Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5

Rēzeknē 2015.gada 30.janvārī (prot. Nr.50, 8.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 21.punktu

Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (Latvijas Vēstnesis, 2009, Nr.205) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.7.punktu šādā redakcijā:

"4.7. Ja mirušajai personai nav pirmās pakāpes radinieku, laulātā vai viņi ir atteikušies apbedīt mirušo, apbedīšanu organizē Pārvalde, noslēdzot līgumu ar uzņēmumu, kas sniedz apbedīšanas pakalpojumus."

2. Izteikt 5.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1. Vienreizējo pabalstu jaundzimušā aprūpei 72 euro apmērā par katru jaundzimušo bērnu ir tiesības saņemt vienam no bērna vecākiem, ja šāda veida pabalsts nav saņemts citā pašvaldībā".

3. Aizstāt 5.1 1.apakšpunktā vārdus "no ieslodzījuma" ar vārdiem "no ieslodzījuma vietas pēc soda izciešanas".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

 


Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.5 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošie noteikumi Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (turpmāk - saistošie noteikumi) nosaka Rēzeknes pilsētas pašvaldības papildu materiālās palīdzības veidus, to apmēru, saņemšanas kārtību, kādā piešķirams un izmaksājams pabalsts, pieņemto lēmumu apstrīdēšanas kārtību un to personu loku, kurām ir tiesības saņemt šajos noteikumos paredzētos pabalstus.
2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Saistošajos noteikumus ir nepieciešams veikt grozījumus, ņemot vērā:

1) Latvijas Republikas Valsts kontroles veiktās likumības revīzijas "Rēzeknes pilsētas pašvaldības sniegtās sociālās palīdzības tiesiskums un efektivitāte" laikā konstatēto un 2014.gada 19.decembra Revīzijas ziņojumā Nr.2.4.1-4-8/2014 norādītos ieteikumus.

Nolūkā nodrošināt vienotu attieksmi sociālā atbalsta saņemšanai tām ģimenēm, kuras laikā līdz bērna piedzimšanai ir mainījušas savu dzīvesvietu no citas pašvaldības, ir nepieciešams svītrot ierobežojumu attiecībā uz deklarēšanās ilgumu pabalsta jaundzimušo aprūpei saņemšanai.

2) Pabalstu personām, kuras atgriezušās no ieslodzījuma, ir tiesības saņemt pēc brīvības atņemšanas kā soda izciešanas, nevis gadījumos, kad personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 277.pantu, apcietinājuma termiņš noteiktos gadījumos nedrīkst pārsniegt 20 dienas, 30 dienas, 4 mēnešus, 9 mēnešus u.c. Līdz ar to ir nepieciešamas precizēt saistošo noteikumu 5.1 1.apakšpunktu.

3) Saistošo noteikumu 4.7.punkts nosaka, ja mirušajam nav pirmās pakāpes radinieku, laulātā vai viņi ir atteikušies apbedīt mirušo, apbedīšanas pabalsts tiek pārskaitīts uzņēmumam, ar kuru ir noslēgts līgums par apbedīšanas pakalpojumu sniegšanu. Minēto saistošo noteikumu punktu ir nepieciešams precizēt, jo uzņēmums, ar kuru tiek slēgts pakalpojuma līgums par apbedīšanas pakalpojumu sniegšanu, tiek izvēlēts publisko iepirkumu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un tiek noslēgts uz vienu gadu. Uzņēmuma noteiktā apbedīšanas pakalpojuma cena var atšķirties no apbedīšanas pabalsta apmēra. Turklāt apbedīšanas pabalstu piešķir fiziskai personai kā sociālo palīdzību un to nevar piešķirt un izmaksāt (pārskaitīt) juridiskai personai - apbedīšanas pakalpojumu sniedzējam.

3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts

Veicot grozījumus saistošajos noteikumos, tiek atrisinātas paskaidrojuma raksta 2.punktā norādītās problēmas.

4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Būtiski neietekmē.
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Neietekmē.
7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešā daļa.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ir ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 5Pieņemts: 30.01.2015.Stājas spēkā: 18.02.2015.Zaudē spēku: 02.02.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 33, 17.02.2015. OP numurs: 2015/33.13
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
272234
18.02.2015
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"