Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.927

Rīgā 2006.gada 14.novembrī (prot. Nr.59 23.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 21.oktobra noteikumos Nr.584 "Kases operāciju uzskaites noteikumi"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par grāmatvedību" 15.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 21.oktobra noteikumos Nr.584 "Kases operāciju uzskaites noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 150.nr.; 2004, 50.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka komersanta, kooperatīvās sabiedrības, ārvalsts komersanta filiāles un nerezidenta (ārvalsts komersanta) pastāvīgās pārstāvnie­cības, biedrības un nodibinājuma, politiskās organizācijas (partijas) un politisko organizāciju (partiju) apvienības, reliģiskās organizācijas, arodbiedrības, iestādes, kura tiek finansēta no valsts budžeta vai pašvaldību budžeta, valsts vai pašval­dību aģentūras, citas juridiskās un fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību (turpmāk - uzņēmums), saņemto un izdarīto skaidrās naudas maksājumu (turpmāk - kases operācijas) uzskaites kārtību."

2. Aizstāt 2.punktā vārdus "individuālie (ģimenes) uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, kuru ieņēmumi no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā nepārsniedz 45000 latu" ar vārdiem "individuālie uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, kuru apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā nepārsniedz 200000 latu".

3. Izteikt 6., 7. un 8.punktu šādā redakcijā:

"6. Uzņēmums, kurš saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanu, no personas skaidrā naudā saņemto samaksu reģistrē kases aparātā, kases sistēmā vai specializētajā ierīcē vai iekārtā (turpmāk - kases aparāts), par darbdienas laikā saņemto un iemaksāšanai uzņēmuma kasē paredzēto skaidrās naudas summu sagatavo vienu kases ieņēmumu orderi, ar kuru saskaņā iemaksā naudu kasē un izdara ierakstu kases grāmatā. Šo kases ieņēmumu orderi sagatavo, pamatojoties uz kases aparāta žurnāla datiem.

7. Uzņēmums, kurš saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanu, var nelietot kases aparātu, par darbdienas laikā saņemto un iemaksāšanai uzņēmuma kasē paredzēto skaidrās naudas summu sagatavo vienu kases ieņēmumu orderi, ar kuru saskaņā iemaksā naudu uzņēmuma kasē un izdara ierakstu kases grāmatā. Šo kases ieņēmumu orderi sagatavo, pamatojoties uz minētajos normatīvajos aktos noteikto izsniegto darījumu apliecinošo dokumentu (piemēram, kvīts, biļete) kopsavilkuma datiem vai attiecīgā ieņēmumu uzskaites reģistra (žurnāla) datiem. Šis punkts neattiecas uz šo noteikumu 36.punktā minētajiem darījumu apliecino­šajiem dokumentiem.

8. Ja uzņēmums saņem no personas tādu skaidrās naudas maksājumu, uz kuru neattiecas normatīvajos aktos, kas nosaka nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanu, minētās prasības (piemēram, darbinieks iemaksā uzņēmuma kasē skaidro naudu kā saņemtā avansa pārpa­likumu), katram šādam maksājumam sagatavo atsevišķu kases ieņēmumu orderi (kredītiestādēs, krājaizdevu sabiedrībās un Latvijas Bankā - kases iemaksu attaisnojuma dokumentu), ar kuru saskaņā iemaksā naudu kasē un izdara ierakstu kases grāmatā."

4. Aizstāt 9.punktā vārdu "kredītiestādes" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības" (attiecīgā locījumā).

5. Aizstāt 11.punktā vārdu "datorprogrammu" ar vārdiem "grāmatvedības datorprogrammu (datorprogrammu)".

6. Izteikt III nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"III. Kases ieņēmumu un izdevumu orderi, izmaksu saraksti, kredīt­iestāžu, krājaizdevu sabiedrību kases iemaksu un izmaksu attaisnojuma dokumenti".

7. Aizstāt 19., 20., 24. un 25.punktā vārdu "kredītiestādes" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības" (attiecīgā locījumā).

8. Aizstāt 26.punktā vārdu "kredītiestādē" ar vārdiem "kredītiestādē, krājaizdevu sabiedrībā".

9. Aizstāt 28.punktā vārdu "kredītiestādēs" ar vārdiem "kredītiestādēs, krājaizdevu sabiedrībās".

10. Izteikt 30.punktu šādā redakcijā:

"30. Uzņēmuma vadītājs, kas grāmatvedību kārto pats (individuālais komersants, cita fiziskā persona, kura veic saimniecisko darbību, individuālā uzņēmuma īpašnieks, zemnieku vai zvejnieku saimniecības īpašnieks, kapitālsabiedrības vienīgais īpašnieks - vienīgais valdes loceklis), kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus drīkst veikt pats.Kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības un Latvijas Banka drīkst apvienot kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus, ja tiek nodrošinātas atbilstošas iekšējās kontroles procedūras pilnīgai un pareizai saimniecisko darījumu iegrāmatošanai."

11. Aizstāt 33. un 34.punktā vārdu "kredītiestādēs" ar vārdiem "kredītiestādēs, krājaizdevu sabiedrībās".

12. Izteikt 36.punktu šādā redakcijā:

"36. Šo noteikumu 8.punktā minētajā gadījumā par saņemto skaidrās naudas maksājumu kasieris maksātājam izsniedz kases ieņēmumu ordera (kredītiestādēs, krājaizdevu sabiedrībās un Latvijas Bankā - kases iemaksu attaisnojuma dokumenta) kopiju, norakstu vai kvīti, kurā norādīti šo noteikumu 14.punktā minētie rekvizīti (identifikācijas dati) un kuru saskaņā ar uzņēmuma vadītāja noteikto kārtību apliecina ar zīmogu (spiedogu, kurā norādīts uzņēmuma nosaukums)."

13. Aizstāt 37.1.apakšpunktā un 38.punktā vārdu "kredītiestādēs" ar vārdiem "kredītiestādēs, krājaizdevu sabiedrībās".

14. Aizstāt 39.punktā vārdu "kredītiestāde" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "kredītiestāde, krājaizdevu sabiedrība" (attiecīgā locījumā).

15. Svītrot 40.punktu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 21.oktobra noteikumos Nr.584 "Kases operāciju uzskaites noteikumi" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 927Pieņemts: 14.11.2006.Stājas spēkā: 18.11.2006.Zaudē spēku: 01.01.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 185, 17.11.2006.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
148124
18.11.2006
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"