Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.8

Rīgā 2012.gada 3.janvārī (prot. Nr.1 17.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 26.februāra noteikumos Nr.126 "Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta īstenošanas, uzraudzības, novērtēšanas un auditu veikšanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un
Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības likuma 18.panta 1.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 26.februāra noteikumos Nr.126 "Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta īstenošanas, uzraudzības, novērtēšanas un auditu veikšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 36.nr.; 2009, 4.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus:

1.1. "vadības komiteja" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "uzraudzības un vadības komiteja" (attiecīgā locījumā);

1.2. "grozījumu pieprasījums" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "granta līguma grozījumu pieprasījums" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 24.punktu šādā redakcijā:

"24. Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (turpmāk - aģentūra) sadarbībā ar vadošo iestādi izstrādā paraugu sadarbības līgumam ar individuālā projekta līdzfinansējuma saņēmēju un starpniekinstitūciju par individuālā projekta īstenošanu un iesniedz to apstiprināšanai uzraudzības un vadības komitejā. Redakcionālus grozījumus sadarbības līguma paraugā aģentūra saskaņo ar vadošo iestādi un maksājumu iestādi."

3. Izteikt 36.punktu šādā redakcijā:

"36. Vadošā iestāde pēc granta līguma grozījumu pieprasījuma saskaņošanas ar biroju, Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta komiteju vai Norvēģijas Ārlietu ministriju un granta līguma papildinājuma vai precizēta projekta īstenošanas plāna saņemšanas nosūta aģentūrai un maksājumu iestādei granta līguma papildinājuma kopiju vai precizēta projekta īstenošanas plāna kopiju."

4. Izteikt 53.punktu šādā redakcijā:

"53. Aģentūra sadarbībā ar vadošo iestādi izstrādā sadarbības līguma paraugu par programmas vai grantu shēmas īstenošanu un sadarbības līguma paraugu par grantu shēmas īstenošanu īpašajām atbalsta formām. Sadarbības līguma paraugus aģentūra iesniedz apstiprināšanai uzraudzības un vadības komitejā. Redakcionālus grozījumus sadarbības līguma paraugos aģentūra saskaņo ar vadošo iestādi un maksājumu iestādi."

5. Izteikt 59. un 60.punktu šādā redakcijā:

"59. Apsaimniekotājs granta līgumā noteiktajā termiņā informē apakšprojekta iesniedzēju par apakšprojekta iesnieguma apstiprināšanu vai noraidīšanu un nosūta vadošajai iestādei apstiprināto apakšprojektu sarakstu.

60. Vadošā iestāde apstiprināto apakšprojektu sarakstu elektroniski iesniedz uzraudzības un vadības komitejā informācijai."

6. Aizstāt 81.punktā skaitli "10" ar vārdu "piecu".

7. Izteikt 82.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Aģentūra pēc projekta starpposma pārskata saņemšanas no individuālā projekta līdzfinansējuma saņēmēja vai apsaimniekotāja 15 darbdienu laikā pārbauda projekta starpposma pārskatu un pamatojošos dokumentus un apstiprina projekta starpposma pārskatu."

8. Aizstāt 82.2 punktā vārdus "vadošajai iestādei" ar vārdiem "maksājumu iestādei".

9. Svītrot 83.punktu.

10. Izteikt 84.punktu šādā redakcijā:

"84. Aģentūra pēc projekta starpposma pārskata apstiprināšanas divu darbdienu laikā iesniedz projekta starpposma pārskatu papīra formā un elektroniski maksājumu iestādē un elektroniski informē par to individuālā projekta līdzfinansējuma saņēmēju un apsaimniekotāju, kā arī projekta starpposma pārskatu elektroniski nosūta informācijai vadošajai iestādei."

11. Aizstāt 85.punktā skaitli "15" ar skaitli "10".

12. Aizstāt 97.punktā skaitli "10" ar vārdu "piecu".

13. Izteikt 98.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Aģentūra pēc projekta noslēguma pārskata saņemšanas no individuālā projekta līdzfinansējuma saņēmēja vai apsaimniekotāja 15 darbdienu laikā to pārbauda un apstiprina."

