Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.1

Apstiprināts
ar Ventspils pilsētas domes
2012.gada 2.marta lēmumu Nr.36 (prot. Nr.4; 7.§)

Grozījumi Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.1 "Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Ventspils pilsētā"

Izdarīt Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.1 "Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Ventspils pilsētā" (apstiprināti ar Ventspils pilsētas domes 13.01.2012. lēmumu Nr.4) šādus grozījumus:

1. papildināt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu ar atsauci uz Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumu Nr.1036 "Audžuģimenes noteikumi" 43.punktu.

2. izteikt 1.nodaļas terminu "pašvaldības īpašumā esošie sociālie dzīvokļi" šādā redakcijā:

"Pašvaldības īpašumā esošie sociālie dzīvokļi - dzīvokļi, kuri atrodas pašvaldības īpašumā, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto pašvaldību funkciju realizēšanu, un ir izīrēti ģimenēm (personām), kuras, saskaņā ar Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos noteikto sociālo dzīvokļu izīrēšanas kārtību Ventspils pilsētā, atzītas par tiesīgām īrēt šos dzīvokļus."

3. papildināt 1. nodaļu ar jaunu terminu skaidrojumu šādā redakcijā:

"Pašvaldības sociālie pabalsti - šo saistošo noteikumu izpratnē - pabalsti, kas tiek piešķirti, pamatojoties uz Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.pantu un likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu."

4. izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Šie saistošie noteikumi (turpmāk - Noteikumi) nosaka Ventspils pilsētas pašvaldības (turpmāk - pašvaldība) sociālo pabalstu, kas tiek piešķirti, pamatojoties uz Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.pantu un likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu, veidus un apmērus, saņemšanas kārtību, personu grupas, kuras ir tiesīgas saņemt šos pabalstus, lēmuma par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa un pašvaldības sociālo pabalstu piešķiršanu vai atteikumu paziņošanas kārtību, kā arī pieņemto lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību. Noteikumi nosaka kārtību, kādā novērtējami ienākumi un materiālais stāvoklis ģimenei vai atsevišķi dzīvojošai personai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa piešķiršanai, kā arī ienākumu novērtēšanas kārtību atsevišķu pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanai."

5. izteikt 44.punktu šādā redakcijā:

"44. Palīdzības nodaļa lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu, kā arī par pabalsta apmēru pieņem ne vēlāk kā 10 darba dienu laikā no dienas, kad saņemts palīdzības pieprasītāja iesniegums, ienākumus apliecinoši dokumenti, aizpildīta un parakstīta Deklarācija."

6. izteikt 52.punktu šādā redakcijā:

"52. Dzīvokļa pabalstu siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai piešķir ar tā mēneša 1.datumu, kurā ir pieņemts lēmums par pabalsta piešķiršanu."

7. izteikt 63.punktu šādā redakcijā:

"63. Dzīvokļa pabalstu ūdens un kanalizācijas pakalpojumu daļējai kompensēšanai piešķir ar tā mēneša 1. datumu, kurā ir pieņemts lēmums par pabalsta piešķiršanu."

8. izteikt 64.punktu šādā redakcijā:

"64. Palīdzības nodaļa dzīvokļa pabalstu ūdens un kanalizācijas pakalpojumu daļējai kompensēšanai pakalpojumu sniedzējam pārskaita vienu reizi mēnesī par palīdzības pieprasītāja patērēto ūdeni un kanalizācijas pakalpojumiem, kas patērēti pēdējo 12 mēnešu laikā."

9. izteikt 70.punktu šādā redakcijā:

"70. Piešķirtais pabalsts tiek pārskaitīts pašvaldības īpašumā esošā sociālā dzīvokļa pārvaldītājam."

10. aizstāt 74.punktā vārdu "apakšpunktā" ar vārdu "apakšnodaļā".

11. aizstāt 76.punktā vārdu "apakšpunktā" ar vārdu "punktā".

12. izteikt 91.punktu šādā redakcijā:

"91. Ikmēneša pabalstu bērnu ēdināšanai pirmsskolas izglītības iestādēs ir tiesības saņemt:

91.1. bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kuri apmeklē Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu specializētās grupiņas, ēdināšanas izdevumu segšanai 100% apmērā;

91.2. bērniem no trūcīgām ģimenēm, kuri apmeklē Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu vispārējās grupiņas, kas nav minētas šo Noteikumu 91.1. apakšpunktā, ēdināšanas izdevumu segšanai 50% apmērā."

13. svītrot 144.punktu.

14. svītrot 155.punktā vārdu "daļēji".

15. svītrot 183.punktā vārdus "pilnībā vai daļēji" un aizstāt vārdu "apakšpunktā" ar vārdu "apakšnodaļā".

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.1 "Par maznodrošinātas ģimenes (personas) .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ventspils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 02.03.2012.Stājas spēkā: 17.03.2012.Zaudē spēku: 24.08.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 44, 16.03.2012.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Citi saistītie dokumenti
245446
17.03.2012
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"