Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.484

Rīgā 2008.gada 30.jūnijā (prot. Nr.44 49.§)
Noteikumi par zvērināta notāra profesionālās kvalifikācijas celšanu
Izdoti saskaņā ar Notariāta likuma 23.1panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka aktivitātes zvērināta notāra profesionālās kvalifi­kācijas celšanai, par ko piešķir kredītpunktus, kredītpunktu piešķiršanas kritērijus un kārtību, kā arī kredītpunktu skaitu, kas nepieciešams pilnīgai vai daļējai atbrīvošanai no regulārās kvalifikācijas pārbaudes kārtošanas, un kārtību, kādā notiek pilnīga vai daļēja atbrīvošana no regulārās kvalifikācijas pārbaudes kārtošanas.

2. Zvērināts notārs, kurš kopš zvērinātu notāru eksāmena (turpmāk – eksāmens) vai iepriekšējās zvērinātu notāru regulārās kvalifikācijas pārbaudes nokārtošanas šajos noteikumos noteiktajā kārtībā ir ieguvis 200 kredītpunktu par šo noteikumu 4.punktā minētajām aktivitātēm, var tikt atbrīvots no regulārās kvalifikācijas pārbaudes otrās daļas (teorētisko zināšanu un to piemērošanas pārbaudes) (turpmāk – daļēja atbrīvošana).

3. Zvērināts notārs, kurš kopš eksāmena vai iepriekšējās zvērinātu notāru regulārās kvalifikācijas pārbaudes nokārtošanas šajos noteikumos noteiktajā kārtībā ir ieguvis 200 kredītpunktu par šo noteikumu 4.1. un 4.2.apakšpunktā minētajām apmācībām, no kuriem vismaz puse ir iegūti par praktiskajām apmācībām, un 30 kredītpunktu par cita veida aktivitātēm, var tikt atbrīvots no regulārās kvalifikācijas pārbaudes pilnībā (turpmāk – pilnīga atbrīvošana).

II. Profesionālās kvalifikācijas celšanas aktivitātes un kredītpunktu piešķiršanas kārtība

4. Kredītpunktus atbilstoši šo noteikumu pielikumā noteiktajam kredīt­punktu skaitam zvērināta notāra pilnīgai vai daļējai atbrīvošanai no regulārās kvalifikācijas pārbaudes piešķir par šādām aktivitātēm:

4.1. par Latvijas Zvērinātu notāru padomes (turpmāk – padome) atbilstoši katra gada prioritārajām jomām organizēto semināru, kursu, lekciju vai cita veida teorētisko un praktisko apmācību (turpmāk – apmācības) pilnvērtīgu apmeklējumu;

4.2. par citu valstu notariāta vai starptautisko notariāta organizāciju (turpmāk – ārvalsts notariāts) organizēto apmācību pilnvērtīgu apmeklējumu vai citu apmācību pilnvērtīgu apmeklējumu, ja šīs apmācības organizētas jomās, kurās tiek pārbaudītas zvērinātu notāru zināšanas un prasmes regulārajā un ārkārtas kvalifikācijas pārbaudē, un ja pēc zvērināta notāra iesnieguma saskaņā ar šo noteikumu 9. vai 10. punktu pieņemts atsevišķs lēmums, ka par šo apmācību apmeklējumu tiek piešķirti kredītpunkti;

4.3. par cita veida aktivitātēm (pielikums) jomās, kurās tiek pārbaudītas zvērinātu notāru zināšanas un prasmes regulārajā un ārkārtas kvalifikācijas pārbaudē.

(Grozīts ar MK 03.03.2015. noteikumiem Nr.111)

4.1 Par šo noteikumu 4.1. un 4.2. apakšpunktā minētajām aktivitātēm piešķiramo kredītpunktu skaitu nosaka komisija. Komisijas sastāvā ir pieci locekļi – četri padomes pilnvaroti pārstāvji un viens tieslietu ministra pilnvarots pārstāvis (turpmāk – komisija). Par šo noteikumu 4.3. apakšpunktā minētajām aktivitātēm piešķiramo kredītpunktu skaitu nosaka padome.

