Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 153

Rīgā 2020. gada 24. martā (prot. Nr. 17 33. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 19. marta noteikumos Nr. 149 "Noteikumi par apgrozāmo līdzekļu aizdevumiem saimnieciskās darbības veicējiem, kuru darbību ietekmējusi Covid-19 izplatība"

Izdoti saskaņā ar
Attīstības finanšu institūcijas likuma
12. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2020. gada 19. marta noteikumos Nr. 149 "Noteikumi par apgrozāmo līdzekļu aizdevumiem saimnieciskās darbības veicējiem, kuru darbību ietekmējusi Covid-19 izplatība" (Latvijas Vēstnesis, 2020, 57A. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Maksimālā aizdevumu summa vienam saimnieciskās darbības veicējam un ar to saistīto personu grupai ir līdz 1 000 000 euro. Saimnieciskās darbības veicējs var saņemt vairākus aizdevumus, ja aizdevuma piešķiršanas brīdī piešķiramā un iepriekš saņemto aizdevumu neatmaksātā kopsumma nepārsniedz šajā punktā noteikto maksimālo aizdevumu summu. Ja aizdevums izsniegts saskaņā ar šo noteikumu 5.1. apakšpunktu, maksimālais aizdevuma apmērs nepārsniedz vienu no šādiem rādītājiem:

9.1. divkāršus saimnieciskās darbības veicēja izdevumus par atalgojumu (ieskaitot sociālās izmaksas) 2019. gadā vai pēdējā pieejamā gadā par atalgojumu (ieskaitot sociālās izmaksas). Uzņēmumiem, kuri izveidoti pēc 2019. gada 1. janvāra, maksimālais aizdevums nedrīkst pārsniegt paredzamo gada atalgojuma apmēru pirmajos divos darbības gados;

9.2. 25 % no saimnieciskās darbības veicēja kopējā apgrozījuma 2019. gadā;

9.3. pamatojoties uz tam aprēķināto nepieciešamo likviditātes vajadzības apjomu turpmākajiem 18 mēnešiem sīkajam (mikro), mazajam un vidējam saimnieciskās darbības veicējam un 12 mēnešiem - lielajam saimnieciskās darbības veicējam - atbilstoši šo noteikumu 15.  punktā minētajos dokumentos iekļautajām ziņām, kā arī saimnieciskās darbības veicēja sniegto apliecinājumu par likviditātes vajadzībām."

2. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Atbilstoši šo noteikumu 5.1. apakšpunktam izsniegtajiem aizdevumiem procentu likmi nosaka, ņemot vērā šo noteikumu pielikumā minētos nosacījumus."

3. Svītrot 13. un 14. punktu.

4. Izteikt 22. punktu šādā redakcijā:

"22. Ja atbalstu sniedz atbilstoši šo noteikumu 5.2. apakšpunktam, subsīdijas ekvivalentu saimnieciskās darbības veicējiem sniegtajam atbalstam aprēķina, faktiski piemēroto procentu summu atskaitot no procentu summas, kas jāmaksā saskaņā ar Eiropas Komisijas konkrētajam periodam noteikto bāzes likmi, kā arī riska likmi, kuras procentuālais apmērs tiek noteikts atbilstoši sabiedrības "Altum" izsniegtajam aizdevuma saņēmēja reitingam un piedāvātajam nodrošinājumam (bāzes un risku likmes publicētas Eiropas Komisijas Konkurences ģenerāldirektorāta tīmekļvietnē)."

5. Izteikt 24. punktu šādā redakcijā:

"24. Šo noteikumu 5.1. apakšpunktā minētajam atbalsta veidam sabiedrības "Altum" un aizņēmēja aizdevuma līguma noslēgšanas datums uzskatāms par atbalsta piešķiršanas datumu."

6. Izteikt 31. punktu šādā redakcijā:

"31. Saskaņā ar šiem noteikumiem sniegto atbalstu nedrīkst apvienot ar atbalstu, kuru sabiedrība "Altum" sniedz saskaņā ar Eiropas Komisijas lēmumu kā aizdevumu garantijas. Saskaņā ar šiem noteikumiem sniegto atbalstu par tām pašām izmaksām nedrīkst apvienot ar finansējumu jebkādu citu valsts atbalsta projektu vai programmu ietvaros."

7. Izteikt pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Ministru kabineta
2020. gada 19. marta
noteikumiem Nr. 149

Aizdevuma procentu likme

Procentu likmes zemāko robežu nosaka Eiropas Komisija, 2020. gada 1. janvārī publicētajai bāzes likmei pieskaitot tabulā norādītās kredītriska robežas atbilstoši saimnieciskās darbības veidam un aizdevuma termiņam (bet ne mazāk kā 10 bāzes punkti).

Nr. p. k. Saimnieciskās darbības veids Kredītriska robežas aizdevumiem, kuru atmaksas termiņš ir līdz vienam gadam Kredītriska robežas aizdevumiem, kuru atmaksas termiņš ir līdz trim gadiem Kredītriska robežas aizdevumiem, kuru atmaksas termiņš ir līdz sešiem gadiem
1. Sīkie (mikro), mazie un vidējie saimnieciskās darbības veicēji 25 bāzes punkti 50 bāzes punkti 100 bāzes punkti
2. Lielie saimnieciskās darbības veicēji 50 bāzes punkti 100 bāzes punkti 200 bāzes punkti"

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ekonomikas ministra
pienākumu izpildītājs,
iekšlietu ministrs S. Ģirģens

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 19. marta noteikumos Nr. 149 "Noteikumi par apgrozāmo līdzekļu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 153Pieņemts: 24.03.2020.Stājas spēkā: 26.03.2020.Tēma: Covid-19Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 60A, 25.03.2020. OP numurs: 2020/60A.3
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
313430
26.03.2020
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"