Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2013/12

Carnikavā 2013. gada 17. jūlijā

Grozījumi Carnikavas novada domes 2011. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/4 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" sniegtiem maksas pakalpojumiem ūdensapgādē, notekūdeņu novadīšanā un attīrīšanā"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2013. gada 17. jūlija
lēmumu (prot. Nr. 15, 13. §)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 13. punktu,
Publisko aģentūru likuma 17. panta otro un ceturto daļu,
Ministru kabineta 2008. gada 28. jūlija noteikumu Nr. 606
"Noteikumi par darbības programmas
"Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma
3.4.1.1. aktivitāti "Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība
apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000"" 19. punktu

Izdarīt Carnikavas novada domes 2011. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/4 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" sniegtiem maksas pakalpojumiem ūdensapgādē, notekūdeņu novadīšanā un attīrīšanā" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. izteikt saistošo noteikumu 2.3 punktu šādā redakcijā:

"2.3 Ja saistošo noteikumu darbība, beidzoties tās termiņam, netiek pagarināta, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam ir pienākums pasūtītājam atmaksāt to ūdenssaimniecības sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai nepieciešamo pamatlīdzekļu, kur izveidoti (iegūti) saņemot šo saistošo noteikumu 2.2 punktā paredzētos atlīdzības maksājumus, nolietojuma (amortizācijas) daļu, kura līdz saistošo noteikumu darbības termiņa beigām, nebija un atbilstoši normatīvajiem aktiem nevarēja būt atskaitīta.";

2. papildināt saistošos noteikumus ar 2.4 punktu šādā redakcijā:

"2.4 Šajos noteikumos par ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu ir iekļauti nosacījumi, kādus pakalpojumu sniedzējam paredz Eiropas Komisijas 2011. gada 20. decembra lēmumu par Līguma par Eiropas Savienības darbību 106. panta 2. punkta piemērošanu valsts atbalstam attiecībā uz kompensāciju par sabiedriskajiem pakalpojumiem dažiem uzņēmumiem, kuriem uzticēts sniegt pakalpojumus ar vispārēju tautassaimniecisku nozīmi.";

3 Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas pašvaldības informatīvajā izdevumā.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

Carnikavā 2013. gada 17. jūlijā



 

Carnikavas novada domes saistošo noteikumu Nr. SN/2013/12 "Grozījumi Carnikavas novada domes 2011. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/4 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" sniegtiem maksas pakalpojumiem ūdensapgādē, notekūdeņu novadīšanā un attīrīšanā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Publisko aģentūru likuma 17. panta pirmā, otrā un ceturtā daļa regulē to, ka pašvaldības aģentūras sniegtos maksas pakalpojumus nosaka un to cenrādi apstiprina ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

1.2. Lai saistošajos noteikumos būtu ietverta aktuālā informācija par aģentūrai deleģēto funkciju izpildi saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 1. punktu, kas nosaka pašvaldības autonomo funkciju organizēt iedzīvotajiem komunālos pakalpojumus, tajā skaitā dzeramā ūdens piegādi, tajos ir nepieciešams veikt grozījumus, kas nodrošinātu to atbilstību Eiropas Savienības un Latvijas Republikas spēkā esošiem normatīviem aktiem.

2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir nodrošināt Carnikavas novada administratīvajā teritorijā sabiedrības (valsts un pašvaldību iestāžu, privātpersonu - fizisko un juridisko personu) vajadzības pēc aģentūras sniegtajiem maksas pakalpojumiem ūdensapgādē, notekūdeņu novadīšanā un attīrīšanā.

2.2. Saistošo noteikumu projekta būtība ir sasniegt to izdošanas mērķi, nosakot aģentūras kompetenci, sniegtos pakalpojumus un to cenrādi, un nodrošināt to atbilstību Eiropas Savienības un Latvijas Republikas spēkā esošiem normatīviem aktiem.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. Nav plānota saistošo noteikumu ietekme uz pašvaldības budžetu.

3.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir novada administratīvajā teritorijā esošās valsts un pašvaldību iestādes, privātpersonas - fiziskas un juridiskās personas, kuras lieto aģentūras sniegtos maksas pakalpojumus ūdensapgādē, notekūdeņu novadīšanā un attīrīšanā.

4.2. Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums labvēlīgi ietekmēs mērķgrupu, nodrošinot novada administratīvajā teritorijā iespēju lietot aģentūras sniegtos maksas pakalpojumus ūdensapgādē. Tiesiskais regulējums neradīs mērķgrupai jaunas tiesības, taču nodrošinās vienlīdzīgas iespējas lietot aģentūras sniegtos maksas pakalpojumus, paaugstinās pakalpojumu izmantotāju dzīves kvalitāti, veicinās ar informācijas (par pakalpojumu maksu (izcenojumiem), to pamatotību un aprēķināšanas metodiku) iegūšanu saistītu tiesību realizēšanu, uzlabos sabiedrības informētību par pašvaldības uzdevumu īstenošanu u.c.

4.3. Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta tieša ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir:

5.1.1. aģentūra kā maksas pakalpojuma sniedzēja;

5.1.2. Carnikavas novada dome un tās pilnvarotā amatpersona (pašvaldības izpilddirektors) kā aģentūras darbību pārraugoša institūcija, kas ir tiesīgas pieprasīt un saņemt informāciju par aģentūras darbību, kā arī kontrolēt saistošo noteikumu piemērošanu.

5.2. Saistošo noteikumu projekts neskar administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

6.Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, būtiskākos no tiem paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Carnikavas novada domes 2011. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/4 .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2013/12Pieņemts: 17.07.2013.Stājas spēkā: 27.08.2013.Zaudē spēku: 10.05.2022.Publicēts: Carnikavas novada vēstis, 177, 26.08.2013.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
259334
27.08.2013
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"