(MK 03.03.2015. noteikumu Nr.111 redakcijā)

4.2 Kredītpunktu iegūšanas periods Notariāta likuma 17. panta pirmās daļas 1. punktā minētā piecu gadu cikla ietvaros sākas ar nākamo dienu pēc regulārās kvalifikācijas pārbaudes norises pēdējās dienas vai ar zvērināta notāra iecelšanu amatā un ilgst līdz šo noteikumu 14. punktā minētā termiņa beigām. Par aktivitātēm, kurās zvērināts notārs ir piedalījies ārpus šī perioda, kredītpunktus nepiešķir.

(MK 03.03.2015. noteikumu Nr.111 redakcijā)

5. Apmācību apmeklējums uzskatāms par pilnvērtīgu, ja ir apmeklēti vismaz 85 % apmācību un apmācību piedāvātājs nav noteicis augstāku apmācību apmeklējuma procentu, kā arī ir sekmīgi nokārtots apmācību gala pārbaudījums, ja tāds bija paredzēts. Ja zvērināts notārs gala pārbaudījumu nav kārtojis vai nav nokārtojis, kredītpunktus par apmācībām nepiešķir. Apmācību apmeklētību kontrolē un to sekmīgu pabeigšanu apliecina apmācību piedāvātājs.

(MK 03.03.2015. noteikumu Nr.111 redakcijā)

6. Prioritārās jomas kredītpunktu iegūšanai šo noteikumu 4.1. apakšpunktā minētajām aktivitātēm katram nākamajam gadam līdz kārtējā gada 15. augustam nosaka padome, piedaloties šo noteikumu 4.1 punktā minētajam tieslietu ministra pilnvarotajam pārstāvim. Padome var pieaicināt arī augstākās izglītības iestāžu mācībspēkus. Prioritārās jomas kredītpunktu iegūšanai nosaka atbilstoši jomām, kurās tiek pārbaudītas pretendentu un zvērinātu notāru zināšanas un prasmes eksāmenā un regulārajā un ārkārtas kvalifikācijas pārbaudē.

(Grozīts ar MK 03.03.2015. noteikumiem Nr.111)

7. Komisija līdz kārtējā gada 31.oktobrim izvērtē padomes sastādīto sarakstu par nākamajā gadā plānotajām apmācībām, kurā ir informācija par plānoto apmācību jomu, tēmu, saturu, apmācību piedāvātāju, pasniedzēju un norises vietu, un pieņem lēmumu par noteikta kredītpunktu skaita piešķiršanu katrai no tām atbilstoši šajos noteikumos noteiktajiem kredītpunktu piešķiršanas kritērijiem. Padome divu nedēļu laikā no šā lēmuma pieņemšanas izsūta visiem zvērinātiem notāriem uz viņu prakses vietas adresēm nākamā gada apmācību sarakstu, norādot jomu, tēmu, norises datumu un vietu, kā arī kredītpunktu skaitu.

8. Lai saņemtu kredītpunktus par šo noteikumu 4. punktā minētajām aktivitātēm, zvērināts notārs mēneša laikā pēc attiecīgās aktivitātes pabeigšanas iesniedz padomē dokumentus (pielikums), kas apliecina šīs aktivitātes sekmīgu pabeigšanu un ir par pamatu kredītpunktu piešķiršanai. Ja izsludināta regulārās kvalifikācijas pārbaudes norises diena un zvērināts notārs vēlas kārtot šo pārbaudi vai vēlas tikt pilnībā vai daļēji atbrīvots no tās, tad attiecīgos pamatojuma dokumentus zvērināts notārs iesniedz ne vēlāk kā līdz šo noteikumu 14. punktā minētā termiņa beigām.

(MK 31.01.2023. noteikumu Nr. 43 redakcijā)

9. Ja zvērināts notārs ir apmeklējis apmācības, kuras ir organizējusi padome (šo noteikumu 4.1. apakšpunkts) un kuras nav iekļautas šo noteikumu 7. punktā minētajā apmācību sarakstā, vai ir apmeklējis apmācības, kuras nav organizējusi padome (šo noteikumu 4.2. apakšpunkts), un vēlas par tām iegūt kredītpunktus, zvērināts notārs šo noteikumu 8. punktā noteiktajā termiņā iesniedz padomei attiecīgus pamatojuma dokumentus, kas apliecina apmācību sekmīgu pabeigšanu, apmācību jomu, saturu, pasniedzēju, norises vietu un laiku. Komisija mēneša laikā no dokumentu saņemšanas dienas izskata tos un pieņem lēmumu par kredītpunktu piešķiršanu atbilstoši šajos noteikumos minētajiem kritērijiem vai pamatotu atteikumu piešķirt kredītpunktus. Par pieņemto lēmumu komisija informē zvērinātu notāru un padomi.

