Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi nr. 92

(prot. nr. 19, 16. §) Rīgā 1995. gada 11. aprīlī

 

Noteikumi par Nacionālo bruņoto spēku virsnieku, virsdienesta karavīru un zemessargu, Iekšlietu ministrijas sistēmas ierindas un komandējošā sastāva darbinieku daļēju valsts apgādi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par Aizsardzības spēkiem" 45.1 pantu,
likuma "Par Latvijas Republikas Zemessardzi" 44.1 pantu
un likuma "Par policiju" 26.pantu

1. Šie noteikumi nosaka Nacionālo bruņoto spēku virsniekiem, virsdienesta karavīriem, zemessargiem un citu Aizsardzības ministrijas militāro institūciju virsniekiem, virsdienesta karavīriem (turpmāk tekstā - "militārpersonas"), Iekšlietu ministrijas sistēmas ierindas un komandējošā sastāva darbiniekiem (turpmāk tekstā - "Iekšlietu ministrijas darbinieki") dienesta laikā daļējas valsts apgādes veidus.

2. Militārpersonas (ārrindas zemessargi - tikai likumā noteikto uzdevumu izpildes un apmācību laikā) un Iekšlietu ministrijas darbinieki saņem karavīra dienas uzturdevu natūrā saskaņā ar Ministru kabineta noteiktajām normām. Ja nav iespējams nodrošināt dienas uzturdevu natūrā, izmaksā uzturdevas vērtību naudā. Uzturdevas vērtību naudā aprēķina saskaņā ar Zemkopības ministrijas noteiktajām pārtikas produktu vidējām cenām.

3. Militārpersonas un Iekšlietu ministrijas darbinieki saņem bezmaksas formas tērpus un citas dienesta pienākumu izpildei nepieciešamās personiskās lietošanas mantas saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajām normām.

4. Militārpersonas un Iekšlietu ministrijas darbinieki saņem bezmaksas medicīnisko palīdzību attiecīgo institūciju darbību reglamentējošos tiesību aktos noteiktajā kārtībā.

5. Militārpersonas un Iekšlietu ministrijas darbiniekus nodrošina ar dienesta dzīvokli un dienesta telefonu attiecīgo institūciju darbību reglamentējošos tiesību aktos noteiktajā kārtībā.

6. Ja militārpersonas un Iekšlietu ministrijas darbinieki nav nodrošināti ar dienesta dzīvokli un īrē dzīvokli, militārpersonām papildizdevumu un Iekšlietu ministrijas darbiniekiem faktisko izdevumu kompensācijas aprēķināšanā ievēro valsts (pašvaldību) noteikto dzīvokļu īres maksu attiecīgajā reģionā, kā arī nosacījumu, ka vienam ģimenes loceklim paredzēts ne vairāk par 20 kvadrātmetriem kopējās dzīvokļa platības, bet personai bez ģimenes - vienistabas dzīvoklis.

7. Militārpersonām (ārrindas zemessargiem - tikai likumā noteikto uzdevumu izpildes un apmācību laikā) un Iekšlietu ministrijas darbiniekiem sedz sabiedriskā transporta izdevumus (izņemot izdevumus par taksometru), kas viņiem radušies dienesta pienākumu izpildes laikā un arī citos gadījumos tiesību aktos noteiktajā kārtībā.

8. Citus daļējas valsts apgādes veidus, ja nepieciešams, var noteikt ar papildu noteikumiem.

9. Aizsardzības ministrija izstrādā un līdz 1995.gada 1.septembrim iesniedz Ministru kabinetam noteikumu projektu par militārpersonu mantisko apgādi.

10. Iekšlietu ministrija izstrādā un līdz 1995.gada 1.septembrim iesniedz Ministru kabinetam noteikumu projektu par komunālo maksājumu kompensāciju.

11. Noteikt, ka līdz šo noteikumu 9.punktā minēto noteikumu apstiprināšanai ir spēkā šādi tiesību akti:

11.1. Aizsardzības ministrijā - aizsardzības ministra 1992.gada 21.septembra pavēle nr.180 "Par Latvijas Republikas Aizsardzības spēku karavīru formas tērpu ieviešanu";

11.2. Zemessardzē - Zemessardzes priekšnieka 1993.gada 12.maija pavēle nr.26 "Par Zemessargu formas tērpa veidiem un apģērba priekšmetiem";

11.3. Iekšlietu ministrijā - Ministru Padomes 1993.gada 16.aprīļa lēmums nr.194 "Par Latvijas Republikas iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva mantiskās apgādes pagaidu normu apstiprināšanu".

12. Ar šo noteikumu izpildi saistītie izdevumi tiek segti no kārtējā gada valsts budžetā paredzētajiem līdzekļiem.

Ministru prezidents M.Gailis

Iekšlietu ministrs J.Ādamsons

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par Nacionālo bruņoto spēku virsnieku, virsdienesta karavīru un zemessargu, Iekšlietu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 92Pieņemts: 11.04.1995.Stājas spēkā: 20.04.1995.Zaudē spēku: 06.01.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 60, 19.04.1995.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
34736
20.04.1995
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"