Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5

Ventspilī 2015.gada 11.septembrī (prot. Nr.13, 6.§)

Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes 2014.gada 12.septembra saistošajos noteikumos Nr.8 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Ventspils pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
1.panta otrās daļas 9.1 punktu, 2.panta 8.1 daļu,
3.panta 1.4 daļu un 9.panta otro daļu

Izdarīt Ventspils pilsētas domes 2014.gada 12.septembra saistošajos noteikumos Nr.8 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Ventspils pilsētas pašvaldībā" šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Nekustamā īpašuma nodokli par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju (tās daļu), kas ierakstīta zemesgrāmatā uz pašvaldības vārda, un pašvaldībai piederošo vai piekritīgo zemi, uz kuras šī māja atrodas, maksā pašvaldības daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas (tās daļu), dzīvokļu īrnieki, kuriem īres līgumi slēgti ar pašvaldību."

2. Papildināt saistošos noteikumus ar jaunu 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Grozījumi šo saistošo noteikumu 9.punktā stājas spēkā 2016.gada 1.janvārī."

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1.vietnieks infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

 


Saistošo noteikumu Nr.5 "Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes 2014.gada 12.septembra saistošajos noteikumos Nr.8 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Ventspils pilsētas pašvaldībā"
paskaidrojuma raksts

Sadaļa Informācija
1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projekts sagatavots, pamatojoties uz likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 2.panta 8.1 daļu, kas dod pašvaldībai tiesības noteikt nodokļa maksātājus par daudzdzīvokļu dzīvojamo mājām (tās daļām), kas ierakstītas zemesgrāmatā uz pašvaldības vārda, un pašvaldībai piederošo vai piekritīgo zemi, uz kuras šīs mājas atrodas.
2. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz grozīt 2014.gada 12.septembrī izdotos saistošos noteikumus Nr.8 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Ventspils pilsētas pašvaldībā", nosakot, ka nekustamā īpašuma nodokli par daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām (to daļām), kas ierakstītas zemesgrāmatā uz pašvaldības vārda, un pašvaldībai piederošo vai piekritīgo zemi, uz kuras šī māja atrodas, ar 2016.gada 1.janvāri maksās šo īpašumu (dzīvokļu) īrnieki, ar kuriem pašvaldībai ir noslēgts īres līgums.

Līdz šim pašvaldības dzīvokļu īrnieki (apt.2664 personas), nekustamā īpašuma nodokli (par mājokli) maksāja papildus noteiktajai īres maksai šo īpašumu valdītājam PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi", kas attiecīgi nodrošināja nodokļa maksājumu veikšanu pašvaldības budžetā.

3. Informācija par plānoto saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Prognozēts administratīvo izmaksu pieaugums apt.900 EUR gadā, kas nepieciešams nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu u.c. dokumentācijas sagatavošanai un nosūtīšanai pašvaldības dzīvojamo telpu īrniekiem (apt. 2664 personām).
4. Informācija par plānoto saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā -
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi izskatīti Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijā (02.09.2015.), Likumības komisijā (02.09.2015.) un Finanšu komitejā (04.09.2015.) un apstiprināti Ventspils pilsētas domes sēdē (11.09.2015.).

Noteikumi nosūtīti LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (atzinuma saņemšanai) un tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", laikrakstā "Ventas Balss" un Ventspils pilsētas portālā www.ventspils.lv.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa.

Papildus informāciju par noteikumiem var iegūt, vēršoties Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļā (Jūras ielā 36, Ventspils, tālr.63601152, e-pasts: finanses@ventspils.lv)

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām -

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1.vietnieks infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes 2014.gada 12.septembra saistošajos noteikumos Nr.8 "Par nekustamā .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ventspils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 5Pieņemts: 11.09.2015.Stājas spēkā: 17.10.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 203, 16.10.2015. OP numurs: 2015/203.9
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
277181
17.10.2015
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"