Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr.380

Rīgā 2008.gada 4.jūlijā (prot. Nr.42 53.§)

Par Latvijas Republikas un Ukrainas ekonomiskās sadarbības programmu 2008.-2009.gadam

1. Atbalstīt Latvijas Republikas un Ukrainas ekonomiskās sadarbības programmu 2008.-2009.gadam (turpmāk - programma).

2. Ministrijām un citām atbildīgajām tiešās valsts pārvaldes iestādēm atbilstoši kompetencei nodrošināt programmas izpildi no tām piešķirtajiem budžeta līdzekļiem.

Ministru prezidents I.Godmanis

Ekonomikas ministrs K.Gerhards

Atbalstīta ar

Ministru kabineta

2008.gada 4.jūlija rīkojumu Nr.380

Latvijas Republikas un Ukrainas ekonomiskās sadarbības programma 2008.-2009.gadam

1. Organizēt Kijevā (2008. g.) un Rīgā (2009. g.) attiecīgi Latvijas un Ukrainas starpvaldību komisijas ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos II un III sēdi.

2. Aktivizēt Latvijas - Ukrainas komisijas informatizācijas jautājumos darbību tādos virzienos kā Latvijas un Ukrainas integrācija pasaules informācijas sabiedrībā, sadarbība informācijas sabiedrības veidošanas stratēģijas izstrādē un tās realizācijas rīcības plāna izstrādē, ka arī organizēt kārtējās sēdes 2008. un 2009.gadā, piesaistot darbam abu valstu uzņēmēju aprindu pārstāvjus.

3. Sagatavot un parakstīt Latvijas Republikas valdības un Ukrainas Ministru kabineta nolīgumu par nosacījumiem Ukrainas kravu tranzītam, izmantojot Latvijas Republikas ostas un citu transporta infrastruktūru.

4. Pusēm atbalstīt konteineru kravu piesaisti pārvadāšanai Ziemeļu - Dienvidu transporta koridorā, izmantojot Latvijas un Ukrainas ostas.

5. Turpināt sadarbību starp valstu veterinārās medicīnas dienestiem caur dalību Pasaules dzīvnieku veselības organizācijā (OIE).

6. Attīstīt sadarbību lopkopības nozarē.

7. Atbalstīt agrorūpnieciskā kompleksa produkcijas apgrozījuma palielināšanu.

8. Atbalstīt Latvijas - Ukrainas kopuzņēmumu veidošanu, kas specializējas lina un rapša sēklu audzēšanā Ukrainas teritorijā un kopīgā to pārstrādē biodegvielas ieguvei.

9. Izveidot informācijas apmaiņas mehānismu starp abu valstu ieinteresētajām struktūrām par dzīvnieku izcelsmes produkcijas kvalitāti un drošību atbilstoši Eiropas Savienības tiesībām un Ukrainas normatīvajiem aktiem.

10. Izstrādāt pasākumus savstarpējo darbību koordinācijai ar mērķi nodrošināt Baltijas valstu enerģētisko sistēmu un Ukrainas AES sinhronu darbību.

11. Nodibināt konsultatīvu mehānismu sadarbībai enerģētikas jomā starp Latvijas Republiku un Ukrainu, izveidojot attiecīgu darba grupu, ar mērķi izskatīt naftas trans­portēšanas projekta realizācijas iespējas pa "Dienvidu" maršrutu - Brodi - Baltkrievija - Latvija/Lietuva.

12. Nodrošināt Ukrainas elektroenerģijas piegādi Latvijas Republikā.

13. Sagatavot un parakstīt Latvijas Republikas Veselības ministrijas un Ukrainas Veselības ministrijas līgumu par sadarbību farmācijas jomā.

14. Izskatīt jautājumu par Ukrainas medicīnas jomas speciālistu stažēšanās iespējām Latvijas klīnikās.

15. Īstenot informācijas apmaiņu par veselības aizsardzības jomas organizēšanu, struktūru, reformēšanu un finansēšanu, par efektivitātes paaugstināšanas metodēm medicīniskās palīdzības sniegšanā pēc ģimenes medicīnas principiem, kvalitātes kontroles metodiku vispārējās prakses (ģimenes) ārstiem medicīniskās palīdzības sniegšanā iedzīvotājiem un ģimenes ārstu un medmāsu vajadzīgo skaitu aprēķinu, par valsts regulēšanu kadru nodrošināšanas jautājumos.

