Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 465

Rīgā 2017. gada 8. augustā (prot. Nr. 38 8. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2001. gada 30. aprīļa noteikumos Nr. 178 "Kārtība, kādā piemērojami starptautiskajos līgumos par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu noteiktie nodokļu atvieglojumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
7. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2001. gada 30. aprīļa noteikumos Nr. 178 "Kārtība, kādā piemērojami starptautiskajos līgumos par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu noteiktie nodokļu atvieglojumi" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 68. nr.; 2007, 41. nr.; 2015, 83. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 3. punktā vārdus un skaitli "vai šo noteikumu 9.1 punktā" ar vārdiem un skaitļiem "vai šo noteikumu 9.1 punktā minēto dokumentu vai 9.3  punktā".

2. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Izmaksātājs saņemtos atvieglojumu apliecības eksemplārus vai šo noteikumu 9.1 punktā minēto dokumentu iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā. Valsts ieņēmumu dienests izskata saņemto atvieglojumu apliecību vai šo noteikumu 9.1 punktā minēto dokumentu un 30 dienu laikā no saņemšanas to apstiprina, aizpildot visu trīs atvieglojumu apliecības eksemplāru VI daļu un divus apstiprinātās atvieglojumu apliecības eksemplārus nosūtot izmaksātājam, vai rakstiski sniedz pamatotu atteikumu apstiprināt atvieglojumu apliecību. Pēc apstiprinātās atvieglojumu apliecības vai līdzīga dokumenta saņemšanas izmaksātājs, sākot ar dienu, ar kuru pieprasīts piemērot nodokļu atvieglojumus, nodokļus no maksājumiem ir tiesīgs ieturēt saskaņā ar nodokļu līgumu."

3. Svītrot 7. punktu.

4. Aizstāt 8. punktā skaitli un vārdus "9.1 punktā minētā dokumenta" ar skaitļiem un vārdiem "9.1 vai 9.3 punktā minēto dokumentu".

5. Izteikt 9.1 un 9.2 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Izmaksātājs nodokļu līgumos noteiktos nodokļu atvieglojumus var piemērot, pamatojoties uz otras līgumslēdzējas valsts noteikta parauga rezidences apliecību vai līdzīgiem dokumentiem, ja nerezidents minēto apliecību vai līdzīgu dokumentu iesniedz kopā ar aizpildītu šo noteikumu 1. pielikumā norādītās rezidences apliecības I, II, III un IV daļu un ja tiek izpildīti šādi nosacījumi:

9.1 1. otras līgumslēdzējas valsts rezidences apliecībā vai līdzīgā dokumentā ir iekļauta šo noteikumu 14. punktā minētā informācija;

9.1 2. otras līgumslēdzējas valsts rezidences apliecība vai līdzīgs dokuments ir vienā vai vairākās svešvalodās, no kurām viena ir angļu valoda, vai maksājumu saņēmējs kopā ar attiecīgo dokumentu iesniedz tulkojumu latviešu valodā.

9.2 Nodokļu līgumos noteiktie nodokļu atvieglojumi šo noteikumu 9.1 punktā minētajā kārtībā ir piemērojami šo noteikumu 13. punktā noteiktajā termiņā."

6. Papildināt noteikumus ar 9.3 un 9.4 punktu šādā redakcijā:

"9.3 Ja maksājuma saņēmējam izmaksātā viena maksājuma summa vai izmaksāto maksājumu kopsumma taksācijas gadā nepārsniedz 5000 euro, izmaksātājs nodokļu līgumos noteiktos nodokļu atvieglojumus piemēro, pamatojoties uz otras līgumslēdzējas valsts noteikta parauga rezidences apliecību vai līdzīgiem dokumentiem, ja tajos ir iekļauta šo noteikumu 14.1. un 14.3. apakšpunktā minētā informācija. Šādā gadījumā izmaksātājam atbilstoši šo noteikumu 5. punktam nav jāiesniedz minētie dokumenti apstiprināšanai Valsts ieņēmumu dienestā.

9.4 Nodokļu līgumos noteiktie nodokļu atvieglojumi šo noteikumu 9.3 punktā minētajā kārtībā ir piemērojami laikposmā, kas nepārsniedz vienu gadu no attiecīgās rezidences apliecības vai līdzīga dokumenta izdošanas dienas."

7. Aizstāt 10. punktā skaitļus un vārdus "7., 8. un 9.1 punktā" ar skaitļiem un vārdiem "8., 9.1 un 9.3 punktā".

8. Izteikt 14. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"14. Ja otras līgumslēdzējas valsts kompetentā iestāde nevar apstiprināt šo noteikumu 2. pielikumā norādīto rezidences apliecību, nerezidents minēto apliecību iesniedz ar aizpildītu I, II, III un IV daļu un pievieno otras līgumslēdzējas valsts kompetentās iestādes apstiprinātu noteikta parauga rezidences apliecību vai līdzīgu dokumentu. Valsts ieņēmumu dienests izskata minētos dokumentus un atmaksā šo noteikumu 10. punktā minēto pārmaksāto nodokļu summu, ja otras līgumslēdzējas valsts kompetentās iestādes noteikta parauga rezidences apliecībā vai līdzīgā dokumentā ir iekļauta šāda informācija:"

9. Svītrot 15. punktu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2001. gada 30. aprīļa noteikumos Nr. 178 "Kārtība, kādā piemērojami .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 465Pieņemts: 08.08.2017.Stājas spēkā: 11.08.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 158, 10.08.2017. OP numurs: 2017/158.26
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Politikas plānošanas dokumenti
  • Citi saistītie dokumenti
292767
11.08.2017
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"