Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 179

Rīgā 1996. gada 21. maijā (prot. nr.28. 10. §)

Kārtība, kādā Valsts investīciju programmā ietverto projektu realizācijai piegādātās preces atbrīvojamas no muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa maksājumiem

Izdoti saskaņā ar likuma "Par muitas nodokli (tarifiem)" 22.pantu

 

1. Preces šo noteikumu izpratnē ir preces, kas tiek piegādātas Ministru kabineta noslēgto investīciju līgumu un kredītlīgumu ietvaros Valsts investīciju programmā ietverto projektu realizācijai.

2. Preces, ko Latvijas Republikā ieved juridiskās personas, atbrīvojamas no muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa, ja attiecīgā juridiskā persona ir izpildījusi šajos noteikumos minētās prasības.

3. Muitas iestāde, kas veic ievesto preču muitas kontroli (turpmāk tekstā - "muitas iestāde"), nepiemēro attiecīgos muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa maksājumus un muitas kravas deklarācijā izdara atzīmi par to, ka muitas nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis nav samaksāts, ja attiecīgajā muitas iestādē tiek iesniegta atļauja (oriģināls), kuru izsniegusi Valsts ieņēmumu dienesta tā rajona (pilsētas) nodaļa, kurā kā nodokļu maksātāja reģistrēta juridiskā persona.

4. Valsts ieņēmumu dienesta rajona (pilsētas) nodaļa ņem uzskaitē maksājamo nodokļu summas un trīs darbadienu laikā izsniedz juridiskajai personai šo noteikumu 3.punktā minēto atļauju divos eksemplāros, ja attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā iesniegti šādi dokumenti:

4.1. pievienotās vērtības nodokļa deklarācija par pievienotās vērtības nodokļa maksājumiem taksācijas periodā (arī tādā gadījumā, ja nav bijuši citi pievienotās vērtības nodokļa maksājumi). Minēto deklarāciju iesniedz tikai ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas;

4.2. aizpildītas muitas kravas deklarācijas noraksts (bez muitas zīmoga);

4.3. iesniegums ar lūgumu atļaut ievest preces bez muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa samaksas (turpmāk tekstā - "iesniegums"). Iesniegumā jānorāda ari attiecīgā preču piegādes līguma ietvaros līdz šim saņemtās preces un turpmāk saņemamās preces.

5. Valsts ieņēmumu dienests dzēš maksājamo nodokļu parādus, ja 30 dienu laikā no tās dienas, kad muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa maksājumu summa ņemta Valsts ieņēmumu dienesta uzskaitē, ir saņemts Finansu ministrijas atzinums par to, ka attiecīgās preces piegādātas Ministru kabineta noslēgto investīciju un kredītlīgumu ietvaros Valsts investīciju programmā ietverto projektu realizācijai (turpmāk tekstā - "atzinums").

6. Lai saņemtu atzinumu, juridiskajai personai Finansu ministrijā jāiesniedz iesniegums ar lūgumu izsniegt atzinumu un šādi dokumenti (noraksti):

6.1. preču nosūtītāja un saņēmēja līgums;

6.2. konkursa dokumenti, ar kuriem saskaņā uzņēmumi piedalījušies konkursā par tiesībām piegādāt preces, ja piegādes līgumā nav norādīts finansējuma avots;

6.3. līgumā minētā uzņēmuma - preču piegādātāja -piedāvājums piegādāt preces un citus priekšmetus, ja piegādes līgumā nav atsauces uz konkursa dokumentiem par tiesībām piegādāt preces;

6.4. apzīmogota muitas kravas deklarācija;

6.5. maksājuma dokuments (akreditīvs), ja tāds ir;

6.6. papildu informācija, ko, ja nepieciešams, Finansu ministrija var pieprasīt nejuridiskās personas.

7. Finansu ministrija noteiktā kārtībā reģistrē un izskata saņemtos dokumentus un septiņu dienu laikā no dienas, kad atzinuma sniegšanai saņemti visi dokumenti, pieņem lēmumu, par ko rakstiski informē juridisko personu.

8. Atliktais muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa maksājums par precēm, kas ievestas laikā no 1995.gada 1.jūlija līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, tiek dzēsts 15 dienu laikā pēc šo noteikumu 4.punktā minēto dokumentu un 5.punktā minētā atzinuma iesniegšanas attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta pilsētas (rajona) nodaļā. Šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minētā dokumenta vietā jāiesniedz apzīmogota muitas kravas deklarācija par preču ievešanu.

9. Par atļaujas, kā arī ievesto preču izmantošanu citiem mērķiem, nekā paredzēts šajos noteikumos, juridiskajai personai iestājas atbildība atbilstoši Latvijas Republikas muitas kodeksam, likumiem un citiem tiesību aktiem.

10. Noteikumi stājas spēkā ar 1996.gada 10.jūniju.

Ministru prezidents A. Šķēle

Finansu ministrs A.G.Kreituss

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā valsts investīciju programmā ietverto projektu realizācijai piegādātās preces .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 179Pieņemts: 21.05.1996.Stājas spēkā: 10.06.1996.Zaudē spēku: 01.01.1998.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 91, 28.05.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
40344
10.06.1996
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"