Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. CND/SN/2011/15

Carnikavā 2011. gada 25. maijā

Grozījumi Carnikavas novada domes 2010. gada 21. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2010/5 "Ielu un nekustamo īpašumu nosaukumu, ēku un būvju numuru vai nosaukumu plākšņu, dzīvokļu numuru plākšņu Carnikavas novadā izvietošanas un noformēšanas saistošie noteikumi"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes 2011. gada 25. maija lēmumu (prot. Nr. 10, 26. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 5. punktu

Izdarīt Carnikavas novada domes 2010. gada 21. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2010/5 "Ielu un nekustamo īpašumu nosaukumu, ēku un būvju numuru vai nosaukumu plākšņu, dzīvokļu numuru plākšņu Carnikavas novadā izvietošanas un noformēšanas saistošie noteikumi" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 25.3. punktu šādā redakcijā:

"25.3. Carnikavas novada Pašvaldības policisti."

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 26.1 punktu šādā redakcijā:

"26.1 Par plāksnes neesību uz adresācijas objekta nekustamā īpašuma īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam tiek izteikts rakstisks brīdinājums un noteikts termiņš viens mēnesis pārkāpuma novēršanai, atkārtota pārkāpuma gadījumā tiek piemērots naudas sods - Ls 20."

3. Saistošie noteikumi stājas spēkā likumā "Par pašvaldībām" noteiktā kārtībā.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

Carnikavā 2011. gada 26. maijā



 

Carnikavas novada domes saistošo noteikumu Nr. CND/SN/2011/15 "Grozījumi Carnikavas novada domes 2010. gada 21. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2010/5 "Ielu un nekustamo īpašumu nosaukumu, ēku un būvju numuru vai nosaukumu plākšņu, dzīvokļu numuru plākšņu Carnikavas novadā izvietošanas un noformēšanas saistošie noteikumi""
paskaidrojuma raksts Nr. CND/SN/2011/15-1

Carnikavā 2011. gada 10. maijā

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. par ēku un būvju numuru plāksnes neesību pašreizējā saistošo noteikumu redakcijā nav paredzēta atbildība, tādēļ problēmas risināšanai nepieciešams veikt;

1.2. esošā kārtība paredz atbildību par noteikumu prasībām neatbilstošas plāksnes izvietošanu un uzturēšanu, tādēļ paredzot nevienlīdzīgu atbildību pret īpašniekiem, kuru īpašumiem tādu vispār nav. Saistošo noteikumu pašreizējā redakcija neveicina numurzīmju izvietošanu, jo par to nav paredzēta atbildība.

2. Īss projekta satura izklāsts

2.1. domes pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus izriet no likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 5. punktā noteiktā, ka dome ir tiesīga izdot saistošus noteikumus par namu un to teritoriju un būvju uzturēšanu, paredzot par to administratīvo atbildību;

2.2. saistošo noteikumu grozījumu mērķis ir veicināt atbilstoši noformētu numurzīmju vai nosaukumu plākšņu izvietošanu uz ēkām un būvēm.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

3.1. saistošo noteikumu grozījumu īstenošanai netiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu;

3.2. saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

4.1. sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir novada administratīvās teritorijas ēku un būvju īpašnieki;

4.2. saistošo noteikumu tiesiskais regulējums labvēlīgi ietekmēs iedzīvotājus, valsts dienestu un privāto struktūru darbu, uzlabojot novada administratīvajā teritorijā esošo nekustamo īpašumu vides pieejamību. Tiesiskais regulējums neradīs jaunas tiesības, taču nodrošinās tiesības un iespējas iegūt informāciju, veicinās ar informācijas iegūšanu saistītu tiesību realizēšanu, uzlabos pakalpojumu pieejamību u.c.;

4.3. saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta tieša ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. institūcija, kurā privātpersona vai juridiskā persona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Carnikavas novada Pašvaldības policija, p/a "Carnikavas Komunālserviss" un pašvaldības institūcijas un amatpersonas, kas ir tiesīgas kontrolēt saistošo noteikumu ievērošanu un piemērot administratīvo sodu par to pārkāpumu;

5.2. saistošo noteikumu projekts neskar administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

6.1. saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes Attīstības, labiekārtošanas un komunālo jautājumu komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv, saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu izskatīšanas, būtiskākos no tiem, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos;

6.2. plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu iesniegšana (e-pastā: dome@carnikava.lv, pa pastu vai personīgi: Stacijas ielā 5, Carnikavā, Carnikavas nov.) un izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Carnikavas novada domes 2010. gada 21. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2010/5 "Ielu un .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: CND/SN/2011/15Pieņemts: 25.05.2011.Stājas spēkā: 02.07.2011.Zaudē spēku: 26.03.2022.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Apkārtraksts, 147A, 01.07.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
251111
02.07.2011
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"