību režīmu precēm, kas tiek eksportētas uz

    .

(valsts)

       

(vieta un datums, kompetentās amatpersonas paraksts un sertificējošās iestādes zīmogs)

     

(vieta un datums, pilnvarotās personas paraksts)

Lapas otra puse

 

P I E Z Ī M E S

I. Valstis, kuras pieņem A veidlapas, lai piemērotu vispārējo priekšrocību režīmu

Austrālija*

Japāna

Šveice

Beļģija

Grieķija

Nīderlande

Austrija

Jaunzēlande**

Amerikas

Savienotās Valstis**

Dānija

Īrija

Lielbritānijas

Apvienotā Karaliste

Kanāda

Norvēģija

Francija

Itālija

Somija

Zviedrija

Eiropas Ekonomiskā

kopiena:

Vācija

Luksemburga

Portugāle

Spānija

Bulgārija

Čehoslovākija

Ungārija

Polija

Krievija

 

Sīkāku informāciju par vispārējo priekšrocību režīma piemērošanu šajās valstīs var iegūt priekšrocību saņēmējvalsts kompetentajās iestādēs vai priekšrocību sniedzējvalsts muitas iestādēs. Informāciju var saņemt arī Apvienoto Nāciju Tirdzniecības un attīstības konferences (UNCTAD) sekretariātā.

 

II. Vispārīgie jautājumi

 

Priekšnosacījumi precēm priekšrocību statusa saņemšanai:

(a)  precēm ir tiesības uz priekšrocībām valstī, uz kuru tās tiek eksportētas. Sertifikātā sniegtajam attiecīgās preces aprakstam jābūt pietiekami detalizētam, lai, muitas ierēdnim pārbaudot, būtu iespējams tās identificēt;

(b)  preces atbilst tās valsts preču izcelsmes noteikumiem, kurā tās tiek ievestas. Katram atsevišķam sūtījuma priekšmetam jāatbilst preču izcelsmes noteikumiem;

(c)  preces atbilst tās valsts kravas sūtīšanas nosacījumiem, kurā tās tiek ievestas. Parasti preces nosūta tieši no izvešanas valsts uz ievešanas valsti, taču vairums priekšrocību sniedzējvalstu noteiktos gadījumos atzīst arī pārvadājumu caur trešo valsti (piemēram, Austrālijai tiešā pārvadājuma prasība nav obligāta).

 

III. Ieraksts deklarācijas 8.ailē

 

Precēm, uz kurām attiecas priekšrocības, jābūt vai nu pilnībā iegūtām, vai pietiekami apstrādātām, vai pārstrādātām saskaņā ar tās valsts preču izcelsmes noteikumiem, kurā preces tiek ievestas.

(a)  Izvedot uz šo piezīmju 1.punktā minētajām valstīm pilnībā iegūtas preces, deklarācijas 8.ailē ieraksta burtu "P" (izvedot uz Austrāliju vai Jaunzēlandi, šo aili var neaizpildīt).

(b)  Izvedot pietiekami apstrādātas preces, deklarācijas 8.ailē izdara ierakstu atkarībā no tā, kurai no turpmāk minētajām valstīm šīs preces ir paredzētas:

(1)  Amerikas Savienotās Valstis: sūtot no vienas valsts, ieraksta burtu "Y", bet sūtot no atzītas valstu savienības, ieraksta burtu "Z", aiz tā - pašmāju materiālu vērtības vai izmaksu summu un apstrādes izmaksu summu, kas izteikta procentos no rūpnīcā noteiktās (ex-works) eksportējamo produktu cenas (piemēram, "Y" 35 % vai "Z" 35 %);

(2)  Kanāda: izvedot preces, kuras atbilst preču izcelsmes kritērijiem saskaņā ar tādas pietiekamas apstrādes vai pārstrādes nosacījumiem, kura noritējusi vairāk nekā vienā priekšrocību saņēmējvalstī, deklarācijas 8.ailē ieraksta burtu "G"; citos gadījumos - burtu "F";

(3)  Austrija, Somija, Japāna, Norvēģija, Zviedrija, Šveice un Eiropas Ekonomiskā kopiena: deklarācijas 8.ailē ieraksta burtu "W", aiz tā - izvedamās preces koda pirmos četrus ciparus saskaņā ar Preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizēto sistēmu (piemēram, "W" 96.18);

(4)  Bulgārija, Čehoslovākija, Ungārija, Polija un Krievija: izvedot preces, kurās iekļautā vērtība ir pievienota priekšrocību saņēmējvalstī, kas izved preces, deklarācijas 8.ailē ieraksta burtu "Y", aiz tā - importēto materiālu un komponentu vērtību, kas izteikta procentos no eksportējamo preču F.O.B. (Free on board saskaņā ar starptautiskās tirdzniecības terminu krājumu Incoterms) vērtības (piemēram, "Y" 45 %). Ja preces iegūtas priekšrocību saņēmējvalstī un ir apstrādātas vienā vai vairākās šādās valstīs, ieraksta burtus "Pk";

(5)  Austrālija un Jaunzēlande: deklarācijas 8.ailes aizpildīšana nav obligāta. Ir pietiekami, ja aizpildīta deklarācijas 12.aile.

_________________________

*  Austrālijai galvenā prasība ir izvešanas deklarācija, kura sniegta uz parastās komercpavadzīmes. Ir pieļaujama alternatīva, ka A veidlapai ir pievienota parastā pavadzīme, bet šajā gadījumā tā oficiāla apstiprināšana nav nepieciešama.

** Oficiāla apstiprināšana nav nepieciešama.

 Finanšu ministrs V.Dombrovskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ievedamo preču izcelsmes noteikumi, sertifikāta veidlapas paraugs un vispārējo priekšrocību režīma .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 592Pieņemts: 27.12.2002.Stājas spēkā: 31.12.2002.Zaudē spēku: 01.07.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 190, 30.12.2002.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
69787
31.12.2002
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"