Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru prezidenta rīkojums Nr.455

Rīgā 2008.gada 3.oktobrī

Par termiņa pagarināšanu lēmuma pieņemšanai disciplinārlietā pret M.Skudru

 

1. Ministru prezidents (Rīgā, Brīvības bulvārī 36, LV-1520), izskatot disciplinārlietas (ierosināta ar Ministru prezidenta 2008.gada 14.augusta rīkojumu Nr.379 "Par disciplinārlietas ierosināšanu pret Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieku M.Skudru un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas izveidi") izmeklēšanas komisijai Valsts civildienesta pārvaldes 2008.gada 2.oktobra vēstulē Nr.11/1503 "Par M.Skudras pārejošu darbnespēju" norādīto informāciju, konstatēja, ka Valsts civildienesta pārvaldes priekšniekam M.Skudram no šā gada 8.septembra līdz 15.septembrim un no šā gada 16.septembra līdz 19.septembrim ir bijusi pārejoša darbnespēja.

2. Saskaņā ar Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 25.panta pirmo daļu lēmumu disciplinārlietā pieņem mēneša laikā no disciplinārlietas ierosināšanas dienas. Saskaņā ar 25.panta otro daļu šā panta pirmajā daļā noteikto disciplinārlietas izskatīšanas termiņu var pagarināt Administratīvā procesa likumā noteiktajos gadījumos un noteiktajā kārtībā.

3. Administratīvā procesa likuma 64.panta otrajā daļā noteikts, ka, ja objektīvu iemeslu dēļ šā panta pirmajā daļā noteikto termiņu nav iespējams ievērot, iestāde to var pagarināt uz laiku, ne ilgāku par četriem mēnešiem no iesnieguma iesniegšanas dienas, par to paziņojot iesniedzējam. Ja nepieciešama ilgstoša faktu konstatācija, lēmuma pieņemšanas termiņu ministrijas valsts sekretārs vai pašvaldības domes (padomes) priekšsēdētājs, bet, ja iestāde nav neviena Ministru kabineta locekļa (ministrijas) padotībā, - iestādes vadītājs ar pamatotu lēmumu var pagarināt līdz gadam, par to paziņojot iesniedzējam. Lēmumu par termiņa pagarināšanu var apstrīdēt un pārsūdzēt tiesā. Tiesa sūdzību izskata rakstveida procesā. Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

No minētā izriet, ka likumdevējs ir paredzējis divus gadījumus, kad var pagarināt lēmuma pieņemšanas termiņu disciplinārlietā:

1) ja pastāv objektīvi iemesli, kuru dēļ nav iespējams ievērot Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 25.panta pirmajā daļā noteikto termiņu lēmuma pieņemšanai;

2) ja nepieciešama ilgstoša faktu konstatācija.

4. Ņemot vērā to, ka ar Ministru prezidenta 2008.gada 14.augusta rīkojumu Nr.379 "Par disciplinārlietas ierosināšanu pret Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieku M.Skudru un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas izveidi" ierosināto disciplinārlietu nebija iespējams objektīvi izmeklēt sakarā ar Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieka M.Skudras pārejošu darbnespēju, ir atzīstams, ka pastāv objektīvi šķēršļi, lai disciplinārlietas izmeklēšanas komisija varētu objektīvi izvērtēt disciplinārlietas materiālus un Ministru prezidents pieņemt pamatotu lēmumu disciplinārlietā Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 25.panta pirmajā daļā minētajā termiņā.

5. Ievērojot iepriekš minēto un pamatojoties uz Administratīvā procesa likuma 64.panta otro daļu un Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 25.panta otro un trešo daļu, pagarināt ar Ministru prezidenta 2008.gada 14.augusta rīkojumu Nr.379 "Par disciplinārlietas ierosināšanu pret Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieku M.Skudru un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas izveidi" ierosinātās disciplinārlietas izvērtēšanas termiņu līdz 2008.gada 31.oktobrim.

6. Šo rīkojumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu, 79.panta pirmo daļu un 188.panta pirmo daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīgā, Antonijas ielā 6, LV-1010) mēneša laikā no šā rīkojuma paziņošanas dienas administratīvā akta adresātam.

Ministru prezidents I.Godmanis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par termiņa pagarināšanu lēmuma pieņemšanai disciplinārlietā pret M.Skudru Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru prezidents Veids: rīkojums Numurs: 455Pieņemts: 03.10.2008.Stājas spēkā: 03.10.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 155, 07.10.2008.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
182013
03.10.2008
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"