Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.644

Rīgā 2012.gada 25.septembrī (prot. Nr.53 5.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 20.jūlija noteikumos Nr.657 "Kārtība, kādā izsniedz vai atsaka izsniegt stratēģiskas nozīmes preču licences un citus ar stratēģiskas nozīmes preču apriti saistītos dokumentus"

Izdoti saskaņā ar Stratēģiskas nozīmes
preču aprites likuma
5.panta divpadsmito un četrpadsmito daļu,
6.pantu, 7.panta ceturto daļu
un 12.panta devīto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 20.jūlija noteikumos Nr.657 "Kārtība, kādā izsniedz vai atsaka izsniegt stratēģiskas nozīmes preču licences un citus ar stratēģiskas nozīmes preču apriti saistītos dokumentus" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 122.nr.; 2011, 108.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, pēc skaitļa un vārdiem "5.panta divpadsmito" ar vārdiem "un četrpadsmito daļu".

2. Papildināt noteikumus ar 1.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.4. kārtību, kādā izsniedz militārā ražotāja sertifikātu."

3. Papildināt noteikumus ar 2.12.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.12. militārā ražotāja sertifikāts."

4. Svītrot 30.3 3.apakšpunktu.

5. Papildināt noteikumus ar IV1 nodaļu šādā redakcijā:

"IV1. Militārā ražotāja sertifikāta izsniegšana

30.5 Militārā ražotāja sertifikāta izsniegšanai Aizsardzības ministrija izveido komisiju. Komisijas sastāvā ir ne mazāk kā piecas amatpersonas.

30.6 Militārā ražotāja sertifikātu (4.2 pielikums) komisija izsniedz tiem komersantiem, kas atbilst šo noteikumu 30.3 punktā minētajiem kritērijiem un kuriem ir derīga Aizsardzības ministrijas izsniegta speciālā atļauja (licence) komercdarbībai ar Eiropas Savienības Kopējā militāro preču sarakstā minētajām precēm.

30.7 Lai saņemtu militārā ražotāja sertifikātu, komersants iesniedz komisijā iesniegumu militārā ražotāja sertifikāta saņemšanai (6.pielikums) un šādu informāciju:

30.7 1. aprakstu par komersanta pieredzi darbā ar ražojumiem vai daļēji pabeigtiem ražojumiem, kas saistīti ar aizsardzību un laisti tirgū ar komersanta vārdu vai zīmolu;

30.7 2. ražotnes adresi, kurā komersants izgatavo ar aizsardzību saistītus ražojumus vai daļēji pabeigtus ar aizsardzību saistītus ražojumus;

30.7 3. sarakstu, kurā komersants norāda šo noteikumu 30.3 4. un 30.3 5.apakšpunktā minētās personas (norāda katras personas amatu un personas kodu). Sarakstam pievieno aprakstu par katras sarakstā minētās personas pieredzi darbā ar ražojumiem, kas saistīti ar aizsardzību.

30.8 Komisija pieprasa Ārlietu ministrijai informāciju par to, vai komersantam nav konstatēti pārkāpumi, kas saistīti ar eksporta ierobežojumiem uz trešajām valstīm.

30.9 Pēc iesnieguma izskatīšanas komisija pieņem lēmumu izsniegt militārā ražotāja sertifikātu vai par atteikumu to izsniegt, ja komersants neatbilst šo noteikumu 30.3 punktā minētajiem kritērijiem. Sertifikāta derīguma termiņš nepārsniedz piecus gadus.

30.10 Lēmumu izsniegt militārā ražotāja sertifikātu vai atteikt tā izsniegšanu komisija pieņem saskaņā ar Administratīvā procesa likumu.

30.11 Komersants ir tiesīgs uzsākt attiecīgu komercdarbību pēc militārā ražotāja sertifikāta saņemšanas. Komersants saņem militārā ražotāja sertifikātu elektroniska dokumenta formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu. Ja komersants izteicis vēlmi saņemt militārā ražotāja sertifikātu papīra formā, komisija sagatavo to papīra formā un komersants to saņem Aizsardzības ministrijā.

30.12 Aizsardzības ministrija veic izsniegto militāro ražotāju sertifikātu uzskaiti.

30.13 Ja militārā ražotāja sertifikāts ir nozaudēts, komersants triju darbdienu laikā par to rakstiski informē komisiju un iesniedz rakstisku iesniegumu sertifikāta dublikāta izsniegšanai. Iesniegumā ietver paskaidrojumu, kāpēc dublikāts ir nepieciešams.

