Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.349

Rīgā 1996.gada 10.septembrī (prot. nr.45 8.§)
Kārtība, kādā pagarināmi komercbanku garantēto valdības kredītu atmaksas termiņi
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta 3.punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā no Valsts autoceļu fondā ieskaitāmās akcīzes nodokļa daļas dotējami pasažieru regulārie pārvadājumi ar autobusiem lauku apvidos (turpmāk tekstā — “pārvadājumi”).

2. Dotāciju kopējo summu katram gadam saskaņā ar pārvadājumu attīstības programmu un Valsts autoceļu fonda konsultatīvās padomes priekšlikumiem nosaka satiksmes ministrs, apstiprinot Valsts autoceļu fonda tāmi.

3. Dotāciju aprēķināšanas metodiku, kā arī attiecīgo pieteikumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtību nosaka satiksmes ministra izdota instrukcija.

4. Dotāciju pārvaldei Satiksmes ministrija izveido Republikas dotāciju komisiju, bet pašvaldību rajonu padomes — attiecīgo rajonu dotāciju komisijas.

II. Dotāciju sadales un izmaksāšanas pamatprincipi

5. Dotācijas var piešķirt par pārvadājumiem, kas tiek veikti saskaņā ar noteiktā kārtībā saņemtu atļauju un apstiprinātiem (saskaņotiem) kustības sarakstiem.

6. Dotāciju piešķir:

6.1. lai kompensētu degvielas akcīzes nodokļa likmes starpību maršruta (reisa) atklāšanas brīdī un pārvadājumu veikšanas brīdī. Minēto dotāciju starp pārvadātājiem sadala Republikas dotāciju komisija;

6.2. lai pilnīgi vai daļēji segtu ar pārvadājumiem saistītos zaudējumus. Minēto dotāciju par pārvadājumiem tālsatiksmes maršrutos sadala Republikas dotāciju komisija, bet rajona maršrutos — attiecīgā rajona dotāciju komisija.

7. Netiek dotēti pārvadājumi ar maršrutu taksometriem un taksobusiem, kā arī pārvadājumi pilsētas maršrutos un starptautiskajos maršrutos.

8. Katru gadu Satiksmes ministrija un Latvijas Pašvaldību savienība vienojas par:

8.1. šo noteikumu 6.2.apakšpunktā minētās dotācijas apmēru par pārvadājumiem tālsatiksmes un rajona maršrutos;

8.2. pārvadājumiem rajona maršrutos paredzēto dotāciju procentuālo sadalījumu starp republikas rajoniem.

9. Katru mēnesi dotācijām tiek paredzēta viena divpadsmitā daļa no gadam paredzētās kopējās dotāciju summas.

10. Līdzekļi, kuri paredzēti, lai dotētu iepriekšējā mēnesī veiktos pārvadājumus, nākamajā mēnesī tiek pārskaitīti pārvadātājiem un pašvaldību rajonu padomēm 10 dienu laikā pēc akcīzes nodokļa daļas ieskaitīšanas Valsts autoceļu fondā.

11. Pašvaldību rajonu padomes piecu dienu laikā pēc dotācijām paredzēto līdzekļu saņemšanas attiecīgās dotāciju summas pārskaita pārvadātājiem, ja pašvaldības ar pārvadātājiem nav vienojušās par citādu līdzekļu pārskaitīšanas kārtību.

III. Dotāciju pārvalde

12. Dotācijām paredzētie līdzekļi katru mēnesi tiek pārskaitīti pārvadātājiem un pašvaldību rajonu padomēm saskaņā ar Republikas dotāciju komisijas apstiprināto protokolu.

13. Republikas dotāciju komisijas nolikumu un sastāvu apstiprina satiksmes ministrs. Republikas dotāciju komisijas galvenās funkcijas ir:

13.1. izstrādāt un iesniegt Valsts autoceļu fonda konsultatīvajai padomei priekšlikumus par dotāciju kopējo gada apmēru;

13.2. izstrādāt priekšlikumus par Satiksmes ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības vienošanos un kontrolēt tās izpildi;

13.3. katru mēnesi apstiprināt protokolu par dotēšanai paredzēto līdzekļu pārskaitīšanu pārvadātājiem un pašvaldību rajonu padomēm;

13.4. izvērtēt pašvaldību rajonu padomju pārskatus par saņemto dotēšanai paredzēto līdzekļu izlietošanu;

13.5. izskatīt pārvadātāju iesniegtos pieteikumus, izvērtēt piedāvāto pakalpojumu lietderību un pieņemt lēmumu par dotāciju piešķiršanu par pārvadājumiem tālsatiksmes maršrutos.

14. Rajona dotāciju komisijas galvenās funkcijas ir:

14.1. izskatīt pārvadātāju iesniegtos pieteikumus, izvērtēt piedāvāto pakalpojumu lietderību un pieņemt lēmumu par dotāciju piešķiršanu par pārvadājumiem rajona maršrutos;

14.2. izskatīt nepieciešamību atklāt jaunus maršrutus un organizēt to apkalpošanas tiesību izsoles;

14.3. sniegt Republikas dotāciju komisijai pārskatu par dotēšanai piešķirto līdzekļu izlietojumu.

IV. Dotāciju izlietojuma atklātums

15. Republikas dotāciju komisija nodrošina dotēšanai piešķirto līdzekļu izlietojuma atklātumu, reizi ceturksnī publicējot oficiālajā preses izdevumā “Latvijas Vēstnesis” pārskatu par pašvaldību rajonu padomēm un pārvadātājiem pārskaitīto dotēšanai paredzēto līdzekļu apmēriem.

16. Rajonu dotāciju komisijas reizi ceturksnī publicē attiecīgā rajona presē vai oficiālajā preses izdevumā “Latvijas Vēstnesis” pārskatu par katram pārvadātājam pārskaitīto dotēšanai paredzēto līdzekļu apmēru.

V. Pārejas jautājumi

17. Dotācijas tiek piešķirtas par pārvadājumiem, kas veikti no 1996.gada 1.jūnija.

18. Noteikt, ka, aprēķinot šo noteikumu 6.1.apakšpunktā minētās dotācijas apmēru par pārvadājumiem maršrutos (reisos), kuri uzsākti līdz 1996.gada 1.jūnijam, akcīzes nodokļa likme maršruta (reisa) atklāšanas brīdī tiek pieņemta 0,04 lati par litru benzīna un 0,02 lati par litru dīzeļdegvielas.

Ministru prezidents A.Šķēle

Satiksmes ministrs V.Krištopans
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā pagarināmi komercbanku garantēto valdības kredītu atmaksas termiņi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 349Pieņemts: 10.09.1996.Stājas spēkā: 14.09.1996.Zaudē spēku: 01.07.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 154, 13.09.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
40520
14.09.1996
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"