Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr. 218

Rīgā 2020. gada 14. aprīlī (prot. Nr. 24 20. §)
Kārtība, kādā kompensē pievienotās vērtības nodokļa summas Igaunijai un Lietuvai par akciju sabiedrības "RB Rail" veiktajām aktivitātēm
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts budžetu
2020. gadam
" 55. pantu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā aprēķina un piešķir nepieciešamo finansējumu, lai Igaunijai un Lietuvai kompensētu pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – PVN) summu, kas nav atgūstama kā priekšnodoklis, par akciju sabiedrības "RB Rail" veiktajām aktivitātēm.

2. Igaunijai un Lietuvai kompensē PVN summu, ko akciju sabiedrība "RB Rail" ir faktiski samaksājusi Valsts ieņēmumu dienesta PVN maksātāju reģistrā reģistrētam nodokļu maksātājam par preču piegādēm un pakalpojumiem, īstenojot Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (turpmāk – EISI) finansētā Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras "Rail Baltica" aktivitātes, kuras ir noteiktas EISI finansēšanas līgumos un kuras vienlīdzīgās daļās līdzfinansē Latvija, Igaunija un Lietuva.

3. Šo noteikumu 2. punktā minēto kompensāciju veic, ja ir spēkā kārtība par PVN kompensēšanu akciju sabiedrībai "RB Rail" par Igaunijā un Lietuvā veiktiem PVN maksājumiem šo noteikumu 2. punktā minēto aktivitāšu ietvaros.

4. Igaunijai un Lietuvai kompensējamo PVN summu Satiksmes ministrija pārskaita akciju sabiedrībai "RB Rail" saskaņā ar Igaunijas un Lietuvas izsniegtu autorizāciju, kas pilnvaro akciju sabiedrību "RB Rail" saņemt Igaunijai un Lietuvai kompensējamo PVN summu atbilstoši šiem noteikumiem.

II. PVN kompensēšanai nepieciešamā finansējuma apmēra noteikšana

5. Akciju sabiedrība "RB Rail" līdz 2020. gada 30. aprīlim, 31. jūlijam un 31. oktobrim apkopo informāciju par iepriekšējo ceturksni un iesniedz Satiksmes ministrijā:

5.1. iesniegumu par PVN kompensēšanu Igaunijai un Lietuvai (pielikums) par veiktajiem darījumiem, kas atbilst šo noteikumu 1. un 2. punktam;

5.2. iesniegumā norādīto PVN rēķinu vai kases čeku (turpmāk – nodokļa rēķins) digitālās kopijas. Digitālās kopijas ieraksta datu nesējā un ievieto drošā mākoņpakalpojuma tīmekļvietnē, kurā tām jābūt pieejamām vismaz trīs mēnešus no iesnieguma iesniegšanas dienas;

5.3. kredītiestādes internetbankas maksājumu uzdevumu pārskatu vai pieņemšanas un nodošanas aktus, kas apliecina, ka šo noteikumu 5.2. apakšpunktā minētie nodokļa rēķini ir samaksāti. Iesniedz attiecīgo dokumentu oriģinālus vai kopijas, kas apliecinātas atbilstoši normatīvajiem aktiem, kuri nosaka dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas prasības.

6. Ja pēc šo noteikumu 5. punktā minēto dokumentu saņemšanas ir konstatēts, ka iesniegumā vai iesniegumam pievienotajos dokumentos norādītā informācija ir nepilnīga, Satiksmes ministrija informē par to akciju sabiedrību "RB Rail". Ja iesniegumā ir iekļauti darījumi, kas neatbilst šo noteikumu 1. un 2. punkta nosacījumiem, Satiksmes ministrija aicina akciju sabiedrību "RB Rail" iesniegumu attiecīgi precizēt un iesniegt atkārtoti. Satiksmes ministrija iesnieguma izskatīšanu turpina pēc precizētās informācijas saņemšanas.

7. Satiksmes ministrija piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 5. punktā minēto dokumentu un saskaņā ar šo noteikumu 6. punktu pieprasītās informācijas vai precizētā iesnieguma saņemšanas pārbauda iesniegumā iekļautās informācijas atbilstību šo noteikumu 1. un 2. punkta nosacījumiem un sagatavo atzinumu par kompensējamo PVN summu.

III. PVN kompensēšana Igaunijai un Lietuvai

8. Satiksmes ministrija līdz 2020. gada 1. jūnijam, 1. septembrim un 1. decembrim sagatavo un noteiktā kārtībā iesniedz Ministru kabinetā tiesību akta projektu par apropriācijas palielināšanu Satiksmes ministrijai resursiem no dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem par apmēru, kas noteikts saskaņā ar šo noteikumu II nodaļu.

9. Satiksmes ministrija 10 darbdienu laikā no faktiskās apropriācijas palielināšanas, kas veikta saskaņā ar šo noteikumu 8. punktā minēto tiesību aktu, nodrošina PVN kompensāciju atbilstoši šo noteikumu 4. punktā minētajai autorizācijai.

10. Pēc šo noteikumu 9. punktā minētā pārskaitījuma izpildes Satiksmes ministrija par to rakstiski paziņo akciju sabiedrības "RB Rail" padomei, Igaunijas Ekonomisko lietu un sakaru ministrijai un Lietuvas Transporta un sakaru ministrijai. Paziņojumā norāda kompensēto PVN summu un periodu, par kuru ir veikta PVN kompensācija.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits
Pielikums
Ministru kabineta
2020. gada 14. aprīļa
noteikumiem Nr. 218

Satiksmes ministrijai

  
 

(adrese)

 

AS "RB Rail" 
  

(reģistrācijas numurs)

 
  

(juridiskā adrese)

 

iesniegums
par Igaunijai un Lietuvai kompensējamo PVN par 2020. gada ___.ceturksni

Saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 14. aprīļa noteikumu Nr. 218 "Kārtība, kādā kompensē pievienotās vērtības nodokļa summas Igaunijai un Lietuvai par akciju sabiedrības "RB Rail" veiktajām aktivitātēm" 5.1. apakšpunktu nosūtām Satiksmes ministrijai informāciju par akciju sabiedrības "RB Rail" 2020. gada __.ceturksnī veiktajiem darījumiem ar Latvijas PVN maksātāju reģistrā reģistrētām personām un par Igaunijai un Lietuvai kompensējamo PVN summu.

Nr.

p. k.

Preces (pakalpojuma) nosaukums

Nodokļa rēķina izrakstītāja nosaukums un ar PVN apliekamās personas reģistrācijas numurs

Nodokļa rēķina izrakstīšanas datums

Nodokļu rēķina numurs

Preces (pakalpojuma) vērtība bez PVN

PVN summa

       
       
    KOPĀ  

Par 2020. gada __.ceturksni akciju sabiedrībai "RB Rail" Latvijā samaksātais PVN ir kompensējams Igaunijai ______ euro apmērā un Lietuvai _______ euro apmērā.

Akciju sabiedrības "RB Rail" atbildīgā amatpersona

     

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

 

(datums)

Satiksmes ministrs T. Linkaits
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā kompensē pievienotās vērtības nodokļa summas Igaunijai un Lietuvai par akciju .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 218Pieņemts: 14.04.2020.Stājas spēkā: 18.04.2020.Zaudē spēku: 01.01.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 75, 17.04.2020. OP numurs: 2020/75.9
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
314048
18.04.2020
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"