Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.285

Rīgā 1998.gada 4.augustā (prot. Nr. 42 10.§)
Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 13.augusta noteikumos Nr.327 "Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu tranzīta noteikumi"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par narkotisko un psihotropo vielu un
zāļu likumīgās aprites kārtību" 30.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1996.gada 13.augusta noteikumos Nr.327 "Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu tranzīta noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 139.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Šie noteikumi nosaka Labklājības ministrijas uzraudzībā esošo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru II un III sarakstā iekļauto narkotisko un psihotropo vielu un zāļu tranzīta noteikumus un bruņotās apsardzes kārtību, lai saskaņā ar ANO 1961.gada 30.marta Vienoto konvenciju par narkotiskajām vielām, 1971.gada 21.februāra Konvenciju par psihotropajām vielām un 1988.gada 20.decembra Konvenciju pret narkotisko un psihotropo vielu nelegālu apgrozījumu novērstu narkotisko un psihotropo vielu un zāļu kontrabandu, to novirzi nelegālajā apritē, kā arī nelikumīgu tranzītu."

2. Aizstāt 2.punktā vārdus "Labklājības ministrijas Narkotiku kontroles komitejā (turpmāk tekstā — "Narkotiku kontroles komiteja")" ar vārdiem "Valsts zāļu aģentūrā".

3. Aizstāt 6., 7., 8., 11., 12. un 13.punktā vārdus "Narkotiku kontroles komiteja" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Valsts zāļu aģentūra" (attiecīgā locījumā).

4. Papildināt noteikumus ar 3.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.5. līguma par kravas bruņotas apsardzes nodrošināšanu numurs un līguma noslēgšanas datums."

5. Noteikumu 11.punktā:

5.1. aizstāt vārdu "vadītāja" ar vārdu "ģenerāldirektora";

5.2. aizstāt vārdus "Muitas departamentam (turpmāk tekstā — "Muitas departaments")" ar vārdiem "Muitas pārvaldei".

6. Aizstāt 13. un 14.punktā vārdus "Muitas departaments" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Muitas pārvalde" (attiecīgā locījumā).

7. Papildināt noteikumus ar 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21. un 22.punktu šādā redakcijā:

"15. Šo noteikumu 1.punktā minētajā II un III sarakstā iekļauto vielu un zāļu kravu (turpmāk — krava) tranzīta pārvadājumus Latvijas teritorijā var veikt Latvijas un ārvalstu pārvadātāji, kuri saņēmuši tranzīta atļauju un noslēguši līgumu par tranzīta kravas bruņotu apsardzi — bruņotu kravas pavadīšanu cauri Latvijas teritorijai starp diviem Latvija s muitas robežas punktiem, kā arī no muitas robežas punkta līdz iekšzemes muitas punktam (muitas noliktavai) un no iekšzemes muitas punkta (muitas noliktavas) līdz muitas robežas punktam.

16. Kravu tranzīta pārvadājumus atļauts veikt, tikai izmantojot transportlīdzekļus vai konteinerus, kuros nepārvadā citas preces vai priekšmetus, izņemot zāles.

17. Līgumus par tranzīta kravas bruņotu apsardzi ar kravu pārvadātājiem atļauts slēgt tikai Valsts policijas apvienībai "Apsardze".

18. Līgumā par tranzīta kravas bruņotu apsardzi jāparedz šādi nosacījumi:

18.1. bruņotu apsardzi veic ne mazāk kā divas bruņotas personas (turpmāk — bruņota apsardze);

18.2. tranzīta laikā kravu nedrīkst atstāt bez bruņotas apsardzes;

18.3. kravas pieņemšanas un nodošanas kārtība.

19. Izdevumus, kas saistīti ar bruņotās apsardzes nodrošināšanu, sedz kravas pārvadātājs.

20. Muitas iestāde, kas muitas robežas punktā veic muitas kontroles pasākumus, uzliek kravai, kura šķērso Latvijas robežu, muitas nodrošinājumu.

21. Pārvadātājs, piesakot muitas procedūru kravai, kas šķērso Latvijas muitas robežu, muitas iestādē iesniedz līgumu par tranzīta kravas bruņotu apsardzi. Muitas kontroles zonu krava drīkst atstāt tikai bruņotas apsardzes pavadībā.

22. Valsts policijas apvienība "Apsardze" pēc kravas nodošanas vienas dienas laikā rakstiski informē Valsts zāļu aģentūru par tranzīta kravas bruņotās apsardzes pabeigšanu."

Ministru prezidents G.Krasts

Iekšlietu ministrs A.Krastiņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 13.augusta noteikumos Nr.327 "Narkotisko un psihotropo vielu un .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 285Pieņemts: 04.08.1998.Stājas spēkā: 08.08.1998.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 228/229, 07.08.1998.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
49317
08.08.1998
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"