Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 292

Rīgā 1997.gada 5.augustā (prot. nr.43 42.§)

Kārtība, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par būvniecības pakalpojumiem, fiziskajām personām sniegtajiem pakalpojumiem un mazumtirdzniecībā piegādātajām precēm Liepājas speciālās ekonomiskās zonas brīvajās muitas zonās

Izdoti saskaņā ar
Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likuma
35.panta trešo un ceturto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par būvniecības pakalpojumiem Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldei (turpmāk - ekonomiskās zonas pārvalde), kā arī par būvniecības pakalpojumiem, fiziskajām personām sniegtajiem pakalpojumiem un mazumtirdzniecībā piegādātajām precēm Liepājas speciālās ekonomiskās zonas brīvajās muitas zonās (turpmāk - Liepājas brīvās muitas zonas).

II. Nodokļa piemērošanas kārtība būvniecības pakalpojumiem

2. Būvniecības pakalpojumiem (arhitektu un ekspertu sniegtie pakalpojumi, būvdarbu sagatavošana, iekārtu uzstādīšana, kā arī kanālu rakšana, ostas padziļināšana, tiltu būvniecība un līdzīgi pakalpojumi), kurus Liepājas brīvajās muitas zonās sniedz ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas, piemērojama pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likme. Šis nosacījums piemērojams arī Liepājas brīvajās muitas zonās uzstādīto iekārtu remonta pakalpojumiem, ja tie tiek veikti, nedemontējot šīs iekārtas un neizvedot tās ārpus Liepājas brīvo muitas zonu robežām.

3. Ja šo noteikumu 2.punktā minētie būvniecības pakalpojumi tiek sniegti tajā Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, uz kuru nav attiecināts brīvās muitas zonas režīms, būvniecības pakalpojumiem piemērojama pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likme, ja tie tiek sniegti:

3.1. ekonomiskās zonas pārvaldei;

3.2. Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmējsabiedrībām pēc attiecīgo celtniecības objektu saraksta saskaņošanas ar ekonomiskās zonas pārvaldi un šī saraksta kopijas iesniegšanas Valsts ieņēmumu dienestā.

4. Šo noteikumu 3.punktā minētie nosacījumi neattiecas uz sociālās infrastruktūras objektu (izglītības, kultūras, sporta, sabiedriskās ēdināšanas, medicīnas, sociālās aprūpes, dzīvokļu un līdzīgu objektu) celtniecību. Pakalpojumiem, kas saistīti ar šādu objektu celtniecību, piemērojama pievienotās vērtības nodokļa 18 procentu likme.

III. Nodokļa piemērošanas kārtība mazumtirdzniecībai un fiziskajām personām sniegtajiem pakalpojumiem

5. Liepājas brīvajās muitas zonās ir aizliegta preču piegāde un pakalpojumu sniegšana fiziskajām personām, izņemot:

5.1. pārtikas produktu un medicīnas preču piegādi;

5.2. sabiedriskās ēdināšanas, medicīnas, sakaru un finansiālos pakalpojumus;

5.3. mazumtirdzniecību Liepājas brīvajās muitas zonās izveidotajos beznodokļu tirdzniecības veikalos, kuri darbojas saskaņā ar attiecīgajiem normatīvajiem aktiem.

6. Piegādāt šo noteikumu 5.1.apakšpunktā minētās preces un sniegt 5.2.apakšpunktā minētos pakalpojumus fiziskajām personām (turpmāk - mazumtirdzniecība) drīkst tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētās ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas, kuras:

6.1. noslēgušas līgumu ar ekonomiskās zonas pārvaldi par mazumtirdzniecību Liepājas brīvajās muitas zonās. Līgumā jānorāda telpas un cita teritorija, kas paredzēta mazumtirdzniecībai un nepieciešamo preču uzglabāšanai (turpmāk - mazumtirdzniecības telpas);

6.2. saņēmušas normatīvajos aktos noteiktās licences uzņēmējdarbībai, ja šāda uzņēmējdarbība tiks veikta Liepājas brīvajās muitas zonās.

7. Mazumtirdzniecībai Liepājas brīvajās muitas zonās piemērojama pievienotās vērtības nodokļa 18 procentu likme, izņemot to preču pārdošanu, kuras neapliek ar pievienotās vērtības nodokli saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 6.panta pirmo daļu.

8. Preces, kas nepieciešamas mazumtirdzniecībai Liepājas brīvajās muitas zonās, drīkst iegādāties tikai iekšzemē, maksājot par tām visus nodokļus likumos noteiktajā kārtībā.

9. Mazumtirdzniecībai paredzētās preces drīkst ievest Liepājas brīvajās muitas zonās, ja par šo preču ievešanu muitas iestādē izdarīta atzīme uz preču pavadzīmes-rēķina, kas noformēts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

10. Mazumtirdzniecības telpās drīkst atrasties tikai tādas preces, kas ievestas Liepājas brīvajās muitas zonās saskaņā ar šo noteikumu 9.punktu.

11. Mazumtirdzniecībā nedrīkst izmantot preces, kas ievestas Liepājas brīvajās muitas zonās:

11.1. no ārvalstīm;

11.2. no citām brīvajām muitas zonām;

11.3. no iekšzemes, ja par preču ievešanu brīvajā muitas zonā noformēta eksporta muitas kravas deklarācija.

12. Preces, kas atrodas mazumtirdzniecības telpās un nav ievestas Liepājas brīvajās muitas zonās saskaņā ar šo noteikumu 9.punktu, konfiscējamas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, vienlaikus iekasējot arī muitas nodokli, akcīzes nodokli un pievienotās vērtības nodokli, kas aprēķināts saskaņā ar attiecīgajiem normatīvajiem aktiem par šādu preču ievešanu iekšzemē.

IV. Pārejas jautājumi

13. Šo noteikumu 12.punkts nav piemērojams attiecībā uz precēm, kuras ievestas Liepājas brīvajās muitas zonās līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs R.Zīle

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par būvniecības pakalpojumiem, fiziskajām .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 292Pieņemts: 05.08.1997.Stājas spēkā: 09.08.1997.Zaudē spēku: 01.01.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 199/200, 08.08.1997.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
44599
09.08.1997
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"