16. Iepazīties ar Latvijas Republikā medicīniskās palīdzības sniegšanas sistēmu HIV inficētiem un ar AIDS slimojošiem cilvēkiem.

17. Izskatīt Latvijas Republikas un Ukrainas uzņēmumu sadarbības paplašināšanas iespējas dzelzceļa transporta jautājumos (tai skaitā Latvijas Republikas uzņēmumu sadarbību ar Kremenčugas tērauda liešanas rūpnīcu un AAS "Krjukovas vagonbūves rūpnīca").

18. Īstenot nepieciešamos pasākumus metālprodukcijas eksporta apjomu palielināšanai uz Latvijas Republiku.

19. Aktivizēt sadarbību rūpniecības jomā, īpaši mašīnbūves, ķīmijas un kuģubūves nozarēs, realizējot kopīgus projektus, ņemot vērā produkcijas turpmāko virzīšanu uz ES un trešo valstu tirgiem.

20. Sagatavot un parakstīt Latvijas Republikas Patērētāju tiesību aizsardzības centra un Ukrainas Tehnisko regulējumu un patērētāju politikas valsts komitejas līgumu par sadarbību patērētāju aizsardzības jomā.

21. Sagatavot un parakstīt Latvijas Republikas nacionālās organizācijas "Latvijas Standarts" un Ukrainas Tehnisko regulējumu un patērētāju politikas valsts komitejas līgumu par sadarbību standartizācijas jomā.

22. Aktivizēt sadarbību starp Latvijas Republikas un Ukrainas akreditācijas birojiem, ar mērķi sniegt Ukrainas pusei vispusīgu palīdzību tehniskās regulēšanas jomā, tai skaitā nacionālo normatīvo aktu pielāgošanā Eiropas Savienības prasībām, kā arī standartizācijas, metroloģijas, atbilstības novērtēšanas, akreditācijas un tirgus uzraudzības jomu pilnveidošanā.

23. Attīstīt sadarbību tehnisko reglamentu un tirgus uzraudzības jomās.

24. Rīkot statistiskas un muitas institūciju speciālistu darba tikšanās, ar mērķi noskaidrot nesakritības iemeslus ārējas tirdzniecības statistikā: 2008.gads - Rīga, 2009.gads - Kijeva.

25. Nodrošināt pastāvīgu informācijas apmaiņu par ES aktuālajiem likumdošanas aktiem muitas jomā, tai skaitā par prasībām un nosacījumiem preču pārvadāšanai pāri ES robežai, tarifu un netarifu pasākumu piemērošanu.

26. Paplašināt tiešos kontaktus un sekmēt regulāru informācijas apmaiņu starp abu valstu tūrisma nozares pārstāvjiem un par tūrismu atbildīgajām valsts institūcijām, lai attīstītu un pastiprinātu savstarpējo sadarbību.

27. Paplašināt sadarbību un pieredzes apmaiņu jautājumos par valsts pārvaldes un pašvaldību reformēšanu, ņemot vērā:

- ciešu sadarbību attīstības sadarbības politikas ietvaros, apmainoties ar pieredzi tehnisko un likumdošanas reformu izstrādē un īstenošanā dažādās tautsaimniecības jomās;

- reģionālo sadarbību, izmantojot Eiropas kaimiņattiecību un partnerattiecību instrumentu;

- sadarbību un pieredzes apmaiņu jautājumos par reģionālās politikas attīstību, pašvaldību attīstību un administratīvi - teritoriālās reformas ieviešanu;

- pieredzes apmaiņu, izstrādājot un realizējot ES attīstības procesam atbilstošas reģionālās politikas reformas.

28. Aktivizēt sadarbību starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Ārvalstu investīciju veicināšanas Ukrainas centru (Украинский центр содействия иностранному инвестированию - УЦСИИ), lai īstenotu regulāru apmaiņu ar investīciju piedāvājumiem, izstāžu plāniem, kā arī iepazīt LIAA darbību un darba metodes ar ārvalstu investoriem.

29. Nodrošināt darbus pie nacionālo centru izveides Rīgā un Kijevā, attiecīgi "Latvijas nama Ukrainā" un "Ukrainas nama Latvijā", piesaistot vietējo pašvaldību pārstāvjus un Rīgas un Kijevas uzņēmēju aprindu pārstāvjus.