30.14 Komisija triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 30.13 punktā minētā iesnieguma saņemšanas Aizsardzības ministrijā komersantam izsniedz militārā ražotāja sertifikāta dublikātu.

30.15Ja mainījušās šo noteikumu 30.7 3.apakšpunktā minētajā sarakstā norādītās personas, komersants triju darbdienu laikā pēc izmaiņu rašanās iesniedz komisijā atjaunotu sarakstu un aprakstu par sarakstā no jauna iekļauto personu pieredzi darbā ar ražojumiem, kas saistīti ar aizsardzību. Komisija pārbauda, vai sarakstā izdarītie grozījumi neietekmē komersanta atbilstību šo noteikumu 30.3 punktā minētajiem kritērijiem.

30.16 Ja mainījušās militārā ražotāja sertifikātā norādītās ziņas, komersants triju darbdienu laikā pēc izmaiņu rašanās iesniedz komisijā attiecīgu iesniegumu. Iesniegumam pievieno izmaiņas apliecinošus dokumentus. Komisija triju darbdienu laikā sagatavo militārā ražotāja sertifikātu elektroniska dokumenta formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu, ievērojot sākotnēji izsniegtajam sertifikātam noteikto derīguma termiņu, un izsniedz to komersantam. Ja komersants izteicis vēlmi saņemt militārā ražotāja sertifikātu papīra formā, komisija sagatavo to papīra formā un komersants to saņem Aizsardzības ministrijā.

30.17 Aizsardzības ministrija publicē informāciju par izsniegtajiem militārā ražotāja sertifikātiem oficiālajā laikrakstā, atjauno komersantu sarakstu, kuriem ir izsniegts militārā ražotāja sertifikāts, un ne retāk kā reizi gadā informē par to Eiropas Komisiju, Eiropas Parlamentu, pārējās Eiropas Savienības dalībvalstis un Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komiteju."

6. Papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 5.punktu šādā redakcijā:

"5) Eiropas Komisijas 2012.gada 22.marta Direktīvas 2012/10/ES, ar ko groza Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2009/43/EK attiecībā uz tādu ražojumu sarakstu, kas saistīti ar aizsardzību."

7. Papildināt 4.2 pielikumu aiz paraksta zonas ar piezīmi šādā redakcijā:

"Piezīme. Lai pārvietotu ar aizsardzību saistītos ražojumus Eiropas Savienībā, ražotājiem nepieciešama Aizsardzības ministrijas izsniegta speciālā atļauja (licence) komercdarbībai ar Eiropas Savienības kopējā militāro preču sarakstā minētajām precēm."

8. Papildināt noteikumus ar 6.pielikumu šādā redakcijā:

"6.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 20.jūlija
noteikumiem Nr.657

Iesniegums militārā ražotāja sertifikāta saņemšanai

Lūdzu izsniegt  
 

(komersanta nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, tālruņa numurs un elektroniskā pasta adrese)


  militārā ražotāja sertifikātu.

 Atzīmēt ar x, ja sertifikāts nepieciešams papīra formā.

Pielikumā (atzīmēt ar x pievienoto informāciju):

 Apraksts par komersanta pieredzi darbā ar ražojumiem vai daļēji pabeigtiem ražojumiem, kas saistīti ar aizsardzību un laisti tirgū ar komersanta vārdu vai zīmolu

 Ražotnes adrese, kurā komersants izgatavo ar aizsardzību saistītus ražojumus vai daļēji pabeigtus ar aizsardzību saistītus ražojumus

 Saraksts, kurā norādīti komersanta vadītāji, kuru pieredze vadošā amatā ar aizsardzību saistītu ražojumu komercdarbības jomā ir vismaz viens gads, un augsta līmeņa vadošie darbinieki, kas personīgi atbildīgi par sūtījumiem un eksportu (norāda katras personas amatu un personas kodu). Sarakstam pievieno aprakstu par katras sarakstā minētās personas pieredzi darbā ar ražojumiem, kas saistīti ar aizsardzību.

   
 

(citi pievienotie dokumenti)


Komersants      
 

(pārstāvja vārds, uzvārds)

 

(paraksts*)

       

(datums*)

   

Z.v.*

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "paraksts", "datums" un "zīmoga vieta" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ārlietu ministra vietā -
iekšlietu ministrs R.Kozlovskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 20.jūlija noteikumos Nr.657 "Kārtība, kādā izsniedz vai atsaka .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 644Pieņemts: 25.09.2012.Stājas spēkā: 29.09.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 154, 28.09.2012. OP numurs: 2012/154.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
251730
29.09.2012
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"