Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 226

Rīgā 1998.gada 16.jūnijā (prot. nr. 31, 15.§ )

Kārtība, kādā Rēzeknes speciālajā ekonomiskajā zonā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par būvniecības pakalpojumiem, mazumtirdzniecībā piegādātajām precēm un fiziskajām personām sniegtajiem pakalpojumiem

Izdoti saskaņā ar Rēzeknes speciālās ekonomiskās
zonas likuma
38.panta trešo un ceturto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par būvniecības pakalpojumiem Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, kā arī par mazumtirdzniecībā piegādātajām precēm un fiziskajām personām sniegtajiem pakalpojumiem Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas brīvo zonu (turpmāk - brīvā zona) teritorijās.

2. Šajos noteikumos lietotie termini atbilst likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" un Muitas likumā lietotajiem terminiem, ja šajos noteikumos nav noteikts citādi.

II. Pievienotās vērtības nodokļa piemērošana būvniecības pakalpojumiem

3. Būvniecības pakalpojumi, kurus brīvajās zonās Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldīšanas uzņēmējsabiedrībai un Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas uzņēmējsabiedrībām sniedz ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas, apliekami ar pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likmi.

4. Būvniecības pakalpojumi, kurus ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas sniedz tajās Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas teritorijās, uz kurām nav attiecināts brīvās zonas režīms, apliekami ar pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likmi, ja attiecīgo objektu celtniecība iekļauta Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldīšanas uzņēmējsabiedrības padomes apstiprinātajā attīstības plānā un ja minētie būvniecības pakalpojumi tiek sniegti:

4.1. Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldīšanas uzņēmējsabiedrībai;

4.2. Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas uzņēmējsabiedrībām.

5. Šo noteikumu 3. un 4.punktā minētie nosacījumi neattiecas uz sociālās infrastruktūras objektu (piemēram, izglītības, kultūras, sporta, sabiedriskās ēdināšanas, medicīnas un sociālās aprūpes objektu, dzīvokļu un viesnīcu) celtniecību. Pakalpojumi, kas saistīti ar minēto objektu celtniecību, apliekami ar pievienotās vērtības nodokļa 18 procentu likmi.

III. Pievienotās vērtības nodokļa piemērošana mazumtirdzniecībā piegādātajām precēm un fiziskajām personām sniegtajiem pakalpojumiem

6. Brīvo zonu teritorijā aizliegta preču piegāde mazumtirdzniecībai un pakalpojumu sniegšana fiziskajām personām, izņemot:

6.1. pārtikas produktu un medicīnas preču piegādi;

6.2. sabiedriskās ēdināšanas, medicīnas, sakaru un finansiālo pakalpojumu sniegšanu.

7. Nodarboties ar šo noteikumu 6.1.apakšpunktā minēto preču piegādi mazumtirdzniecībai un sniegt šo noteikumu 6.2.apakšpunktā minētos pakalpojumus fiziskajām personām (turpmāk - veikt mazumtirdzniecību) drīkst tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas, kuras:

7.1. noslēgušas ar Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldīšanas uzņēmējsabiedrību līgumu par mazumtirdzniecības veikšanu brīvajās zonās. Līgumā norāda telpas un citu teritoriju, kas paredzēta mazumtirdzniecības veikšanai un tai paredzēto preču uzglabāšanai (turpmāk - mazumtirdzniecības telpas);

7.2. saņēmušas normatīvajos aktos noteiktās speciālās atļaujas (licences) un sertifikātus uzņēmējdarbības veikšanai, ja attiecīgā uzņēmējdarbība tiks veikta brīvajās zonās.

8. Mazumtirdzniecībai paredzētās preces un fiziskajām personām sniegtie pakalpojumi brīvajās zonās apliekami ar pievienotās vērtības nodokļa 18 procentu likmi, izņemot tās preces un pakalpojumus, kas atbrīvoti no pievienotās vērtības nodokļa saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 6.panta pirmo daļu.

9. Preces, kas paredzētas mazumtirdzniecībai brīvajā zonā, atļauts iegādāties tikai iekšzemē, maksājot par tām visus nodokļus likumos noteiktajā kārtībā.

10. Mazumtirdzniecībai paredzētās preces drīkst ievest brīvajā zonā, ja par to ievešanu muitas iestādē izdarīta atzīme uz preču pavadzīmes-rēķina, kas noformēts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

11. Mazumtirdzniecības telpās drīkst atrasties tikai tādas preces, kas brīvajā zonā ievestas saskaņā ar šo noteikumu 10.punktu.

12. Mazumtirdzniecībā nedrīkst izmantot preces, kas brīvajā zonā ievestas:

12.1. no ārvalstīm;

12.2. no citas brīvās zonas;

12.3. no iekšzemes un par kuru ievešanu brīvajā zonā noformēta eksporta muitas kravas deklarācija.

13. Preces, kas atrodas mazumtirdzniecības telpās un brīvajā zonā nav ievestas saskaņā ar šo noteikumu 10.punktu, konfiscējamas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, un par tām iekasējams pievienotās vērtības nodoklis, kas aprēķināts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par attiecīgo preču ievešanu iekšzemē.

IV. Pārejas jautājumi

14. Šo noteikumu 13.punkts nav piemērojams attiecībā uz precēm, kuras brīvajā zonā ievestas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai. 

Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministrs R.Zīle

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Rēzeknes speciālajā ekonomiskajā zonā maksājams pievienotās vērtības nodoklis .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 226Pieņemts: 16.06.1998.Stājas spēkā: 20.06.1998.Zaudē spēku: 01.01.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 182/183, 19.06.1998.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
48750
20.06.1998
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"