Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.700

Rīgā 2012.gada 9.oktobrī (prot. Nr.56 30.§)
Noteikumi par uzņēmējdarbības riska valsts nodevas apmēru, kā arī darbinieku prasījumu garantiju fondā un maksātnespējas procesa izmaksu segšanai ieskaitāmās nodevas daļu 2013.gadā

1. Noteikumi nosaka uzņēmējdarbības riska valsts nodevas (turpmāk – valsts nodeva) apmēru, kā arī darbinieku prasījumu garantiju fonda pašu ieņēmumos un maksātnespējas procesa izmaksu segšanai ieskaitāmās valsts nodevas daļu 2013.gadā.

2. Valsts nodevas apmērs pārskata mēnesī ir 0,25 lati. Darba devējs valsts nodevu maksā par katru darbinieku, ar kuru nodibinātas darba tiesiskās attiecības.

3. Valsts nodevu par pārskata mēnesi darba devējs samaksā līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam.

4. Aprēķināto valsts nodevu darba devējs norāda likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" noteiktajā ziņojumā par obligātajām iemaksām no darba ņēmēja darba ienākumiem.

5. Lai apmierinātu darbinieku prasījumus, Valsts kase, sākot ar 2013.gada 1.janvāri, katru mēnesi līdz piecpadsmitajam un divdesmit piektajam datumam, kā arī saimnieciskā gada pēdējā darbdienā, nepārsniedzot likumā par valsts budžetu kārtējam gadam un finansēšanas plānā attiecīgajā periodā no saimnieciskā gada sākuma paredzēto pašu ieņēmumu apjomu, no valsts nodevas ieņēmumiem ieskaitāmo valsts nodevas daļu – 85 % no valsts nodevas faktisko ieņēmumu summas atlikuma – ieskaita valsts pamatbudžeta apakšprogrammas 35.02.00 "Darbinieku prasījumu garantiju fonds" kontā pašu ieņēmumos.

6. Lai segtu maksātnespējas procesa izmaksas, Valsts kase, sākot ar 2013.gada 1.janvāri, katru mēnesi līdz piecpadsmitajam un divdesmit piektajam datumam, kā arī saimnieciskā gada pēdējā darbdienā, nepārsniedzot likumā par valsts budžetu kārtējam gadam un finansēšanas plānā attiecīgajā periodā no saimnieciskā gada sākuma paredzēto pašu ieņēmumu apjomu, no valsts nodevas ieņēmumiem ieskaitāmo valsts nodevas daļu – 15 % no valsts nodevas faktisko ieņēmumu summas atlikuma – ieskaita valsts pamatbudžeta apakšprogrammas 35.03.00 "Maksātnespējas procesa izmaksas" kontā pašu ieņēmumos.

7. 2013.gadā iekasētos valsts nodevas ieņēmumus, kas pārsniedz likumā par valsts budžetu kārtējam gadam plānoto apjomu, Valsts kase saimnieciskā gada pēdējā darbdienā ieskaita apakšprogrammas 35.02.00 "Darbinieku prasījumu garantiju fonds" kontā pašu ieņēmumos.

8. Noteikumi stājas spēkā 2013.gada 1.janvārī.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 22.oktobra Direktīvas 2008/94/EK par darba ņēmēju aizsardzību to darba devēja maksātnespējas gadījumā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministrs J.Bordāns
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par uzņēmējdarbības riska valsts nodevas apmēru, kā arī darbinieku prasījumu garantiju .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 700Pieņemts: 09.10.2012.Stājas spēkā: 01.01.2013.Zaudē spēku: 01.01.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 167, 23.10.2012. OP numurs: 2012/167.5
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
252226
01.01.2013
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"