(MK 03.03.2015. noteikumu Nr.111 redakcijā)

10. Ja zvērināts notārs ir ieplānojis apmeklēt apmācības, kuras nav organizējusi padome (šo noteikumu 4.2. apakšpunkts), pirms šo apmācību apmeklēšanas viņš var lūgt komisijai tās izvērtēt un noteikt, cik kredītpunktu iespējams saņemt par apmācībām. Zvērināts notārs lūgumu iesniedz padomē, pievienojot tam informāciju par apmācību jomu, saturu, pasniedzēju, norises vietu un laiku. Komisija šo noteikumu 9. punktā minētajā kārtībā pieņem attiecīgu lēmumu un informē par to zvērinātu notāru.

(MK 03.03.2015. noteikumu Nr.111 redakcijā)

10.1 Ja zvērināts notārs ir ieplānojis pasniegt lekcijas vai lekciju kursu zvērinātiem notāriem, zvērināta notāra amata pretendentiem vai zvērināta notāra palīgiem, zvērināts notārs ne vēlāk kā mēnesi pirms lekcijas vai lekciju kursa norises iesniedz padomē iesniegumu un tam pievieno informāciju par apmācību jomu, saturu, pasniedzēju, norises vietu un laiku. Padome nekavējoties pieņem lēmumu publicēt paziņojumu par mācībām notariāta iekšējās informācijas tīklā vai motivētu atteikumu un informē par to zvērinātu notāru.

(MK 31.01.2023. noteikumu Nr. 43 redakcijā)

11. Ja zvērināts notārs ir piedalījies citu veidu aktivitātēs (šo noteikumu 4.3. apakšpunkts) un vēlas par tām iegūt kredītpunktus, viņš šo noteikumu 8. punktā minētajā termiņā iesniedz padomei attiecīgus pamatojuma dokumentus, kas apliecina zvērināta notāra dalību attiecīgajā aktivitātē, tās jomu, saturu, norises vietu, laiku vai citu informāciju, kas nepieciešama attiecīgās aktivitātes izvērtēšanai. Padome mēneša laikā no dokumentu saņemšanas dienas izskata tos un pieņem lēmumu par kredītpunktu piešķiršanu atbilstoši šajos noteikumos minētajiem kritērijiem vai pamatotu atteikumu piešķirt kredītpunktus. Par pieņemto lēmumu padome informē zvērinātu notāru.

(MK 03.03.2015. noteikumu Nr.111 redakcijā)

12. Ja zvērinātam notāram kopš eksāmena vai iepriekšējās regulārās kvalifikācijas pārbaudes nokārtošanas ir jākārto ārkārtas kvalifikācijas pārbaude, līdz ārkārtas kvalifikācijas pārbaudei iegūtos kredītpunktus nedzēš, un, ja ārkārtas kvalifikācijas pārbaude tiek nokārtota, kredītpunktu iegūšana turpinās.

13. Padome uzskaita zvērinātiem notāriem piešķirtos kredītpunktus.

III. Atbrīvošana no regulārās kvalifikācijas pārbaudes

14. Zvērināts notārs, kas kopš eksāmena vai iepriekšējās regulārās kvalifi­kācijas pārbaudes nokārtošanas ir cēlis savu profesionālo vai akadēmisko kvalifikāciju un vēlas tikt pilnībā vai daļēji atbrīvots no regulārās kvalifikācijas pārbaudes, triju nedēļu laikā no regulārās kvalifikācijas pārbaudes norises dienas izsludināšanas iesniedz padomē šo noteikumu 8.punktā minētos dokumentus par šo noteikumu 4.punktā minētajām aktivitātēm, par kurām vēl nav piešķirti kredītpunkti, lūgumu padomei sniegt atzinumu tieslietu ministram par zvērināta notāra pilnīgu vai daļēju atbrīvošanu no regulārās kvalifikācijas pārbaudes, kā arī tieslietu ministram adresētu attiecīgu iesniegumu, kurā izsaka gribu kārtot regulāro kvalifikācijas pārbaudi.

