Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.354

Rīgā 2007.gada 29.maijā (prot. Nr.31 36.§)
Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.32 "Kārtība, kādā tiek iesniegts un izskatīts iesniegums par bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni"
Izdoti saskaņā ar Pilsonības likuma 3.1 panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.32 "Kārtība, kādā tiek iesniegts un izskatīts iesniegums par bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 32./33.nr.; 2004, 20.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Ja nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti saskaņā ar šo noteikumu III nodaļu vai iesniegumā un pievienotajos dokumentos esošā informācija neatbilst Pilsonības likumā noteiktajām prasībām, amatpersona izsniedz personai nodaļas vadītāja lēmumu par iesnieguma izskatīšanas izbeigšanu. Minēto lēmumu mēneša laikā var apstrīdēt, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Naturalizācijas pārvaldes priekšniekam. Amatpersonas pienākums ir izskaidrot iesniedzējam lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību."

2. Papildināt noteikumus ar 15.3.3. un 15.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"15.3.3. Izglītības satura un eksaminācijas centra izsniegtu sertifikātu, kas apliecina centralizētajā latviešu valodas vai centralizētajā latviešu valodas un literatūras eksāmenā iegūto vērtējumu atbilstoši A, B vai C līmenim;

15.4. Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas vai tās struktūrvienības - vispārēja vai specializēta profila veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijas izziņu un atzinumu, ja nepilngadīgajam ir piešķirta invaliditāte un noteikta īpaša latviešu valodas prasmes pārbaudes kārtība. Šādā gadījumā nepilngadīgais uzrāda invaliditātes apliecību."

3. Izteikt 18.punktu šādā redakcijā:

"18. Personai, kura iegūst Latvijas pilsonību saskaņā ar Pilsonības likuma 3.1 panta trešo daļu un neiesniedz vienu no šo noteikumu 15.3.1.apakšpunktā minētajiem dokumentiem vai 15.3.3.apakšpunktā minēto dokumentu, izsniedz norīkojumu uz latviešu valodas prasmes pārbaudi (4.pielikums)."

4. Papildināt noteikumus ar 22.5.apakš­punktu šādā redakcijā:

"22.5. ja pretendents neierodas uz latviešu valodas prasmes pārbaudi un divu mēnešu laikā neiesniedz dokumentus, kas apliecina, ka pretendents neieradās uz pārbaudi attaisnojoša iemesla dēļ."

5. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Naturalizācijas pārvaldes priekšnieka lēmumu par iesnieguma izskatīšanas izbeigšanu var apstrīdēt Tieslietu ministrijā mēneša laikā. Tieslietu ministrijas lēmumu mēneša laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā."

6. Aizstāt 24.punktā vārdus "Izraksts no Naturalizācijas pārvaldes priekšnieka rīkojuma" ar vārdu "Lēmums".

7. Izteikt 25.punktu šādā redakcijā:

"25. Iesniedzējs, saņemot lēmumu par bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni, uzrāda personu apliecinošu dokumentu un ar parakstu apliecina, ka ir saņēmis lēmumu."

8. Svītrot V nodaļu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.32 "Kārtība, kādā tiek iesniegts .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 354Pieņemts: 29.05.2007.Stājas spēkā: 02.06.2007.Zaudē spēku: 09.07.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 88, 01.06.2007.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
158092
02.06.2007
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"