Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 616

Rīgā 2017. gada 10. oktobrī (prot. Nr. 50 13. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 12. februāra noteikumos Nr. 85 "Kārtība, kādā administratīvajā lietā iemaksā, atmaksā un atlīdzina valsts nodevu un iemaksā un atmaksā drošības naudu"

Izdoti saskaņā ar Administratīvā procesa
likuma 129.3 pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2013. gada 12. februāra noteikumos Nr. 85 "Kārtība, kādā administratīvajā lietā iemaksā, atmaksā un atlīdzina valsts nodevu un iemaksā un atmaksā drošības naudu" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 32. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Drošības naudu par blakus sūdzību, lūgumu par pagaidu aizsardzību vai pieteikumu par lietas jaunu izskatīšanu sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem persona iemaksā:

3.1. Augstākās tiesas norādītajā kontā Valsts kasē, ja attiecīgo lēmumu pieņem Augstākā tiesa;

3.2. Tiesu administrācijas norādītajā kontā Valsts kasē, ja attiecīgo lēmumu pieņem Administratīvā rajona tiesa vai Administratīvā apgabaltiesa."

2. Svītrot 4. punktā vārdus "deponēto līdzekļu".

3. Papildināt II nodaļu ar 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Ja valsts nodeva vai drošības nauda ir iemaksāta neatbilstošā kontā, Augstākā tiesa vai Tiesu administrācija, pamatojoties uz tā tiesneša lēmumu (rezolūcijas veidā), kurš to ir konstatējis, valsts nodevu vai drošības naudu var pārskaitīt atbilstošā kontā."

4. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Valsts nodevu atmaksā Administratīvā procesa likuma 125. pantā minētajos gadījumos no valsts budžeta līdzekļiem likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktajā termiņā pēc attiecīga iesnieguma iesniegšanas Valsts ieņēmumu dienestā."

5. Papildināt 9. punkta ievaddaļu aiz vārda "atmaksu" ar vārdiem "vai atlīdzināšanu".

6. Izteikt 9.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.6. datumu un numuru tiesas vai tiesneša nolēmumam, uz kuru pamatojoties atmaksājama vai atlīdzināma valsts nodeva (izņemot, ja atmaksa jāveic Administratīvā procesa likuma 125. panta ceturtajā daļā minētajos gadījumos);".

7. Papildināt 9.7. apakšpunktu aiz vārda "atmaksājamo" ar vārdiem "vai atlīdzināmo".

8. Aizstāt 10. punktā vārdus "izņemot gadījumus, ja iesniegts iesniegums par nepareizi iemaksātas valsts nodevas atmaksu" ar vārdiem un skaitli "izņemot, ja atmaksa jāveic Administratīvā procesa likuma 125. panta ceturtajā daļā minētajos gadījumos".

9. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Valsts nodevu, kas samaksāta Administratīvā procesa likuma 125. panta ceturtajā daļā minētajos gadījumos, atmaksā, ja attiecīgs iesniegums iesniegts triju gadu laikā no dienas, kad valsts nodeva ir iemaksāta."

10. Aizstāt 13. punktā vārdus "tiesas vai tiesneša nolēmuma stāšanās spēkā" ar vārdiem "pieteicēja iesnieguma saņemšanas iestādē".

11. Aizstāt 14. punktā vārdus "par pieteikuma pilnīgu vai daļēju apmierināšanu" ar vārdiem "kurā ir paredzēta valsts nodevas atlīdzināšana".

12. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Drošības naudu, kas iemaksāta šo noteikumu 3. un 4. punktā minētajā kārtībā, pamatojoties uz personas iesniegumu, atmaksā Augstākā tiesa vai Tiesu administrācija, kuras kontā Valsts kasē drošības nauda tika iemaksāta, Administratīvā procesa likuma 129.1 pantā minētajos gadījumos."

13. Svītrot 16. punktu.

14. Aizstāt 17.6. apakšpunktā vārdus "izņemot gadījumus, ja iesniegts iesniegums par nepareizi iemaksātas drošības naudas atmaksu" ar vārdiem un skaitli "izņemot, ja atmaksa jāveic Administratīvā procesa likuma 129.1 panta trešajā daļā minētajos gadījumos".

15. Aizstāt 18. punktā vārdus "izņemot gadījumus, ja iesniegts iesniegums par nepareizi iemaksātas drošības naudas atmaksu" ar vārdiem un skaitli "izņemot, ja atmaksa jāveic Administratīvā procesa likuma 125. panta trešajā daļā minētajos gadījumos".

16. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Drošības naudu, kas samaksāta Administratīvā procesa likuma 129.1 panta trešajā daļā minētajos gadījumos, atmaksā, ja attiecīgs iesniegums Tiesu administrācijā vai Augstākajā tiesā iesniegts triju gadu laikā no dienas, kad drošības nauda ir iemaksāta."

17. Svītrot 23. punktu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 12. februāra noteikumos Nr. 85 "Kārtība, kādā administratīvajā .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 616Pieņemts: 10.10.2017.Stājas spēkā: 13.10.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 203, 12.10.2017. OP numurs: 2017/203.15
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Skaidrojumi
  • Citi saistītie dokumenti
294220
13.10.2017
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"