30. Nodrošināt ikgadējo Latvijas - Ukrainas biznesa forumu rīkošanu (2008.gadā - Ukrainā, 2009.gadā - Latvijā).

31. Aktivizēt sadarbību starp Latvijas Darba dēvēju konfederāciju (LDDK) un Uk­rai­nas rūpnieku un uzņēmēju apvienību (Укра­инский союз промышленников и пред­принимателей - УСПП) sekojošās jomās:

- lietišķo sakaru paplašināšana, jaunu iespēju meklēšana investīciju veicināšanai un Latvijas un Ukrainas uzņēmumu sadarbībai;

- pieredzes apmaiņa sociāli - ekonomiskajos jautājumos.

32. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai un Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai aktivizēt sadarbību, ar mērķi paplašināt lietišķos sakarus, meklēt jaunas iespējas investīciju veicināšanai un Latvijas un Ukrainas uzņēmumu rūpnieciskai sadarbībai.

Latvijas Republikas un Ukrainas
Starpvaldību komisijas ekonomiskās,
rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās
sadarbības jautājumos

Latvijas puses priekšsēdētājs,

Latvijas Republikas ekonomikas ministrs

Latvijas Republikas un Ukrainas
Starpvaldību komisijas ekonomiskās,
rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās
sadarbības jautājumos

Ukrainas puses priekšsēdētājs,

Ukrainas ekonomikas ministrs

Программа экономического сотрудничества между Латвийской Республикой и Украиной на 2008-2009 год

1. Провести в Киеве (2008 г.) и в Риге (2009 г.) соответственно ІІ и ІІІ заседание Латвийско - Украинской межправительственной комиссии по вопросам экономического, промышленного и научно-технического сотрудничества.

2. Активизировать деятельность Латвийско -Украинской комиссии по вопросам информатизации в направлении интеграции Латвии и Украины в мировое информационное сообщество, сотрудничества в разработке стратегии построения информационного общества и плана действий по ее реализации, а также провести ее очередные заседания в 2008 и 2009 годах с привлечение к работе представителей деловых кругов обеих стран.

3. Подготовить и подписать Соглашение между Правительством Латвийской Республики и Кабинетом Министров Украины об условиях транзита грузов Украины с использованием портов и другой транспортной инфраструктуры Латвийской Республики.

4. Сторонам поддерживать привлечение контейнеропригодных грузов для перевозки транспортным коридором Север - Юг, используя порты Латвии и Украины.

5. Продолжить сотрудничество между государственными службами ветеринарной медицины стран через членство во Всемирной организации здравоохранения животных (МЕБ).

6. Наладить сотрудничество в области животноводства.

7. Поощрять механизм увеличения товарооборота продукцией агропромышленного комплекса.

8. Поощрять содействие созданию совместных латвийско - украинских предприятий по выращиванию семян льна и рапса на территории Украины и их совместной переработки на биотопливо.

9. Наладить механизм обмена между заинтересованными структурами обеих стран информацией о качестве и безопасности продукции животного происхождения в соответствии нормативными актами и законодательством Европейского Союза и Украины.

10. Разработать мероприятия по координации совместных действий по обеспечению синхронной работы энергетических систем стран Балтии и ОЭС Украины.

11. Создать консультационной механизм сотрудничества между Латвийской Республикой и Украиной в энергетической сфере путем создания соответствующей рабочей группы с целью рассмотрения возможности реализации проекта транспортировка нефти за маршрутом "Южный" - Броды - Беларусь - Латвия/Литва.

12. Наладить поставки украинской электроэнергии к Латвийской Республике.

13. Подготовить и подписать Соглашение между Министерством здоровья Латвийской Республики и Министерством здравоохранения Украины о сотрудничестве в области фармацевтики.

14. Проработать вопрос относительно возможности направления на стажировку в клиники Латвии украинских специалистов медицинской сферы.

15. Осуществлять обмен информацией относительно организации, структуры, реформирование и финансирование сферы здравоохранения, методов повышения эффективности предоставления медпомощи на принципах семейной медицины, методик контроля качества предоставления медпомощи населению врачами общей практики - семейной медицины (ОПСМ) и расчета потребности во врачах и медицинских сестрах ОПСМ, вопросов государственного регулирования кадрового обеспечения.

16. Ознакомиться с системой предоставления медпомощи ВИЧ-инфицированным и больным на СПИД в Латвийской Республике.

17. Рассмотреть возможности расширения сотрудничества между предприятиями Латвии и Украины по вопросам железнодорожного транспорта (в том числе сотрудничество латвийских предприятий с Кременчугским сталилитейным заводом и ВАТ "Крюковский вагоностроительный завод»).

