Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 25

Rīgā 1998.gada 20.janvārī (prot. nr.3 25.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 15.jūlija noteikumos nr.251 "Studējošo kreditēšanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Augstskolu likuma 79.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 1997.gada 15.jūlija noteikumos nr.251 "Studējošo kreditēšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 184./185., 309./310.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Izglītības un zinātnes ministrija katru gadu paredz līdzekļus valsts dibinātajās augstskolās studējošo kreditēšanai, kā arī to studējošo kreditēšanai, kuri juridisko personu dibinātajās augstskolās apgūst valsts akreditētās studiju programmas."

2. Aizstāt 3.punkta otrajā teikumā vārdus "attiecīgā ministrija" ar vārdiem "Izglītības un zinātnes ministrija".

3. Aizstāt 4.punktā vārdu "ministrija" ar vārdiem "Izglītības un zinātnes ministrija".

4. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Kredītus piešķir studējošajiem, kas apgūst valsts akreditētās studiju programmas - bakalaura, maģistra, rezidenta vai profesionālo studiju programmu. Izglītības un zinātnes ministrija, ievērojot ieinteresēto nozaru ministriju priekšlikumus, nosaka kredītlīdzekļu sadalījumu piešķirto līdzekļu ietvaros savā un nozaru ministriju pārziņā esošajām augstskolām, kā arī juridisko personu dibināto augstskolu akreditēto studiju programmām."

5. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Augstskolas komisija reizi mēnesī iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā sarakstu par izsniegtajiem apstiprinājumiem kredīta saņemšanai atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajam paraugam. Pēc attiecīgo sarakstu pārbaudes Izglītības un zinātnes ministrija iesniedz tos kredītiestādē. Izglītības un zinātnes ministrijas komisija reizi mēnesī iesniedz kredītiestādē sarakstu par izsniegtajiem apstiprinājumiem kredīta saņemšanai ārvalstīs studējošajiem. Kredītiestāde noslēdz ar studējošajiem kredītlīgumus."

6. Izteikt 18. un 19.punktu šādā redakcijā:

"18. Par noslēgtajiem kredītlīgumiem, kā arī par kredītsaistību neizpildi kredītiestāde reizi mēnesī rakstiski paziņo Izglītības un zinātnes ministrijai un attiecīgās augstskolas komisijai.

19. Augstskolas komisija reizi mēnesī rakstiski paziņo Izglītības un zinātnes ministrijai un kredītiestādei par studējošajiem kredīta ņēmējiem, kuriem piešķirts akadēmiskais atvaļinājums vai kuri izslēgti no studējošo saraksta, vai par to, ka šādu studējošo kredīta ņēmēju nav. Par ārvalstīs studējošajiem minētās ziņas Izglītības un zinātnes ministrijas komisija sniedz kredītiestādei reizi gadā ne vēlāk kā līdz 1.septembrim. Ja kredītiestāde nav saņēmusi minētās ziņas, tā aptur kredīta izmaksu."

7. Izteikt 22. un 23.punktu šādā redakcijā:

"22. Izglītības un zinātnes ministrija reizi ceturksnī sniedz informāciju attiecīgajām ministrijām par to pārziņā esošo augstskolu studējošajiem izsniegto kredītu apmēru, kredītu un kredītu procentu atmaksu, kā arī par aizkavētajiem kredītu un kredītu procentu maksājumiem.

23. Kredītu var atmaksāt kredīta ņēmējs vai cita fiziskā vai juridiskā persona. Kredītu jāsāk atmaksāt ne vēlāk kā ar trešo mēnesi pēc studiju pārtraukšanas vai ar sesto mēnesi pēc studiju pabeigšanas. Kredīta ņēmējs ir atbildīgs par kredīta pamatsummas un kredīta procentu atmaksu noteiktajā termiņā saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar kredītiestādi."

Ministru prezidents G.Krasts

Izglītības un zinātnes ministrs J.Celmiņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 15.jūlija noteikumos nr.251 "Studējošo kreditēšanas noteikumi" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 25Pieņemts: 20.01.1998.Stājas spēkā: 23.01.1998.Zaudē spēku: 26.12.2000.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 16/17, 22.01.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
46651
23.01.1998
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"