Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.437

Rīgā 2001.gada 9.oktobrī (prot. Nr.48 31.§)
Noteikumi par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju režīmu pret Afganistānas Islama Emirātu

1. Noteikumi nosaka ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes 1999.gada 15.oktobra 1267.rezolūciju, 2000.gada 19.decembra 1333.rezolūciju un 2002.gada 16.janvāra 1390.rezolūciju noteikto sankciju režīmu pret Afganistānas Islama Emirātu Latvijas Republikā.

(MK 09.04.2002. noteikumu Nr.147 redakcijā)

2. Aizliegt Latvijas Republikas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī citu valstu fiziskajām un juridiskajām personām, kuras atrodas vai kuru pārstāvniecības ir reģistrētas Latvijas Republikā, pārdot, nodot vai piegādāt jebkāda veida ieročus un tamlīdzīgus materiālus (ieskaitot munīciju, militāro transportu, militārās iekārtas, paramilitārās iekārtas un rezerves daļas) uz teritorijām Afganistānā, kuras Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes komiteja (izveidota saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes 1999.gada 15.oktobra 1267.rezolūciju; turpmāk — komiteja) ir noteikusi par teritorijām, kuras kontrolē Taleban režīms (turpmāk — Taleban režīma kontrolētās teritorijas) un jebkurai personai, kura minēta komitejas sarakstos.

(Grozīts ar MK 09.04.2002. noteikumiem Nr.147)

3. Aizliegt Latvijas Republikas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī citu valstu fiziskajām un juridiskajām personām, kuras atrodas vai kuru pārstāvniecības ir reģistrētas Latvijas Republikā, sniegt Taleban režīma kontrolē esošajam bruņotajam personālam tehniskas konsultācijas vai palīdzību vai veikt minētā bruņotā personāla militāro apmācību.

4. Šo noteikumu 2. un 3.punktā minētie ierobežojumi neattiecas uz:

4.1. tādu militāru ierīču piegādi, kuras neapdraud dzīvību un kuras paredzēts lietot tikai humānām vai drošības vajadzībām, un attiecīgas tehniskās palīdzības vai apmācības sniegšanu, kuru iepriekš apstiprinājusi komiteja;

4.2. aizsargapģērbiem (ieskaitot pretzenītartilērijas bruņuvestes un militārās aizsargķiveres), kurus Afganistānā ieved Apvienoto Nāciju Organizācijas personāls, sabiedrības informācijas līdzekļu pārstāvji un humānās palīdzības sniedzēji personiskai lietošanai.

5. Arestēt komitejas noteiktos finansu fondus un aktīvus, to skaitā tādus finansu fondus un aktīvus, kas iegūti vai izveidoti no īpašumiem, kuri pieder Taleban režīmam vai kurus tieši vai netieši kontrolē minētais režīms vai jebkura juridiska persona, kura pieder Taleban režīmam vai kuru kontrolē minētais režīms. Liegt Latvijas Republikas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī citu valstu fiziskajām un juridiskajām personām, kuras atrodas vai kuru pārstāvniecības ir reģistrētas Latvijas Republikā, pieeju minētajiem fondiem un aktīviem nolūkā tieši vai netieši nodot šos līdzekļus Taleban režīmam vai jebkurai juridiskajai personai, kura pieder Taleban režīmam vai kuru tieši vai netieši kontrolē minētais režīms, izņemot gadījumus, kad komiteja atļauj izmantot šos finansu fondus vai aktīvus humānām vajadzībām.