15. Padome divu nedēļu laikā pēc šo noteikumu 14.punktā minētā termiņa beigām izvērtē saņemto lūgumu un dokumentus, apkopo zvērinātam notāram piešķirto kredītpunktu skaitu un nosūta tieslietu ministram zvērināta notāra iesniegumu un pamatotu atzinumu par noteikta kredītpunktu skaita piešķiršanu ar priekšlikumu par zvērināta notāra pilnīgu vai daļēju atbrīvošanu no regulārās kvalifikācijas pārbaudes.

16. Lai saņemtu pilnīgu vai daļēju atbrīvošanu no regulārās kvalifikācijas pārbaudes, zvērinātam notāram par profesionālās vai akadēmiskās kvalifikācijas celšanu katru divu gadu periodā kopš eksāmena vai iepriekšējās regulārās kvalifikācijas pārbaudes jāsaņem ne mazāk kā 40 kredīt­punktu.

(Grozīts ar MK 03.03.2015. noteikumiem Nr.111)

IV. Kredītpunktu piešķiršanai nepieciešamie apmācību kritēriji

17. Apmācībām piešķir vienu kredītpunktu par katru astronomisko (60 minūtes) stundu (I kategorija), ja apmācības atbilst šādiem kritērijiem:

17.1. apmācības piedāvātājs – akreditēta izglītības iestāde, valsts pārvaldes iestāde, juridiska persona, personu apvienība vai nodibinājums, kura pamatfunkcijās ietilpst šādu apmācību organizēšana, kā arī padome;

17.2. apmācību ievirze un tēma – apmācības auditorijai ar priekš­zināšanām, padomes organizēto apmācību vai citu zvērināta notāra apmeklēto apmācību tēma atbilst attiecīgajam gadam noteiktajām prioritārajām jomām kvalifikācijas celšanai, ārvalsts notariāta organizēto apmācību tēma atbilst jomām, kurās tiek pārbaudītas zvērināta notāra zināšanas un prasmes regulārajā un ārkārtas kvalifikācijas pārbaudē;

17.3. pasniedzēja kvalifikācija – vismaz tiesību zinātņu maģistrs vai profesionālā pieredze tiesību zinātnē vismaz 10 gadu, vai apmācību tēmai atbilstošu zinātņu maģistrs, vai apmācību tēmai atbilstoša profesionālā pieredze vismaz 10 gadu;

17.4. mērķauditorija – juridisko profesiju pārstāvji, kas ir saistīti ar tiesu varu, it īpaši zvērināti notāri.

18. Apmācībām piešķir 0,5 kredītpunktus par katru astronomisko (60 minūtes) stundu (II kategorija), ja apmācības atbilst šādiem kritērijiem:

18.1. apmācības piedāvātājs – valsts pārvaldes iestāde, juridiska persona, personu apvienība vai nodibinājums, kā arī padome;

18.2. apmācību ievirze un tēma – apmācības auditorijai ar priekš­zināšanām, padomes organizēto apmācību vai citu zvērināta notāra apmeklēto apmācību tēma atbilst attiecīgajam gadam noteiktajām prioritārajām jomām kvalifikācijas celšanai, ārvalsts notariāta organizēto apmācību tēma atbilst jomām, kurās tiek pārbaudītas zvērināta notāra zināšanas un prasmes regulārajā un ārkārtas kvalifikācijas pārbaudē;

18.3. pasniedzēja kvalifikācija – tiesību zinātņu bakalaurs vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība tiesību zinātnēs, vai apmācību tēmai atbilstošu zinātņu bakalaurs, vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vai apmācību tēmai atbilstoša profesionālā pieredze vismaz trīs gadus.

19. Par šo noteikumu 17. un 18. punktā minētajām apmācībām, kurās paredzēts gala pārbaudījums, piešķir kredītpunktus dubultā apmērā, ja pārbaudījums ir sekmīgi nokārtots.

