Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.271

Rīgā 2011.gada 30.jūnijā (prot. Nr.35 35.§)

Par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas deklarāciju par partnerību modernizācijai

1. Atbalstīt Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas deklarācijas par partnerību modernizācijai (turpmāk - deklarācija) parakstīšanu.

2. Deklarācijā paredzēto saistību izpildi koordinē Ekonomikas ministrija.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ekonomikas ministrs A.Kampars



 

Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas deklarācijapar partnerību modernizācijai

Latvijas Republika un Krievijas Federācija, turpmāk sauktas par Pusēm,

pamatojoties uz abu valstu draudzības un labu kaimiņattiecību tradīcijām,

vēloties tās pacelt jaunā kvalitātē balstoties uz abpusējo interešu un vērtību pamata,

cenšoties intensificēt sadarbību un viedokļu apmaiņu kopēju interešu sfērās,

uz līdztiesības, abpusēja izdevīguma un savstarpīguma pamata,

ņemot vērā 2006.gada 13.oktobrī Maskavā parakstīto Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par ekonomisko sadarbību,

ņemot vērā 2006.gada 13.oktobrī Maskavā parakstīto Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas - Krievijas starpvaldību komisijas izveidošanu ekonomiskās, zinātniski-tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās,

vēloties veicināt Eiropas Savienības sadarbību ar Krieviju, tai skaitā realizējot Eiropas Savienības un Krievijas iniciatīvas "Partnerība modernizācijai" principus,

kopā apliecina sekojošo:

1. Puses atzīst nepārtrauktas modernizācijas lielo nozīmi abu valstu ekonomiku sekmīgai funkcionēšanai. Par modernizācijas neatņemamu sastāvdaļu Puses uzskata sadarbību inovatīvas attīstības, jaunu, videi draudzīgu un cilvēku dzīves kvalitāti paaugstinošu un viņu radošā potenciāla realizācijas veicinošu tehnoloģiju radīšanas jomā.

2. Puses izsaka gatavību sadarboties, lai stimulētu un veicinātu abpusējas investīcijas inovāciju tehnoloģijās, mūsdienīgu konkurētspējīgu produktu radīšanu un virzīšanu tirgū, šādas darbības rezultātu brīvu ekonomiski pamatotu apmaiņu traucējošu barjeru un ierobežojumu likvidāciju.

3. Puses apņemas atbalstīt un pielikt pūles, kas vērstas uz uzņēmējdarbības vides uzlabošanos investīciju projektu realizācijai, tai skaitā attīstot atbilstošu līgumtiesisko bāzi, ieskaitot vienošanos par kapitālieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību, kā arī veicot regulāru, savlaicīgu un konstruktīvu dialogu starp abu valstu biznesa aprindām un valsts varas orgāniem. Puses izsaka atbalstu Latvijas un Krievijas biznesa aprindu asociāciju mijiedarbības attīstībai un atbalsta Latvijas - Krievijas un Krievijas - Latvijas Lietišķo padomju darbību.

4. Puses atzīst Krievijas Federācijas dalības nozīmīgumu Pasaules Tirdzniecības organizācijā, kas kļūtu par svarīgu elementu Krievijas ekonomikas diversifikācijā un modernizācijā. Krievijas Federācijas dalība Pasaules Tirdzniecības organizācijā arī var sekmēt Eiropas Savienības sadarbības paplašināšanu ar Krieviju tirdzniecības un investīciju jomā uz abpusēji izdevīgiem pamatiem.

5. Puses apliecina savus centienus paplašināt un diversificēt tirdzniecību ar precēm un pakalpojumiem un uzlabot tās struktūru, kā arī palielināt tirdzniecības apgrozījumā preču ar augstu pievienoto vērtību un augsti tehnoloģiskās produkcijas daļu.

6. Puses centīsies attīstīt zinātniski-tehnisko sadarbību, tai skaitā zinātnisko pētījumu un tehnoloģiju pārneses jomā, ņemot vērā to rezultātu praktiskās pielietošanas iespējas.

7. Puses apņemas turpināt konstruktīvu, abpusēji izdevīgu sadarbību enerģētikas jomā, īpašu uzmanību veltot stabila un ilgtspējīga energoapgrozījuma, energoefektivitātes, energotaupīšanas un atjaunojamo enerģijas resursu lietošanas jautājumiem.

8. Puses pauž gatavību turpināt sadarbību uz abpusējā izdevīguma pamatiem informācijas tehnoloģiju un sakaru jomā, un, citā starpā, izskatīt jaunu projektu kopīgas realizācijas iespēju.

9. Puses apņemas veicināt ciešu sadarbību vides aizsardzības jomā, ieskaitot tīro tehnoloģiju izstrādi un pielietošanu un vides piesārņojuma novēršanu, īpaši Baltijas jūras reģionā.

10. Puses apliecina savu gatavību izpētīt sadarbības iespējas citās abpusējo interešu nozarēs, kā arī turpmāk turpināt dialogu starpvaldību līmenī un sekmēt kontaktus starp abu valstu saimnieciskās darbības veicējiem, īpašu uzmanību veltot sadarbības stiprināšanai starp mazā un vidējā biznesa uzņēmumiem, kā arī konkurētspējas un inovāciju jautājumiem.

11. Puses pauž atbalstu Baltijas Jūras valstu padomes darbībai un pūlēm projektu realizācijai tā ietvaros. Puses uzsvēra nepieciešamību turpināt sadarbību Baltijas Jūras valstu sadarbības programmas enerģētikā (BASREC) ietvaros.

12. Puses apstiprina, ka modernizācija paredz politiskās sistēmas un tiesību institūtu nostiprināšanu, korupcijas likvidāciju un pilsoniskās sabiedrības attīstību.

13. Puses apliecina savus centienus turpināt lietderīgu un regulāru dialogu starp valstu un valdību pārstāvjiem, īpašu uzmanību veltot divpusējās sadarbības turpmākai attīstībai ar modernizāciju saistītajos jautājumos.

14. Latvijas - Krievijas Starpvaldību komisija ekonomiskās, zinātniski-tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās:

14.1. apstiprinās Latvijas - Krievijas ekonomiskās sadarbības Rīcības programmu Eiropas Savienības un Krievijas iniciatīvas "Partnerība modernizācijai" ietvaros, kurā tiek noteikti konkrēti Pušu valsts orgānu un saimnieciskās darbības veicēju pasākumi un projekti;

14.2. regulāri sekos, apspriedīs un veicinās augstāk minētās Rīcības programmas realizāciju un pēc nepieciešamības to aktualizēs.

15. Šī Deklarācija nav starptautisks līgums, nerada tiesības un saistības, ko regulē starptautiskās tiesības.

Parakstīta 2011.gada 10.jūnijā Liepājā divos eksemplāros, katrs latviešu un krievu valodā, pie tam abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Latvijas Republikas vārdā

Krievijas Federācijas vārdā

Latvijas - Krievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniski- tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās Latvijas puses priekšsēdētājs Latvijas - Krievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniski- tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās Krievijas puses priekšsēdētājs

A.Kampars

I.Ļevitins

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas deklarāciju par partnerību modernizācijai Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 271Pieņemts: 30.06.2011.Stājas spēkā: 30.06.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 102, 05.07.2011.
232582
30.06.2011
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"