14. Svītrot 99.punktu.

15. Izteikt 100.punktu šādā redakcijā:

"100. Aģentūra pēc projekta noslēguma pārskata apstiprināšanas divu darbdienu laikā iesniedz projekta noslēguma pārskatu papīra formā un elektroniski maksājumu iestādē un elektroniski informē par to individuālā projekta līdzfinansējuma saņēmēju vai apsaimniekotāju, kā arī projekta noslēguma pārskatu elektroniski nosūta informācijai vadošajai iestādei."

16. Aizstāt 101.punktā skaitli "15" ar skaitli "10".

17. Svītrot 103.3.apakšpunktu.

18. Papildināt noteikumus ar 103.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"103.5. individuālā projekta, grantu shēmas vai programmas specifisko vai vispārīgo nosacījumu un to saistību izpildes kontrole, kuras jāievēro pēc projekta pabeigšanas."

19. Papildināt 105.punktu ar ceturto teikumu šādā redakcijā:

"Starpniekinstitūcija ir atbildīga par šo noteikumu 103.5.apakšpunktā minēto individuālā projekta, grantu shēmas vai programmas specifisko vai vispārīgo nosacījumu un to saistību izpildes kontroli, kuras jāievēro pēc projekta pabeigšanas."

20. Izteikt 106.punktu šādā redakcijā:

"106. Aģentūra veic šo noteikumu 103.1. un 103.4.apakšpunktā minētās pārbaudes pie apsaimniekotājiem un individuālo projektu līdzfinansējuma saņēmējiem un 20 darbdienu laikā pēc pārbaudes pabeigšanas nosūta pārbaudes rezultātus vadošajai iestādei un starpniekinstitūcijai. Aģentūra pirms šo noteikumu 103.1. un 103.4.apakšpunktā minētās pārbaudes informē starpniekinstitūciju, apsaimniekotāju un individuālā projekta līdzfinansējuma saņēmēju par plānoto pārbaudi. Šo noteikumu 103.4.apakšpunktā minētās pārbaudes veic aģentūra vai tās pilnvarotā auditoru kompānija."

21. Izteikt 108.punktu šādā redakcijā:

"108. Aģentūra veic šo noteikumu 103.5.apakšpunktā minēto kontroli līdz individuālā projekta, programmas vai grantu shēmas noslēguma pārskata apstiprināšanai un turpmāk reizi gadā saskaņā ar granta līgumā noteiktajiem termiņiem. Aģentūra nosūta informāciju par kontroles rezultātiem apsaimniekotājam vai individuālā projekta līdzfinansējuma saņēmējam, pievienojot to projekta noslēguma pārskatam. Aģentūra informē vadošo iestādi par kontroles rezultātiem, 10 darbdienu laikā pēc ikgadējās kontroles pabeigšanas nosūtot vadošajai iestādei informāciju par ikgadējās kontroles rezultātiem. Lai nodrošinātu šo noteikumu 103.5.apakšpunktā minēto kontroli, aģentūrai ir tiesības veikt kontroli pie apsaimniekotājiem un individuālo projektu līdzfinansējuma saņēmējiem vai arī no apsaimniekotāja, individuālā projekta līdzfinansējuma saņēmēja vai starpniekinstitūcijas pieprasīt informāciju, kas apliecina individuālā projekta, grantu shēmas un programmas specifisko vai vispārīgo nosacījumu un to saistību izpildi, kuras jāievēro pēc projekta pabeigšanas."

22. Papildināt noteikumus ar 108.1 punktu šādā redakcijā:

"108.1 Lai nodrošinātu šo noteikumu 103.5.apakšpunktā minēto kontroli, aģentūra izstrādā kārtību par individuālo projektu, programmu un grantu shēmu uzraudzību pēc projekta pabeigšanas."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministra vietā -
labklājības ministre I.Viņķele

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 26.februāra noteikumos Nr.126 "Eiropas Ekonomikas zonas finanšu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 8Pieņemts: 03.01.2012.Stājas spēkā: 06.01.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 3, 05.01.2012.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
242353
06.01.2012
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"