Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr.SN/2016/15

Carnikavā 2016.gada 22.jūnijā

Grozījumi Carnikavas novada domes 2014.gada 21.maija saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/10 "Par materiālo atbalstu Carnikavas novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2016.gada 22.jūnija sēdes lēmumu (prot. Nr.12, 17.§)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par pašvaldībām" 12.pantu, 43.panta trešo daļu

1. Izdarīt Carnikavas novada domes 2014.gada 21.maija saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/10 "Par materiālo atbalstu Carnikavas novadā" (apstiprināti ar Carnikavas novada domes 2014.gada 21.maija lēmumu (protokols Nr.14, 9.§)) (turpmāk - Noteikumi) šādus grozījumus:

1.1. Papildināt Noteikumu 2.punktu ar 2.8. un 2.9.apakšpunktiem šādā redakcijā:

"2.8. atbalsts ģimenei, kurā ir bērns ar invaliditāti vai funkcionāliem traucējumiem;

2.9. atbalsts daudzbērnu ģimenei bērna ēdināšanas izdevumu segšanai."

1.2. Aizstāt Noteikumu 4.punktā apakšpunkta apzīmējumu "2.7." ar apakšpunkta apzīmējumu "2.9."

1.3. Izslēgt Noteikumu 19.1.apakšpunktā vārdus, pieturzīmes un skaitļus "nepārtraukti, ne mazāk kā pēdējos 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas un".

1.4. Izslēgt Noteikumu 19.2.apakšpunktā vārdus, pieturzīmes un skaitļus "nepārtraukti, ne mazāk kā pēdējos 12 mēnešus pirms bērna adoptēšanas vai aizbildnības noteikšanas un".

1.5. Papildināt Noteikumus ar IX.1 un IX.2 nodaļām šādā redakcijā:

"IX.1 Atbalsts ģimenei, kurā ir bērns ar invaliditāti vai funkcionāliem traucējumiem

28.1 Atbalstu piešķir ģimenei, kurā ir bērns ar invaliditāti vai funkcionāliem traucējumiem, ja šī bērna un viena no viņa vecākiem (aizbildņa) dzīves vieta deklarēta Carnikavas novada administratīvajā teritorijā.

28.2 Par funkcionāliem traucējumiem bērnam Noteikumu izpratnē tiek uzskatīti: uzvedības traucējumi, hiperaktivitāte, nespēja noturēt uzmanību, attīstības un mācīšanās traucējumi, garīga rakstura traucējumi, autisms, kohleārais implants.

28.3 Atbalsta apmērs ir līdz 100,00 EUR mēnesī (par vienu bērnu ar invaliditāti vai funkcionāliem traucējumiem), bet ne vairāk kā 50 % no attiecīgajā mēnesī saņemto pakalpojumu maksas, par šādiem pakalpojumiem:

28.31. apmācības pēc Portidžas vai Montessori metodes;

28.32. rehabilitācija (ūdens procedūras, ārstnieciskās masāžas, ergoterapeita un/vai fizioterapeita apmeklējums);

28.33. logopēda, audiologopēda nodarbības;

28.34. īslaicīga sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojums "Atelpas brīdis";

28.35. dienas aprūpes centra pakalpojumi.

28.4 Lai saņemtu atbalstu, pieprasītājs vēršas Sociālajā dienestā ar iesniegumu, kurš noformēts atbilstoši Iesniegumu likumā noteiktajām prasībām un kurā norādīts konta numurs, uz kuru pārskaitīt atbalstu.

28.5 Lai saņemtu atbalstu ģimenei, kurā ir bērns ar invaliditāti, papildus Noteikumu 28.4 punktā minētajam iesniegumam, pieprasītājs iesniedz VDEĀK (Veselības un darbaspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas) lēmuma kopiju, uzrādot oriģinālu, kā arī dokumentu kopijas par Noteikumu 28.3 punktā minētā pakalpojuma/pakalpojumu apmaksu - čeks, kvīts u.tml. (iesniegtajām dokumentu kopijām jābūt apliecinātām normatīvajos aktos noteiktā kārtībā, vai arī, iesniedzot neapliecinātas dokumentu kopijas - jāuzrāda to oriģināli).

28.6 Lai saņemtu atbalstu ģimenei, kurā ir bērns ar funkcionāliem traucējumiem, papildus Noteikumu 28.4 punktā minētajam iesniegumam, pieprasītājs iesniedz ārstniecības iestādes izsniegtu izziņu vai Pedagoģiski Medicīniskās komisijas atzinumu/ieteikumu, kas apliecina funkcionālos traucējumus un nepieciešamību izmantot Noteikumu 28.3 punktā minētos pakalpojumus, kā arī dokumentu kopijas par Noteikumu 28.3 punktā minētā pakalpojuma/pakalpojumu apmaksu - čeks, kvīts u.tml. (iesniegtajām dokumentu kopijām jābūt apliecinātām normatīvajos aktos noteiktā kārtībā, vai arī, iesniedzot neapliecinātas dokumentu kopijas - jāuzrāda to oriģināli).

28.7 Atbalstu var pieprasīt 3 (trīs) mēnešu laikā, skaitot no Noteikumu 28.3 punktā minētā pakalpojuma/pakalpojumu saņemšanas dienas.

