Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 116

Rīgā 1997.gada 1.aprīlī (prot. nr.17 12.§)

Kārtība, kādā izplatāmas un izmantojamas kūrorta un tūrisma ceļazīmes, uz kurām pamatojoties izsniedzamas Latvijas Republikas ieceļošanas vīzas

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu
un uzturēšanos Latvijas Republikā
" 8.pantu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumos lietotie termini:

1.1. individuālā reģistrācijas kartīte - dokuments, kuru persona aiz-pilda un paraksta apmešanās vietā ieceļošanas un izceļošanas dienā;

1.2. kūrortiestāde - ārstniecības vai atpūtas iestāde, kas atrodas kūrorta zonā;

1.3. pakalpojumu komplekss - iepriekš sagatavots vismaz divu pakalpojumu (transports, izmitināšana un citi ar tūrismu, ārstniecisko profilaksi, rehabilitāciju vai atpūtu saistīti pakalpojumi) apvienojums, kas pārdots vai piedāvāts pirkšanai par vienu kopīgu cenu;

1.4. tūrisms - iepazīšanās ar apmeklējamās vietas arhitektūru, dabu, vēsturi un kultūru vai atpūta apmeklējamajā vietā.

2. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā izplatāmas kūrorta un tūrisma ceļazīmes, uz kurām pamatojoties izsniedzamas Latvijas Republikas ieceļošanas vīzas (turpmāk - vīzas), un kārtību, kādā kontrolējama minēto ceļazīmju izmantošana.

3. Kūrorta vai tūrisma ceļazīme ir dokuments, kas apliecina, ka persona, kura vēlas ieceļot Latvijas Republikā, lai saņemtu ceļazīmē minēto pakalpojumu kompleksu, par to ir samaksājusi un ir tiesīga to izmantot ceļazīmē norādītajā laikposmā.

4. Medicīniskās aprūpes izdevumus ieceļojušās personas akūtas saslimšanas vai nelaimes gadījumā sedz šo noteikumu 8. un 9.punktā minētās juridiskās personas, kuras realizējušas attiecīgo ceļazīmi, ja minētos izdevumus nav segusi pati ieceļojusī persona vai tās apdrošināšanas sabiedrība.

5. Kūrorta un tūrisma ceļazīmes ir tipogrāfiski iespiestas un numurētas. Minēto ceļazīmju paraugus apstiprina Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk - Pārvalde).

II. Kūrorta un tūrisma ceļazīmju izplatīšana

6. Kūrorta un tūrisma ceļazīmes paredzētas izplatīšanai ārvalstīs. Kūrorta ceļazīmes Pārvaldes noteiktā kārtībā var izplatīt arī Latvijā.

7. Kūrorta un tūrisma ceļazīmju veidlapas kopā ar aizpildītas ceļazīmes paraugu izsniedz Pārvalde.

8. Kūrorta ceļazīmju veidlapas izsniedz kūrortiestādēm un uzņēmumiem vai uzņēmējsabiedrībām (turpmāk - juridiskās personas), kas tiesību aktos noteiktajā kārtībā sniedz ārstnieciski profilaktiskus vai rehabilitācijas pakalpojumus un ir iesniegušas Pārvaldē rakstisku pieprasījumu un šādu dokumentu kopijas:

8.1. reģistrācijas apliecība;

8.2. sertifikāts vai cits dokuments, kas apliecina tiesības sniegt ārstnieciski profilaktiskus vai rehabilitācijas pakalpojumus;

8.3. apliecinājums par kūrortiestādes ekspluatācijā esošo numuru un vietu skaitu;

8.4. līgums ar sadarbības partneri vai partneriem ārvalstīs (ja tāds ir noslēgts) un dokumenti, kas apliecina ārvalstu partnera legālo darbību.

9. Tūrisma ceļazīmju veidlapas izsniedz juridiskajām personām, kas tiesību aktos noteiktajā kārtībā sniedz tūrisma pakalpojumus un ir iesniegušas Pārvaldē rakstisku pieprasījumu un šādu dokumentu kopijas:

9.1. reģistrācijas apliecība;

9.2. licence ārvalstu tūristu uzņemšanai;

9.3. līgums ar viesnīcām par tūristu izvietošanu;

9.4. līgums ar sadarbības partneri vai partneriem ārvalstīs un dokumenti, kas apliecina ārvalstu partnera legālo darbību;

9.5. licence viesnīcas darbībai un klasifikācijas sertifikāts;

9.6. dokuments, kas apliecina viesnīcas ekspluatācijā esošo numuru un vietu skaitu, un pakalpojumu cenrādis;

9.7. tūrisma programmas;

9.8. izziņa no Valsts ieņēmumu dienesta par nodokļu samaksu.