(MK 31.01.2023. noteikumu Nr. 43 redakcijā)

20. (Svītrots ar MK 03.03.2015. noteikumiem Nr.111)

V. Noslēguma jautājums

21. Līdz 2008.gada 1.augustam apmācībām, kuras padome bija plānojusi organizēt laikposmā no šo noteikumu spēkā stāšanās līdz 2008.gada 31.decembrim, tā nosaka kredītpunktus atbilstoši šajos noteikumos minētajiem kritērijiem, kādiem atbilst apmācības, par kuriem piešķir kredītpunktus (šo noteikumu IV nodaļa), un līdz 2008.gada 15.augustam nosūta zvērinātiem notāriem uz viņu prakses vietas adresēm plānoto apmācību sarakstu, norādot konkrētas apmācības, to jomu, tēmu, norises datumu un vietu, kā arī iegūstamo kredītpunktu skaitu. Padome par šo apmācību apmeklēšanu zvērinātam notāram piešķir attiecīgu kredītpunktu skaitu.

Ministru prezidenta vietā – satiksmes ministrs A.Šlesers

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
Pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 30.jūnija
noteikumiem Nr. 484

(Pielikums MK 31.01.2023. noteikumu Nr. 43 redakcijā)

Par zvērināta notāra profesionālās kvalifikācijas aktivitātēm piešķiramie kredītpunkti un pamatojuma dokumenti

Kredītpunktus zvērinātiem notāriem piešķir par šādām aktivitātēm:

 

Nr.
p. k.

Aktivitāte

Kredītpunktu skaits

Pamatojuma dokuments

I. Apmācības

1.

Latvijas Zvērinātu notāru padomes atbilstoši katra gada prioritārajām jomām organizēto apmācību pilnvērtīgs apmeklējums (tajā skaitā gala pārbaudījuma sekmīga nokārtošana, ja tāds ir paredzēts)

Saskaņā ar komisijas lēmumu

Apliecība, sertifikāts

2.

To ārvalsts notariāta organizēto apmācību pilnvērtīgs apmeklējums, kurām komisija piešķīrusi kredītpunktus (tajā skaitā gala pārbaudījuma sekmīga nokārtošana, ja tāds ir noteikts)

Saskaņā ar komisijas lēmumu

Apliecība, sertifikāts, izziņa

3.

Citu apmācību pilnvērtīgs apmeklējums, kurām komisija piešķīrusi kredītpunktus (tajā skaitā gala pārbaudījuma sekmīga nokārtošana, ja tāds ir paredzēts)

Saskaņā ar komisijas lēmumu

Apliecība, sertifikāts, izziņa

II. Cita veida aktivitātes

4.

Lekcijas vai lekciju kursa pasniegšana zvērinātiem notāriem, zvērināta notāra amata pretendentiem vai zvērināta notāra palīgiem par atsevišķas tiesību nozares jautājumiem

12 par 60 minūšu lekcijas sagatavošanu un pasniegšanu

Izziņa, līgums vai Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums, ja lekcija vai tās kurss pasniegts atbilstoši šo noteikumu 10.1 punktā noteiktajai kārtībai

4 par 60 minūšu lekcijas atkārtotu pasniegšanu

5.

Mācību kursa tiesību jautājumos pasniegšana akreditētas profesionālās vai akadēmiskās izglītības programmas ietvaros

4 par 60 minūšu lekcijas sagatavošanu un pasniegšanu

Izziņa, līgums

1 par 60 minūšu lekcijas atkārtotu pasniegšanu

6.

Lekcijas vai lekciju kursa pasniegšana par atsevišķas tiesību nozares jautājumiem

4 par 60 minūšu lekcijas sagatavošanu un pasniegšanu

Izziņa, līgums

1 par 60 minūšu lekcijas atkārtotu pasniegšanu

7.

Recenzēta ziņojuma vai referāta nolasīšana ārvalstu notariāta vai citas institūcijas organizētā konferencē vai mācību seminārā

12 
 

Izziņa, publikācija

8.

Sekmīgas tiesību studijas doktorantūrā

20 par aktīvo studiju gadu

Mācību iestādes izziņa

9.

Zinātniska publikācija tiesību jautājumos ārvalsts oficiāli atzītā zinātniskā izdevumā

20 par autorloksni
(40000 zīmes, ieskaitot atstarpes starp vārdiem)

Publikācija

10.

