Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.723

Rīgā 2014.gada 25.novembrī (prot. Nr.65 18.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 21.jūnija noteikumos Nr.442 "Kārtība, kādā izsniedzamas, anulējamas vai uz laiku apturamas atļaujas starptautiskajiem kravas pārvadājumiem ar autotransportu"

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma
6.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 442 "Kārtība, kādā izsniedzamas, anulējamas vai uz laiku apturamas atļaujas starptautiskajiem kravas pārvadājumiem ar autotransportu" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 100. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 3. punktā vārdus "Eiropas transporta ministru konferences" ar vārdiem "Starptautiskā Transporta foruma".

2. Aizstāt 5. punktā vārdus "Satiksmes ministrija" ar vārdiem "Autotransporta direkcija".

3. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Autotransporta direkcija:

7.1. organizē atļauju veidlapu apmaiņu ar ārvalstu kompetentajām institūcijām;

7.2. katru gadu līdz 15. septembrim sagatavo Latvijas pieteikumu Starptautiskā Transporta foruma sekretariātam par nepieciešamajiem ETMK atļauju veidiem un skaitu nākamajam gadam saskaņā ar Starptautiskā Transporta foruma noteikto pamatkvotu;

7.3. nodrošina Latvijas Republikas atļauju veidlapu izgatavošanu;

7.4. nodrošina ETMK atļauju reģistrācijas žurnālu izgatavošanu atbilstoši Starptautiskā Transporta foruma prasībām."

4. Svītrot 8. punktu.

5. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Atļaujas pārvadātājiem vai pārvadātāja pilnvarotām personām, vai pašpārvadājuma veicējiem, vai pašpārvadājuma veicēja pilnvarotām personām pēc to pieprasījuma izsniedz Autotransporta direkcija."

6. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Lai saņemtu atļauju, šo noteikumu 9. punktā minētā persona iesniedz Autotransporta direkcijā attiecīgu iesniegumu. Iesniegumu var iesniegt personīgi, nosūtīt pa pastu vai elektroniski atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

7. Papildināt noteikumus ar 10.1 punktu:

"10.1 Atļaujas saņemšanai šo noteikumu 9. punktā minētā persona var pieteikties arī elektroniski, aizpildot speciālu tiešsaistes formu Autotransporta direkcijas tīmekļa vietnē www.atd.lv (e-pakalpojums) un identifikācijai izmantojot vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv pieejamos personas identifikācijas līdzekļus."

8. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Ja kādas valsts atļauju skaits nenodrošina pārvadātāju pieprasījumu, Autotransporta direkcija, pieņemot lēmumu par izsniedzamo noteikta veida atļauju skaitu, ņem vērā šādus kritērijus:

11.1. kopējais pieejamais attiecīgās valsts un attiecīgā veida atļauju skaits;

11.2. pārvadātājam izsniegto un spēkā esošo Kopienas atļaujas kopiju starptautiskajiem kravu komercpārvadājumiem ar autotransportu (turpmāk - Kopienas atļaujas kopija) skaits, kas nepieciešamas atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2009. gada 21. oktobra Regulai (EK) Nr. 1072/2009 par kopīgiem noteikumiem attiecībā uz piekļuvi starptautisko kravas autopārvadājumu tirgum;

11.3. pārvadātāja rīcībā esošo atļauju vai ETMK atļauju skaits, kas nodrošina piekļuvi attiecīgās valsts autopārvadājumu tirgum, attiecībā pret šo noteikumu 11.2. apakšpunktā minēto Kopienas atļaujas kopiju skaitu;

11.4. pārvadātāja starptautisko kravas autopārvadājumu apjoms uz attiecīgo valsti."

9. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Pārvadātājs vai tā pilnvarotā persona līdz kārtējā gada 1. novembrim iesniedz iesniegumu par nākamajā gadā nepieciešamajām ETMK atļaujām pārvadātāja iekļaušanai ETMK atļauju pretendentu pamatsarakstā vai visa kalendāra gada laikā - iekļaušanai ETMK atļauju pretendentu papildsarakstā. Iesniegumā pārvadātājs norāda informāciju par tā rīcībā esošajiem autotransporta līdzekļiem, kuru kopējā pieļaujamā masa nav mazāka par 16 tonnām un kuriem ir Kopienas atļaujas kopijas un attiecīgie sertifikāti, kas apliecina atbilstību Starptautiskā Transporta foruma tehniskajām un drošības prasībām."

10. Papildināt noteikumus ar 13.1 punktu šādā redakcijā:

"13.1 Šo noteikumu 13. punktā minēto iesniegumu var iesniegt personīgi Autotransporta direkcijā, nosūtīt pa pastu vai elektroniski atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

11. Papildināt noteikumus ar 13.2 punktu šādā redakcijā:

"13.2 ETMK atļaujas saņemšanai pārvadātājs vai tā pilnvarotā persona var pieteikties arī elektroniski, aizpildot speciālu tiešsaistes formu Autotransporta direkcijas tīmekļa vietnē www.atd.lv (e-pakalpojums) un identifikācijai izmantojot vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv pieejamos personas identifikācijas līdzekļus."

12. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Ja ETMK atļauju skaits ir nepietiekams, Autotransporta direkcija, pieņemot lēmumu par izsniedzamo ETMK atļauju skaitu saskaņā ar šo noteikumu 13. punktā minēto iesniegumu vai izsniegto ETMK atļauju anulēšanu, ņem vērā šādus kritērijus:

14.1. attiecīgajā gadā pieejamais ETMK atļauju skaits un to izmantošanas ierobežojumi attiecībā pret šo noteikumu 13. punktā minēto iesniegumu skaitu;

14.2. ETMK atļaujas izmantošanas efektivitāte iepriekšējā periodā un pārvadājumu apjomi uz noteiktām ETMK sistēmas dalībvalstīm;

14.3. šo noteikumu 13. punktā minētajā iesniegumā norādīto attiecīgajai ekoloģiskajai kategorijai atbilstošo autotransporta līdzekļu skaits un pārvadātājam izsniegto un spēkā esošo Kopienas atļaujas kopiju skaits;

14.4. kārtējā un iepriekšējā gadā fiksēto pārkāpumu skaits starptautiskajos kravas autopārvadājumos, kas sadalīti normatīvajos aktos noteiktajās pārkāpuma smaguma kategorijās un izvērtēti attiecībā pret pārvadātājam izsniegto un spēkā esošo Kopienas atļaujas kopiju skaitu."

13. Aizstāt 19. punktā vārdus "Eiropas transporta ministru konferences" ar vārdiem "Starptautiskā Transporta foruma".

14. Aizstāt 21.2. apakšpunktā vārdus "Eiropas transporta ministru konferences" ar vārdiem "Starptautiskā Transporta foruma".

15. Izteikt 21.3.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.3.3. katru gadu līdz 15. februārim par iepriekšējā gadā pārvadātājiem izsniegto atļauju skaitu."

16. Aizstāt 22. punktā vārdus "Eiropas transporta ministru konferences" ar vārdiem "Starptautiskā Transporta foruma".

17. Papildināt noteikumus ar VIII nodaļu šādā redakcijā:

"VIII. Noslēguma jautājums

24. Šo noteikumu 10.1 un 13.2 punkts stājas spēkā 2016. gada 1. maijā."

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 21.jūnija noteikumos Nr.442 "Kārtība, kādā izsniedzamas, .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 723Pieņemts: 25.11.2014.Stājas spēkā: 03.12.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 239, 02.12.2014. OP numurs: 2014/239.3
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
270614
03.12.2014
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"