Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.354

Rīgā 2002.gada 6.augustā (prot. Nr.33, 43.§)

Politiskās organizācijas (partijas) ikgadējās finansiālās darbības deklarācijas, priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarācijas, vēlēšanu izdevumu deklarācijas, paziņojuma par plānotajiem vēlēšanu izdevumiem un informācijas par politiskās organizācijas (partijas) saņemto dāvinājumu (ziedojumu) publicēšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju)
finansēšanas likuma
4.panta trešo daļu un 9.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā politiskā organizācija (partija):

1.1. publicē internetā atsevišķā lapā informāciju par dāvinājumu (ziedojumu);

1.2. publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un internetā ikgadējo finansiālās darbības deklarāciju, priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarāciju, vēlēšanu izdevumu deklarāciju un paziņojumu par plānotajiem vēlēšanu izdevumiem.

2. Septiņu dienu laikā pēc tam, kad politiskā organizācija (partija) saņēmusi dāvinājumu (ziedojumu), tā iesniedz publicēšanai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājas lapā (turpmāk - mājas lapa) informāciju par saņemto dāvinājumu (ziedojumu).

3. Politiskās organizācijas (partijas) ikgadējo finansiālās darbības deklarāciju, priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarāciju, vēlēšanu izdevumu deklarāciju un paziņojumu par plānotajiem vēlēšanu izdevumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs publicē mājas lapā un laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" trīs darbdienu laikā no minēto dokumentu saņemšanas dienas.

4. Mājas lapa ir pieejama bez pārtraukuma jebkurā diennakts stundā. Ja tiek mainīts lapas saturs vai ir radušies tehniski sarežģījumi, par to Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ievieto atbilstošu paziņojumu.

5. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs nodrošina pietiekamu servera jaudu un tā pieslēguma sakaru kanāla kapacitāti.

6. Ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam nav attiecīga personāla un tehniskās infrastruktūras mājas lapas izveidošanai un uzturēšanai atbilstoši šiem noteikumiem, birojam ir tiesības slēgt līgumu ar bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Valsts informācijas tīkla aģentūra" (turpmāk - Valsts informācijas tīkla aģentūra) vai līdzvērtīgu ārpakalpojumu sniedzēju.

7. Mājas lapai ir šāda struktūra un saturs:

7.1. par politiskās organizācijas (partijas) saņemto dāvinājumu (ziedojumu) norādāma šāda informācija:

7.1.1. dāvinājumu (ziedojumu) saņēmušās politiskās organizācijas (partijas) nosaukums un reģistrācijas numurs;

7.1.2. saņemtā dāvinājuma (ziedojuma) veids;

7.1.3. saņemtā dāvinājuma (ziedojuma) summa;

7.1.4. dāvinājuma (ziedojuma) saņemšanas datums;

7.1.5. fiziskās vai juridiskā persona, kura izdarījusi dāvinājumu (ziedojumu). Fiziskajai personai norāda vārdu, uzvārdu un personas kodu, juridiskajai personai - nosaukumu un reģistrācijas numuru;

7.1.6. informācijas par dāvinājumu (ziedojumu) iesniedzēja vārds, uzvārds un amats;

7.1.7. informācijas par dāvinājumu (ziedojumu) iesniegšanas datums;

7.1.8. mājas lapā ievietotās informācijas pēdējās atjaunošanas datums;

7.2. par politiskās organizācijas (partijas) ikgadējo finansiālās darbības deklarāciju, priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarāciju, vēlēšanu izdevumu deklarāciju un paziņojumu par plānotajiem vēlēšanu izdevumiem papildus deklarācijā un paziņojumā iekļaujamai informācijai norādāms politiskās organizācijas (partijas) nosaukums, tās reģistrācijas numurs, dokumentu iesniedzējs un to iesniegšanas datums.

8. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs mājas lapas nosaukumā izmanto šādus domēna vārdus un elektroniskā pasta adrešu vārdus:

8.1. www.knab.gov.lv;

8.2. vārds.uzvārds@knab.gov.lv.

9. Mājas lapas un e-pasta adresē nelieto latviešu valodas burtus ar diakritiskajām zīmēm (garumzīmēm un mīkstinājuma zīmēm).

10. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ir biroja priekšnieka norīkota amatpersona, kas ir atbildīga par mājas lapas aktualizēšanu, - informācijas resursu turētājs - un štata darbinieks, kas ir atbildīgs par mājas lapas tehnisko uzturēšanu, - tehnisko resursu turētājs (datortīkla administrators).

11. Publicējot laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" politiskās organizācijas (partijas) ikgadējo finansiālās darbības deklarāciju, priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarāciju, vēlēšanu izdevumu deklarāciju un paziņojumu par plānotajiem vēlēšanu izdevumiem, piemērojams noteikumu 7.2.apakšpunkts.

12. Noteikumu īstenošanu nodrošina no Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

13. Līdz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības uzsākšanai Noziedzības un korupcijas novēršanas padomes sekretariāts veic Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja funkcijas šo noteikumu izpildē.

14. Līdz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības uzsākšanai politiskā organizācija (partija) tās ikgadējo finansiālās darbības deklarāciju, priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarāciju, vēlēšanu izdevumu deklarāciju, paziņojumu par plānotajiem vēlēšanu izdevumiem, kā arī informāciju par politiskās organizācijas (partijas) saņemto dāvinājumu (ziedojumu) publicē Noziedzības un korupcijas novēršanas padomes sekretariāta mājas lapā www.pretkorupcija.lv.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Tieslietu ministra vietā - ārlietu ministrs I.Bērziņš

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Politiskās organizācijas (partijas) ikgadējās finansiālās darbības deklarācijas, priekšvēlēšanu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 354Pieņemts: 06.08.2002.Stājas spēkā: 16.08.2002.Zaudē spēku: 25.03.2005.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 116, 15.08.2002.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
65336
16.08.2002
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"