Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2022. gada 15. septembra lēmumu "Vispārējās atļaujas un reģistrācijas noteikumi elektronisko sakaru nozarē".
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr. 1/28

Rīgā 2017.gada 16.novembrī (prot. Nr.41, 5.p.)
Noteikumi par privātā elektronisko sakaru tīkla pieslēgšanu publiskajam elektronisko sakaru tīklam
Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma
28.panta pirmo daļu un likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu
regulatoriem
" 25.panta pirmo daļu

1. Noteikumi par privātā elektronisko sakaru tīkla pieslēgšanu publiskajam elektronisko sakaru tīklam (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā privāto elektronisko sakaru tīklu (turpmāk – privātais tīkls) pieslēdz publiskajam elektronisko sakaru tīklam (turpmāk – publiskais tīkls).

2. Privāto tīklu pieslēdz publiskajam tīklam, lai nodrošinātu:

2.1. signāla pārraidi starp publisko tīklu un privāto tīklu;

2.2. signāla pārraidi starp viena privātā tīkla daļām.

3. Elektronisko sakaru komersants (turpmāk – komersants) nosaka iespējamos privātā tīkla pieslēgšanai publiskajam tīklam izmantojamos pieslēguma punkta saskarnes veidus un signalizācijas veidus. Komersants un privātā tīkla īpašnieks elektronisko sakaru pakalpojumu līgumā (turpmāk – līgums) iekļauj privātā tīkla pieslēgšanai publiskajam tīklam izmantojamo pieslēguma punkta saskarnes veidu un signalizācijas veidu. Ja komersantam ir nepieciešams mainīt pieslēguma punkta saskarnes veidu vai signalizācijas veidu, komersants par to privātā tīkla īpašniekam rakstveidā paziņo vienu mēnesi iepriekš.

4. Privātā tīkla īpašnieks nodrošina, ka privātais tīkls pēc tā pieslēgšanas publiskajam tīklam nepasliktina publiskajā tīklā sniegto elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitāti un publiskā tīkla drošību.

5. Privātā tīkla īpašnieks neizmanto privāto tīklu signāla pārraidei starp publiskajiem tīkliem, izņemot gadījumu, ja no privātā tīkla veic izsaukuma pāradresāciju, novirzot privātajam tīklam adresētu izsaukumu uz publisko tīklu.

6. Komersants balss telefonijas pakalpojuma nodrošināšanai, izsaukuma maršrutēšanai no privātā tīkla uz publisko tīklu izmanto šim komersantam piešķirtās numerācijas lietošanas tiesības atbilstoši nacionālajam numerācijas plānam. Komersants izsaukuma maršrutēšanai neizmanto citu valstu numerāciju.

7. Balss telefonijas pakalpojuma nodrošināšanas gadījumā, ja privātais tīkls pieslēgts pie viena publiskā tīkla, komersantam ir tiesības izsaukumam no privātā tīkla uz publisko tīklu pārraidīt tikai nacionālajam numerācijas plānam atbilstošu izsaucošo numuru (turpmāk – A-numurs), kas atbilst numerācijas diapazonam, kuru konkrētais komersants piešķīris lietošanā konkrētajam privātā tīkla īpašniekam.

8. Ja privātais tīkls pieslēgts pie vairākiem publiskajiem tīkliem, visi iesaistītie komersanti rakstveidā vienojas ar privātā tīkla īpašnieku par izsaukumiem uz publiskajiem tīkliem izmantojamu vienotu pārraidāmo A-numuru, kas atbilst numerācijas diapazonam, kuru viens no komersantiem, kas nodrošina šī privātā tīkla pieslēgšanu publiskajam tīklam, piešķīris lietošanā konkrētajam privātā tīkla īpašniekam. Gadījumā, ja iesaistītie komersanti nevienojas par vienotu pārraidāmo A-numuru, katrs iesaistītais komersants izsaukumiem uz publiskajiem tīkliem izmanto numerāciju no numerācijas diapazona, uz kuru šim komersantam piešķirtas numerācijas lietošanas tiesības atbilstoši nacionālajam numerācijas plānam, par to iepriekš vienojoties ar privātā tīkla īpašnieku.

9. Komersants Regulatoram iesniedz šo noteikumu 8.punktā noteiktās vienošanās, tās grozījumu vai vienošanās izbeigšanas kopiju desmit darbdienu laikā pēc tās noslēgšanas. Regulators piecu darbdienu laikā pēc vienošanās vai tās grozījumu kopijas saņemšanas savā mājaslapā internetā publicē informāciju par komersantiem, kuri ir noslēguši vienošanos, un tajā norādīto A-numuru.

10. Komersants no privātā tīkla uz publisko tīklu pārraidīto A-numuru neaizstāj ar citu numuru.

11. Ja no privātā tīkla uz publisko tīklu pārraidītais A-numurs neatbilst šo noteikumu 7. un 8.punkta prasībām, komersants šādam izsaukumam nenodrošina komutāciju un maršrutēšanu. Par no privātā tīkla pārraidītā numura neatbilstību šo noteikumu 7. un 8.punkta prasībām komersants vienas darbdienas laikā paziņo privātā tīkla īpašniekam.

12. Ja komersants savu vai privātā tīkla maršrutēšanas vai komutācijas iekārtu dēļ nevar izpildīt šo noteikumu 10.punktā noteiktās prasības, komersants vienojas ar privātā tīkla īpašnieku par no privātā tīkla uz publisko tīklu pārraidāmo A-numuru aizstāšanu. Komersants reizi ceturksnī, attiecīgi līdz katra gada 1.februārim, 1.maijam, 1.augustam un 1.novembrim, iesniedz Regulatoram atskaiti par aktuālām pieslēguma punkta adresēm, attiecīgiem numerācijas diapazoniem, kurus komersants piešķīris lietošanā privāto tīklu īpašniekiem, un numuriem, ar kuriem komersants aizstāj no attiecīgiem privātiem tīkliem uz publisko tīklu pārraidāmos A-numurus.

13. Šo noteikumu 7. un 8.punktā noteiktās prasības nepiemēro, ja signāla pārraidei starp viena privātā tīkla daļām neizmanto komutāciju un maršrutēšanu publiskajā tīklā.

14. Šo noteikumu 8.punktā minētās vienošanās, kas noslēgtas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās, komersants iesniedz Regulatoram līdz 2018.gada 1.februārim.

15. Atzīt par spēku zaudējušu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010.gada 22.septembra lēmumu Nr. 1/16 "Noteikumi par privātā elektronisko sakaru tīkla pieslēgšanu publiskajam elektronisko sakaru tīklam" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 153.nr.).

16. Noteikumi stājas spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētājs R.Irklis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par privātā elektronisko sakaru tīkla pieslēgšanu publiskajam elektronisko sakaru tīklam Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: lēmums Numurs: 1/28Pieņemts: 16.11.2017.Stājas spēkā: 01.01.2018.Zaudē spēku: 01.10.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 231, 22.11.2017. OP numurs: 2017/231.23
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
295203
01.01.2018
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"