Zinātniska publikācija tiesību jautājumos Latvijas Zinātnes padomes Vispāratzīto recenzējamo zinātnisko izdevumu sarakstā minētajos izdevumos

15 par autorloksni
(40000 zīmes, ieskaitot atstarpes starp vārdiem)

Publikācija

11.

Publikācija notariāta prakses jautājumos citā publiskā izdevumā

10 par autorloksni
(40000 zīmes, ieskaitot atstarpes starp vārdiem), 

2 par publikāciju, kas pārsniedz 3000 zīmes, bet nepārsniedz 40000 zīmes, ieskaitot atstarpes starp vārdiem

Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums

12.

Dalība normatīvo aktu projektu izstrādes starpinstitūciju darba grupā

15 gadā

Izziņa vai cits apliecinājums (piemēram, protokols)

13.Dalība normatīvo aktu projektu izstrādes starpinstitūciju darba grupas sanāksmē2Izziņa vai cits apliecinājums (piemēram, protokols)
14.Notariālā akta vai apliecinājuma parauga izstrāde visiem zvērinātiem notāriem

5 par notariāla akta paraugu

Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums
2 par apliecinājuma paraugu

15.

Dalība starptautiskā notariāta organizāciju (Eiropas Savienības Notariātu padome, Starptautiskā Latīņu notariāta savienība) darba grupā vai to institūciju darbā

15 gadā

Izziņa vai cits apliecinājums (piemēram, protokols)

16.

Aktīva dalība zvērinātu notāru Disciplinārlietu komisijā vai Iekšējās kontroles komisijā

10 gadā

Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums

17.

Aktīva dalība Latvijas Zvērinātu notāru padomē

10 gadā

Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums

18.

Aktīva dalība Latvijas Zvērinātu notāru padomes ilgtermiņa projektā

10 gadā

Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums

19.Aktīva dalība normatīvajos aktos noteiktā eksāmena komisijā vai Latvijas Zvērinātu notāru padomes pastāvīgā darba grupā5 gadā

Izziņa vai cits apliecinājums (piemēram, protokols), Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums

20.Latvijas Zvērinātu notāru padomes, Disciplinārlietu komisijas, Iekšējās kontroles komisijas, eksāmena komisijas vai Latvijas Zvērinātu notāru padomes pastāvīgās darba grupas vai ilgtermiņa projekta vadīšana10 gadāIzziņa vai cits apliecinājums (piemēram, protokols), Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums

21.

Lekciju kursa pasniegšana zvērinātu notāru biroja darbiniekiem

10

Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums

22.

Bakalaura vai maģistra darba recenzēšana

6 par vienu maģistra vai bakalaura darbu

Mācību iestādes izziņa

23.Doktora darba recenzēšana10 par vienu doktora darbuMācību iestādes izziņa
24.Svešvalodu mācības3 par vienu mācību kursu (ja mācību kurss ir vismaz 15 astronomiskās stundas)Mācību iestādes izziņa vai sertifikāts (apliecība), kas apliecina mācību kursa sekmīgu pabeigšanu
25.Prakses vadīšana zvērināta notāra birojā3 par viena praktikanta prakses vadīšanuLatvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums
26.Dalība Notāru dienās5Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums
27.Aktīva dalība Latvijas Zvērinātu notāru padomes organizētajā pasākumā vai sabiedrības tiesiskās apziņas veicināšanas aktivitātēs (ja zvērināts notārs ir apmeklējis vismaz 80 % attiecīgās aktivitātes pasākumu)3Latvijas Zvērinātu notāru padomes apliecinājums
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par zvērināta notāra profesionālās kvalifikācijas celšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 484Pieņemts: 30.06.2008.Stājas spēkā: 04.07.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 101, 03.07.2008.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
177575
{"selected":{"value":"04.02.2023","content":"<font class='s-1'>04.02.2023.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"04.02.2023","iso_value":"2023\/02\/04","content":"<font class='s-1'>04.02.2023.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"06.03.2015","iso_value":"2015\/03\/06","content":"<font class='s-1'>06.03.2015.-03.02.2023.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"04.07.2008","iso_value":"2008\/07\/04","content":"<font class='s-1'>04.07.2008.-05.03.2015.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
04.02.2023
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"