18. Осуществлять необходимые мероприятия по наращению объемов экспорта металопродукции в Латвийскую Республику.

19. Активизировать сотрудничество в промышленной сфере, особенно в машиностроительной, химической и судостроительной отраслях, путем реализации совместных проектов с учетом возможности дальнейшего продвижения продукции на рынок ЕС и третьих стран.

20. Подготовить и подписать Соглашение между Центром защиты прав потребителей Латвии и Государственным комитетом Украины по вопросам технического регулирования и потребительской политики о сотрудничестве в сфере защиты прав потребителей.

21. Подготовить и подписать Соглашение между национальной организацией Латвийской Республики «Латвияс Стандартс» и Государственным комитетом Украины по вопросам технического регулирования и потребительской политики о сотрудничестве в сфере стандартизации.

22. Активизировать сотрудничество между Латвийским и Украинским бюро по аккредитации с целью предоставления Украинской стороне всесторонней помощи в области технического регулирования, в том числе приведения национального законодательства в соответствие с требованиями Европейского Союза, а так же в совершенствовании сферы стандартизации, метрологии, оценки соответствия, аккредитации и надзора за рынком.

23. Наладить сотрудничество в сфере технических регламентов и рыночного надзора.

24. Провести рабочие встречи специалистов статистических и таможенных органов с целью выявления причин расхождений в статистических данных внешней торговли: 2008 год - Рига, 2009 год - Киев.

25. На постоянной основе обеспечивать обмен информацией об актуальных законодательных актах ЕС, которые касаются таможни, в том числе о требованиях и условиях перемещения товаров через границу ЕС, о применении тарифных и нетарифных мероприятий.

26. Раcширять прямые контакты и способствовать регулярному обмену информациeй между представителями туристической отрасли и ответсвенными государственными структурами по туризму обеих стран для развития и укрепления взаимного сотрудничества.

27. Расширить сотрудничество в сфере передачи опыта реформирования государственного управления и самоуправление в рамках:

− политики содействия развития, обмена опытом разработки и реализации технических и законодательных реформ разных отраслей национальной экономики;

− регионального сотрудничества, используя инструмент соседских и партнерских отношений Европы;

− сотрудничества и обмена опытом в вопросах развития региональной политики, самоуправления и внедрения административно-территориальной реформы;

− обмена опытом по разработке и реализации реформ региональной политики, которые отвечают процессам развития ЕС.

28. Активизировать сотрудничество между Латвийским агенством инвестиций и развития (ЛAИР) и Украинским центром содействия иностранному инвестированию (УЦСИИ) с целью регулярного обмена инвестиционными предложениями, планами выстовочных мероприятий, а так же обмена опытом и обучения специалистов УЦСИИ методам работы ЛAИР с иностранными инвесторами.

29. Обеспечить проведение работы относительно создания в городах Рига и Киев национальных центров, соответственно «Дом Украины в Латвии» и «Дом Латвии в Украине» с привлечением органов местного самоуправления и бизнес-сообществ Риги и Киева.

30. Обеспечить проведение ежегодных украинско-латвийских бизнес-форумов (в 2008 году - в Украине, в 2009 году - в Латвии).

31. Активизировать сотрудничество между Конфедерацией работодателей Латвии (КРЛ) и Украинским союзом промышленников и предпринимателей (УСПП) в следующих областях:

− расширение деловых связей, поиск новых возможностей для инвестиционной деятельности и промышленной кооперации предприятий Латвии и Украины;

− обмен опытом в социально-экономических вопросах.

32. Торгово-промышленной палате Латвии и Торгово-промышленной палате Украины активизировать сотрудничество с целью расширения деловых контактов, поиска новых возможностей для инвестиционной деятельности и промышленной кооперации предприятий Латвии и Украины.

Председатель Латвийской части
Латвийско-Украинской межправительственной комиссии по вопросам экономического, промышленного и научно-
технического сотрудничества,
Министр экономики
Латвийской Республики

Председатель Украинской части
Латвийско-Украинской межправительственной комиссии по вопросам экономического, промышленного и научно-
технического сотрудничества,
Министр экономики Украины

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Latvijas Republikas un Ukrainas ekonomiskās sadarbības programmu 2008.–2009.gadam Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 380Pieņemts: 04.07.2008.Stājas spēkā: 04.07.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 104, 09.07.2008.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
177926
04.07.2008
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"