Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2011. gada 20. septembra noteikumus Nr. 723 "Darbību ar jonizējošā starojuma avotiem licencēšanas kārtība".
Ministru kabineta noteikumi Nr.176

Rīgā 2009.gada 24.februārī (prot. Nr.14 23.§)
Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas izsniegšanu darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem
Izdoti saskaņā ar likuma “Par radiācijas drošību un kodoldrošību11.panta piekto daļu

1. Noteikumi nosaka valsts nodevas likmes par speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas izsniegšanu darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem (pielikums) un valsts nodevas maksāšanas kārtību.

2. Valsts nodeva par grozījumu speciālajā atļaujā (licencē) vai atļaujā darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem izsniegšanu ir pieci lati.

3. Speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem vai grozījumu speciālajā atļaujā (licencē) vai atļaujā darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem pieprasītājs samaksā valsts nodevu pirms attiecīgās atļaujas vai grozījumu saņemšanas.

4. Valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem vai grozījumu speciālajā atļaujā (licencē) vai atļaujā darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem izsniegšanu ieskaita valsts pamatbudžetā.

Ministru prezidents I.Godmanis

Vides ministrs R.Vējonis
Pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 24.februāra noteikumiem Nr.176
Valsts nodevas likmes par speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas izsniegšanu darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem

Nr.
p.k.

Darbības ar jonizējošā starojuma avotiem

Valsts nodevas likme
(Ls)

speciālā atļauja (licence)

atļauja

1.

Jebkuras darbības valsts nozīmes jonizējošā starojuma objektā

100

2.

Jebkuras darbības (izņemot ievešanu, izvešanu, tranzītu un ražošanu) ar lieljaudas jonizējošā starojuma avotiem (radioaktīvās vielas, kuru kopējā radioaktivitāte ir 106–109 reižu lielāka par Ministru kabineta noteiktajiem limitiem, kuriem nepieciešama speciālā atļauja (licence) vai atļauja darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem, vai tādi jonizējošā starojuma avoti, kuru radītā kopējā jonizējošā starojuma dozas jauda1 viena metra attālumā no jonizējošā starojuma avota ir lielāka par 10 Sv/h)

80

30

3.

Jebkuras darbības (izņemot ievešanu, izvešanu, tranzītu un ražošanu) ar vidējas jaudas jonizējošā starojuma avotiem (radioaktīvās vielas, kuru kopējā radioaktivitāte ir 103–106 reižu lielāka par Ministru kabineta noteiktajiem limitiem, kuriem nepieciešama speciālā atļauja (licence) vai atļauja darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem, vai tādi jonizējošā starojuma avoti, kuru radītā kopējā jonizējošā starojuma dozas jauda1 viena metra attālumā no jonizējošā starojuma avota ir 0,1–10 Sv/h)

60

20

4.

Jebkuras darbības (izņemot ievešanu, izvešanu, tranzītu un ražošanu) ar citiem jonizējošā starojuma avotiem (radioaktīvās vielas, kuru kopējā radioaktivitāte ne vairāk kā 103 reižu pārsniedz Ministru kabineta noteiktos limitus, kuriem nepieciešama speciālā atļauja (licence) vai atļauja darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem, vai tādi jonizējošā starojuma avoti, kuru radītā kopējā jonizējošā starojuma dozas jauda1 viena metra attālumā no jonizējošā starojuma avota ir mazāka par 0,1 Sv/h)

50

20

5.

Jonizējošā starojuma avotu ievešana, izvešana, tranzīts un ražošana

50

10

Piezīme.

1 Jonizējošā starojuma avotu radīto kopējo jonizējošā starojuma dozas jaudu aprēķina, summējot atsevišķu jonizējošā starojuma avotu radīto dozas jaudu tiešā starojuma kūlī atbilstoši maksimālajiem ekspluatācijas parametriem.

Vides ministrs R.Vējonis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas izsniegšanu darbībām .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 176Pieņemts: 24.02.2009.Stājas spēkā: 28.02.2009.Zaudē spēku: 01.01.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 33, 27.02.2009.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
188374
28.02.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"