10. Lēmumu par kūrorta un tūrisma ceļazīmju veidlapu izsniegšanu Pārvalde pieņem piecu darbadienu laikā pēc visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

11. Divu darbadienu laikā pēc kūrorta un tūrisma ceļazīmju veidlapu izsniegšanas Pārvalde informē Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu (turpmāk - Departaments) par to, kurām juridiskajām personām un to sadarbības partneriem ārvalstīs (ja tādi ir) ir izsniegtas kūrorta un tūrisma ceļazīmju veidlapas, kā arī norāda attiecīgo ceļazīmju veidlapu numurus.

12. Šo noteikumu 8. un 9.punktā minētās juridiskās personas saviem sadarbības partneriem izsniegtās kūrorta un tūrisma ceļazīmju veidlapas reģistrē Pārvaldes noteiktajā kārtībā un līdz kārtējā mēneša piektajam datumam informē Pārvaldi par iepriekšējā mēnesī izsniegtajām kūrorta un tūrisma ceļazīmju veidlapām.

13. Par Latvijā vai ārvalstīs nozaudētām vai nozagtām kūrorta un tūrisma ceļazīmju veidlapām šo noteikumu 8. un 9.punktā minētās juridiskās personas 24 stundu laikā rakstiski paziņo Pārvaldei, norādot attiecīgo ceļazīmju veidlapu numurus.

14. Par kūrorta vai tūrisma ceļazīmē minētajiem pakalpojumiem fiziskās personas samaksā, iegādājoties ceļazīmi, bet par šo noteikumu 8. un 9.punktā minēto juridisko personu pakalpojumu pārdošanu to sadarbības partneri ārvalstīs samaksā pēc sadarbības partneru savstarpējas vienošanās (ar priekšapmaksu vai pēcapmaksu). Pēcapmaksa izdarāma mēneša laikā.

III. Vīzu izsniegšana

15. Vīzu var saņemt tikai tad, ja juridiskā persona, kura realizējusi kūrorta vai tūrisma ceļazīmi, uz tās ir izdarījusi atzīmi par attiecīgajā ceļazīmē minēto pakalpojumu samaksu.

16. Vīza ir derīga vienreizējai ieceļošanai Latvijas Republikā. Pamatojoties uz tūrisma ceļazīmi, var izsniegt vīzu arī divreizējai ieceļošanai Latvijas Republikā.

17. Latvijas Republikas diplomātiskajās pārstāvniecībās un konsulārajās iestādēs (turpmāk - pārstāvniecības) izsniegtās vīzas tiek reģistrētas Pārvaldes apstiprinātā un ar Departamentu saskaņotā kārtībā.

IV. Ceļazīmju izmantošanas kontrole

18. Kūrorta un tūrisma ceļazīmju izmantošanu kontrolē Pārvalde un Iekšlietu ministrijas Policijas departamenta Imigrācijas policijas pārvalde.

19. Pārstāvniecības līdz kārtējā mēneša piektajam datumam ar Departamenta starpniecību nosūta Pārvaldei šo noteikumu 17.punktā minētās ziņas. Izņēmuma gadījumos pēc Pārvaldes pieprasījuma šīs ziņas tiek sniegtas vienas darbadienas laikā.

20. Vīza, personai ieceļojot Latvijas Republikā, ir derīga tikai kopā ar attiecīgo ceļazīmi.

21. Ieceļojušo personu reģistrē apmešanās vietā, pamatojoties uz individuālo reģistrācijas kartīti.

22. Kūrorta un tūrisma ceļazīmes kopā ar individuālajām reģistrācijas kartītēm tiek uzglabātas ieceļojušo personu apmešanās vietās.

23. Ja šo noteikumu 8. un 9.punktā minētās juridiskās personas un to sadarbības partneri ārvalstīs (ja tādi ir) kūrorta un tūrisma ceļazīmes neizmanto saskaņā ar šo noteikumu prasībām, Pārvalde pieņem lēmumu par attiecīgajām Latvijas juridiskajām personām un to sadarbības partneriem ārvalstīs izsniegto ceļazīmju veidlapu anulēšanu un atzīšanu par nederīgām vīzas saņemšanai. Šādā gadījumā Latvijas juridiskā persona zaudē tiesības turpmāk saņemt kūrorta un tūrisma ceļazīmju veidlapas.

24. Par šo noteikumu 23.punktā minētā lēmuma pieņemšanu Pārvalde vienas darbadienas laikā informē Departamentu un tas vienas darbadienas laikā informē pārstāvniecības.

25. Ja tiek konstatēts, ka ieceļojusī persona kūrorta vai tūrisma ceļazīmi neizmanto saskaņā ar šo noteikumu prasībām, vīza tiek anulēta un persona izraidīta no Latvijas Republikas.

Ministru prezidents A.Šķēle

Iekšlietu ministrs D.Turlais

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā izplatāmas un izmantojamas kūrorta un tūrisma ceļazīmes, uz kurām pamatojoties .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 116Pieņemts: 01.04.1997.Stājas spēkā: 05.04.1997.Zaudē spēku: 01.05.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 88, 04.04.1997.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
42811
05.04.1997
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"