6. Nekavējoties arestēt finansu fondus un aktīvus, kas pieder Osamam bin Ladenam un tām ar viņu saistītajām fiziskajām un juridiskajām personām (tai skaitā Al Qaeda organizācijai), kuras ir norādījusi komiteja, kā arī tādus finansu fondus un aktīvus, kas iegūti vai izveidoti no īpašumiem, kuri pieder Osamam bin Ladenam vai ar viņu saistītajām fiziskajām un juridiskajām personām vai kurus tieši vai netieši kontrolē minētās personas. Liegt Latvijas Republikas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī citu valstu fiziskajām un juridiskajām personām, kuras atrodas vai kuru pārstāvniecības ir reģistrētas Latvijas Republikā, pieeju minētajiem fondiem un aktīviem nolūkā tieši vai netieši nodot šos līdzekļus Osamam bin Ladenam, viņa sabiedrotajiem vai jebkurām juridiskajām personām, kuras pieder Osamam bin Ladenam vai ar viņu saistītajām fiziskajām un juridiskajām personām (to skaitā Al Qaeda organizācijai) vai kuras tieši vai netieši kontrolē minētās personas.

7. Aizliegt Latvijas Republikas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī citu valstu fiziskajām un juridiskajām personām, kuras atrodas vai kuru pārstāvniecības ir reģistrētas Latvijas Republikā, pārdot, nodot vai piegādāt ķīmiskā etiķa anhidrīdu jebkurai personai, kura atrodas Taleban režīma kontrolētajās teritorijās Afganistānā, kā arī jebkurai citai personai, kuras nolūks ir ievest vai izmantot ķīmiskā etiķa anhidrīdu šajās teritorijās.

8. (Svītrots ar MK 09.04.2002. noteikumiem Nr.147.)

9. Aizliegt gaisa kuģiem, kas pacēlušies no Taleban režīma kontrolētajām teritorijām Afganistānā, nolaisties Latvijas Republikas teritorijā vai šķērsot Latvijas Republikas gaisa telpu. Aizliegt pacelties gaisa kuģiem, kuri dodas uz Taleban režīma kontrolētajām teritorijām Afganistānā. Šie ierobežojumi neattiecas uz komitejas iepriekš apstiprinātajiem lidojumiem.

10. Aizliegt visām vadošajām Taleban režīma amatpersonām (ministra vietnieka līmenī vai augstākām), kā arī šī līmeņa Taleban režīma militārajām amatpersonām un citām augstām Taleban režīma amatpersonām vai padomdevējiem ieceļot Latvijas Republikā, kā arī šķērsot Latvijas Republikas teritoriju tranzītā, izņemot gadījumus, ja šīs personas ceļo humānos nolūkos (arī nolūkā veikt reliģiskus pienākumus) vai ja šāda ceļojuma mērķis ir veicināt dialogu par miermīlīgu konflikta atrisināšanu Afganistānā.

10.1 Aizliegt komitejas norādītajām personām ieceļot Latvijas Republikā, kā arī šķērsot Latvijas Republikas teritoriju tranzītā. Šis ierobežojums neattiecas uz gadījumiem, ja šādu personu ieceļošana Latvijas Republikā vai Latvijas Republikas teritorijas šķērsošana tranzītā saistīta ar procesuālām darbībām vai ja to nosaka komiteja, katrā konkrētā gadījumā ņemot vērā īpašus apstākļus. Šis ierobežojums arī nenosaka, ka Latvijas Republikai ir pienākums liegt ieceļošanas tiesības Latvijas pilsoņiem vai izraidīt tos no valsts.

(MK 09.04.2002. noteikumu Nr.147 redakcijā)

11. Aizsardzības ministrijai, Ārlietu ministrijai, Finansu ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Satiksmes ministrijai veikt pasākumus, kas nepieciešami šo noteikumu izpildei.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Ārlietu ministrs I.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju režīmu pret Afganistānas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 437Pieņemts: 09.10.2001.Stājas spēkā: 20.10.2001.Zaudē spēku: 01.01.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 150, 19.10.2001.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
54823
{"selected":{"value":"13.04.2002","content":"<font class='s-1'>13.04.2002.-31.12.2006.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"13.04.2002","iso_value":"2002\/04\/13","content":"<font class='s-1'>13.04.2002.-31.12.2006.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"20.10.2001","iso_value":"2001\/10\/20","content":"<font class='s-1'>20.10.2001.-12.04.2002.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
13.04.2002
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"