Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.381

Rīgā 2013.gada 9.jūlijā (prot. Nr.39 20.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 22.februāra noteikumos Nr.139 "Dabas parka "Zvārdes meži" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām"
14.panta otro daļu un 17.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 22.februāra noteikumos Nr.139 "Dabas parka "Zvārdes meži" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 33.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "pēc rakstiskas saskaņošanas ar reģionālo vides pārvaldi" ar vārdiem "ar Dabas aizsardzības pārvaldes rakstisku atļauju".

2. Svītrot 5.1.apakšpunktu.

3. Aizstāt 5.4.apakšpunktā vārdus "valsts un pašvaldību institūciju amatpersonas, kas pilda dienesta pienākumus" ar vārdiem "teritorijas uzraudzībai un aizsardzības režīma ievērošanas kontrolei, cilvēku glābšanas un meklēšanas darbiem;".

4. Izteikt 7.1., 7.2., 7.3., 7.4., 7.5. un 7.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.1. kājāmgājēju pārvietošanās un teritorijas aizsardzības režīma ievērošanas kontrole;

7.2. pārvietošanās ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, tricikliem, kvadricikliem un mopēdiem, kā arī ar dzīvniekiem un pajūgiem pa ceļiem;

7.3. zinātniskās pētniecības darbi, monitorings un meža inventarizācija;

7.4. pārvietošanās, kas saistīta ar teritoriju apsaimniekošanu, uzraudzību, ugunsdzēsības un ugunsdrošības pasākumu īstenošanu, valsts aizsardzības uzdevumu veikšanu vai glābšanas un meklēšanas darbiem;

7.5. īpaši aizsargājamo biotopu un īpaši aizsargājamo sugu dzīvotņu atjaunošana un uzturēšana ar Dabas aizsardzības pārvaldes rakstisku atļauju;

7.6. ogu un sēņu lasīšana, nebojājot vai neiznīcinot zemsedzi;".

5.  Izteikt 7.9., 7.10., 7.11. un 7.12.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.9. publiski pieejamu izziņas taku un skatu laukumu ierīkošana ar Dabas aizsardzības pārvaldes rakstisku atļauju;

7.10. publisku pasākumu un nometņu organizēšana brīvā dabā. Tādu pasākumu organizēšanai, kuros piedalās vairāk par 30 cilvēkiem, nepieciešama Dabas aizsardzības pārvaldes rakstiska atļauja;

7.11. ceļu ikdienas uzturēšana;

7.12. autoceļu periodiska uzturēšana (renovācija) no 15.augusta līdz 15.aprīlim ar Dabas aizsardzības pārvaldes atļauju."

6. Izteikt 10.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.1. no 1.marta līdz 15.augustam veikt mežsaimniecisko darbību un krūmu ciršanu, izņemot meža nekoksnes vērtību ieguvi, meža ugunsdrošības un ugunsdzēsības pasākumus, meža atjaunošanu ar rokas darbarīkiem un bīstamo koku (koki, kas apdraud cilvēku dzīvību un veselību, tuvumā esošās ēkas vai infrastruktūras objektus) ciršanu un novākšanu;".

7. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Dabas lieguma zonā, veicot kopšanas cirti mistrotās mežaudzēs ar lapu koku sugu piemistrojumu, saglabā augšanas apstākļiem atbilstošu lapu koku sugu piemistrojumu vismaz piecu procentu apjomā no mežaudzes sastāva, lai nodrošinātu ligzdošanas vietas īpaši aizsargājamām dzeņu sugām."

8. Aizstāt 12.punktā vārdus "papildus veic zemes transformāciju" ar vārdiem "maina zemes lietošanas kategoriju".

9. Papildināt noteikumus ar 15.1 punktu šādā redakcijā:

"15.1 Dabas parka zonā ir spēkā īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vispārējo aizsardzības un izmantošanas noteikumu prasības, kas attiecas uz dabas parkiem, ja šajos noteikumos nav noteikts citādi."

10. Izteikt 16.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.3. kailcirtes maksimālā platība vērī, gāršā, slapjajā mētrājā, slapjajā damaksnī, slapjajā vērī, slapjajā gāršā, purvājā, niedrājā, dumbrājā, liekņā, šaurlapu ārenī, platlapju ārenī, šaurlapu kūdrenī un platlapju kūdrenī nepārsniedz vienu hektāru."

11. Izteikt 20.punktu šādā redakcijā:

"20. Atklāto ainavu apauguma nodedzināšana kā biotopu apsaimniekošanas pasākums atļauts dabas aizsardzības plānā norādītajās vietās ar Dabas aizsardzības pārvaldes rakstisku atļauju, rakstiski informējot par ugunsdrošību un ugunsdzēsību atbildīgo institūciju."

Ministru prezidenta vietā -
aizsardzības ministrs Artis Pabriks

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 22.februāra noteikumos Nr.139 "Dabas parka "Zvārdes meži" individuālie .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 381Pieņemts: 09.07.2013.Stājas spēkā: 13.07.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 134, 12.07.2013. OP numurs: 2013/134.23
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
258190
13.07.2013
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"