Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Latvijas Bankas valdes lēmums Nr.766/2

Rīgā 2006.gada 23.novembrī

Par "Kredītiestāžu elektroniskā veidā sagatavotu pārskatu nosūtīšanas noteikumu" apstiprināšanu jaunā redakcijā

 

Latvijas Bankas valde n o l e m j:

1. Apstiprināt "Kredītiestāžu elektroniskā veidā sagatavotu pārskatu nosūtīšanas noteikumus" jaunā redakcijā (pielikumā).

2. Atcelt Latvijas Bankas valdes 1998. gada 25. jūnija lēmumu Nr. 323/5 "Par "Kredītiestāžu elektroniskā veidā sagatavotu pārskatu nosūtīšanas noteikumu" apstiprināšanu".

3. Uzdot Latvijas Bankas Informācijas sistēmu pārvaldes vadītājam pēc saskaņošanas ar Latvijas Bankas Maksājumu sistēmu pārvaldes un Statistikas pārvaldes vadītāju apstiprināt "Latvijas Bankas informācijas apmaiņas sistēmas lietošanas rokasgrāmatu" un nodrošināt tās publicēšanu Latvijas Bankas interneta lapā.

4. Noteikt, ka lēmums stājas spēkā 2006. gada 1. decembrī.

Latvijas Bankas
valdes priekšsēdētāja M. Raubiško

 


Apstiprināti

ar Latvijas Bankas valdes

2006. gada 23. novembra lēmumu Nr. 766/2

M. Raubiško

Latvijas Bankas valdes priekšsēdētāja

Kredītiestāžu elektroniskā veidā sagatavotu pārskatu nosūtīšanas noteikumi

"Kredītiestāžu elektroniskā veidā sagatavotu pārskatu nosūtīšanas noteikumi" (tālāk tekstā - noteikumi) reglamentē kredītiestāžu sagatavoto statistisko pārskatu nosūtīšanu elektroniskā veidā Latvijas Bankai.

1. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

1.1. Kredītiestādes pārskats elektroniskā veidā (tālāk tekstā - elektroniskais pārskats) tiek sagatavots saskaņā ar Latvijas Bankas "Elektroniskā veidā iesniedzamo kredītiestāžu statistisko pārskatu sagatavošanas noteikumiem" un attiecīgā veida pārskata sagatavošanas noteikumiem, kurus apstiprinājusi Latvijas Banka. Kredītiestāde noslēdz līgumu ar Latvijas Banku par attiecīgā veida pārskata nosūtīšanu.

1.2. Elektroniskā pārskata nosūtīšana no kredītiestādēm uz Latvijas Banku notiek failu veidā, izmantojot Starpbanku datu pārraides tīklu saskaņā ar Latvijas Bankas "Starpbanku datu pārraides tīkla lietošanas noteikumiem" vai internetu saskaņā ar noteikumos aprakstīto kārtību. Lai izmantotu Starpbanku datu pārraides tīklu, kredītiestāde noslēdz līgumu ar Latvijas Banku par tā lietošanu. Komunikāciju vidi izvēlas Latvijas Banka atbilstoši attiecīgās kredītiestādes informācijas apmaiņas ar Latvijas Banku apjomam un veidam.

1.3. Latvijas Banka pieņem tikai tādus elektroniskos pārskatus, kas ir šifrēti un elektroniski parakstīti ar nosūtītājas kredītiestādes pilnvarotās personas elektronisko parakstu saskaņā ar Latvijas Bankas "Informācijas šifrēšanas un elektroniskās parakstīšanas noteikumiem".

2. ELEKTRONISKO PĀRSKATU NOSŪTĪŠANAS KĀRTĪBA

2.1. Kredītiestāde elektronisko pārskatu sagatavo un nosūta Latvijas Bankai saskaņā ar attiecīgā veida pārskata sagatavošanas noteikumos noteikto kārtību un termiņiem.

2.2. Elektroniskā pārskata nosūtīšanas laiks tiek automātiski fiksēts brīdī, kad attiecīgais elektroniskais pārskats pilnībā nonāk Latvijas Bankas komunikāciju serverī.

2.3. Ja kādai kredītiestādei vai Latvijas Bankai radušās tehniskas problēmas, kas var aizkavēt elektroniskā pārskata nosūtīšanu, Latvijas Banka ar šo kredītiestādi var vienoties par citu informācijas pārraides veidu.

3. ELEKTRONISKO PĀRSKATU PIEŅEMŠANA LATVIJAS BANKĀ

3.1. Latvijas Banka, pieņemot no kredītiestādes elektronisko pārskatu, pārbauda tā atbilstību attiecīgā veida pārskata sagatavošanas noteikumu un Latvijas Bankas "Informācijas šifrēšanas un elektroniskās parakstīšanas noteikumu" prasībām.

3.2. Ja Latvijas Bankā saņemtais elektroniskais pārskats neatbilst 1.1. un 1.3. punkta prasībām, Latvijas Banka paziņo kredītiestādei par elektroniskā pārskata pieņemšanas atteikumu, norādot noraidīšanas iemeslu, un kredītiestāde novērš nepilnības un atkārtoti nosūta elektronisko pārskatu.

4. PĀRSKATU NOSŪTĪŠANA, IZMANTOJOT INTERNETU

4.1. Elektroniskos pārskatus nosūta, izmantojot drošu informācijas apmaiņas sistēmu, kuras centrālā daļa uzstādīta Latvijas Bankas komunikāciju serverī, bet kredītiestādes datorā uzstādīta tās klienta daļa.

4.2. Kredītiestāde ar kredītiestādes vadītāja parakstītu reģistrācijas pieteikumu reģistrē divus pilnvarotos lietotājus, kuri ar 4.1. punktā minētās sistēmas starpniecību kredītiestādes vārdā veiks elektronisko pārskatu nosūtīšanu Latvijas Bankai. Sistēmas izmantošana aprakstīta "Latvijas Bankas informācijas apmaiņas sistēmas lietošanas rokasgrāmatā".

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par "Kredītiestāžu elektroniskā veidā sagatavotu pārskatu nosūtīšanas noteikumu" apstiprināšanu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Latvijas Banka Veids: lēmums Numurs: 766Pieņemts: 16.11.2006.Stājas spēkā: 01.12.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 192, 01.12.2006.
148868
01.12.2006
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"