Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 10/20

Smiltenē 2020. gada 29. aprīlī

Grozījumi Smiltenes novada domes 2013. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 32/13 "Par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Smiltenes novadā"

Apstiprināti ar Smiltenes novada domes
2020. gada 29. aprīļa lēmumu Nr. 279 (prot. Nr. 7, 15. § 2)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 7. punktu,
Reklāmas likuma 7. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2012. gada 30. oktobra
noteikumu Nr. 732 "Kārtība, kādā saņemama atļauja
reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās,
kas vērstas pret publisku vietu" 28. un 45. punktu

1. Izdarīt Smiltenes novada domes 2013. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 32/13 "Par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Smiltenes novadā" šādus grozījumus:

1.1. izteikt 57. punktu šādā redakcijā:

"57. Par šo Noteikumu pārkāpšanu fiziskām vai juridiskām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu šādā apmērā:

57.1. līdz piecpadsmit naudas soda vienībām, ja tiek pārkāpts Noteikumu 44. vai 47. punkts;

57.2. no piecpadsmit līdz trīsdesmit naudas soda vienībām, ja tiek pārkāpts Noteikumu 4., 10. vai 22. punkts;

57.3. no trīsdesmit līdz sešdesmit naudas soda vienībām, ja tiek pārkāpts Noteikumu 45. punkts.";

1.2. izteikt 58. punktu šādā redakcijā:

"58. Administratīvā pārkāpuma procesu par Noteikumu 57. punktā minētajiem pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Smiltenes novada pašvaldības policijas amatpersonas.";

1.3. izteikt 59. punktu šādā redakcijā:

"59. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Smiltenes novada pašvaldības Administratīvā komisija.";

1.4. svītrot 60. punktu.

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Smiltenes novada domes 2013. gada 28. decembra noteikumos Nr. 32/13 "Par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Smiltenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums

 

2018. gada 25. oktobrī Latvijas Republikas Saeima pieņēma Administratīvās atbildības likumu, kas stāsies spēkā 2020. gada 1. jūlijā, vienlaicīgi spēku zaudējot Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam. Likums paredz būtiskas izmaiņas administratīvo sodu sistēmā un administratīvo sodu piemērošanas procesā. Saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 2. pantu pašvaldību saistošie noteikumi, kas paredz administratīvo atbildību, ir daļa no administratīvās atbildības sistēmas, tādēļ pašvaldībām ir jānodrošina saistošo noteikumu regulējuma saskaņošana ar Administratīvās atbildības likumā ietvertajām normām.

Izskatot Smiltenes novada domes 2013. gada 28. decembra saistošos noteikumus Nr. 32/13 "Par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Smiltenes novadā" (turpmāk - saistošie noteikumi Nr. 32/13) konstatēts, ka ir nepieciešams veikt grozījumus šo noteikumu VI nodaļā "Administratīvā atbildība par noteikumu pārkāpšanu", tā kā Administratīvās atbildības likums vairs neparedz nedz līdzšinējo vainas izpratni, nedz atkārtotību kā atbildību pastiprinošo apstākli, iekļaujot tiesību normas, kas noteic stingrāku atbildību par atkārtoti izdarītu administratīvo pārkāpumu, nedz paredz vairs tādu dokumenta veidu kā administratīvā pārkāpuma protokols. Tāpat normu sankcijās ir jānorāda visi subjekti, kuriem piemēros sodu turpretim tiks uzskatīts, ka naudas sods piemērojams tikai fiziskai personai. Bez tam, naudas sodu vairs nav pieļaujams izteikt, norādot konkrētu naudas summu euro apmērā kā līdz šim, bet naudas sods turpmāk izsakāms vienībās, kur viena vienība noteikta 5 euro apmērā.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi paredz grozīt Saistošo noteikumu Nr. 32/13 normas, kurās iekļauts konkrēts naudas sods euro apmērā, piemērojot naudas soda vienības; noteiktas amatpersonas, kas veic administratīvā pārkāpuma procesu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai, kā arī noteikts, ka administratīvā pārkāpuma lietu izskata Smiltenes novada pašvaldības Administratīvā komisija.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā

Nav attiecināms.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Smiltenes novada domes noteikto Pašvaldības policijas amatpersonu pieņemtos lēmumus var apstrīdēt Pašvaldības policijas nolikuma noteiktajā kārtībā.

Pašvaldības Administratīvās komisijas un Pašvaldības policijas priekšnieka pieņemto lēmumu var pārsūdzēt rajona (pilsētas) tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Saistošo noteikumu grozījumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Informācija par saistošo noteikumu grozījumiem tiks publicēta pašvaldības bezmaksas izdevumā "Smiltenes novada Domes Vēstis" un izlikta redzamā vietā Smiltenes novada domes ēkā un pagastu pārvaldēs.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas Smiltenes novada domē un publicēšanas pašvaldības interneta mājaslapā www.smiltene.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības interneta mājaslapā - www.smiltene.lv.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Smiltenes novada domes 2013. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 32/13 "Par reklāmas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Smiltenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 10/20Pieņemts: 29.04.2020.Stājas spēkā: 01.07.2020.Zaudē spēku: 01.01.2023.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 129, 08.07.2020. OP numurs: 2020/129.14
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
315945
01.07.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"