IX.2 Atbalsts daudzbērnu ģimenei bērna ēdināšanas izdevumu segšanai

28.8 Atbalstu piešķir daudzbērnu ģimenei bērna ēdināšanas izdevumu apmaksai pirmsskolas izglītības iestādē (privātā vai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde), ja šī bērna un vismaz viena no bērna vecākiem dzīvesvieta deklarēta Carnikavas novada administratīvajā teritorijā.

28.9 Daudzbērnu ģimene Noteikumu izpratnē ir ģimene, kurā ir trīs un vairāk nepilngadīgi bērni.

28.10 Noteikumu 28.8 punktā minētais atbalsts tiek piešķirts apmērā, kas atbilst ar domes lēmumu apstiprinātajai maksai par ēdināšanas pakalpojumu Carnikavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē. Atbalsts ietver tikai ēdināšanas izdevumu pamatsummas apmaksu, neieskaitot nokavējuma naudas, līgumsodus u.c.

28.11 Lai pieprasītu atbalstu, bērna likumīgais pārstāvis vēršas Sociālajā dienestā ar iesniegumu, kurš noformēts atbilstoši Iesniegumu likumā noteiktajām prasībām, pievienojot izziņu no pirmsskolas izglītības iestādes, kas apliecina, ka bērns apmeklē konkrēto iestādi.

28.12 Sociālais dienests ir tiesīgs pieprasīt atbalsta pieprasītājam iesniegt dokumentus, kas apliecina ģimenes atbilstību Noteikumu 28.9 punkta prasībām, ja šāda informācija nav pašvaldības rīcībā.

28.13 Ja Sociālais dienests Noteikumos minētā kārtībā ir pieņēmis lēmumu par atbalsta piešķiršanu:

28.131. Carnikavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde ik mēnesi iesniedz Sociālajā dienestā rēķinus par bērna saņemtajiem ēdināšanas pakalpojumiem, ja bērns apmeklē šo iestādi;

28.132. citas pašvaldības vai privātās pirmsskolas izglītības iestādes izsniegtu rēķinu par bērna saņemtajiem ēdināšanas pakalpojumiem, ja bērns apmeklē citas pašvaldības vai privāto pirmsskolas izglītības iestādi, ik mēnesi iesniedz bērna likumīgais pārstāvis.

28.14 Atbalsts netiek izmaksāts atbalsta pieprasītājam, bet tiek izmantots pirmsskolas izglītības iestāžu rēķinu par ēdināšanas izdevumiem apmaksai. Rēķinā minētā summa, ievērojot Noteikumu 28.10 punktā minēto, tiek apmaksāta pirmsskolas izglītības iestādei 10 (desmit) darba dienu laikā, skaitot no rēķina saņemšanas dienas."

2. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

Carnikavā 2016.gada 22.jūnijā

 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr.SN/2016/15 "Grozījumi Carnikavas novada domes 2014.gada 21.maija saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/10 "Par materiālo atbalstu Carnikavas novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu kā brīvā pašvaldības iniciatīva, lai sniegtu materiālu atbalstu ģimenēm, kurās ir bērns invalīds vai bērns ar funkcionāliem traucējumiem.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldība sniedz atbalstu ģimenei, kurā ir bērns ar invaliditāti vai funkcionāliem traucējumiem, un daudzbērnu ģimeņu bērniem, kuri apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, šajos noteikumos atrunātajā kārtībā un apmērā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ir paredzēts, ka, nodrošinot X nodaļas minēto atbalstu, varētu tikt izlietoti līdz EUR 6 000, ja pieņemam, ka atbalstu varētu pieprasīt 5-10 ģimenes gadā.

Nodrošinot XI nodaļas atbalstu, varētu tikt izlietoti līdz EUR 17.500 gadā. Šobrīd novadā ir 64 daudzbērnu ģimenes, apmēram 35 bērni apmeklē PII, vidēji dienā ēdināšanas pakalpojums maksā EUR 2.00, pieņemam, ka mēnesī vidēji ir 21 darba diena un atbalstu nodrošinām 12 mēnešus.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu X nodaļas īstenošanai tiek prognozēta labvēlīga ietekme uz konkrēto mērķgrupu - ģimenēm, kurās ir bērns ar invaliditāti vai funkcionāliem traucējumiem.

Saistošo noteikumu XI nodaļas īstenošanai tiek prognozēta labvēlīga ietekme uz demogrāfisko situāciju novadā, atbalsts tiks nodrošināts daudzbērnu ģimenēm, tādējādi viņām sniedzot būtisku atbalstu.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Institūcijas, kurās personas var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir:

5.1.1. pašvaldības Sociālais dienests;

5.1.2. pašvaldības izpilddirektors.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, izvērtējot lietderības apsvērumus, tie iekļauti saistošajos noteikumos.

6.2. Sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Carnikavas novada domes 2014.gada 21.maija saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/10 "Par materiālo .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2016/15Pieņemts: 22.06.2016.Stājas spēkā: 28.07.2016.Zaudē spēku: 01.01.2022.Publicēts: Carnikavas novada vēstis, 243, 27.07.2016.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
283874
28.07.2016
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"