Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta instrukcija Nr.4

Rīgā 2002.gada 4.jūnijā (prot. Nr.23, 25.§)

Ministru kabineta locekļu aizvietošanas kārtība viņu prombūtnes laikā

Izdota saskaņā ar Ministra kabineta 2002.gada 12.marta
noteikumu Nr.111 "Ministru kabineta kārtības rullis" 238.punktu

1. Instrukcija nosaka kārtību, kādā Ministru kabineta locekli (turpmāk - ministrs) aizvieto viņa prombūtnes laikā atvaļinājuma, ārvalstu komandējuma, slimības, kā arī citu iemeslu dēļ.

2. Ja ministrs kādu laiku nevar pildīt savus amata pienākumus šīs instrukcijas 1.punktā minēto iemeslu dēļ, Ministru prezidents ar rīkojumu uzdod pildīt attiecīgos pienākumus citam ministram, ņemot vērā noteikto ministru aizvietošanas secību (pielikums).

3. Ministrs ne vēlāk kā trīs darbdienas pirms plānotās prombūtnes iesniedz Ministru prezidentam iesniegumu. Iesniegumā norāda prombūtnes laiku un iemeslu, kā arī var izvirzīt priekšlikumu par tā ministra kandidatūru, kurš aizvietos viņu prombūtnes laikā. Minētais nosacījums neattiecas uz gadījumiem, ja ministra prombūtne nav bijusi paredzama, bet ir pēkšņa (piemēram, slimības dēļ). Šādos gadījumos ministrs iesniegumu par prombūtni Valsts kancelejā iesniedz, tiklīdz tas ir iespējams.

4. Iesniegumā par ārvalstu komandējumu ministrs norāda komandējuma mērķi un risināmos jautājumus. Ja iespējams, iesniegumam pievieno oficiālu ielūgumu un darba kārtību, kā arī norāda amatpersonas, ar kurām ir paredzētas tikšanās.

5. Ja Ministru prezidents uzskata par lietderīgu, viņš, neievērojot noteikto ministru aizvietošanas secību, var uzdot pildīt ministra pienākumus citam ministram pēc aizvietojamā ministra lūguma vai Valsts kancelejas priekšlikuma, kā arī uzņemties plānotā prombūtnē esošā ministra pienākumus pildīt pats.

6. Pēc Ministru prezidenta norādījuma saņemšanas par ministra aizvietošanu prombūtnes laikā Valsts kanceleja sagatavo attiecīgu Ministru prezidenta rīkojuma projektu, kā arī informē par to ministru, kurš pildīs prombūtnē esošā ministra pienākumus.

7. Ja neparedzētu iemeslu dēļ rīkojumā minētais ministrs nevar aizvietot plānotā prombūtnē esošo ministru, viņš par to nekavējoties rakstiski informē Valsts kanceleju. Valsts kanceleja sagatavo un iesniedz Ministru prezidentam priekšlikumu par plānotā prombūtnē esošā ministra pienākumu pildīšanas uzdošanu citam ministram.

8. Pēc Ministru prezidenta rīkojuma parakstīšanas Valsts kanceleja par to nekavējoties informē rīkojumā minētos ministrus.

9. Ja ministrs, kuru aizvieto, nolēmis atsākt pildīt pienākumus pirms Ministru prezidenta rīkojumā noteiktā prombūtnes termiņa beigām (ja nav norādīts termiņš, - beidzoties attiecīgiem iemesliem), viņš nekavējoties informē par to Valsts kanceleju. Valsts kanceleja, pamatojoties uz sniegto informāciju, sagatavo attiecīgu Ministru prezidenta rīkojuma projektu.

10. Ministru prezidenta rīkojuma projektu par ministra ārvalstu komandējumu Valsts kanceleja saskaņo ar Ārlietu ministriju.

11. Pirms katras Ministru kabineta komitejas sēdes un Ministru kabineta sēdes Valsts kancelejas direktors iesniedz Ministru prezidentam informāciju par ministru prombūtni un viņu aizvietošanu.

12. Ministram, kurš uz Ministru prezidenta rīkojumā noteikto laiku pilda kāda cita ministra pienākumus, ieteicams atturēties pieņemt lēmumus un paziņojumus, kas saistīti ar attiecīgās ministrijas struktūru un budžeta līdzekļiem, personāla sastāvu, kā arī grozījumu izdarīšanu ministrijas darbības stratēģijā. Šajā punktā minētās prasības neattiecas uz tādu lēmumu pieņemšanu, kuru nosacījumi un izpildes termiņi ir iepriekš apstiprināti ministrijas budžeta izmantošanas plānā vai noteikti Deklarācijā par Ministru kabineta iecerēto darbību vai attiecīgās ministrijas rīcības plānā.

13. Ja nepieciešams pieņemt šīs instrukcijas 12.punktā minētos lēmumus un paziņojumus, tie apspriežami Ministru kabineta sēdē un to pieņemšanai jāsaņem Ministru kabineta akcepts.

14. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 1999.gada 16.novembra instrukciju Nr.8 "Ministru aizvietošanas kārtība viņu prombūtnes laikā" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 384./385.nr.).

Ministru prezidents A.Bērziņš

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

 

Pielikums
Ministru kabineta
2002.gada 4.jūnija
instrukcijai Nr.4

Ministru aizvietošana

Nr.
p.k.

Ministrs, kuru aizvieto

Aizvietošanas secība

1

2

3

4

5

1. Aizsardzības ministrs iekšlietu ministrs ārlietu ministrs satiksmes ministrs
2. Ārlietu ministrs īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām tieslietu ministrs aizsardzības ministrs
3. Ekonomikas ministrs finansu ministrs īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām zemkopības ministrs
4. Finansu ministrs ekonomikas ministrs īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs
5. Iekšlietu ministrs aizsardzības ministrs tieslietu ministrs īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās
6. Izglītības un zinātnes ministrs kultūras ministrs labklājības ministrs zemkopības ministrs
7. Kultūras ministrs izglītības un zinātnes ministrs labklājības ministrs tieslietu ministrs
8. Labklājības ministrs īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās izglītības un zinātnes ministrs kultūras ministrs
9. Satiksmes ministrs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs ekonomikas ministrs finansu ministrs
10. Tieslietu ministrs iekšlietu ministrs aizsardzības ministrs ārlietu ministrs
11. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs zemkopības ministrs īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās satiksmes ministrs
12. Zemkopības ministrs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs finansu ministrs ekonomikas ministrs
13. Īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām finansu ministrs ekonomikas ministrs ārlietu ministrs
14. Īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs labklājības ministrs satiksmes ministrs

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ministru kabineta locekļu aizvietošanas kārtība viņu prombūtnes laikā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: instrukcija Numurs: 4Pieņemts: 04.06.2002.Stājas spēkā: 08.06.2002.Zaudē spēku: 01.07.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 86, 07.06.2002.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
62941
08.06.2002
86
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"